| Autor |
Zpráva |
Kasia
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 10:39
- Nahlásit
Ahoj všem, prosím o radu. Mam NO a občas kulhá na zadní levou nožičku, hlavně když se více unaví, např. po dlouhé procházce. Přijde domu, lehne si a pak když vstane, tak pokulhává? Je jí teď 5 měsíců, myslíte že to je normální? Co to může znamenat? Klouby, svaly, šlachy nebo něco jiného?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 10:50
- Nahlásit
Kasia
řekla si to veterináři?
Je v růstu, je to větší plemeno, já bych raděj nic nezanedbala.
Podle mě to může být cokoli.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 10:50
- Nahlásit
Může to souviset s růstovými problémy s Dkk... Nepřetěžuj jí,štěně je ve fázi intenzivního růstu.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 11:00
- Nahlásit
Kasia
bacha na ty dlouhé prochajdy je to ještě mimino
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 12:57
- Nahlásit
Šla bych s ńí hned k doktorovi a dávala bych pozor na ty dlouhé procházky. Aby nelítala do únavy. Také ať po ní nelezou a moc jí neválejí větší a těžší psy a pozor na uklouznutí.
Nevím, čím krmíš, ale určitě bych koukla na složení granulí, jestli krmíš granule, nebo pokud jídlo připravuješ, začala bych přidávat ryby, zeleninu s větším obsahem vitaminu C a vývar - rosol z vepřových nožiček. Tím ničemu ublížit nemůžeš.
|
Gina3
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 16:06
- Nahlásit
U těchto náchylných plemen je dobré pravidelně dávat nějakou kloubní výživu.
Nám se po dlouhodobém zkoušení nejvíc osvědčil Fortiflex.Je to nový preparát a zabírá perfektně.Dává se jeden měsíc, pak další dva měsíce je pauza a pak další Fortiflex.
Takže to vyjde i docela dobře finančně.
|
Dante
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 16:34
- Nahlásit
Buď to může být zánět kosti (tzv. panostitida), který štěňata velkých plemen občas mívají, nebo dysplazie kyčelního kloubu. Panostitida se nějak zvlášť léčit nedá, pokud pejska bolí kosti moc, dá se dát něco od bolesti nebo i antibiotika, když má horečku, ale nakonec z toho mezi 18 - 24 měsíci vyroste sám. Jedná-li se o dysplazii, je to horší, v tomto věku už se toho moc udělat nedá. Každopádně bych fenečku nechala vyšetřit zkušeným veterinářem a určitě udělat rentgen, abyste věděli, na čem jste.
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 17:03
- Nahlásit
Obávám se, že s DKK se toho kromě podávání kloubní výživy také moc dělat nedá. Ale nebudem malovat čerta na zeď.
Ty vepřové nožičky, rozvařené na s..... a rozmixované i s kostmi na kaši, fungují opravdu a nejsou drahé. Ještě bych to trošku doplnila C vitamínem a zvykala bych štěníka na ně postupně, aby nedostal průjem. Doporučená dávka na dospělého psa je 7 nožiček rozdělených na 7 dávek. Pro štěníka asi tak půlka.
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 08:03 - Změnil/a: Kasia
- Nahlásit
Ahoj, díky všem za radu, teď o víkendu jsme jí nechali docela v klidu (i přesto, že jsme chodili na procházky), vše je zatím v pohodě, momentálně nekulhá. Asi před měsícem dobrala Caniviton, asi dáme další dávku. Budeme teď s nožičkou trochu odpočívat, v sobotu nás čeká cvičák a pokud tam bude kulhat pojedeme k veterináři. Říkali jsme si, že je také možné, že jí má nataženou - sval nebo tříslo. A navíc, ona je ten typ "ukňouraného" pejska. Jen jí lehce šlápnete třeba na nožičku a ona už ječí
Jo, jinak krmíme granulema a masem (hovězí, kuřecí), granule kupujeme zn. Ontario, prý je to na stejné úrovni jako Bosh, ten jsme kupovali předtim, ale nechutnal jí. K snídani dostává tvaroh, krupicovou kaši nebo rybičky s chlebem.
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 08:39 - Změnil/a: Kasia
- Nahlásit
Kdyby to náhodou bylo DKK, neměla by i jiné problémy? Schody jsou v pohodě, na gauč se jí taky hopsá dobře, když nás vítá, skáče nám až na hlavu, chůze na první pohled je taky dobrá, žádné vytáčení nožičky, žádná vrtkavá chůze. Co by ještě mohlo být dalším příznakem? díky
A také bych se ještě chtěla zeptat, zda jí můžeme po měsíci opět dávat Caniviton. Měla ho mezi 3 a 4 měsícem. Teď jí je 5 měsíců. díky
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 09:53
- Nahlásit
U malého štěněte žádné chození do schodu,žádné hopsání na gauč,taktéž dlouhé procházky.Zhruba do ukončení výměny zubu žádné velké zatěžování,je to mimino a pokud ho budeš ted přetěžovat tak si zaděláváš na dost velké problémy
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 09:58
- Nahlásit
Je to 5 měsíční štěně, 23 kg, já už jí prostě neunesu. Veterinář nám říkal, že do schodů pokud chce tak může, říkal to cca ve 3 měsících. Bydlíme v patře, jak to tedy mam udělat. Zuby už má z 99% vyměněné, už je tam jen jeden jediný
co pro vás znamenají dlouhé procházky? my chodíme tak na hodinku, je to dlouhá doba?
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 10:15
- Nahlásit
Jenže je právě chyba že v době kdy měnila zuby chodila do těch schodu.3měs.štěně na to aby chodilo několikrát za den do patra je ještě malé,ono sice chce ale je to pro něj dost velká zátěž.procházky -záleží kolik za tu hodinu ujdeš,jestli s ní blbneš hodinu venku a ujde 1-2 km tak to jde ale pokud ujdeš za tu hodinu 5km tak to už je dost.
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 10:28
- Nahlásit
S těma procházkama jak kdy, ale nechápu to s těma zubama, proč nemůže kvůli zubům do schodů? Já se toho veterináře ptala na schody kvůli DKK a on mi řekl, že jí to nevadí. Že schody jí to DKK rozhodně nezpůsobí. Prosím o vysvětlení, díky
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 10:37
- Nahlásit
v době výměny zubu je poměrně velká spotřeba živin a organismus si to bere když je potřeba tam kde je tj.z kostí a kloubu,když vemu ještě to že v tu dobu pejsek i poměrně rychle roste tak nevhodnou zátěží mužeš zpusobit poškození kloubu.To samé je chuze do schodu .Je to zbytečná zátěž pro rostoucí aparát psa.
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 10:44
- Nahlásit
Díky za informace. A ještě, můžu opět dávat Caniviton, ikdyž ho dobrala před měsícem?
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 11:00
- Nahlásit
Nemám s ním zkušenost ale podle složení je to kloubní výživa a tak ji mužeš dávat ,nic tím nepokazíš.
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 11:05
- Nahlásit
Díky, to jsem si myslela.
Nechci aby to vypadalo drze, ale můžu se zeptat kdo jsi? Máš takové zkušenosti, nebo jsi doktorka? Vypadá to, že celkem víš o čem mluvíš. Díky
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 11:46
- Nahlásit
Když si klikneš na člen pod jménem tak tam najdeš co chceš vědět.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 11:53
- Nahlásit
Kasia
Celkem tě obdivuju (i když to asi není to pravé slovo).My měli s Abby to samé a běželi jsme k vetovi.Byl to zánět koleního kloubu.Dostala prášky a musela mít klid.Chtěla jsem vědět,co jí je a hlavně ji nechtěla nechat trápit.
Do schodů nesměla a pořád tenhle pohyb regulujem.Jak psala KEISSA,pro psí klouby je to velká zátěž a pokud ti vet tvrdí něco jiného,tak ho vyměň.Klouby jsou prevít a to co zanedbáš,se ti vrátí
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 12:59
- Nahlásit
abby
je zajímavé, že mě soudíš, ikdyž nevíš co jsem vše prožila, vím že není veterinář jako veterinář, ale s nima jsem si prožila svý.
Kasi je teď v klidu, nechodíme mezi psy, ani na velké procházky, prostě žádná fyzická námaha, vše je zatím v pořádku, jak jsem již psala, v sobotu se vše ukáže a pak to začnu řešit s veterinářem. Vím, že to neni mnoho, ale máma je fyzioterapeutka a řekla, že to nejspíš vypadá na něco nataženého, že to chvíli necháme odpočívat a pak se uvidí.
keissa
moc dík
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 13:30
- Nahlásit
Neříkej, že neuneseš 23 kg psa.
Běž k doktorovi a možná hned ke dvěma, abys měla srovnání. Vůbec se mi nelíbí, že jí chceš nechat týden v klidu a pak tahat na cvičák, když nevíš, co jí je. Jestli má nataženou šlachu nebo ještě něco horšího, čím později se stanoví příčina kulhání a začne se řešit, tím hůř pro ní.
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 13:34
- Nahlásit
Což o to, 23kg neni až tak moc, jenže když se vám to mele, tak je to hned o několik kg těžší a vynést se moc nedá.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 14:01
- Nahlásit
Kasia
Špatně jsi mě pochopila,nesoudím tě.
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 14:25
- Nahlásit
abby
promiň, jsem dneska i trochu na nervy, protože naše malá je dnes poprvé sama doma
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 15:12
- Nahlásit
Takhle vypadá náš miláček
|
kacka
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 18:39
- Nahlásit
Tak na tohle musím reagovat. Měla jsem něco podobného, mám taky No, ale už staršího teď mu bylo 5 let. Chodil normálně, ale po delší prochajdě kulhal a špatně se mu vstávalo.Po týdnu pokulhával už pravidelně. Taky jsem si myslela, že špatně šlápl nebo si něco natáhnul. Tak sem návštěvu veta odkládala. Když se mu to ani po týdnu klidového režimu nesrovnalo tak jsem zašla k vetovi. Měl natržené vazy v koleni, musel jít na operaci. Bohužel jsem ho nechala skoro 14 dní s tím chodit. Poškodil si koleno a i teď po operaci se mu to kulhání bude občas vracet. Nechci tě strašit, ale nepodceňovala bych to. Kdybych šla hned tak si to koleno nemusel tak oddělat.
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 23:11
- Nahlásit
kacka
V tomhle ti dávám za pravdu. Prostě bych šla k vetovi a to co nejdřív. Lepší jít tam zbytečně než si pak vyčítat, že jsem něco zanedbala. Štěnice je nádherná, byla by škoda jí ublížit.
|
Lesanka
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2007 10:57
- Nahlásit
My jsme měli dobrmana a ten si od dvou let divně sedal. Prostě si nesedl pořádně, ale jakoby na bok. Ptali jsme se u veterinářky a ta nám doporučila nějaké mleté šneky nebo co. Dávali jsme šneky... Pak šel čas a pes krom jiných zdravotních problémů začal kulhat. Měl přetržené vazy v koleně. Tak jsme se rozhodli jet do Brna na kliniku Jagy na operaci. Tam pejskovi udělali rengen a zjistili, že měl také vzadu na zádech přerušenou míchu. Proto si celý život tak špatně sedal! Mohli by to operovat, ale tyto dvě operace by už nezvládl. Bylo mu šest let... Proto bych doporučila navštívit dva veterináře. A asi i rengen, ale nejsem odborník.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2007 11:01
- Nahlásit
Taky bych zašla k vetovi a na nic nečekala.Obzvláště,když to už nějakou dobu trvá.Vždycky je to lepší než něco zanedbat.Ono se to blbě napravuje a může to mít i trvalé následky.Klouby jsou svině.Já mám v tomhle trochu větší strach,protože mám GR bez PP a tam ty problémy prostě předpokládám,takže v tomhle směru nechci nic zanedbat.
|