| Autor |
Zpráva |
sarax
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 22:11
- Nahlásit
Hafina
no jenže naučit sánkování asi nejde
kosti mi zdejší chytrý hlavy radili hovězí...ta může bejt i syrová...třeba z žebra......
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 08:12
- Nahlásit
sarax
No, to asi nejde, ani kdybste ji to učili názorně
Já posledně dávala hovězí přední s kostí a ta se dost štípala, už mu to nikdy nedám. Mě radila známá, to hovězí přední, ale jen určitou část s chrupavčitou spojkou těch žeber, nebo jak to napsat a taky prasečí nohu, ale z toho mám strach, že se mi posere...
|
Dante
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2007 20:28
- Nahlásit
Mucholabka
Ta inkontinence moči a trusu s tím nejspíš souvisí. Teď už s tím bohužel nic moc nenaděláte. Syndrom cauda equina znamená, že pes má někde v bederní nebo křížové oblasti něčím "skříplé" nervy. Bez vyšetření nejde přesně říct čím, ale nejčastěji to bývají výrůstky z páteře, tzv. spondylóza nebo vyhřezlá meziobratlová ploténka. Operuje se to špatně a prognóza je dobrá pouze tehdy, pokud se to zoperuje hned při prvních potížích. Ve Vašem případě bych už do operace nešla, protože by nejspíš její stav vůbec nezlepšila. Nicméně přesto na veterinu zajděte a nechte vyšetřit moč, těch problémů v jejím věku může být víc pohromadě. Pokud psi s touto diagnózou mívají potíže např. s kulháním, doporučuje se dlouhodobě (4 - 6 týdnů) klidový režim a případně nesteroidní antiflogistika (Rimadyl, Metacam, atd.) nebo i dlouhodobě a v sestupné řadě kortikoidy. Tohle by ale měl rozhodnout někdo, kdo tomu rozumí, na dálku to nejde. Radši se na tu veterinu stavte.
cornel
Zkuste si sem zavolat po víkendu ještě jednou. Po klinice teď pobíhá spousta studentů, možná že to někdo spletl.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2007 21:17
- Nahlásit
Dante
Díky. Fena má srůsty a výrůstky na páteři a v podstatě jsem asi čekala takovou odpověď. Kulhání se samozřejmě připojuje, má 3/4 DKK, pojídá Alavis Single, kortikoidy byly. Potíže má již od té doby, co jsem si fenu vzala v šesti letech, bohužel se stupňují. Určitě se poradím o tom Rimadylu, už asi nastala ta chvíle.
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2007 07:23
- Nahlásit
Hafina
sarax
Tak jsem si na vás vzpoměla, když jsem četla nové číslo Pes přítel, je tam zrovna článeček o léčení váčků homeopatiky.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2007 07:36
- Nahlásit
AOZ
já to nekupuju...nevíš jak se ty léky jmenovali????
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2007 07:43
- Nahlásit
sarax
nepamatuju si to, jak půjdu do práce tak to vezmu a napíšu, psali tam podle barvy a zápachu se to liší
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2007 07:56
- Nahlásit
AOZ
psali tam podle barvy a zápachu se to liší
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2007 08:06
- Nahlásit
sarax
jsem v práci, tak jsem to nestihla dopsat. byli tam různé druhy "výplně" váčků a ta léčba se lišila podle barvy a zápachu. Jinak koukala jsem i na stránky časopisu a zrovna tenhle článek nelze přečíst
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 06:56
- Nahlásit
Pro mě zcela objevná informace.
Další nepřímý vliv na hromadění sekretu má objev a výroba kloubních doplńků, jako je např. chondroitin. majitelé tyto dva potravinové doplňky kupují a zapomínají na kolagen a elastin. . Všechny 4 složky jsou nezbytné pro stavbu pohybové soustavy, ale kolagen a elastin zárovenň i pro hladkou svalovinu(tonus dělohy, močového měchýře) a elasticitu kůže. .....potřeba kolegenu a elastinu pro tělo je tak vysoká ...dodávat je uměle. "zabudování" kol. a elast. do tkání ovlivňuje z homeop. hlediska calcarea fluorica a sepia. ¨Dalším lékem je Capsium. Tyto 3 léky pomáhají pružnosti...s kolagenem a elastinem mají vynikající efekt.
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 07:08
- Nahlásit
Hromadění - jednou denně Pyrogenium.
Zánět váčku se vyvíjí jako abces. otevření abcesu Hepar sulfur 5 CH dvakrát denně 5 CH dokud nepraskne. Silicea 5 CH jednou denně. urychlíme zapařovacím obkladem, bylinkovou tinkturou např. švédské kapky, na to černá mast zakrýt igelitem.
Podle typu sekrece z prasklého váčku
mereurius solubilis na žlutozelený sekret, mereurius corrosivus na žlutozelý, velmi paáchnoucí, hepar sulfur na žlutý, tarentula cubensis na vřed s rudofialovou, hustou krví a hnisem, pul sutilla na jasně žlutý nedráždivý hnis.Ředění na začátek léčby 5-9, 15 regulativní nebo vysoušecí, 30 vysoušecí. Doléčení 1 denně. Trvá stejně dlouho jako atb 3-6 týdnů. Homeo je také prevence.
|
Pet
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2007 19:46
- Nahlásit
Zdravím a chci se zeptat, jestli jste někdo řešil problém s cirkumanálními žlázkami? Fenka má kolem rekta takové malé místy krvavé boláčky, nijak ji to nedráždí (soudím, protože si zadek nekouše, nelíže,je veselá) ale má to podrážděné a usazuje se jí na chlupek v těsné blískosti rekta nic moc voňavého (
Anální váčky to rozhodně nejsou, ty má prázdné.
|
kerink
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2008 17:34
- Nahlásit
Už vím co stěma píštělema. kerink@seznam.cz
|
aren
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2008 17:53
- Nahlásit
Nechceš to napsat sem na forum, ať se nás poučí víc?
|