Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / homeopatie u psů
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
žanda
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2006 12:04
- Nahlásit

Máte někdo zkušenost s homeopatiky u psů? za jak dlouho jste pozorovali eventuelní zlepšení?

fromeli
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2006 12:53 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

žanda
já používám homeopatika při falešce. Každé hárání je jejich účinek silnější a silnější.
Když dávám sobě u senný rýmy, tak to trvá několik dní.

Ale ne vždy se podaří dát ten správný prostředek hned napoprvé, někdy je potřeba obměnit, doplnit apod.

Dante
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2006 13:01
- Nahlásit

Je to hodně individuální. Např. když dáš psovi Apis melifica, protože ho štípla včela a má to červené, oteklé a bolestivé, tak se mu uleví velice rychle a do večera tam už nic nemá. Pokud léčíš něco složitějšího, trvá to déle a jak napsala už Fromeli, nemusíš se hned trefit do léku - ty se totiž "šijí na tělo" konkrétnímu psu nebo člověku, hodně záleží na povaze a na klinických příznacích, prostě na tom, jak organismus individuálně reaguje na nemoc. Homeopatie je výborná u chronických a alopaticky špatně léčitelných onemocnění - astma, ekzémy, ale třeba i záněty močových cest. Pokud ale je pes na tom špatně a má třeba vysokou teplotu, moc bych neexperimentovala a nasadila antibiotika. Existuje totiž spousta vynikajících homeopatů, kteří přesně znají hranice této léčby, ale jsou i tací, kteří by homeopatiky léčili nejradši úplně všechno včetně zlomené nohy (bohužel mám zkušenost, že k nám na kliniku přišel pes s týden starou frakturou čelisti, kterou jedna paní doktorka léčila přikládáním kamenů a homeopatiky-kupodivu bez účinku!). Přeji pejskovi brzké uzdravení.

Mar3
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2006 13:02
- Nahlásit

žanda
kožní potíže - homeopatika - zlepšení za 2-3 dny...

žanda
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2006 13:38
- Nahlásit

náš pesan má alergii.......má ted veterinární granule,ale packy má zatím pořád zarudlé a občasný bolák na nich.........
pokud by to bylo,jak píše Mar3- bylo by to super)

packy denně koupeme, sušíme- je to jak na houpačce- lepší a horší. Hrůu čekám z jara,až zase pokvete květena,ale ráda bych mu mezitím packy dala trochu dohromady ,než by se eventuleně nasadila antihistaminika......

já beru homeopatika zatím 5-tý den a u mě zlepšení je....proto se ptám.

dejavu
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2006 13:40
- Nahlásit

žanda
zkus dr. Müllerovou, ma celkem uspechy s potravinovymi alergiemi, koznimi potizemi a uziva homeopatika, je z Brna.

žanda
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2006 13:49
- Nahlásit

dejavu- já vím, už jsme si spolu psaly.......jenže to jsem ještě nevěda, na co že všechno můj pesan reaguje.........bohužel skoro na všechno(( co je v testech)

fromeli
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2006 14:36
- Nahlásit

žanda
no v Praze je homeopat na aavetu - Jiřička.
Pak homeopatii dělá i ing. Sychra www.symed.cz

sněhule
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2006 14:49 - Změnil/a: sněhule
- Nahlásit

Já jsem zkoušela homeopatikum dát fence před cestou autem, aby jí nebylo zle. Bohužel nepomohlo, navíc se přidal průjem. Možná jsem něco udělala špatně...

fromeli
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2006 14:53
- Nahlásit

sněhule
záleží, jaké jsi ji dala.
Bylo to na radu homeopata?
Byl to monokomponent?

Někdy je třeba přípravek změnit, jak už je tu výše uvedeno.

Mar3
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2006 00:14
- Nahlásit

žanda
jj,s packama to máme taky - ale teda jenom když je teplo a kvetou trávy atd...teďk opřes zimu je klid...ale právě u Müllerová jsem byla a v pohodě, dávali sme tejden prášky a omývali tlamku v jitroceli (měl napuchlý pysky jak stará černoška a do 3 dnů zlepšení, do tejdne to měl OK. n jaře,až se zase začně celej vosypávat a červenat, tak už určitě pujdeme k ní.
(čím umýváte? my máme šampon allercalm, promáčet-10 minut vmasírovávat, 10 minut umejvat - fakt náročný, po venčení 30 minut umejvat psa aby byl ráno OK.....)

makrel
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2010 11:16
- Nahlásit

Otevírám staré téma a chci se zeptat dalších, jaká homeopatika jste u psa vyzkoušeli, jak používali a jaký byl výsledek.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2010 11:40
- Nahlásit

podávám Pulsatilu a Lac Caninum na falešnou březost a oproti minulému stavu zlepšení pozoruju. cecíky nejsou tak nalité, fena je schopná si i trochu hrát a nechce jen ležet v koutě. ale příznaků nás to zatím teda plně nezbavilo. podávám je téměř 14 dní.

makrel
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2010 11:44
- Nahlásit

PeKrato
a jak jí to dáváš, rozpuštěné?

PeKrato
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2010 14:14
- Nahlásit

makrel
dávám jí to do tlamy přímo a držím jí tlamku, než se to rozpustí, ale je pravda, že to i občas zpolyká.

Barča85
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2010 14:30
- Nahlásit

Fena při ohňostroji, bouřce, střelbě propadá panice..Samozřejmě snažíme se zvykat, ale lepší se to velmi pozvolna. Letos na Silestra mi dětská doktorka poradila Aconitum napellus a super výsledek..Podala jsem dvě kuličky přímo do tlamky v půl šestý večer a pak v 0,15 fena se normálně naečeřela a v klidu usnula spolu s ostatními..V jednu ráno jsem šli ještě venčit a ani sem tam zapomenutá rána jí téměř nerozhodila..Takže za mě super..

žanda
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2010 21:06
- Nahlásit

Vzhledem k tomu, že toto téma jsem založila a je to nějaký pátek)) tak já na homeo od té doby dopustit nedám- na alergii, na Silvestrovský bláznění, na žlázky,které zlobily fenku, na hojení různých ranek ,nebo jako podpůrné při hojení po operaci - u mě na žlučník) atd.....
Já to svému pesanovi dávám na umělohmotné lžičce,ve které je kapka vody a šup s tím do koutku tlaminy...v pohodě spolkne. Nevím,zda se to ví,ale na kuličky se nemá rukama sahat.......mmj.
Za mě taky super)

makrel
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2010 21:11
- Nahlásit

žanda
mi řekli, že to mám nechat rozpustit ve vodě a dávat do tlamy na sliznice, ale aby to nepolknul. A nemáte nějaké odkazy na dobré stránky?

denyk
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 07:05
- Nahlásit

Zdravím já našla na netu hodně "zvířecích" homeopatů...jen kterého si vybrat
Mám problém s bázlivějším pejskem, kterému je 15 měsíců. Bojí se jízdy v autě. Nemá kinetózu, nezvrací, ale slintá, klepe se, už když nastoupí do auta, aniž bychom se rozjeli.
Včera to dokonce došlo až tak daleko, že nereagoval na přivolání, když jsem stála u auta. Prostě se přikrčil, stáhnul ocásek a stál
Všichni mi radí, abych mu dala do auta hračku, na chviličku si do auta sedla, aniž bychom někam jeli a takhle pomalu postupovala. Já bych mu chtěla homeopatiky aspoň trošku ulevit...
Máte zkušenosti s někým konkrétním?
Moc děkuju

inu
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 08:48
- Nahlásit

Byli jsme u homeopata (konkrétně Mullerová, Brno) s nesestouplým varletem. Chtěli jsme to vyzkoušet, jelikož jsme doufali, že bychom se tak mohli vyhnout operaci-odstranění nesestouplého varlete.
Paní milá k lidem i zvířatům, o to nic, ale její profesní přístup mi připadal... víc než podivný nebo jak to říct. Při první návštěvě byla velmi optimistická (85% šance tam, kde vetové klasické medicíny dávali 10%), při druhé návštěvě nemohla varle najít, při třetí nám řekla, že si nás spletla s jiným psem téhož plemene, který tam chodí se stejným problémem.. zkrátka bych čekala, že si povede evidenci pacientů nebo tak něco a ne, že s ní dopoledne mluvím po telefonu, že přijdu, a když přijdu, tak se na mě tváří, kdo jsem a co chci.
Navíc se mi nelíbily i některé další věci..
Takže.. nemůžu s klidným svědomím doporučit. Nám homeopatika nepomohla (a že jsme jich brali...), pes pod kudlu nakonec stejně musel, ale to už je jiný příběh..

Jinak k aplikaci: my měli dávat kuličky do piškotu, ten pak namočit a zkrmit a to patnáct minut před jídlem, aby začala homeo působit..

denyk
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 09:03
- Nahlásit

Díky za zkušenost

žanda
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 10:26
- Nahlásit

makrel
já dám kuličku do kapky vody a to vše mám na umělohmotné lžičce.to koutkem tlamy vleju do psa)
je kniha homeopatie psů-autora teď z hlavy nevím-je to ale žena.....tam se pár věcí najde. Pak v psovi přítelovi,nebo světu psů vycházela občas paní Mullerová.......já když potřebuju,jdu vylíčit problém kamarádce homeopatce a ona si to "přebere" na psa)
Homeopatie není samospasitelná-taky holt na všechny choroby nestačí...zrovna teď mi operují psa, ale dostal předem arniku homeo.....

pawLINka
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 10:33
- Nahlásit

žanda
zrovna teď mi operují psa
Copak mu je? Máš tuším stafa???

denyk
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 12:48
- Nahlásit

žanda
držím palce

žanda
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2010 16:53
- Nahlásit

pawLINka
jojo, bohužel jsem ho musela dát vykastrovat, začal krvácet.zvětšená prostata, cysty.......jsem proti kastracím obecně a teď mě holt zdravotní stav našeho krakena donutil uělat to, co jsem nikdy nechtěla...( jen doufám,že mu to pomůže a že bude zase fit....ach jo...

denyk a děkuju, pomohlo to)

brut
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2010 17:22
- Nahlásit

žanda
koukám, že se z těch problémů taky nemůžete vyhrabat

Tak držím palce, ať je kraken zase brzy fit a tentokrát ať už si nic nevymýšlí

makrel
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2010 17:30
- Nahlásit

žanda
prostata se zlepší okamžitě po kastraci, u jednoho předchozího psa se byla zvětšená několikrát a po kastraci se zmenšila na normál.

Hyena
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2010 09:47 - Změnil/a: Hyena
- Nahlásit

Tady je odkaz na webovky české homeopatické společnosti http://www.homeopatie-lekarska.cz/index.php?view=o -nas&lang=cs
Osobně bych si vybírala jako homeopata pouze člověka, který má i vzdělání i v klasické medicíně (humání nebo veterinární), takový dle mého nejlépe odhadne, kde ještě homeopatika a kdy už klasická medicína. To je dle mého problém i výše zmíněného Ing. Sychry- jsou zvířata, kterým pomohl, ale bohužel znám případy, kde nejen nepomohl, ale i přímo ublížil, právě pro nedostatek znalostí z oboru.

žanda
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2010 12:57
- Nahlásit

brut
no já už mám asi nejdražšího psa z celého širokého okolí(
a fakt se už modlím,aby to bylo to poslední, co se objevilo.

makrel- no, doufám v to taky - měl ještě cysty,tak doufám, že i ty se umoudří......
což zjistíme cca do měsíce,kdy máme kontrolu....

denyk
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 10:04 - Změnil/a: denyk
- Nahlásit

Tak já už jsem homeopatku vybrala, doufám, že správně

žanda určitě dej vědět, myslím na vás...

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání