| Autor |
Zpráva |
fromeli
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 11:15
- Nahlásit
Verča, tím Biokillem můžeš nastříkat i pesany, akorát, když je "vypereš" tak musíš znovu.
Jsou dva Biokilly, jeden se prodává i ve zveráčích, ale já kupovala u veta a objednal mi obr balení a to jsem si přelila doma do rozprašovače na kytky a postříkala tím koplet celej byt, i sedačku, postele, peřiny, ikdyž jsem je vyprala, ale taky záclony, radiátory, prostě komplet všechno. Smí se užívat v potravinářských objektech a podle veta se nic nestane, když ho člověk nastříká na sebe.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 11:25
- Nahlásit
Verca
Biokill nevadí ani kočkám...jen k osmákům by neměl přijít
aby jsi se zbavila blech, tak musíš neustále uklízet, denně dezinfikovat místa, kde psi spí a leží nejčastěji ( ten Biokill můžeš použít i na matrace) a to vše po dobu minimálně jednoho týdne ( dokud budeš nacházet živé blechy a pak ještě 2 dny). Psy bych opět vykoupala, postříkala Biokillem a počkala, jestli opět najdu blechy. Jinak psi se můžou drbat i nějakou dobu po zabití všech blech, můžou mít rozdrážděnou kůži bleším kousáním
|
brut
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 11:30
- Nahlásit
Verca
a ještě odkaz na diskuzi, kdy jsem já dezinfikovala celý barák, protože naše kočka byla plná blech....tak tam třeba najdeš nějakou radu nebo inspiraci
http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&topic=4532&forum=7&page=0
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 12:48
- Nahlásit
fromeli
a jaký je rozdíl mezi tím veterinárním a ze zveráče? Nějaký zásadní?
brut
Díky moc, přečetla jsem si to, něco z toho se mi hodí.
Takže půjdu koupit biokill a ještě dnes vše postříkám. Snad ho tu v malém městě budou mít...
Mám z blech panickou hrůzu, že se jich nezbavím... Mám dva dlouhosrstý psy, takže je to o to těžší, hlavně se spreji.
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2007 14:26
- Nahlásit
Darina1
Ahoj, blechy to jsou nejhorší havěť, kterou znám a navíc přenášejí tasemnic. Lépe je takové havěti předcházet, než ji potom likvidovat. Blechy se množí mimo zvíře a na zvířeti se drží jen několik jedinců, kteří se potřebují napapat. Já používám antiparazitní obojek "SCALIBOR" (350,-Kč), který nasazuji na vykoupané a důkladně usušené zvíře hned brzy na JAŘE. Působí 6 měsíců proti klíšťatům a 4 měsíce proti blechám a dokonce i proti komárům a pakomárům. Nechávám ho až do zimy. Chodíme hodně ven a jezdíme na výstavy, kde dokonce lidé tahali klíšťata se psů a my našli jen mrtvé na kožichu. Ale Opravdu se musí nasazovat a zvíře, které není napadeno žádnou havětí a jejich okolí je také bez havěti.Blechy jsme neměli ani nepamatuji. Pokud se rozhodneš pro toto řešení, snad budeš spokojená stejně jako já. Bubu
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2007 16:21
- Nahlásit
Bubaceknazdarek!scalibor je uzasny,osvedcil se mi,jak uz jsem nevedela co dat psovy proti klistatum,od te doby co ho pes ma,tak ani jedna blecha a ani jedno kliste,vrele doporucuju!dana
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2013 00:02
- Nahlásit
Mám dotaz, dneska po příchodu z procházky se psem domů, kamarád zjistil, že má na sobě blechu. Bylo to na bílém tričku a když se pohnul, tak to skočilo - vzhledově jasná blecha. Prohlídla jsem psa, a na něm jsem nic nenašla (i když kritické místo na hřbetě má chlupatý a černý... Teď doma jsem už na sobě zaznamenala jeden štípanec (i když psychika je mrcha, svědí najednou všechno). Pes se nedrbe, na procházce se očuchával co vím jen s jedním psem, na pohled udržovaným.
Bojím se invaze, navíc je sobota večer a veteriny (na koupení alespoň spotu) budou mít otevřeno oficiálně až v úterý. Má někdo doporučení, co teď?
|
impact
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2013 07:29
- Nahlásit
Tony
Doufat.
Aspoň nějakej market na antibleší šampon nebo něco, tam nemáš? Co nějakej známej pejskař, nemá někdo něco doma? Bych ti poskytla, jsme vybavení. Ale nejspíš budeš určitě někde úplně z ruky.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2013 10:12
- Nahlásit
Tony
kamarád zjistil, že má na sobě blechu.
tu blechu vůbec nemusel přinést tvůj pes a taky to neznamená, že se blecha uhnízdí na něm. Já měla jednou doma blechu, byla to blecha domácí protože bydlela jaksi v prostoru, na kožíchy zvířecí nelezla, ale vždycky skočila, kousla a zdrhla. Měla jsem každej den cca 2 štípance, ale jeden se jí stal osudným, jednou nestihla uskočit a já z ní udělala nebožtíka jedním plácnutím. Ale tím nechci říct, aby jsi nechránila psa nějakým spotem či šamponem, napsala jsem jen svoji zkušenost
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2013 11:09
- Nahlásit
Holky díky, dneska zajedu do Hyperalbertu, měl by tam být zverimex i lékárna tak zkusím něco tam.
I když přímo na psa bych raději Duowin (osobní dobrá zkušenost) nebo nějaký jiný spot, a ten tam asi mít nebudou.
Ale alespoň něco no.
|
EnnyForMe
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2013 11:21
- Nahlásit
Každý pes i člověk,nekdy přinese blechu a po běžném opartření se dál nic neděje.Ale opakující se invaze blech po takových opatřeních co někteří popisují ,není normální a znamená to,že někde musí být zdroj a ten je třeba zjistit.Cizí pes,kterého často potkáváte a pohrají si,nějáké místo vycházek,většinou suchý písčitý prostor.Nebo přímo doma.Kdo má kotec,do boudy nepatří seno ,koberec atd.Jedině pěkná sláma.Kůlna se zbytky se starého sena,složené pytle od brambor a různé látkové věci,kde se popřípadě mohou pohybovat po nocích toulavé kočky,myši ,kuny a jiná podobná zvířata.A častým zdrojem jsou ježci .Ti se po nocích čile pohybijí kolem zdí domů,kde chytají brouky a hmyz.Tedy i na rohožce atd.A tihle všichni"donašeči"se rojí v noci a ani netušíte.Ježci chodí dva tři stejní.Zabít by se nemělo a zbavit se nelze.Tedy dám návnadu,umleté maso a počíhám.Pak návštěvníka pěkně postříkám Frontl.nebo něčím na toto.Navíc jim moc pomůžete,ptotože mladé ježky blechy a klíšťata dokážou úplně umořit k smrti.Tak že ,při opakované invazi hledat zdroj.
Kdysi ,když ještě nebylo dnešních přípravdů,používalo se např. v ZOO a i u psů zvýšené podávání vitaminu B.Neukládá se a vyličuje močí a blechy odpuzuje.Ovšem specifickým pachem béčka je cítit i zvířátko samo.
A dnes nejlepší prevenci a fungující je,jak píše Bubacek,ten obojek a dodržet návod.
|
PetraMalecka
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2016 10:49 - Změnil/a: PetraMalecka
- Nahlásit
Zbavit se blech úklidem a vypráním oblečení bohužel není tak jednoduché. Přežívají až 1 rok. blecha psí prý není tak hrozná jako ta kočičí ...
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2016 13:00
- Nahlásit
PetraMalecka
dik az ten odkaz, strasne rad volam na modry linky!
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2016 13:01
- Nahlásit
PetraMalecka
FLEA BUSTERS ?
|
PetraMalecka
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2016 13:57
- Nahlásit
zbrndWalda;)
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2016 21:36
- Nahlásit
PetraMalecka
No snad Vám tam někdo nevolal? I kdyz snad by to zas tak moc firmu nezatizilo, kdyz muze platit za reklamu treba seznamu.
|