Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Kulhání psa.
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
abby
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 16:22 - Změnil/a: abby
- Nahlásit

Ahoj,jak někteří z vás vědí,mám 11 měsíční fenku GR.Dodávám,že bez PP.Krmíme ProPlankou a dáváme preventivně chondro.
V úterý večer trochu pajdala na pravou zadní nohu.Druhý den už bylo všechno v pohodě,tak jsme to nechali být.Včera večer se to opakovalo,ale bylo to horší než v to úterý.Pajdala a i hůř vstávala s pelíšku.Dneska ještě není úplně v pořádku,ale už je to lepší.Chodí celkem normálně,jen když se rozběhne (třeba s klacíkem),tak nekluše,ale jde oběma zadníma současně.
Zítra jdeme k vetovi,ale stejně jsem se chtěla poradit,co by to krom špatného DKK mohlo být?

Kvido
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 18:22
- Nahlásit

abby
Naše fenka taky začala pajdat na přední nohu. Chvílemi v pohodě, chvílemi znatelně pajdala. Nakonec se ukázalo, že se jedná o docela banální záležitost- prasklý polštářek na tlapce. Stačilo namazat a byla OK.

abby
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 18:52
- Nahlásit

Kvido

No,četla jsem,že to může souviset s růstem.Chci vědět,jaký jsou možnosti a možná alespoň chvilku nemyslet na to nejhorší ....

Garfield
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 18:55
- Nahlásit

abby
Jo, může to být panostitida, když tak jukni tady na webu do nemocí psů, jestli může být i na zadních, protože já ji zažila opakovaně jen na předních a velká část velkých bafanů okolo nás ji taky mělo pouze na předních, ale neboť je to onemocnění "dlouhých kostí", tak očekávám, že zadní ťapajzny nevyjímaje. Ten věk by klidně odpovídal.

Stačil by klid a šetřit ji a samo by to přešlo, když tak nějaké léky na zklidnění zánětu, ale nejsou nutně potřeba. Má to tendenci se vracet.

Mort
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 19:06
- Nahlásit

Ahoj, taky jsme se s panostitidou "potkaly". Fenka dostala několik injekcí,14 dnů jsme se snažily o klidový režim a zatím klid. Ale veterinářka říkala, že do 18 měsíců se to může vyskytnou ještě. I na zadních.

abby
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 19:30
- Nahlásit

Garfield

Já se s vetem zrovna nedávno bavila o té její "divné" chůzi,na kterou jsi nás upozorňovala a říkal,že to nic neznamená,že lidi taky chodí různě.Tak snad to nebyla předzvěst něčeho ...

aren
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 20:03
- Nahlásit

abby
Držím palce. Třeba ji jen něco štíplo, nebo má v pacce trn.

wensday
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 08:15
- Nahlásit

já taky myslím, že je to panostitida. Anne ji měla taky. Držím palce Luci.

Jandula
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 08:17
- Nahlásit

abby
Já nevím, ale na prvopočátky panostitis si myslím, že už je docela stará, většinou to poprvé potká štěňata a pak se to opakuje...

Nechci tě strašit, ale když jsem viděla Abbynku jak chodí, tak bych to spíš připisovala DKK.

Sáře hodně pomáhají GAG tablety, jsou sice hodně drahé, ale vynikající...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 08:22
- Nahlásit

abby
Sáře hodně pomáhají GAG tablety, jsou sice hodně drahé, ale vynikající...
mam pro vas lepsi napad. a levnejsi. at s ebcou doktor pije zelenou ... ona se bude potom tak motat, ze vlastne ani nepoznate, jestli u toho i kulha ......

Margaret
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 10:06
- Nahlásit

Jandula
jak se ten přípravek jmenuje přesně?

abby
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 10:09
- Nahlásit

Jandula

To je v pohodě.KLidně strašMy se jí taky bojíme.Jestli to bude ono,tak toho doktora asi přetrhnu.Ptala jsem se ho na tu její netypickou houpavou chůzi a skákání při běhání a on mi řekl,že je to normální,že se nemáme znepokojovat,pokud nemá jiné problémy a že DKK by se už projevilo dřív.Když si ale čtu,jak se DKK projevuje,tak to na ni prostě sedí

Jen je divný,že začala kulhat jen tak.Nebylo to po nějaké větší zátěžiVčerejšek celej prospala a dneska už nekulhá vůbec.

Večer jedem k doktorovi a pak dám vědět,co nám řekl.

Jandula
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 10:14
- Nahlásit

abby
Ono nezáleží jen na zátěži, ale taky na počasí... teď začíná to hnusný problémový počasí, který psům s problémovýma kloubama dělá bordel...

Všeobecně se říká, že pokud pes hodně kroutí zadkem, skáče jako zajíc a různě vyvaluje zadek při sezení, tak asi něco s kyčlema bude mít... na Sáru to platí...

Dej vědět, kdyžtak mi pošli mail.

Margaret
Objednávám to na nutripets.cz jmenuje se to GAG tbl.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 10:16
- Nahlásit

Jandula
Všeobecně se říká, že pokud pes hodně kroutí zadkem, skáče jako zajíc a různě vyvaluje zadek při sezení, tak asi něco s kyčlema bude mít... na Sáru to platí...
hmmm, tak na ®onie to neplati - ta skace jako zajic, protoze preskakuje vysokou travu, krouti zadkem, protoze furt vrti na nekoho ocasem a pri sezeni vyvaluje zadek, protoze je lina sednout si normalne ......

Jandula
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 10:18
- Nahlásit

Jirikovo
jenže Ronie má všeho všudy dvě a půl kila...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 10:20
- Nahlásit

Jandula
sedm ....

Jandula
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 10:21
- Nahlásit

Jirikovo
i kdyby měla deset, tak na DKK nemá nárok...

Margaret
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 10:22
- Nahlásit

Jandula
Díky

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 10:23
- Nahlásit

Jandula
no to nema .... na takovy drahy veci nema vubec narok .... ta ma narok tak maximalne na misku vody denne a trochu neznackovych granuli. vsak ona po vikendu moc dobre vi, za co tu trestnou dietu dostala .....

Mmartin
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 10:24
- Nahlásit

abby
Já měl to samé u Báry, chvilku kulhala, chvilku ne... Pak jsem byl u veta a říkal, že to je zánět svalových úponů, dal ji protizánětlivou injekci a za týden byla v pohodě, pak už se to naštěstí neopakovalo... Taky jsem se bál dysplázky a panostitidy...

Jandula
OT: máš tam maila, RSVP

Margaret
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 10:25
- Nahlásit

Jandula
To jsou ceny

abby
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 10:30
- Nahlásit

Jandula

Jak píšeš,přesně tohle na mýho psa sedí.Abych byla upřímná,tak jsem tomu sama nepřisuzovala nějakou váhu (říkali jsme si,že má pořád štěněcí chůzi),až nás garfield na to upozornila na srazu.Ptala jsem se na to hnedka veta (že bysme třeba šli na předrentgen) a bylo nám vysvětleno,že jako každý člověk chodí jinak,tak i každej pes chodí jinak.A že by rentgen zatím nechal být,protože je ve vývoji a nic moc nám to neřekne (asi jakože,i kdyby to bylo dobrý,tak za půl roku to může být jinak).Ale to ještě neměla problémy.Dneska bych si za to naliskala,že jsem ji nenechala pořádně vyšetřit.Ale my byli tak šťastní,že nemá zánět v děloze,že jsme se s jeho odpovědí spokojili.

Mimochodem,taky jsem četla,že i zánět dělohy se takhle může projevovat

Jandula
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 10:30
- Nahlásit

Mmartin
kde mám maila?

Margaret
Ceny jsou hodně vysoký, ale kvalita těch prášků je suprová...

Jandula
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 10:32
- Nahlásit

abby
no jo, ono spousta veterinářů stále ještě zastává názor, že vývoj je ukončený až někdy po roce věku, že předtím to nemá smysl... ale pokud to chce člověk jako informaci, tak se to dá udělat i předem a hlavně, jestli tam něco je, tak se to pozná už i v osmi měsícíh...

Mmartin
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 10:33
- Nahlásit

Jandula
ve schránce
ten mail co máš v profilu...

abby
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 10:33
- Nahlásit

Sem se dávala na ty ceny.nedá se nic dělat,pes musí zhubnout na 15 kg.Přece mu nebudu dávat 2 tablety

Jandula
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 10:34
- Nahlásit

Mmartin
zatím nic nepřišlo...

abby
Já Sáře teď dávám dvě tablety, i když by možná stačila jedna a půl...

Mmartin
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 10:39
- Nahlásit

Jandula
já to posílal už v pátek, tak jsem to zkusil přeposlat...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 10:40
- Nahlásit

abby
hele kdyz ji budes kupovat ty tablety, tak nebudes mit na zradlo a stejne zhubne. dve mouchy jednou ranou se tomu rika .....

abby
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 10:41
- Nahlásit

Jandula

no jo, ono spousta veterinářů stále ještě zastává názor, že vývoj je ukončený až někdy po roce věku

O to možná ani tak nepůjde.Tohle je člověk,který dělá v Brně na veterině a doma má jen malou praxi.Hodně jezdí na různá školení,přednáší,takže předpokládám,že nové poznatky má v malíku.Někde jsem to tady už psala,je to více méně vesnický vet,který je asi zvyklý,že lidi nechtějí dávat do psa peníze navíc.A takhle přistupuje i k nám.nevím,jak mu mám vysvětlit,že si radši dám ten rentgen udělat,i když je to dražší než čekat a nevědět.

Já nepochybuju o jeho kvalitách,jen mě občas štve ten přístup.Příklad.:naši si nechali udělat rozbor krve u psa kvůli špatné funkci štítné žlázy.Je to asi 14 dní a výsledky pořád nejsou.Nechá to dělat na té veterině a aby to bylo levnější,tak se čeká,až těch vzorků bude víc či co.Přitom by si to naši klidně zaplatili.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání