| Autor |
Zpráva |
Mel
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 22:43
- Nahlásit
pospa
Zrovna o víkendu jsem vyslouchala ostřílený vystavovatele, kteří řešili to, že na výstavách teď jsou spíš právě upřednostňováni psi, kteří jsou až na hranici obezity. Podle fotek mi nepřijde, že by ten tvůj byl nějaký vychrtlík... a co ho zkusit před výstavou trošku "vyžrat" právě nějakou tou zátěžovkou (tahle je celkem výživná http://www.eaglepack.com/Pages/SP_Power.html )
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 07:32
- Nahlásit
Mel
jj, s tím eagle packem musím souhlasit - už sme na něj přešli a super! žádná srajda, žádný blinkání a sice taky nevyžere plnou misku,ale už se aspoň u ní pro to svoje sousto, dvě zastaví častějc my krmíme tím holistickým
|
pospa
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 08:27
- Nahlásit
Mucholabka
Já právě taky vím,že spíš na tyhle problémy trpí psi menšího vzrůstu hlavě pudlové a jorkové,ale AST?Moc jich takových není,ale bráška od mýho pesáka má zuby v podobném stavu jako on,takže bych řekla,že je to z části dané i geneticky,predispozice k tomuhle.Jsem zvědavá,co mi k tomu řekne vet.
Já mu občas dám syrovou rybu,hlavně teda lososa či tresku,ale jinak syrové maso nedostává.Bojím se,že když byl od štěněte krmen granulemi + nějaký tvarohy,žloutky apod. tak neumí trávit syrové maso.Hodně jsem o tom četla a nevím co je na tom pravdy.
Včera jak jsem mu zuby zase čistila,tak je má fakt tak o 99% lepší.Takže nejspíš zůstaneme u granulí a každodenního čištění zubů a nebo přejdeme úplně na vařené,to už chci dlouho zkusit když už je teď dospělý,ale zatím jsem se k tomu neodhodlala.Jenže zase važené moc to žvýkání nepodporuje,to spíš jak ty píšeš to syrové maso.....takže je to fakt zapeklité.
|
pospa
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 08:30
- Nahlásit
fromeli
Já ty vločky právě pokaždé radši úplně rozvařila a nechala tak 3 minutky odstát,ať z toho má tu kaši a dobře se mu tráví a stejně to nějak nepomohlo......možná jsem mu to spíš měla dávat po troškách.....
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 08:33
- Nahlásit
pospa
Ahoj ale třeba syrové veřové nohy, no prostě všechno vepřové nedoporučuji kuli začervení, ale hovězí můžeš dávat syrové. Jinak se fakt přikláním k syrovému + vařenému. Nemusí to být uvařané doměka ale nechat třeba jen povařit cirka 20minut
|
pospa
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 08:38
- Nahlásit
Mel
S tím naprosto souhlasím,že na výstavách jsou upřednostňováni psi kteří fakt vypadají spíš jako kuličky.Bohužel tak zátěžovku bych zkusit mohla,ale teda spíš od stejné značky co teď krmím.Vím že holistic receptury od Eaglu jsou bezkonkurenční,ale do zátěžovky bych nešla pokud bych nekrmila Eaglem i normálně.Přece jen má můj pesan citlivé zažívání a pokud nepřecházím na jiné granule pozvolna během týdne tak má srajdu.Pokud mu nebudou tyhle granule vyhovovat,tak se asi na Eagle vrátím.Mě nevadí,že je hubenej,vychrtlík fakt není.A před výstavou bych pak dala tu zátěžovku a bylo by vymalováno.
|
pospa
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 08:39
- Nahlásit
Díky všem za vaše rady a tipy
|
pospa
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 08:44
- Nahlásit
Petra
A nebo pokud mu tyhle grancle nesednou,tak pokud pozjišťuju z těch kuchařek a netu,jaký hodnoty mají různý suroviny,tak abych mu mohla sestavit plnohodnotnou krmnou dávku,tak vyzkouším vaření a je to.Vepřové bych určitě vůbec nedávala kvůli tomu,že snad psi špatně tráví vepřovou bílkovinu či co.Ale sušené vepřové uši dávám.Ty má pesan rád.A nožek těch se taky trochu bojím......jinak hovězí,kuřecí,krůtí a rybu občas dostává.
|
pospa
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 08:46
- Nahlásit
Petra
Taky už měl několikrát králíka,ten si žerinká.Tak jak přemýšlím nad jeho stravou nepřemýšlím ani nad vlastní.Je to jak s dítětem s tím naším pesákem.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 10:13 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
pospa
když dáváš maso, tak můžeš dávat velký kusy, aby musel žvýkat a jak tu někdo psal, stačí to jen chvilku povařit, takže je to stejně tvrdý. Já to míchám, dávám občas syrový, občas ovařený, jak co
Když sem přecházela z granulí na "normální", tak nějakou dobu trvalo než se trávení psici upravilo a měla výstavní bobany. Zpočátku jí některá surovina dělala problém (např. ty vločky) ale to časem taky přešlo.
Ale osobně si myslím, že ty tesáky bude mít Tvůj drahoušek blbé jak na granulích tak na "normálním".
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 10:27
- Nahlásit
pospa
neblbni proč s bojíš vepř. masa a hlavně vepř nožek ty jsou pro psa pochutnání, bobky jako výstavní a ani nebude mít problémi s žlázama. A hlavně máš psa který si poradí s pořádnou porcí masa tak ho nešetři
|
pospa
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 10:31
- Nahlásit
fromeli
Jj to si myslím taky,že zuby bude mít stejný jak na granulích tak na vařeném,takže to mechanické čištění zubů nám zůstane ať se rozhodnu tak nebo tak.
|
pospa
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 10:49
- Nahlásit
Petra
Na různých psích fórech a v psích článcích jsem četla,že vepřové maso není pro psy vhodné.Ale je to už dýl,tak už ani nevím kvůli čemu to prý má být nevhodné.Prostě jak jsem se o to zajímala,tak jsem o tom hodně četla a pak vepřové úplně zavrhla kvůli nevhodnosti o které se hodně mluvilo i mezi známými pejskaři je to docela známé.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 10:49
- Nahlásit
Mar3
Jé,taky na něj chci přejít.Čekám,jestli ho Hanča zařadí do svého obchůdku.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 10:54
- Nahlásit
pospa
ovařeného vepřového bych se nebála. Z rozvařených nožek je bezva sulcík na klouby.
Ono je tučnější, takže se nedoporučuje tlusťochům.
No a pak se nedoporučuje syrové kvůli nemoci, které nemůžu přijít teď honem na jméno.
|
pospa
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 11:34
- Nahlásit
fromeli
Z těch nožek jsem měla právě strach,aby se nedosral a z vepřovýho masa prý díky tomu viru,který se ničí až vařením minimálně hodinu.Což je teda docela dlouho
Teda čím dál víc uvažuji o vaření,ale zase když bych měla vařit kvalitní maso i pro lidskou spotřebu,tak teda to vyjde na 100% dráž než krmení granulemi,ale zase na druhou stranu,co bych pro toho mýho miláčka neudělala,že?No uvidíme,maso jsem občas brala z Vetamixu a zdálo se mi pěkný.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 11:41
- Nahlásit
pospa
já kupuju maso v lidským krámu v akcích, třeba teď bude v Tescu slepice kilo za 19 korunek, no a jinak beru i maso ve zveráči, někdy je to Vetamix, někdy Pošvář, někdy Falco, už jsem měla i od jinejch firem.
Vždy to bylo v pohodě, jen jednou v létě měl Vetamix nějakou divou várku hrubomletýho hovězího.
|
pospa
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 12:40
- Nahlásit
fromeli
Jestli se rozhodnu pro maso,tak to budu dělat taky tak
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 12:57
- Nahlásit
pospa
a z vepřovýho masa prý díky tomu viru,který se ničí až vařením minimálně hodinu.
V tom případě bys ani ty neměla jíst vepřové.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 13:47
- Nahlásit
pospa
já to beru tak že víš co do vařeného dáš, a vidíš to maso co vaříš a pěkně to voní, ale co je v granulích nevíš a na pytel ti napíší pohádku.
|
pospa
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 15:11
- Nahlásit
Petra
No právě,to maso alespoň vidíš a víš co psovi do té misky dáváš.Byť mě pes prospívá na granulích dobře,opravdu vážně přemýšlím o tom,že přejdu na važené nebo na kombi ráno granule večer vařené či opačně.Aby mi zase v krizových situacích granule žral.
|
pospa
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 15:13
- Nahlásit
Mucholabka
To vaření hodinu platí nejspíš pro maso,které koupíš pro psy a není vhodné k lidské spotřebě.V lidském krámu by to mělo být pod přísnou kontrolou.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 15:16
- Nahlásit
pospa
Tak mu kup maso v krámě...však nemusíš kupovat svíčkovou. Většinou psům nedávám maso ze zveráku. podle mě tohle moc řešíš a zbyteně se toho bojíš. Ta moje důchodkyně taky nebyla zvyklá na maso.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 15:17
- Nahlásit
pospa
měla jsem am budoka fenu byla venku(zateplená bouda a nebo ve chlévě s koněm) ale i tak přez zimu jsem krmila dvakrát i třikrát
granule + maso a byla jako kůň pěkná kulatá
teď má BO 2x, krmím většinou jen vařeným+syrovím, ale granule mám záloze to víš někdy prostě nestihnu uvařit a žerou všechno
(pes je nežravec ale i tak so to do něj dá nacpat).
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 15:19
- Nahlásit
pospa
chodím na jatka kde je maso pro lidi, ale jsou tam zbitky i pro psa. A i tak v normální masně mají pro psi
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 15:29
- Nahlásit
pospa
Já má skvělou zkušenost právě s Eukanubou - dokud čubina dostávala štěněcí, tak jsme dost koukali, že jí začínají žloutnout zuby. Ale když jsme pak přešli na dospělé granule, kde už je Dental Care, tak se to dost zlepšilo. Dnes ve 3 letech má zuby v pohodě. A ostatní naši psi taky (máme malé i velké plemeno).
Ale chápu, že některým psům holt určité granule nesednou.
|
pospa
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 16:00
- Nahlásit
Mucholabka
Jj je pravda že to moc řeším a jsem připosraná,jen aby tomu mýmu drobečkovi něco nechybělo..asi bych do toho měla skočit rovnýma nohama a hotovo......
|
pospa
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 16:02
- Nahlásit
Markét
Díky za tip. Na začátku diskuze jsem psala,že kamarádka krmí stejnými granulemi jako já a její fena má zuby jak perličky,ono je to asi o určitých predispozicích po rodičích....
|
pospa
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 16:06
- Nahlásit
Petra
Jj,vím že v lidském krámě prodávají i zbytky a odřezky pro psy,ale to víš,já bych pro něj nejradši kus pořádnýho masa
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 16:26
- Nahlásit
abby
¨jj,taky sem jí to už tloukla do hlavy jinak je maj levně tady:
http://www.uhafaka.cz/ pán je moc ochotnej, a aj napíše,kdy je bude odesílat,apk napíše že je odeslal...atd...
|