| Autor |
Zpráva |
barona
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 17:57
- Nahlásit
Můj pes trí už od štěňátka na lupy. Někdy to má lepší, někdy horší, ale má je pořád. Obzvlášť po vyčesávání je jich fakt dost. Ať krmíme čímkoli, má je pořád Nevíte čím to může být a co s tím dělat?
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 18:10 - Změnil/a: Mar3
- Nahlásit
barona
ať krmíš čímkoliv? a čím krmíš (popř. jsi krmila?)
já mám buldočka a tam - když má špatnou srst - tak to většinou je předzvěst zažívacích potíží (citlivý zažívání - někdy z toho bleje, někdy má průjem a někdy se mu jenom zhorší srst a kůže - nám pomohlo vyměnit granule). Mýmu psovi vadí kuřecí, když sme začali dávat jehněčí granule,tak hnedka lupy pryč, srst se krásně leskne
mimochodem - granulí sem vyzkoušela mraky, než sme našli ty správný
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 18:15
- Nahlásit
barona
hele,já sem mrkla na ostatní témata,co si zakládala - a myslím,že to je těma granulema - tytéž potíže všecko,jako jsme měli my - v mládí hodně často zvracel - celý granule, proplanka špatný a ještě horší...atd........
navíc myslím,že máš i stejný plemeno
pojď sem: http://www.mujpes.cz/forum.php?id_forum=27587
věřím,že i ostatní přidají svoje zkušenosti - mělo nás s tímto problémy hodně . . .
|
barona
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 18:16
- Nahlásit
Mar3
Já mám taky buldočka. Vyzkoušeli už jsme jak granule (pro planka - všechny příchutě), Eukanuba, RC, Teď krmíme Kronch basic + olej Kronch. Zkoušeli jsme i vařené.
|
barona
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 18:17
- Nahlásit
Mar3
Na tohle fórum už jsem se snažila několikrát dostat, ale nejdou mi tam odesílat zprávy. Netuším čím to může být...
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 18:18
- Nahlásit
barona
no, kronch sme nezkoušeli,ale nám se osvědčila jehněčí eukanuba a teďko Eagle Pack (holistic jehně)
vařený teda vubec (to bylo snad nejhorší....)
|
barona
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 18:20 - Změnil/a: barona
- Nahlásit
Mar3
U nás je to po všech granulích naprosto stejné. I po vařeném. Žádná změna.
Už mě fakt nebaví dělat z něj pokusnýho králíka.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 18:23
- Nahlásit
barona
jak dlouho dostává ten olej?
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 18:24
- Nahlásit
barona
no a co na to vet? byli jste? jedna kámoška-její buldouš často zvracel žaludeční šťávy a nakonec musel jít na operaci s jícnem - měl ho zúženej a od té doby je prý klid
my teda to vyřešili,ale jakmile má granule,kde je trochu kuřecího (stačí moučka nebo tuk) tak zvrací (krom těch EP,který sjou sice jehněčí,ale kuřecí tuk je tam taky - ale hlavně jima krmíme teprv 3 týdnu, teď sem objednala 15 kg,tak doufám,že to zase nezačne )
to je divný, že se tam nemůžeš dostat . . .
....hele a nechtěli by ste s čoklím jet na buldočkovsou akci?
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 18:25
- Nahlásit
barona
no ale jinak je to podle mně totéž co u nás - lupy a špatnou srst má kvuli tomu zažívání....takže bych asi radši zašla k vetovi (odkud jsi?) a poradila se s ním - nakonec stačí třeba jenom drobnost a je všecko dobrý
|
barona
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 18:30
- Nahlásit
fromeli
Dostává ho cca 3 týdny.
Mar3
Jo, u veta jsme byli, ale říkal, že to nic není. On má jinak srst lesklou a vypadá hezky, ale když se na něj podívám z blízka a obzlvášť po vyčesávání, taky tam ty lupy prostě jsou.
Na jakou akci? kdy?
|
barona
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 18:33
- Nahlásit
Mar3
U veta už jsme i s tím zažíváním byli několikrát a nic mu nezjistili
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 18:34
- Nahlásit
barona
no po třech týdnech už by se to mělo projevit Já když jsem dávala pupalkovej, tak to bylo znát během týdne.
Nekoupeš ho třeba často v šamponu? Nebo třeba mu šampon nesedí.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 18:34
- Nahlásit
barona
akce je tady: http://www.buldocek.wu.cz/2sraz.php
a odkud jsi?
já chodila napřed k jednomu vetovi - ten nám nepomohl vubec, furt to je OK, to je OK,natohle mu dejte toto...a pořád stejný - několik měsíců - pak smě změnili veta a ten ho párkrát prohlídl, dal mu nějakou tu injekci, doporučil to a to a sme v pohodě (ne teda jako uplně, zrovna dneska taky ublinkl, a v neděli taky,ale předtím aspoň měsíc dva nic... )
jinak olej od Kronchu dáváme taky - ale proto,že je to nežravec, tak na podporu chuti k jídlu
|
barona
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 18:42
- Nahlásit
fromeli
Koupu ho tak jednou za půl roku. Možná ještě méňe často v šampónu Bea s Norkovým olejem.
Mar3
Jsme z Lomnice nad Popelkou. Veta máme podle mě dobrýho. Chodíme k němu na doporučení spousty pejskařů. S Tím srazem nevím. Máme to opravdu hodně daleko. A vzhledem k tomu, že nemáme auto by to bylo asi celkem problematické.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 18:54 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
barona
hmm, no já bych asi nechala udělat rozbor krve, podle sebe vím, že třeba štítnice a suchá kůže jdou ruku v ruce, no a taky asi nějaký stěr z kůže, aby to nebyla nějaká havěť.
No a taky to může být reakce na nějakou složku v krmivu, nemusí to být jen obsažené maso, ale třeba pšenice, kukuřice, vejce, prostě cokoli.
Jinak tu kdysi někdo radil Panthenol - takový ten sprej - pěnu a vmasírovávat do kůže.
|
barona
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 19:02
- Nahlásit
fromeli
Rozbork krve už jsme mu nechávali dělat a všechno má v pořádku.
Ale ten stěr by asi nebyl špatný.
No a taky to může být reakce na nějakou složku v krmivu, nemusí to být jen obsažené maso, ale třeba pšenice, kukuřice, vejce, prostě cokoli.
Jenže jak to zjistit?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 19:11
- Nahlásit
barona
no to se zjišťuje dost těžko a hlavně to trvá.
A snáz by to šlo asi u normální stravy Když naše psice měla problémy, tak jsem se o tom bavila s vetem a ten to vysvětloval asi takto: vybrat potraviny s nejmenší pravděpodobností, že způsobí alergickou reakci, podle něj např. treska a vařený brambor a tím krmit nějakou dobu, když je vše OK, přidá se jedna složka potravy - např. místo tresky kuře a zase - krmit nějakou dobu a když je vše OK, nahradit to něčím jiným a prostě tak postupně eliminovat alergen.
U granulí to jde hůř, muselo by se vybrat nějaké krmivo, které obsahuje co nejmíň potencionálních alergenů, náš vet doporučoval něco rybaxbrambor a tím nějakou dobu krmit, pokud se to spraví, tak to ukazuje na alergii na potraviny, ale jak určíš tu jednu spešl, to si nedovedu představit právě u granulek.
Švárova labice podstoupila testy na alergeny jako se dělaj lidem, nebylo to nejlevnšjí, byla jí zjištěna alergie na vejce, pšenici a ještě něco, co si nepamatuju, ale bohužel zrovna to vejve je u krmení granulema pro ně dost omezující, protože vejce jsou skoro ve všem.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 19:12
- Nahlásit
Uff, je to dlouhý, no snad je to aspoň trochu srozumitelný.
|
barona
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 19:14
- Nahlásit
fromeli
My klidně budeme krmit vařeným. Není to problém. Jak dlouho mám krmit vždy třeba tou rybou a bramborem? A smí psi vůbec brambory?
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 19:16
- Nahlásit
barona
hm, my měli rozbor krve,bobků aj stěr OK - a prostě sme museli tak dlouho zkoušet různý složení granulí,až sme na to došli
|
barona
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 19:20
- Nahlásit
Mar3
No ale když vidím, kolik granulí je na našem trhu, tak ani nevím u kterých bych měla začít.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 19:40
- Nahlásit
barona
n ozkus nějaký,který vůbec neobsahují kuřecí složky - to prej je nejčastější příčina
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 19:43
- Nahlásit
který vůbec neobsahují kuřecí složky
blbý, že už není Nutram čistě jehněčí
Jinak ty brambory se dneska už užívaj v různých značkách granulek. Bohužel nejsou ale moc výživné, spíš to pesu zaplácne. Já je dávám, protože špageta má sklon k tloustnutí. Ale když se pak ověří jiná příloha, nemusí se na nich zůstat.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 19:44
- Nahlásit
fromeli
no čistě jehněčí jsou satisfaction, a čistě rybí jsou Eagle Pack holistic ančovičky a ještě nějaká jiná ryba -tak bych to zkusila asi napřed s nima...
|
barona
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 19:51
- Nahlásit
Čistě rybí jsme už dávali a Kronch by měli být taky jen rybí. A jak říkám, žádná změna.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 19:55
- Nahlásit
Ono taky může být problém v kukuřici prostě cokoliv.
Ještě mě napadlo - Michelle měla lupy po nějakým spotu proti klíšťatům.
|
barona
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 19:56
- Nahlásit
fromeli
To už mě taky napadlo a tak jsme dávali FM, které ji neobsahují. Bohužel opět žádná změna.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 19:57
- Nahlásit
čistě rybí jsou Eagle Pack holistic ančovičky
tedy koukala jsem na shop, kde jsem brávala granule, to je tedy pálka
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 20:42
- Nahlásit
barona
Kronch i FM ale obsahují i kuřecí složky..
|