| Autor |
Zpráva |
pospa
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 12:53
- Nahlásit
Ahoj všem,
sháním se po granulích,které obsahují minerály pro zdravé zuby a tak mě zajímá,zda někdo znáte takové granule,ale spíš mě zajímají známější značky než je ADVANCE a nejde mi o doplňky stravy jako např. Oral Care od Hill´su. Všem moc děkuji předem za odpověďi.
|
pospa
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 13:28
- Nahlásit
Nidko nic?To je škoda
Můj pes má už teď ve 20ti měsících svého života problémy se zubním kamenem a zápachem z tlamy,tak sháním nějaké granulky,které by nám s tímto problémem mohly pomoci.Krmím suchými granulemi,dávám dentální pamlsky a taky má denně k dispozici bůvolí kosti a dostává i tvrdý chléb a čistíme mu zuby pastou a kartáčkem,ale když to použijeme méně jak jednou týdně,tak má zuby strašné.Musíme ji teď používat denně a pes z toho nadšenej zrovna není.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 13:36
- Nahlásit
pospa
píšou to i u Eukanuby.
Já bych ale dala přednost pravidelnému čištění tou pastou.
|
pospa
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 13:58
- Nahlásit
fromeli
Díky moc za informaci.Ale do Eukanuby bych teda nešla,protože můj pes sice není nežravec,ale Eukanuba není vůbec chuťově zajímavá.Asi teda fakt zůstaneme u každodenního čištění zubů pastou a kartáčkem a taky jsem teď koupila žvýkací plátky Orozyme,tak jsem moc zvědavá jaký to bude mít účinek.
Hodně by mě zajímala příčina,proč vůbec tak mladému psovi tohle všechno vzniká.Po výstavě která je v pátek jdeme k vetovi na očkování tak se ho musím přeptat z čeho by ty problémy mohly být.Ještě jednou díky.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 14:22
- Nahlásit
pospa
ještě zkus koupit morkové kosti, maso a začít krmit vařeným a ještě ušetříš
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 14:25
- Nahlásit
pospa
já bych řekla, že některý pes k tomu má sklony a jiný zase ne.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 14:31
- Nahlásit
pospa
Já ti sice nic nedoporučím,jen řeknu ADVANCE rozhodně ne!!! My to dali štěněti a totálně nám to rozhodilo její zažívání.Sice to vychvalovali až do nebes,ale pokud má tvůj psík citlivější žaludek,tak nebrat.
|
pospa
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 14:34
- Nahlásit
fromeli
S tím úplně souhlasím.Kamarádka má stejně starou fenou stejného plemene.Máme obě AST a ta má zuby jak perličky a to krmí stejnými granulemi jako já a zuby jí nečistí,jen občas dostane bůvolí kost.Možná je to částečně dáno i geneticky,těžko říct,kde je zakopanej pes.......
|
pospa
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 14:36
- Nahlásit
Petra
Morkové kosti můžu taky zkusit,už jsem nad nimi přemýšlela.Ale s tím vařeným musím pomalu,sem tam mu vařím,ale mívá po něm řídší stolici,takže krmím vařeným jen jednou za čas na přilepšenou.Má docela citlivé zažívání.Díky za tip.
|
pospa
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 14:38
- Nahlásit
abby
No právě do toho ADVANCE bych určitě nešla.Pokud to není osvědčené,jakožto že těmihle granulemi snad nikdo známý nekrmí,tak bych to neriskovala.Díky za tu zkušenost s tímto.I to je dobré vědět.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 14:40
- Nahlásit
pospa
tak zkus vyrdžet a zkusit krmit jen vařeným a uvidíš že se to všechno srovná, jak stolice tak zuby.
|
pospa
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 14:47
- Nahlásit
Petra
Musím to pořádně promyslet,protože posledně mi zesral po hovězím mase s vločkama a zeleninou byt A to ho dostával obden.A jinak vydrží s venčením než přijdu z práce,ale nevydržel chudák ani jednou v tom týdnu co to dostal.Pokud zvolím pomalý přechod z granulí,tak by to možná mohlo pomoci,ale bojím se,aby byla strava vyvážená,abych mu ve vařeném dala vše co potřebuje.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 14:52
- Nahlásit
pospa
už se to tady hodně probíralo zkus najít psí kuchařky, ale zrovna ty vločky jsou na srajdu. Kydž budeš kupovat kosti, kližky, chrupavky tak bude mít ukázkové bobky. Třeby i těstoviny jsou trošku prohániví ale když to vyzkoušíš tak na to přijdeš. I pečivo prohání. Nejlepší je to namíchat víc masa trochu rýže a ještě mín těstovin
|
pospa
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 14:57
- Nahlásit
Petra
Já právě dřív dávala jako přílohu k vařenému jen rýži,jednou měl těstoviny a měl srajdu a před světovkou jsem potřebovala aby rychle nabral,tak mi známá poradila právě hovězí maso s vločkama a to ho teda prohánělo šíleně.Vločky jako přílohu pro něj musím úplně zavrhnout.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 15:08
- Nahlásit
pospa
můžu vědět co máš za pejsu?
|
pospa
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 15:14
- Nahlásit
Petra
No jasně,mrkni na naši galérku s fotkama na http://www.stafordi.com/galerie.php?id=161&fotky=o n
|
pospa
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 15:16
- Nahlásit
Petra
Samo vše bez mezer
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 15:20
- Nahlásit
pospa
krasavec je to
Myslím, že je to spíš marketingový tah hodin na pytel, že granule čistí zuby...
Sice ty naše to tam přímo napsaný nemají, ale zkušenost s nima mám jenom tu nejlepší - jedná se o Eagle Pack.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 15:23
- Nahlásit
pospa
docela je to kousek, jak jste dopadli na světovce?
|
pospa
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 15:26
- Nahlásit
Mel
Díky za pochvalu
No nejspíš máš pravdu,bude to tak nějak jak s obsahem kloubní výživy,tu taky přidávám jako doplněk,protože i když tu kloubku granule obsahují,tak opravdu nepatrné množství.
Eagle Packem jsem krmila,při jejich velkém výpadu jsem začala po doporučení pana Peschela s Maxcaninu na NutroChoice a řekla bych,že na tom krmivu se ty problémy tak nějak objevily.Na Eagle se nevrátím,protože má nevyhovující podíly proteinů a tuků,ten můj kluk potřebuje alespoň 26% proteinů a 14-15tuků a to Ealge u těch holistic co se mi tak líbí bohužel nemá.
|
pospa
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 15:33
- Nahlásit
Petra
V kruhu nás bylo celkem 25 psů a my jsme zkončili do 8.místa.Umístění se psalo pouze prvním čtyřem psům.Možná bychom se umístili do 4.místa,protože polské rozhodčí se líbil,ale pokazili jsme ty poslední výběrové běhy o ty první čtyři místa.Ale v tak ohromné konkurenci a hlavně kupírovaných psů se tam dostal jako jedinej nekupírák a udělal mi tím obrovskou radost.Pro nás je to i tak obrovský úspěch i když od toho nemám žádnej papír.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 15:40
- Nahlásit
pospa
aha, škoda... tak to ti víc neporadím, já krmila klasickýma super prémiovkama, když jsem potřebovala, aby pes přibral, dávala jsem zátěžovku, pak byl výpadek, tak jsme měli holistic - kachní, ta mu šmakovala moc, ale ta cena nešmakovala moc mě , pak nebylo vůbec nic, tak jsme přešli stejně jako ty na NutroChoice, pak jsem si sehnala dovoz z Holandska a teď už jsou zase v prodeji u nás, takže momentálně jsem načla pytel jehněčí a jsem spokojená.
|
pospa
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 15:46
- Nahlásit
Mel
Takže teď krmíš tou klasickou lamb and rice 23/12 a ne tou holistic lamb and rice 22/15,je o něco dražší než ta klasická.On je právě pořád jak radiátor.Já teď nově zkouším granule Satisfaction,první pytel jsem měla lamb and rice,ale až jsem to objednala,tak jsem zjistila,že jsou tam nízký podíly proteinů a tuků a teď máme kuřecí a uvidíme,jak mu to sedne.Je to nějaké nové a zatím jsem na tohle krmivo slyšela samou chválu a i cena je přijatelná.
|
pospa
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 15:48
- Nahlásit
Mel
Hlavně jsem chtěla krmit nějakým krmivem co má velké granule,když má takový problémy s těma zubama a ten Satisfaction má oproti Nutru a Eaglu velké granule.Ale jak jsme byli na Eaglu tam jsem ještě krmila puppynou,tak je možné že ta dospělácká lambka má velké granule.Jak jsou cca velké ty grancle?
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 15:51
- Nahlásit
pospa
no, právě ty jehněčí jsou malé... ale klasická adultka má velké, takové placaté, vypadají jako ovocné čočky (ty bonbony, ale samo větší). Ty ostatní už si nevybavuju
|
pospa
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 15:57
- Nahlásit
Mel
Já sice krmila puppy large breed ale stejně byly malé.Zkusím sehnat vzoreček těch adult lamb a uvidím.Mě neva že je hubenej,ale před výstavou se nám nikdy nepodaří přibrat do optimální formy....a pak je tam nejhubenější a největší ale zase je nasvalenej....pak mě zjezdí chovatelka,že mu mám dávat víc masa.Přitom dostává grancle 2xdenně a 400g dohromady,což není na dospěláka zrovna málo.Ale díky nižším proteinům a tukům vypadá tak jak vypadá.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 16:32
- Nahlásit
pospa
Tak to se divím, že u AST je tak brzo zubní kámen, čekala jsem, že se ti to udělalo u něčeho malého, jako jork a tak, těm se tvoří hodně brzo. Já mám taky AST, má teprve 8 měsíců. Mám ještě devítiletou ovčandu, přišla ke mně jako šestiletá, zubní kámen jsem jí sundala, ale od té doby nenarostl. Zuby jí nečistím. Spíš bych dala recept, na který lidé neradi přistupují a zdá se jim možná zvrhlý, krmím totiž psy syrovým, dávám jim vepřové harfy-žebírka, a vůbec jejich zubečky zatěžuju žvýkáním. Granule ti v tomhle rozhodně nepomůžou a už vůbec ne nějaké minerály, ty situaci naopak zhoršují, zubní kámen se tvoří z minerálů.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 16:35
- Nahlásit
pospa
Týjo, ten je hezký. Má hlavu jak kýbel.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 17:13
- Nahlásit
Ty vločky někdy fakt dělaj problém, ale četla jsem, že když se z nich udělá kaše a doba varu těch vloček bude alespoň 5 minut, tak to pak už průjmem zavánět nebude, ale je potřeba to těch 5 minut míchat.
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 18:33
- Nahlásit
pospa
co ja vim tak Royal Canin ma speialni ustni peci - jako granule specialne na zuby. Jinak co se tyce Eukanuby, tak ja s ni krmim, pridavam, cistici kosti a fenule nema jedinej problem
|