| Autor |
Zpráva |
Mar
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 13:50
- Nahlásit
Beenee
vy copak taky nemáte?
on ten pejsek chudák nemá sestouplý obě
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 13:52
- Nahlásit
Leni nijak,můžeš napsat dopis do klubu retrívrů a na kchls,ale pokud pes má obě kulky (a protože uchovněn je,tak je má),tak se tím nikdo zabývat nebude. Proto třeba já jsem i proti podávání hormonálních injekcí na sestoupení varlete nebo proto,aby se to zapsalo do PP. Protože samo by nesestoupilo,po hormonech třeba jo,ale ta pravděpodobnost,že to ten pes bude předávat,je velká.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 14:09
- Nahlásit
Ad kryptorchismus a hormonalni injekce... Zde odpoved jednoho veta na podobny dotaz...
"Pokud pes jedno varle má, neni potreba mít žádné starosti o jeho pohlavní diferenciaci, ta bývá problematická u schovaných obou varlatech. Dokonce bude i plodný, ale vzhledem k dědičnosti vady, nedoporučuji takového jedince do chovu zapojovat, byť samozřejmě do chovu bez průkazu původu.
Aplikace hormonů bývá často velmi efektní, schované varle se spouští do šourku. Nemám z hlediska zdravotního nic proti takovémuto postupu, naopak, podaří-li se vyhnete se operaci. Z hlediska chovatelského je takový postup problematický, protože vada je dědičná... "
Takze pokud nekdo pouzije do chovu psa po hormonalnich injekcich, je to tak trosku prasarnicka, dle myho..
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 14:11
- Nahlásit
jana33, Beenee
Noo, já to tak beznadějně nevidím, v novejch chovatels.řádech je, co tam dřív nebylo - něco ve smyslu, že chovnost není doživotní a může být zrušena, když se prokáže že pes/fena opakovaně dává potomstvo s vážnými vadami. Neslyšela jsem ale, že by se tak už někdy stalo-asi kde není žalobce není soudce - kdo se do něčeho takovýho pustí, rozmázne to v klubu nebo na internetu, musí počítat s tím že na sebe asi přivolá dost nenávisti...
pořád je asi i dost takovejch chovatelů, co udělají 2 výstavy, kyčle a OVVR a hurá na štěňata (přičemž zájem o ně končí jejich prodejem)
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 14:13
- Nahlásit
Fifi
no, mně jenom zajímalo, když nemá sestouplý OBĚ v pul roce, jestli jdou ještě nějak dostat do šourku...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 14:17
- Nahlásit
Mar
To taky nebylo na tebe, jen ramci sirsi diskuse.
A v pul roce - asi zkonzultovat s vetem ty hormonalni injekce, zda maji jeste nejaky smysl, udelat sono, zda jsou varlatka aspon v brise atd... Ale nevidela bych to nikterak ruzove.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 14:29
- Nahlásit
Ketrin
Ale o tom to je a nejen u nesestouplých kulek,není vůle ani nic jiného,aby se opravdu takový psi z chovu vyřazovali a dokud k tomu nebude dostatečně jednotný a tvrdý postup,tak se s tím nic neudělá. Nesestouplá kulka je prkotina,ale když někdo opakovaně kryje psem nebo chová na feně po které mají štěnda dysplázku,nemocnou štítnou žlázu, ledviny atd. tak je to průser
|