Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Kryptorchizmus
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Mar
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 13:50
- Nahlásit

Beenee
vy copak taky nemáte?

on ten pejsek chudák nemá sestouplý obě

jana33
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 13:52
- Nahlásit

Leni nijak,můžeš napsat dopis do klubu retrívrů a na kchls,ale pokud pes má obě kulky (a protože uchovněn je,tak je má),tak se tím nikdo zabývat nebude. Proto třeba já jsem i proti podávání hormonálních injekcí na sestoupení varlete nebo proto,aby se to zapsalo do PP. Protože samo by nesestoupilo,po hormonech třeba jo,ale ta pravděpodobnost,že to ten pes bude předávat,je velká.

Fifi
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 14:09
- Nahlásit

Ad kryptorchismus a hormonalni injekce... Zde odpoved jednoho veta na podobny dotaz...
"Pokud pes jedno varle má, neni potreba mít žádné starosti o jeho pohlavní diferenciaci, ta bývá problematická u schovaných obou varlatech. Dokonce bude i plodný, ale vzhledem k dědičnosti vady, nedoporučuji takového jedince do chovu zapojovat, byť samozřejmě do chovu bez průkazu původu.
Aplikace hormonů bývá často velmi efektní, schované varle se spouští do šourku. Nemám z hlediska zdravotního nic proti takovémuto postupu, naopak, podaří-li se vyhnete se operaci. Z hlediska chovatelského je takový postup problematický, protože vada je dědičná... "
Takze pokud nekdo pouzije do chovu psa po hormonalnich injekcich, je to tak trosku prasarnicka, dle myho..

Ketrin
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 14:11
- Nahlásit

jana33, Beenee
Noo, já to tak beznadějně nevidím, v novejch chovatels.řádech je, co tam dřív nebylo - něco ve smyslu, že chovnost není doživotní a může být zrušena, když se prokáže že pes/fena opakovaně dává potomstvo s vážnými vadami. Neslyšela jsem ale, že by se tak už někdy stalo-asi kde není žalobce není soudce - kdo se do něčeho takovýho pustí, rozmázne to v klubu nebo na internetu, musí počítat s tím že na sebe asi přivolá dost nenávisti...
pořád je asi i dost takovejch chovatelů, co udělají 2 výstavy, kyčle a OVVR a hurá na štěňata (přičemž zájem o ně končí jejich prodejem)

Mar
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 14:13
- Nahlásit

Fifi
no, mně jenom zajímalo, když nemá sestouplý OBĚ v pul roce, jestli jdou ještě nějak dostat do šourku...

Fifi
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 14:17
- Nahlásit

Mar
To taky nebylo na tebe, jen ramci sirsi diskuse.
A v pul roce - asi zkonzultovat s vetem ty hormonalni injekce, zda maji jeste nejaky smysl, udelat sono, zda jsou varlatka aspon v brise atd... Ale nevidela bych to nikterak ruzove.

jana33
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 14:29
- Nahlásit

Ketrin
Ale o tom to je a nejen u nesestouplých kulek,není vůle ani nic jiného,aby se opravdu takový psi z chovu vyřazovali a dokud k tomu nebude dostatečně jednotný a tvrdý postup,tak se s tím nic neudělá. Nesestouplá kulka je prkotina,ale když někdo opakovaně kryje psem nebo chová na feně po které mají štěnda dysplázku,nemocnou štítnou žlázu, ledviny atd. tak je to průser

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání