Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Prosím o radu
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
beruna
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 09:02
- Nahlásit

Ahoj všem. Mám takový problém se svým psem 1,5 roku boxer bez PP. Nevím, jak bych to napsala, takže se předem omlouvám za slova, která použiju. Mému psovi je cítit ze zadku krev. Přišla jsem na to tak, že se několikrát stalo, že když spal, tak najednou se probral, rychle vstal a začal si olizovat hodně zadek a na jeho pelíšku byly asi 2 kapky takový načernalý vody a je to cítit železem. Stane se to tak 1x nebo 2x za 4 dny. Většinou po ránu, někdy ani nechce žrát a to mu dávám i maso, přijde mi, že má i hlad, protože mu děsně kručí v břiše. Hovínka má normální, žádný jiný problémy nemá. Může to být tím, že jsme během 2 měsíců změnili 3x granule. Teď krmíme Royalem pro boxery nebo tím, že byl odčervenej hodně dávno. Děkuji Vám, určitě pojedem na veterinu, ale chtěla bych znát Vaše názory. Díky moc.

Margaret
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 09:10
- Nahlásit

beruna
Určitě zajdi v první řadě na veterinu. Před tím bych nepodnikala žádné kroky.
Může ho být třeba jen odčervit, nebo to může být tou změnou granulí, ale také to může být něco vážného...

fromeli
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 09:12
- Nahlásit

Já bych si to tipla na přeplněný anální žlázky příp. už jejich zánět.
Zajdi na veterinu, oni to vyčistí

wensday
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 09:18
- Nahlásit

mě teda taky prvně napadly ty anální žlázky, ale ty nesmrděj železem, ale rybinou......
beruna
pak napiš, co vám řekli u veta....

Pudlice
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 09:41
- Nahlásit

Ahoj, měla jsem stejný problém se svojí toykou, železitý zápach ze zadečku a kručení v bříšku. Vet to diagnostikoval jako žaludeční katar a chtěl naprosto přesně vědět, co žere. Když jsem začala s tím, že plátek sýra ráno a přes den párkrát takové ty smradlavé žvýkací dobrůtky a kousíček šunky od večeře a mezitím granule( RC), tak mi vynadal a nařídil naprosto natvrdo jenom granule a vodu. A "problém" zmizel během dvou dnů.....

fromeli
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 09:43
- Nahlásit

ale ty nesmrděj železem, ale rybinou
wensday
já zas říkám, že to smrdí jako hlína, tak pak si vyber

Garfield
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 09:47
- Nahlásit

fromeli
Hlína krásně voní.
Železem mi smrdí má vlastní krev, když ji polikám, třeba když si prokousnu jazyk nebo ret. Jak kdybych cumlala matičky.
Ty anální žlázy mi taky páchnou po rybině křížené s několik desítek let starou mrtvolou.

beruna
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 09:48
- Nahlásit

Pudlice
To je pravda, taky sežere na co přijde, každej mu dá kousek něčeho. Furt loudí, tak celá rodina si myslí, že je chudák, tak hned mu daji kostičku, tyčinku ... To musím zatrhnout. Už jsem jim to říkala několikrát. Taky někdy nechtěla jíst i když měla to kručení v břiše?

gabi
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 09:51
- Nahlásit

Moze mat poškodene hrube crevo alebo. Asi by som isla k veterinarovi a dovtedy nasadila setriacu dietu. Ziadne pamlsky, ak chces nechat granule, tak radsej docasne celkom minimalnu udrziavaciu davku.
Skvrkanie v bruchu nemusi byt od hladu ale aj od zleho travenia a kysnutia zradla v zaludku a crevach. Len si spomen ako skvrka v celom bruchu pri hnacke.

gabi
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 09:53
- Nahlásit

fromeli

já zas říkám, že to smrdí jako hlína, tak pak si vyber

Mozno si cuchala k hline niekde kde bola zakopana mrtvola. Alebo aspon mrtva dazdovka.

wensday
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 09:53
- Nahlásit

fromeli
tak jo, hlína s mrtvou rybou, jo ?

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 10:00
- Nahlásit

gabi
jsem podobného názoru....navíc, co vím od majitelů boxerů, které znám, je toto plemeno vůbec dost náchylné na všechny možné choroby, takže bych se problémům se zažíváním vůbec nedivila....navíc když jde v případě psa beruny o psa bez PP...bůhví, jakou "genetickou výbavu" dostal do vínku

beruna
určitě bych nečekala a šla k veterináři, nechat udělat vyšetření se zaměřením na zažívací trakt. A určitě eliminovat ze žrádla všechny pamlsky, kostičky atd. Já osobně bych asi teď nedávala ani granule ale tak dva dny zkusila dát rozvařené kuřecí s rýží a po malých dávkách několikrát denně.

Pudlice
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 10:04
- Nahlásit

Beruna[b][/b]
Ano, když jí moc kručelo v bříšku, tak nežrala a byla smutná...a my jsme ji ještě hubovali, že něco sežrala venku, a říkali jsme :..."tady máš takové dobrůtky, a ty žereš venku kdejaké svinstvo..." - fakt, zkuste dva dny jenom vodu a granule !

Gája
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 10:13
- Nahlásit

beruna
no můžeš zkusit tu vodu a granule, ale stejně zajdi k vetovi, pokud se ti to nezdá... za to nic nedáš, teda dáš, ale budeš mít jistotu....

anální žlázy smrdí fakt rybinou a příšerně, mohli by ti o tom vyprávět všichni naši členové autoposádky, když jsme jeli na Moravu a naší Sáře jsem omylem zmáčkla zadeček a kapka jí ukápla na moje kalhoty... co ti budu povídat, nejen, že mně chtěli vyhodit za jízdy z auta (moje vlastní děti i muž), ale nechtěli se mnou bydlet na hotelu a po snaze si kalhoty vyprat a usušit nad topením, mě obcházela i pokojská obloukem...
z našetřených peněz jsem si koupila nové džíny a jsem fakt spokojená. Dnes můžu Sáře poděkovat, díky jejím samouvolňovacím análním žlázám mám docela dobré, nové džíny.

beruna
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 10:33
- Nahlásit

Evik
Jsi mě teda docela urazila, že psi bez PP jsou podle tebe jako víc nemocní a mají horší genetiku. Můj pes je sice bez PP, ale po čistokrevných rodičích, o který je velice dobře postaráno i bylo o štěňata.

Jandula
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 10:34
- Nahlásit

a je tu zase debata o psech bez PP a s PP...

beruna
můj pes je taky sice bez PP, taky sice po čistokrevných rodičích, o který bylo velice dobře postaráno i o štěňata, dokonce jsem viděla oba rodiče - a stejně je můj pes "mrzáček"...

wami
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 10:36
- Nahlásit

beruna
psi bez PP jsou podle tebe jako víc nemocní a mají horší genetiku
to tu nikdo nepsal.
Evik akorat psala, ze s nejvetsi pravdepodobnosti nemas jistotu, zda rodice tveho psa netrpeli nejakymi nemocemi, ktere mohli predat dal (stenatum bez PP). Jestlize oba rodice PP maji, jeste to nezarucuje, ze jsou oba chovni, a jestlize nejsou chovni, taky to muze byt diky nejake nemoci, ktera se muze geneticky predavat dal. To je proste fakt a riziko vorisku i psu bez PP. U stenat s PP to riziko je sice taky, ale mnohem mensi, neb se hodne dedicnych chorob kontroluje, aby se prave riziko nemocnych stenat co nejvic snizilo...

Gája
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 10:38
- Nahlásit

beruna
Evik má pravdu, ale mohla to napsat citlivěji... v případě psa beruny o psa bez PP...bůhví, jakou "genetickou výbavu" dostal do vínku .. někomu tento tón nesedí..

beruna
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 10:41
- Nahlásit

Plno lidí nemají peníze na to, aby si koupili psa s PP. Rodiče mého psa, jsou psi z mé rodiny, takže asi musím o nich vědět informace. To ale nemá cenu, to tady rozebírat. Já jen žádala o radu Vás všech. Jinak Vám děkuji za informace.

Gája
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 10:46 - Změnil/a: Gája
- Nahlásit

beruna
prosím, neber to zle... já mám taky psa bez PP, ne protože byl levnější, ale věděla jsem, že mi nejde o založení CHS, ani žádné výstavy, bonitace, šlo mi jen o to mít psa pro radost, až později jsem se dozvěděla, jaká rizika to s sebou nese a dnes už bych si bez PP asi nepořídila... jsou i výjimky a zřejmě patříš mezi ně a tak už se na nás nezlob, tady to fakt není o penězích, nebo možná je... když pes hodně "marodí" není to zrovna levná záležitost... těch diskuzí tady proběhlo nespočet a v jedné jsem zaperlila taky... měla jsem dost podobný názor jako ty, ale přesvědčili mně (a že jsem palice tvrdá, beranovitá)

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 10:47 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit

beruna
já jsem Tě v žádném případě nechtěla urazit a Gája má pravdu, že jsem to asi mohla napsat "citlivěji" neuvědomila jsem si, že bych Tě tím mohla ranit, takže se omlouvám, pokud se tak stalo, nic ve zlém ok?

Nechci rozpoutat v žádném případě debatu o PP a bez PP, jenom jsem (bohužel asi špatně) chtěl naznačit, že ty problémy Tvého pejska nemusí být jenom stravou, ale mohou být i dědičného charakteru, stejně tak jako ale nemusí....I když rodiče svého psa dobře znáš, jejich genetickou výbavu ať chceš nebo ne prostě prozkoumat nemůžeš....to ale nejde ani u čistokrevného chovu s PP...to se projeví až po letech chovu a pečlivého sledování jeho zdraví.

Každopádně svého pejska vezmi k veterináři a opravdu bych doporučovala nechat udělat vyšetření se zaměřením na zažívací trakt. Mám doma vořecha, který má hodně problematické zažívání a prodělal kdejaké vyšetření ....i z krve se leccos pozná. Částečně díky těm vyšetřením jsme zjistili, co mu smíme a nesmíme dávat k jídlu....

wami
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 10:47
- Nahlásit

beruna
Plno lidí nemají peníze na to, aby si koupili psa s PP.
Ano, a co ma byt?
Ja mam vorechy, mam syna po svem psovi, byla jsem u kryti a znam oba rodice... ale taky bych stoprocentne netvrdila, ze znam jejich genetickou vybavu, neb neznam vsechny jejich predky... A jedno stene skutecne melo se zdravim problemy...

Chapes, ze tady nejde o to, kdo ma jakeho psa, ale o to, ze "cim min PP, tim min informaci"? Nic vic, nic min, ano, da se to rict citliveji, ale taky se da nebyt tak vztahovacny a pri zmince o holem faktu nevyletet a neprekrucovat hned vsechno tak, ze ti nekdo tvrdi, ze je tvuj pes menecenny.

Jandula
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 10:48
- Nahlásit

beruna
poslední věc a končím - já v době, kdy jsem si pořizovala Sáru měla peníze na papírového psa, ale žila jsem v představě, že PP je mi na nic, nechci výstavy, že jde o určitou /píšu určitou/ záruku zdraví, povahy a vzhledu mě nenapadlo - takže mám sice psa zadarmo, ale jeho veterinář mě vyšel už na něco kolem třiceti tisíc, povahově to retriever není a vzhledem také moc ne... mám jí ráda, ale teď zase už momentálně nemám peníze na to, abych financovala neustálé výdaje za veterináře, za prášky na klouby...

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 10:50
- Nahlásit

wami
díky za podporu

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 10:50
- Nahlásit

wami
teda pani ucitelko .... kde se to v tobe bere??? p.s. nechces si koupit jednoho soba?

Gája
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 10:53
- Nahlásit

Jirikovo
ale vy nabízíte soby bez PP (navíc jsou podobní čivavám), to si říkáte chovatelé????

wami
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 10:53
- Nahlásit

Evik
jen proste nemam rada vztahovacnost...

Jirikovo
kde se to v tobe bere?
se nekdy sama divim...
p.s. nechces si koupit jednoho soba?
ja mela jednoho vybranyho, sice necistokrevnyho, ale taky by byl uzo... No, ale asi uz je zadanej, tak nic...

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 10:56
- Nahlásit

wami
no je nádhernýýý štěndo, to bylo někde v útulku nebo z domácího odchovu? Je fakt krásnýýýý

beruna
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 10:58
- Nahlásit

wami
Proč křížíš vořechy? Mě se to dotklo, se strachuju, co je s mým psem a tohle. Že jsem sem vůbec něco psala, teď toho lituju.

wami
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 11:00 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Evik
je utulkovej, mel by byt Zlatych Moravcich na Slovensku, maji ho na strankach psy sos, ale zas uz neni primo v nabidce na strankach toho utulku... jeste ze tak...
Mam v planu utulkace, ale az nebudu bydlet s maminou, takze az na jare, do te doby se musim drzet, neb dalsi pes by v tuhle chvili byl politicka sebevrazda...

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání