| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2015 14:13
- Nahlásit
zbrnd
Ale tak já myslím, že s tím masem to bude jako se vším ostatním a velkoodběratel se díky vysokým rabatům dostane na cenu fakt pár korun za kilo. Funguje to tak u všech věcí, tak proč by to nefungovalo u jídla? To že v krámě to samý pak stojí přes stovku je už jiná věc, se kterou ani výroba granulí nic společnýho nemá.
|
Minnie
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2015 17:01
- Nahlásit
Psovi chutia, myslim, ze mu sedia, chcela som skor zmenu, nieco lepsie na starobu.. Rozmyslala som aj nad timberwolfom ale tam sa obavam hnaciek z toho mnozstva byliniek. Este porozmyslam.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2015 22:03
- Nahlásit
Minnie
Timberwolf jsem krmila kdysi a bylo to v pohodě, ale to byl ještě o dost levnější než teď. Ale psům ty bylinky chutnaly.
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2015 06:48 - Změnil/a: Neumi
- Nahlásit
Minnie
Chcela by som prejst na Orijen Senior, len 38% proteinov sa mi pre stareho psa zda dost vela
Minnie, tak si ta procenta přepočítej na gramy na krmnou dávku. Vzhledem k tomu, že dávka orijenu by byla cca poloviční (možná i méně) oproti tomu, kdybys krmila masem a maso má obsah bílkovin cca 20%, tak dojdeš k čemu......?
Jinak samozřejmě, při změně čehokoliv na cokoliv můžeš střevní problémy očekávat.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2015 09:47
- Nahlásit
Maya
Ale tak já myslím, že s tím masem to bude jako se vším ostatním a velkoodběratel se díky vysokým rabatům dostane na cenu fakt pár korun za kilo
Pár korun za kilo za kvalitni maso? Fakt?
velkoodběratel se díky vysokým rabatům dostane na cenu fakt pár korun za kilo
To je překlep? Nebo jak jsi to myslela, že díky velkým rabatům se někdo dostane na nízkou cenu?
Funguje to tak u všech věcí, tak proč by to nefungovalo u jídla? To že v krámě to samý pak stojí přes stovku je už jiná věc, se kterou ani výroba granulí nic společnýho nemá.
Jakože někdo prodáva maso za ceny kolem pár korun za kilo? To asik neee Nebo jo? Kde, kdy, kdo?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2015 15:31
- Nahlásit
zbrnd
teda žbrnďo, nechce se mi věřit, že nevíš jak funguje celej ten obchodní kolotoč od výrboce k zákazníkovi za pultem
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2015 15:51
- Nahlásit
Maya
teda žbrnďo, nechce se mi věřit, že nevíš jak funguje celej ten obchodní kolotoč od výrboce k zákazníkovi za pultem
napsala jsi:
velkoodběratel se díky vysokým rabatům dostane na cenu fakt pár korun za kilo
prostě mi tento výrok nedává smysl, možná jsi to myslela tak, že velkoodběratel díky velkým odběrům získá velké slevy nebo možná jsi to myslela jinak. ALe napsala jsi tohle, a to mi jaksi smysl nedává...an když se snažím dohledat souvislost s tím ostatním, co píšeš.
Takže budu rád za vysvětlení tvé myšlenky.
Nicméně chceš tvrdit, že někdo je schopen zvířata/maso - kvalitní nakupovat za takovou cenu, že i když maso jede přes půl světa na zpracování a pak znova přes půl světa ke spotřebiteli, mezitím jej výrobce tedy zpracuje, pak je produkt prodín distributorovi, pak velkoobchodu, pak maloobchodu a pak konečnému spotřebiteli za 30-50Kč za kilogram kvalitního masa? )))
To fakt??? Tomu věříš?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2015 16:16
- Nahlásit
zbrnd
tak stručně
Takže budu rád za vysvětlení tvé myšlenky.
rabat je sleva pro velkoodběratale vyjádřená v procentech, čím vyšší procento (rabat), tím nižší cena, za kterou odběratel nakoupí, ti fakt velko se dostanou běžně na 40-50%, v akci i vejš
Nicméně chceš tvrdit, že někdo je schopen zvířata/maso - kvalitní nakupovat za takovou cenu, že i když maso jede přes půl světa na zpracování a pak znova přes půl světa ke spotřebiteli, mezitím jej výrobce tedy zpracuje, pak je produkt prodín distributorovi, pak velkoobchodu, pak maloobchodu a pak
hele, nechci bejt konkrétní, ale zboží, který normálka pro koncovýho zákazníka stojí kolem 2-3 tisíce, jsme kupovali za 3 stovky a doprava přes půl světa, 5 tejdnů na lodi v kontejneru + vlakem z přístavu až před naše vrata, byla v ceně a platil jí výrobce, včetně všech dalších poplatků a to jsme nebyli žádnej extra velkej odběratel, byli v Evropě ještě větší, kteří museli nakupovat to samý ještě tak o 20% levnějc
to je prostě realita, výrobní ceny všeho dneska jsou fakt korunový položky, samo ve velkovýrobnách, ne doma na koleně, kde se udělá pár kusů a s tím masem to bude stejný, když má někdo tisíce ovcí jako v těch australských a podobných tramtáriích, bude to kilo fakt produkovat za pakatael
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2015 16:36
- Nahlásit
Maya určitě takové stádo starých merinoovcí chovaných na vlnu a určené k vybití je za pakatel (neb kafilérka je drahá...). Ale kvalitní kusy masa z těchto ovcí se prodají jako "luxusní" potrava pro zvířata (soukromé zoo, velkoodběratelům...), pak se vyrobí kočičí paštičky (neb kočky jsou náročnější strávníci) a až zbytek jde do psí potravy. Tady je asi to, kde se v komunikaci rozcházíte. Zbrnd neustále mluví o KVALITNÍM mase...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2015 19:20
- Nahlásit
Xerxová
Tak to se pak rozcházíme i v pojmu kvalitní, protože maso pro psy ze starých kusů já teda považuju za kvalitní, však i vlk v přírodě uloví spíš starý a nemocný kusy a na tom mase není nic špatného a nic na tom nemění ani to, že člověk dá radši přednost mladému a šťavnatému. Ostatně si myslím, že maso pro psy prodávaný na barf bude ze stejnýho zdroje, taky nebude z mladých oveček. Pak se dá rozporovat ta následná úprava u granulí, ale to už není do tý debaty o ceně, která tu byla.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2015 19:29
- Nahlásit
Maya to s tebou souhlasím - spíš mi šlo o to, že z těch starých ovcí tam nebude ani ta svalovina... jako spíš zbytky a ořezy.
Hele - mně to nevadí... já psí krmivo rozhodně nehrotím.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2015 22:03 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Maya
rabat je sleva pro velkoodběratale
tady bude zakopany pes, koukal jsem po internetu a nasel jsem asi vsude tohle vysvetleni pak mi tbuj vyrok smysl dava ...inu v dobach davno minulych, kdy jsem jeste podnikal jsme RABAT pouzivali ve vyznamu prirazka a ne tedy jen my, ale jaksi nejspis prakticky vsichni, s kterymi jsem se setkal, od dovozcu, pres distributory a velkoobchody (tady si dovolim zafrajerit, ze se teda nejednalo o nejaky vesnicky kramy, ale sveho casu jsme jednali a obchodovali s mnohymi v te dobe opravdu velkymi a vyznamnymi firmami v oblasti potravin u nas),,, jo holt casy se meni, takze to jiz chapu, jak jsi myslela.
hele, nechci bejt konkrétní, ale zboží, který normálka pro koncovýho zákazníka stojí kolem 2-3 tisíce, jsme kupovali za 3 stovky a doprava přes půl světa, 5 tejdnů na lodi v kontejneru + vlakem z přístavu až před naše vrata, byla v ceně a platil jí výrobce, včetně všech dalších poplatků a to jsme nebyli žádnej extra velkej odběratel, byli v Evropě ještě větší, kteří museli nakupovat to samý ještě tak o 20% levnějc
to je prostě realita, výrobní ceny všeho dneska jsou fakt korunový položky, samo ve velkovýrobnách, ne doma na koleně, kde se udělá pár kusů a s tím masem to bude stejný, když má někdo tisíce ovcí jako v těch australských a podobných tramtáriích, bude to kilo fakt produkovat za pakatael
Tady fakt souhlasit nebudu, maso neni elektronika nebo jina spotrebni technika atd atd atd. To proste fakt nejde srovnavat. Nehlede k tomu, ze by ti producenti asi byli blbi, kdyb to maso kvalitni prodavali na zradlo pro psy za 10Kc/kg, kdyz to od nich kdejakej retezec koupi podstatne draze.
Je zbozi, na kterym se da delat tisice procent prirazky a pak je zbozi, kde ne. Mleko normalni kvality ti proste taky nikdo nebude prodavat za 20haleru za litr.
Tak to se pak rozcházíme i v pojmu kvalitní, protože maso pro psy ze starých kusů já teda považuju za kvalitní
hehe jasny, ale ten pripad, co uvedla Xerxova vubec nemusime brat v uvahu, ponevadz kde myslis, ze by kdo sehnal takovy mnozstvi zvirat. A i kdyby to nejak shanel po celym svete, tak ta logistika mu to prodrazi jak cert.
však i vlk v přírodě uloví spíš starý a nemocný kusy
to je demagogie .. je nelovi proto preci, ze jsou stary a zdravejsi )) stejne tak spise ulovi treba mladata ... asi kazda selma nejen ten vlk... to je stejna logika jako tu byli ti psi a vlci co tak milujou ty kosti v prirode ))
Hele asi takhle k te kvalite masa v granulich.
Jsou lepsi granule z tohoto pohledu a horsi.
Par firem si to hlida, treba ANF, dokud byly z USA a fungovali v pohode byli primo na tomhle zalozeny ... vyrobce postavil linku/fabriku vedle velkochovu drubeze. I tak tam sly samozrejme ty sléépky, co chcíply neb nepřežily ten nápor pri rychlochovu ci treba mely utaz proste byly vyrazeny z chovu. Tady bych rad jen upozornil, ze ANF nyni u nas je uz ale neco zcela jinyho, totalni slichta.
No a pak je ta druha kvalita granuli...to jsou granule od tech, co bud nemaji ani vlastni linku a nechavaji si granule nekde pod svou znackou vyrobit .... vlastne vetsina tech mensich znacek nebo linku maji, ale proste berou z ruznych velkochovu ci kafilerek, ktere zas nemaji vedle sebe postavenu fabriku na granule, coz znamena, ze treba ta chcipla drubez si tejden dva polezi nahromade, pak ji nekam prevezou, zamrazi do jvadru, nalozi do kontejneru a poslou nekam ke zpracovani. Vyexportujou to, dostanou statni dotaci, ze vyvezli odpad ze zeme a maj zarobeno.
Proste zvire zdravy na porazku "neosidis zas tak moc", nevychovas ho za dva dny a musis se o nej starat, neni to jak usit tricko, bundu ze psa nebo vyrobit huávéééj mobil s velikýým displayem.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2015 22:08
- Nahlásit
Xerxová
Hele - mně to nevadí... já psí krmivo rozhodně nehrotím
tak si zkus nekdy zjistit, z ceho to realne je Mozna pak na hroceni zmenis nazor. Pokud tedy nepatris k lidem, co nechtej znat pravdu a klidne si zarucene pravyho aljasskyho lososa budou kupvat, protoze to preci za tech 500 za kilo musi byt kvalita a zadnej debilni zbrnda jim nebude povidat, ze je to nejspis nezdravy jak prase...vzdyt i v Macru tvrdi, ze je to kvalitni...tak to musi byt pravda A je to tak skoro se vsim ... en clovek musi pouzivat hlavu ..je sice fajn, ze mi na mase - uzenine napisi, ze obsahuje 90% masa, ale jaksi kdyz ta textura te uzeniny tomu neodpovida, tak proste v tom musi byt nejaka levota.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2015 08:25
- Nahlásit
zbrnd
Ale já s tím hodnocením granulí souhlasím, jen si myslím, že maso prodávaný pro psy je ze stejnýho zdroje a stejný kvality, tudíž rozdíl není v kvalitě toho, co se psovi dává, ale ve zpracování.
Proste zvire zdravy na porazku "neosidis zas tak moc
No pokud kuře, který normálně roste půl roku, vykrmíš za 6 tejdnů, tak to je podle mě šizení jak prase
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2015 02:27
- Nahlásit
Maya
že maso prodávaný pro psy je ze stejnýho zdroje a stejný kvality, jakoze treba maso od vetamixu je podobny jako to, co jde do granuli?
to nevim, ale mozna to bude trochu lepsi, neputuje to takovy dalky a preci jen, kdyz se to nakonec zgranuluje, muze to bejt jeste vetsi slichta-ale nevim, je to jen odhad, maso od vetamixu jsem nikdy nevidel a ani nemam důfěrychodné info, jak to s nim je
-a ja maso typu vetamix a tak tusim nikdy nedoporucoval ano i nem pozitivne nepsal
No pokud kuře, který normálně roste půl roku, vykrmíš za 6 tejdnů, tak to je podle mě šizení jak prase
mozna uz i trochu rychleji, ale pořád, je to sest tydnu, kdy se nej musis "starat" , nekde ti zabira misto, nei to jak sesit triko a zabalit nebo sestavit mobil a zabalit
|