| Autor |
Zpráva |
barona
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 20:55
- Nahlásit
Mar3
Jo, už to vidím, FM má kuřecí tuk, ale Kronch?
Obsah látek : ryby / 16% čistý losos, sušené ryby /, kukuřičná mouka, celozrnný ječmen, rýžová mouka, rostlinný tuk / mj. z ječmene, kukuřice /, bloson / zdroj minerálních látek /, řepná vlákna, pivní kvasnice, česnek, vitamíny a minerální látky. Antioxidanty : vitamín C a E přírodního původu.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 21:22
- Nahlásit
barona
kronch taky obsahuje kuřecí tuk nebo moučku...
|
barona
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 21:26
- Nahlásit
Mar3
A odkud to víš? Já to nikde nenašla...
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 21:33
- Nahlásit
barona
tady - bylo tu téma o rybích granulích - du ho zpětně pohledat..tak tam byl odkaz..
|
barona
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 21:36
- Nahlásit
Mar3
Děkuju. Našla jsem si, že pry v EP rybích není žádný kuřecí tuk, ale zase nevím, jestli je to pravda, když u Kronch to taky není napsané a jak říkáš, prý tam taky je.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 21:38
- Nahlásit
barona
milovnikpejsku
Člen # Zasláno: 7 Pro 2006 08:19 - Změnil/a: milovnikpejsku
Citát
Mar3
neříkal jsem přece, že to je stejný, ale podobný... něco jako coca-cola a kofola. a co se týče složení tak kronch obsahuje 16% ryba losos, rybí moučka, kukuřice, ječmen, rýže, rostliný tuk, živočišný tuk, krevní moučka, pivní kvasnice, cukrová řepa, vejce, lecitin, česnek, vitamíny a minerály.
Teď je jenom otázkou z jakého zvířátka ten živočišný tuk je, a to já nevim.
tady
v EP rybích není fakt nic kuřecího a v satisfaction jehněčíh - o dalších nevim
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 21:40
- Nahlásit
barona
tak sem ti to okopčila, je to z diskuze kde sem se na to samý ptala tehdá já
|
barona
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 22:26
- Nahlásit
Mar3
Aha, děkuju.
Teď se ještě musím rozhodnout, jestli zkusíme ty granulky (už asi 10 za jeho 20 měsíců) nebo to vařený.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 07:23
- Nahlásit
barona
no a ještě zkuspřecházet na ty nový vždycky fakt postupně - až tak po měsíci poznáš,zda mu sedí nebo ne, do té doby může mít řídký bobky a tak - z té změny....(jo,my sme si tady s tím aky docela užili )
doufám,že bude v pohodě
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 08:40
- Nahlásit
Můžu řící, že tyto problémy řeším už půl roku, po zkoušce různých granulí jsme přešla na vařené, ale i tak problém s lupy a neustálým drbáním přetrvává... Nechali jsme udělat rozbory na vnitřní i vnější parazity, plísně, vše negativní. Takže přišla na řadu i krev, tam našli zvýšené basofily, což vypovídá o nějaké alergii, či infekci (těžko zjistit jaké ), pak měla zvýšenou hladinu cukru, ale předpokládám, že to může být klidně i ze stresu, který ona vždy má, jakmile sedneme do auta a jedeme na vet no a teď se ještě čeká na výsledky štítné žlázny, ty snad budu vědět dnes... Z vlastní zkušenosti můžu říct, že je opravdu hodně těžké zjistit, proč ty lupy jsou, navíc je má "jen za krkem, na "lopatkách" a za ušima. Začala jsem ji do vařeného přidávat vitamíny, tím se odstranil problém s průjmy, tak musíme vydržet, třeba to zabere...
Opravdu by byl asi zázrak, kdyby se někde našel optimální recept, jak se lupů a drbání zbavit !
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 08:44
- Nahlásit
Opravdu by byl asi zázrak, kdyby se někde našel optimální recept, jak se lupů a drbání zbavit
právě, je to děsný a chce to jen zkoušet a vytrvat.
V knížce od Sehnerový doporučuje na kůže nějaký "koktejl" z vitamínů, bohužel si to přesně nepamatuju, vím jen, že je tam retinol, zinek, pak béčko, céčko a ještě něco, ale to bych se doma musela kouknout.
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 08:50
- Nahlásit
Tak se Fromeli prosím koukni! Já mám zatím nějaký "mix" minerálů kde samozřejmě béčko je, na retion mrknu a ještě jsem přikoupila biotin se zinkem. Otázkou je, jestli by nebylo lepší něco přírodního, ale já jsem na netu nic moc nenašla, tak jsem koupila běžné ve zveráku, jen jsem se snažila o co nejmenší obsah chemikálií...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 08:57
- Nahlásit
Barica
já se doma kouknu.
Ona Sehnerka používá klasický vitamíny pro lidi a míchá je, tedy jako léčbu, když je po léčbě, tak podle toho upravuje stravu a doplňuje ji o složky, ve kterých jsou ty vitamíny obsaženy.
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 08:57
- Nahlásit
fromeli
To zní dobře!
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 09:08
- Nahlásit
fromeli
Ještě mě napadá, když už tam budeš koukat, mrkni prosím, jestli tam nepíše něco o soli? Pořád nevím, jestli se do krmení přidávat má, nebo ne. V knížce, co mám doma, píšou, že je to nutnost, v některých receptech na netu ji mají také a ségra mi naopak tvrdí, že ji vet řekl, že pes není schopný sůl "zpracovat", že se jim dávat nesmí...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 09:52
- Nahlásit
Barica
kouknu.
Já občas dávám špetičku mořské soli. Samozřejmě to nesolím jako nám, ale zase v tý soli je jód
|
barona
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 10:15
- Nahlásit
Mar3
Hlavně si taky pořád říkám, že kdyby měl alergii na kuřecí, tak by měl přece největší problémy, když dostane vařený kuřecí a to nemá...
Barica
Ten náš má taky lupy hlavně na krku a lopatkách. Ale nedrbe se skoro vůbec
Jo a ještě mě napadlo, co takhle zkusit granule Orijen? Tam by neměli být žádné obilniny. Co si o tom myslíte? Je lepší EP nebo Orijen?
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 10:41
- Nahlásit
barona
hm,to je fakt,ale zase může bejt na to citlivej,a neprůjmovat neblinkat - projeví se to třeba jinde . . . .to fakt nevim...
|
barona
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 10:51
- Nahlásit
Mar3
No, asi teda zajdem na vyšetření ještě k jednomu vetovi. Sice se mi ho bobečka nechce moc stresovat, bojí se veterináře. Vždycky se celý klepe, ale zřejmě nebude jiné východisko.
|
Madlenka
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 15:02
- Nahlásit
barona
Na lupy je výborný šampon Alercalm
Nám moc pomohl právě z lupama a se svědivostí.Prodává se u veterinářů, fakt doporučuju vyzkoušet!
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 17:10
- Nahlásit
Barica
takže opisuju:
vitamín A (ale pozor RETINOL nikoli betakaroten)+C+E+Bkomplex
Podává ho pět dnů a pak dělá 2 dny pauzu kvůlivá předávkování áčkem.
Pak tu uvádí ještě jednu variantu - retinol+zinek+pupalkový olej.
U menších plemen dává A o síle 10 000 IU 2x denně a ten zinek jednu denně.
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2007 08:01
- Nahlásit
fromeli
Super, díky moc!
|
radinie
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 15:03
- Nahlásit
V Kronchu žádnej kuřecí tuk není.... Lososový olej se nejlepší na lupy, je to plně přírodní.... Zaregistrujte se v E-shopu jako chovatelská stanice a máte 15% slevu. Adresa: www.pet-servis.com
|