Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Granule Orijen
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Barica
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 08:36
- Nahlásit

Bela

Kronch jsem také zkoušela a když mi to přišlo domů a ve složení jsem našla ten propylgallát, tak jsem také byla silně znechucená, když mají všude napsát, že nic "chemického" nepoužívají... psala jsem i výrobci a on mi tvrdil, že se prý tento "prvek", nebo jak to napsat, dá vyrobit chemicky i přírodně a oni, že samozřejmě vyrábí přírodní a to snad z bukvic... ale moc jsem jim to nevěřila a granule mi teď leží doma, protože je psina žrala chvilku, pak jsem si je mohla strčit někam...

suesie
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 08:38
- Nahlásit

Barica
Já totiž na všelijakých diskuzích četla, jak psům chutná, tak jsem ho koupila a u nas teda fakt propadák.
Jaké granulky dáváš teď?

Barica
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 09:40
- Nahlásit

suesie

žádné, dávám vařené a už nechci žádné granule doma ani vidět, jen jsem za ně vyházela spousty peněz a naprd..., ted mi po varenym za 3 mesice pribrala skoro pul kila, coz je na jorksira docela uspech a ja jsem spokojena...

suesie
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 10:32
- Nahlásit

Barica
Já taky dávám vařené, ale pesan musí být zvyklý i na granule, když jsme na cestách. Aby pak nebyl třeba týden o hladu, když bude granule odmítat.

Barica
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 10:38
- Nahlásit

suesie
tak to jo...

já holt musím dávat i vařené na cestách, ale zatím to žádný problém nebyl, ono toho takový jork také moc nesežere, takže je to snazší...

fromeli
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 10:42
- Nahlásit

suesie
dneska existuje sušené maso, které se dá užívat právě na cestách. Můžeš ho dávat suchý nebo se dá zalejt horkou vodou a podle množství té vody je z toho kaše až polívka. Je to docela dobrý, už jsem ho zkoušela.

suesie
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 10:44
- Nahlásit

fromeli
No jo, jenže ten náš "zmetek" zase nechce instantní přílohy. Na ty se tváří děsně zhnuseně.

mac1
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 10:45
- Nahlásit

želva
připravuji stravu sama , masa mají tak 2/3 ( žerou i kosti ) , když někam jedeme tak granule - dřív Acana , teď Orijen

fromeli
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 11:06
- Nahlásit

No jo, jenže ten náš "zmetek" zase nechce instantní přílohy. Na ty se tváří děsně zhnuseně
no tohle není příloha Já měla asi kilčo, bylo to spíš jako škvarky, jen sem to smíchala se zeleninou jako normální maso a špageta se nedivila

suesie
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 11:58
- Nahlásit

fromeli
Já vím, že to není příloha, ale přece mu nebudu třeba dávat týden jenom maso.... Něco bych mu k tomu přidat musela.

fromeli
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 12:00
- Nahlásit

Něco bych mu k tomu přidat musela.
no já dávám jen tu zeleninu, nebo nakrájím jablko, prostě co je, nijak to neřeším.
Já jen, že je to varianta k těm granulím, co stejně nechce

suesie
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 12:08
- Nahlásit

fromeli
Máš pravdu, varianta to je taky. Jenže on zatím všechny ostatní granulky dlabal celkem bez problémů. No asi zkusím ještě ty Orijen. Přece jen je to na ty cesty pohodlnější.

wami
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 13:16
- Nahlásit

suesie
to suseny maso je pohodlny vic nez dost, ja to mam na vsechny vandry i akce, jsou ho dva druhy - bud susena svalovina (ta je sice drazsi, ale 50g by melo byt jako 250g syroveho), nebo susene drcene, to je v pytlikach po 250g, muze to dlabat i suchy i namoceny - a zatim jsem nepotkala psa, kterymu by to nejelo...

suesie
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 13:19
- Nahlásit

wami
Hmm... vypadá to dobře. Kdyžtak vyzkoušíme.

venda
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 13:22
- Nahlásit

wami
tak i ty koprivy do sebe nejakym zpusobem dostat muze
já spíš chtěla upozornit na to, že když něco píše výrobce na obalu (neobsahuje vůbec žádné obiloviny ani další pro psy nevhodné přísady, kopřiva dvoudomá a ostropestřes mariánský jsou původní druhy rostlin, které přirozená psí potrava obsahuje) tak to ještě nemusí být pravda

wami
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 13:26
- Nahlásit

suesie
dystak dej vedet, neco tu mam i na sklade, az zas pojedu pres Ostravu...

venda
já spíš chtěla upozornit na to, že když něco píše výrobce na obalutak to ještě nemusí být pravda
- tezko rict, ja az tak dalece nestudovala, co papaji treba divoci kalifornsti psi...
kazdopadne abych se ti priznala, tak me treba kopriva vadi mnohem min uz proto, ze v ramci celeho obsahu ji urcite bude procentualne mnohem mene, nez v beznych granulich obilovin...

suesie
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 13:32
- Nahlásit

wami
Koukala jsem, co všechno prodáváte a určitě něco vyberu, ať už sušené maso nebo mražené!
Jen musím počkat na začátek semestru, až dostanu rozvrh a budu ti moct dát vědět kdy budu v Ově. Teď to mám dost rozházený a sama takhle dopředu nevím.
Objednám to tak, ať na to nespěchám a přizpůsobím se tobě,až pojedeš do Ovy.

venda
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 13:38 - Změnil/a: venda
- Nahlásit

wami
já jsem určitě pro bylinky, i tu kopřivu (i když mně osobně v čaji nechutná), ale nejsem ani proti obilovinám, pokud jsou v rozumném množství, když je zase moc masa je to hrozná zátěž pro ledviny (možná na to je tam ta diuretická kopřiva ne, to už si dělám srandu ) (ale zrovna v kalifornii moc kopřiv nebude )

suesie
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 13:47
- Nahlásit

venda
No ale zase moc granulí kde je maso v poměru s obilovinami cca 1:1 není. Teda aspoň já nevím o žádných

wami
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 13:50
- Nahlásit

venda
nejsem ani proti obilovinám, pokud jsou v rozumném množství
no, a v rozumnem stavu... v takovejch testovinach k syrovymu masu je psum dopravam docela casto...

když je zase moc masa je to hrozná zátěž pro ledviny
nekde jsem to tu uz psala - zatez neni maso, ale bilkoviny, pricemz (hm, a ted me nekdo opravte, si to uz nepamatuju presne) v syrovem stavu maso obsahuje asi 60% vody, cimz se ti ten pomer upravuje... Jaky pomer bilkovin maji suroviny, ktere jdou do granuli, ti uz nereknu, na to uz jsou spesl analyzy, to asi z hlavy nespocitam... Takze "pomer masa" coby vstupni suroviny je diskutabilni, spis je trba se divat na mnozstvi bilkovin a na jejich zdroj...

zrovna v kalifornii moc kopřiv nebude
a to by ses divila... Kopriva je jedna z nejrozsirenejsich rostlin po planete vubec!

fromeli
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 14:00
- Nahlásit

v syrovem stavu maso obsahuje asi 60% vody
mám tu jednu tabulku - hodnoty jsou na 100g
syrové maso hovězí - 20 g bílkovin
hovězí srdce - 16,5g bílkovin
kuře, slepice - 21g bílkovin

naopak nejvíc bílkovin má taková sojová mouka - 42,5g

Jinak kopřiva, ostropestřec jsou super na detox organismu, dávám je běžně špagetě do žrádla a sobě z nich dělám čaj.

wami
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 14:02
- Nahlásit

fromeli
super, ja vedela, ze az se tu nekde mihnes, upresnis...

fosilia
Člen
# Zasláno: 26 Led 2007 23:52 - Změnil/a: fosilia
- Nahlásit

Krmiva ORIJEN využívají čerstvé suroviny, které pochází z úrodných prérijních farem v západní Kanadě, z chladných severských jezer a z čistých vod Pacifiku...
No musim uznat, ze soudruzi z Kanady dokazali nemozne. 70% masa v krmive Orijen uveri len blbec. Uz for o 60% mase v Acane vyrobenej z mucky pri nakupnej cene 10CAD. Sraciek mozno ale prvotriednu surovinu si musite slusne zaplatit. Pri takomto mnozstve je granula nestabilna a rozpadava sa. Technologia spracovania cerstveho masa je mozna za predpokladu, ze firma si vlastne maso doraba a nie je vzdialenost vacsia ako 30km. Vid projekt linky Wenger USA. Kuracie maso sa vsak dnes robi v premixoch minimalne s morcacim masom prave koli alergiam.
Vsimnite si zlozenie najskor cerstve maso a hned na to mucka.
Je to logicke a zavadzajuce. Kuracie maso doplnene o kuraci odpad ale potom sa bavime o zivocisnom proteine k celkovemu podielu proteinov ako takych.
Staci zobrat do ruky kalkulacku a pochopite ako sa da krasne zavadzat. Firma vobec verejne neuvadza presny pojem a AAFCO je o niecom inom.

Tu je zlozenie bez garancie proste len slovne hracky a kvalita ostala len v prvom nazve a to cerstve maso bohuzial bez udania garancie. Prečo asi? A potom ostava opat klasicka kanadska mucka bez udania cistoty aby krmivo nebolo velmi drahe. Fresh chicken meat, chicken meal (low ash), turkey meal, steamed russet potato...

Orijen je urcite uz podla zlozenia lepsi ako Acana otazkou ostava ci cena je adekvatna zlozeniu.

Este k tej vode: Podla noriem u nas napr. kuracie maso 75% vlhkosti. Bravcove maso opat 75% vlhkosti atd.
Urobte si prepocet kolko potrebujete cerstvej masovej casti mat v granuliach ked niekto uvedie ze maju 70% masa.

rosta
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2013 19:29
- Nahlásit

Zdravím, co se týče granulí, tak se mi líbí eshop granule.cz, který má granule hezky rozdělené podle kategorií, stáří psů a dalších parametrů. Třeba mě zaujala značka Canidae, které vyrábí americká firma a mají zajímavé složení.

KačkaŠtička
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2015 08:41
- Nahlásit

Fosilii a jiným posměváčkům. V americkém nezávislém testu psích krmiv dopadly granule Orijen na jedničku a jako jedny z nejlepších vůbec. Než se začnete posmívat, tak si nejprve vše pořádně pročtěte, zjistěte a pak pište objektivní názor na daný problém podložený fakty a údaji. Jinak budete stále za hlupáky. Já po všech možných značkách granulí včetně Hills (mezi námi v testu dopadl velmi průměrně) již kupuji jen Orijen. A fenečka kokršpaněla má opravdu přenádhernou srst a perfektně prospívá, má tuhou stolici a i jinak perfektně tráví. To bude určitě tím, že ji krmíme moučkou, vodou a odpadem z Kanady

zbrnd
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2015 08:44
- Nahlásit

KačkaŠtička
se tu chluvíte tím, že psa ládujete rozemletými mršinami jo?
a sami žerete to samý? a co parchanti?

Minnie
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2015 21:42
- Nahlásit

Nechcem zakladat novu temu..mam len jednu otazku. Krmim momentalne TOTW. Starky ma uz 13 rokov, ale na svoj vek sa estale zaujima o okolie. Chcela by som prejst na Orijen Senior, len 38% proteinov sa mi pre stareho psa zda dost vela. Nemoze mu to uskodit? Co myslite?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2015 09:33
- Nahlásit

no a pokud psovi sedi a netlousne, ma smysl prechazet?

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2015 12:00
- Nahlásit

Minnie
po TOTW dost psů hubne, takže v pohodě můžou sloužit jako seniorky pro málo aktviní psy
pokud mu vyhovujou, tak bych taky v tomhle věku už neměnila

zbrnd
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2015 12:15
- Nahlásit

80% masa - kvalitniho od overenych dodavatelu

cena krmiva zhruba od 120 Kč/kg

tedy zhruba 150 Kč/kg toho kvalitniho granulovaneho masa za predpokladu, ze ten zbytek Vam tam daji gratis

tedy zhruba 30-50 Kč / kg kvalitniho masa z overenych zdroju v syrove forme v prirozenem stavu. po vas chteji

na to, ze na tom dost forem musi jeste vydelat, suroviny se vozi pres cely svet to maso asi nakupuji asi dost levne ze? to musi byt fakt kvalita ...ale ovcim to nevadi, kdyz jim reknou ci napisou, ze je to kvalitni, ovce tomu veri a tem svejm otrokum to stejne daji ....

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání