Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / zadní nožička
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Kasia
Člen
# Zasláno: 30 Led 2007 11:17
- Nahlásit

Ona si sedá porůznu, když je to jen tak, tak většinou na bok, pokud něco chce tak krásně způsobně sedí. Takže v tomhle nevím, ale u štěňat je normální, že si pokaždé sednou jinak.
Jen na můj vkus si někdy sedá až příliš často. Např. na procházce, když se déle nic neděje tak si hned sedá, otázka je proč. zda je to lenoch nebo je tak utahaná

Veta navštívíme, nejspíš půjdem i na rentgen kyčlí

Lesanka
Člen
# Zasláno: 30 Led 2007 11:19
- Nahlásit

Kasia
o tom sedání to není já jsem jen chtěla napsat, že je dobré řešit věci hned, co kdyby se přidalo něco dalšího. Tak to bylo u nás.

Kasia
Člen
# Zasláno: 30 Led 2007 12:53
- Nahlásit

Lesanka
já vím, že to o tom sedání není, to je různé u každého psa. Je to teprva můj druhý pes, člověk se stále učí

abby
Člen
# Zasláno: 30 Led 2007 13:39
- Nahlásit

Kasia

On ti vet řekne,jestli je RTG potřeba už teď nebo to počká,až bude větší.My toi řešili před pár měsíci a nakonec se rozhodli,že na RTG půjdeme na jaře.

Kasia
Člen
# Zasláno: 30 Led 2007 14:08
- Nahlásit

abby
Psala jsem si s veterinářem, řekl, že nejspíš RTG uděláme, ale kdo ví jak se rozhodne po kontrole. Třeba nebude potřeba

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 30 Led 2007 14:25
- Nahlásit

Kasia
Tak my máme problém s kulháním na pravou přední občas pro změnu na levou. Mám GR 10 měsíců. Začalo to v 5 měsíci, když rychle vyrostl. Mazali jsme na rtg, bez nálezu. Doporučená kontrola za měsíc. Znovu rtg, opět bez nálezu. Dostali jsem Rimadyl na týden, na chvíli bych řekla, že zabral. Nicméně prý bychom ho museli rentgenovat každý měsíc, jelikož se pořád vyvíjí. Což jsem tedy odmítla, jelikož poprvé byl rtg bez narkózy, což byl teda otřesný zážitek, podruhé dostal oblbovák, ale z veta má už hrůzu, takže ho nemíním stresovat. Vet říkal, že to bude nejspíš jen růstové a v roce to může samo přejít. Na pohmat ho to nebolí, oteklé nic nemá, elánu má na rozdávání, běhá aniž by kníkal, nevystavuje, ,,jen" prostě pajdá. Od 3. měsíce ho cpeme Alavisem, krmíme Proformance puppy large breed, nijak nepřetěžujeme, nijak dlouhé procházky. Na rtg se chystáme po roce až bude ukončen vývin a uvidíme. Jen doufám, že je to opravdu jen růstové....držím palce ať to u vás není nic vážného!

abby
Člen
# Zasláno: 30 Led 2007 14:35
- Nahlásit

HanuleGR

Proto jsem s RTG chtěla počkat až po roce věku.Ono tam totiž nemusí být nic vidět a .....

Kasia
Člen
# Zasláno: 30 Led 2007 14:38 - Změnil/a: Kasia
- Nahlásit

HanuleGR
moc díky za podporu, co je to prosím za rasu GR? A taky se chci zeptat, jestli se ten tvůj taky při vstávání belhal než to trochu rozchodil?
Je hrůza, že ti narkózu nedali, vždyť se to snad ani bez ní nedělá?!?!?!
díky

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 30 Led 2007 16:07
- Nahlásit

abby
jo jo, taky čekáme....jen doufám, že to bude OK a nebude muset pod kudlu....

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 30 Led 2007 16:27
- Nahlásit

Kasia
jééé, teď jsem tu sesmolila takový román a ono se mi to odpojilo, chjo, napíšu to zítra znova

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 09:05
- Nahlásit

Kasia
Tak další pokus GR je Golden retriever. Stalo se asi jen dvakrát, že když vstal, tak napadal dost, ale rozchodil to. Jinak pajdá pořád, někdy víc někdy míň, někdy se to vystřídá s levou přední. Ale měl i nekulhací období pár týdnů, které teda vyšlo i na dobu kdy jsme byli na výstavě. Poprvé do něj vet nechtěl prát oblbovák, tak se to zkusilo bez. Spíš se bál než aby ho to bolelo, pak dostal takový hadrový náhubek a necukl se ani nekníkl. Podruhé jsme ho nemohli dostat ani do čekárny, tak dostal prďadlo. Ale nebyl na něj tedy moc hezký pohled,proto to nehodlám podstupovat každý měsíc. Narkózu při rtg kyčlí dávají, protože se hodně vykrucují nohy a aby se pesan necukal, u loktů to asi takové není. Držím palce ať je to u vás v pořádku a určitě dej vědět jak jste dopadli!

abby
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 09:38
- Nahlásit

HanuleGR

Mě spíš překvapuje,že mu RTG dělali tak často.

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 09:46
- Nahlásit

abby
Byli jsme tam v pátém měsíci a jelikož se nic nenašlo, vet říkal, že jelikož se pořád vyvíjí, nějaké chrupavky, nebo výčnělky nebo co, ještě na rtg vidět nejsou, že máme přijít za měsíc zkontrolovat jak to roste, ale opět se nic nenašlo. Říkal, že by se to jedině muselo takhle hlídat. Což tedy nemíním podstupovat ani já ani psa nebudu takhle trápit. Pokud by měl bolesti, pak by to bylo něco jiného, ale jinak se tváří naprosto zdravě, tak proč.....

abby
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 09:47
- Nahlásit

HanuleGR

Já právě vím,že okolo 6 měsíce se může udělat předrentgen,ale pak už se dělá až okolo roku.Právě proto,jak píšeš.Myslím tím teď s čím jsem se setkala já nebo někdo v okolí.

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 09:50
- Nahlásit

abby
No počkáme ještě tak 3 měsíce a vyrazíme na oficiální rtg a budu doufat, aby to dobře dopadlo.

abby
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 10:34
- Nahlásit

HanuleGR

Tak to půjdeme zhruba stejně Musím počkat po hárání a pak na to jdeme.

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 10:45
- Nahlásit

abby
Tak budu držet palce ať vám to dobře dopadne a dej pak vědět výsledek!

Tereza33
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 16:19
- Nahlásit

Taky jsme velmi dobře dopadli v Jaggy Brno, provedli nám unikátní operaci (dneska je pejskovi 9 měsíců a je těsně před sundáním fixátoru). Vřele doporučuji MVDr. Beránka.

Tereza33
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 16:21
- Nahlásit

Jo, nepopsala jsem oč šlo. Zanedbaná zlomenina z prvních dní života, bohužel, jsme to zjistili až ve 4 měsících, kdy se začala noha kroutit, ale stihli jsme nohu prodloužit před ukončením růstu. Takže bych raději moc nečekala. A držím palce.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání