| Autor |
Zpráva |
Orry
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 11:54
- Nahlásit
mate nekdo zkusenosti?? hlavne u zvirat a u lidi?? jde mi hlavne o krizovou esenci...
Byla mi dopurecena u psa ktery ma hruzu z petard.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 12:01
- Nahlásit
a nejen z petard funguje na jakekoliv okolni vjemy, ktere jsou pro psa, ev jine zvire, ev pro cloveka neprijemne, stresujici atd.
dokonce se doporucuje i pro rybicky, ktere plavou uz bokem u dna
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 12:04
- Nahlásit
nika00
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 12:06
- Nahlásit
teda ne u dna...ale na hladine
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 14:19
- Nahlásit
Bachovy esence jsou dobrá věc, jako podpora k uřčitému snažení nebo nastoupené cestě. Nejsou samospasitelné - nepomůžou od problémů samy o sobě, pomohou ukázat cestu k jeho řešení.
|
bord
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 14:23
- Nahlásit
Essi
nechcete někdo ve zkratce napsat o co jde?? jako že psa pokapu něčím zřejmě z Bacha ?
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 14:26
- Nahlásit
bord
jsou to kapky...resp voda s esenci z ruznych kvetu...
to se nakape do vody a vypije...
nam to bylo doporuceno od vetky na silvestra pac moje sandy nemuze uklidnujici prasky kvuli srdicku a tyhle kapky jsou nezavadny, nelze jimi predavkovat a jsou na prirodni bazi.
nakapkali jsme je na piskotu a silvestr prezili v poklidu...az na to ze asi 5dni po silvestru jsme meli zeleny hovinko
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 14:27
- Nahlásit
bord
taky jsem nevěděla o co jde. Tady jsem něco málo našla:
http://www.bachovy-esence.cz/
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 14:28
- Nahlásit
Doporučuju tenhle odkaz - informace o bachovkách jsou vlevo. Je to asi nejsrozumitelnější vysvětlení na netu, o kterém vím.
http://sweb.cz/VladimirTurecek/
Mám je vyzkoušené na sobě a můžu potvrdit, že to funguje. Setkala jsem se ale také s tím, že je (a další podobné) někteří lidé používají a také doporučují jako jakýsi "štít" proti světu a svým fóbiím, za který se schovávají. K tomu určené nejsou a ani tak nefungují.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 14:32
- Nahlásit
Essi
vetka rikala ze kdyz si das ty krizovky tak se ani nebudes bat zubare...to asi budu muset vypit celou tu lahvicku
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 15:05 - Změnil/a: Essi
- Nahlásit
Dovolím si s paní doktorkou nesouhlasit. Bát se budeš, ale dokážeš si s tím poradit, uvidíš věci trošku z jiného úhlu a lépe se ti srovnají. Můžou působit jako opora, ale není to lék na problém. Ten je potřeba vyřešit, třeba za pomocí bachovek (podpůrný prostředek, ne prostředek k vyřešení). Přeci není možné jich mít doma baterii a lít je do sebe podle situace. Podle toho, co o nich vím, je nutné pro každého jedince míchat jedinečné směsi. Univerzální "krizovka" pro psy - to mi připadá dost divné. Ale jak říkám, nejsem na to odborník.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 15:09 - Změnil/a: nika00
- Nahlásit
Essi
ja jsem to trochu "nadlehcila" ona rikala, ze mi pak bude "jedno" ze jdu vubec k zubari...ze se to da pouzit napr pri hadce a tak..
jinak nevim jestli takhle krizovka je univerzalni ale ona ji tam primo namichala...takze asi ne...
kazdopadne psovi to pomohlo...kdyz mela loni uklidnujici tabletky byla fakt uplne mimo..vypadala jak sjeta...letos po tech kapkach lezela na gauci a koukala se mnou na tv...kdyz se zaclo strilet...byla takova vyjukana...trosku neposedna ale rozhodne o 100procent klidnejsi nez kdyby byla "strizliva"
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 15:09
- Nahlásit
Vláďa Tureček - viz odkaz výše - s nimi pracuje už několik let. Na stránkách má telefon i mail. On k tomu napíše opravdu fundovaný názor.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 15:11
- Nahlásit
http://www.alternativni-medicina.eu/bachova-terapi e/
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 15:12
- Nahlásit
Já vím, ale problém se tím neodboural. Jenom se utlumil, ale máte střelbu dál. Pokud ti bachovky vyhovují, použila v trošku jiném složení jako podpůrný prostředek při práci na odbourávání střelby. I když já osobně bych je u psa nepoužila. Člověk, když si je nechává míchat pro sebe, si je sám vybírá a dostává návod, jak s nimi sám pracovat. Psovi je nakapeš, když vyprchají, jste tam, kde jste byli.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 15:17
- Nahlásit
Essi
no jo je to slozity...ona taky rikala ze je mela i pro svyho psa...uz si nepamatuju co mel za problem...a ze se to pry "vyresilo" i pote co kapky dopusobily...rikala ze i pro nektere lidi pusobi jakoby uz "naporad"
nevim jestli jsou spatne nebo ne, kazdopadne jsem nemela moc jinou volbu, neb muj pes ma nemocne srdce a uklidnujici prasky pro ni mohly byt smrtelne.
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 15:27
- Nahlásit
Já tvrdím, že jsou dobré, vyzkoušeno přímo sama na sobě. Problém ale podle mého názoru nevyreší, ale utlumí jeho projevy na nějakou dobu.
Rozhodně jsem nemyslela, abys pejska krmila uklidňujícími léky. Myslela jsem pracovat cíleně na odbourání reakce na střelbu. Je to práce na dost dlouhou dobu, ale určitě se vyplatí. Pak nepotřebuješ ani prášky ani bachovky. Jestli to dovolí pejskův věk a zdravotní stav.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 15:32
- Nahlásit
Essi
mymu pejsovi je 13,5let a v tomto obdobi (od prosince do cca brezna) desne trpi na strelbu..boji se i jindy ale ted je tak vystresovany, ze nechce pomalu chodit ani ven a kdyz uz tak jen vycurat, vykadit a domu...staci mu uz i jen vetsi rana (ne petarda) a ztraci nohy a trese se . S prichodem nejspis letniho casu a svetla je v pohode...strelby se sice boji dal, ale neodmita chodit ven. Prasky mu davat nechci..a tak jsem prave premyslela o tehle esenci, abysme preklenuli tohle blbe obdobi...
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 15:38
- Nahlásit
v tomhle věku to už asi je problém. Držím palce.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 15:43
- Nahlásit
Essi
prave mi je jasne, ze nejake zvykani na strelbu nam asi uz nepomuze Muj druhy pes byl na silvestra sice taky trochu vykuleny, ale nasledky to na nem nenechalo a rany neresi. Chtela bych prave Orrymu nejak ulevit..aby se tolik nestresoval. Doma se citi v bezpeci.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 15:57
- Nahlásit
Orry
mas mejla....jesti chces zkusim ti zjistit to cislo..
myslim ze orryho na rany uz nenaucis...ale myslim ze ty esence by v tuhle chvili mohly pomoct...
Essi
jinak my goldence je 5, ale boji se opravdu hrozne moc...kdyz je venku citi se lip nez kdyz je zavrena doma a strili se...vubec netusim jak by se mohl odbourat tenhle strach. ona je tak vydesena...vzdycky se uplne trese ze sotva stoji, oci ma vykuleny a nevim kam by se schovala...
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 17:28
- Nahlásit
Nika
nejsem zkušený pejskař, neber to jako radu, ber to, co napíšu, jako mojí zkušenost z minulosti. Měla jsem kliku a dívala jsem se pod ruce člověku, který se psy opravdu umí. Jednoho pejska jsme s manželem dávali dohromady před mnoha lety rok. Teď to, co popíšu, dělám se svým mladším pejsem. Je to následek dopravní nehody, které jsme byli svědky, ne petard nebo bouřky.
Nikdy, nikdy nesmíš psa chlácholit nebo utěšovat příslušným tónem hlasu. Tím mu dáváš najevo, že se něco divného děje - panička nemluví jako normálně a chová se divně -, že se panička tomu podřizuje - mluví tichým, submisivním chlácholivým tónem = panička se bojí = bojím se taky. Čím víc mě panička chlácholí, tím víc se bojím.
Nenechat psa zalézt a schovat se a tam se klepat.
Je nutné psa z této nálady vytrhnout i třeba za pomoci mírného násilí, donutit ho, aby tě vnímal a snaž se ho navázat na sebe. Zrovna si chceš hrát s balónkem, kočkovat se, tahat se o něco velmi zajímavého. Ty hluk nevnímáš a neřešíš a jejímu strachu se nadřazaně a arogantně podivíš - co blbneš, vždyť se nic neděje, ne? Rachejtle jsou super, panička se raduje, jak to krásně svítí...... Prostě v tomhle duchu. Občas panička upustí pokličku nebo hrnec nebo bouchne do něčeho,aby to udělalo rámus, a podiví se nebo se zasměje psí reakci. Jak slábne reakce - stupňuje se zátěž. Důležité - venku chodit při tomhle nácviku nebo při pravděpodobném rámusu raději na vodítku - aby psa pak nebylo nutné hledat.
Je to práce na dlouho, ale jde to. Našeho předchozího pejska jsme to učili asi rok, přišel k nám jako týraný a měl panickou reakci na střelbu a rámus.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 17:32
- Nahlásit
nika00
mejlik si prectu az zitra, uz jsem ho v praci nezastihla
Essi
Psovi je nakapeš, když vyprchají, jste tam, kde jste byli
ale vlastne na tom neni nic spatneho ne?? kdyz mu pomahaji (viz zkusenosti nicky00) jsou to prirodni kapicky a navic se neda s nimi predavkovat a ani nejsou navykove, takze to pejskovi nijak neublizi a svuj ukol vlastne splni, ikdyz treba problem nevyresi (u nas uz asi fakt neni co resit) a abych pravdu rekla ani netusim jak psa teto paniky odnaucit. Ten nes v tu chvili vubec nevnima a jeho jedinym cilej je dostat se domu..do bezpeci.
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 17:35
- Nahlásit
Beru to tak, že strach je stres a to je pro psa problém, že není v pohodě, ale ve stresu. Proto, když to věk psa a jeho zdraví dovolí, se snažím zvolit cestu odbourání příčiny toho strachu.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 17:43
- Nahlásit
Essi
ja ti rozumim, ale me jde o konkretne o nas pripad. K Orrymu se chovam tak jak popisujes. Zacne venku blaznit, rikam pojd, neblbni, vzdyt nic neslysim....kdyz venku nevystreli (jen se mu neco nezda jako treba v tomto obdobi kdy venku ceka zradu) necha se i premluvit....ale kdyz je venku a vyjde primo rana, mohla bych ho tahnout po zemi 200metru a nehne se...je ochotny jit jen smerem domu, ale nevyvenci se. Necha se vzit i do naruci a poponest, presto jeho cil je dostat se co nejrychleji domu. Kdyz nastane situace ze je doma a nekdo venku vystreli a mame jit ven, proste ho nedostanu..ani po dobrem ani po zlem. Je to palice po jezevcikovi a opravdu se umi poradne seknout. V tomto pripade se dokaze i ohnat po panovi....
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 17:47
- Nahlásit
Orry
je to starý pejsek a moc se bojí, proto po tobe sekne, je to ze strachu. Je to práce na velmi dlouhou dobu, nebude to hned. V jeho věku nevím, jak bych to řešila. Jestli má nemocné srdíčko, mohl by mu stres uškodit. Toho našeho Filípka manžel sebral zlým lidem ve věku 8 měsíců a když se uzdravil, šlo s ním tohle udělat. Mému mladšímu pejskovi nejsou ani dva a na reakci jsme si zadělali 2.1.2007. V tak pokročilém věku je to možná už přeci jenom zbytečné, já opravdu nevím.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 17:54
- Nahlásit
Essi
ja vim ze to dela ze strachu, ale taky ven proste chodit musi, jde prece o jeho zdravi..on je proste takova povaha ze se doma nevykadi, nepocura skoro za zadnou cenu..a kdyz nekdy nechce jit ven tak trpi jeho ledviny
na srdicku ma vzhledem ke stari trochu selesty, ale zadne prasky nebere a v podstate je to zdravy pes a na svuj vek i hodne vytrvaly (je/byl hyperaktivka). V lete je v pohode..ale od prosince takhle blazni...
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 17:59
- Nahlásit
Pracovala bych na tom celý rok. Rámusu je všude dost, v létě bouřka, zkusila bych někoho s poplašňákem a tak. Hlavně na vodítku, aby se neztratil. I když vzhledem k věku - opravdu nevím, jak už jsem psala.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 18:04
- Nahlásit
Essi
bourky se moc neboji..to je i v pohode. ALe boji se i zbrani...vi z ceho ta rana vychazi.
ja jen chci zarucene vedet ze ty bachovy esence mu nemuzou nijak ublizit...a chci o tom popremyslet
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 18:09
- Nahlásit
podle mých osobních zkušeností mu to ublížit opravdu nemůže.
|