Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / A zese ty blechy.
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Darina1
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 08:11
- Nahlásit

Moc prosím o radu, mám dva psi Bišonky, staršímu je 2.11měsícu a mladší má 11měsícu.
Můj problém spočívá v tom, že ten mladší má již po čtvrté blechy. Vyzkoušely jsme vše šampony, sprej a na konec dva druhy ty kapky mezi lopatky. Na chvílí byl vždy pokoj, ale po měsíci a možná i dřív jsme je měli nazpět. Proto se chci zeptat na něco silnějšího a nebo jsem slyšela, že jsou nějaké i injekce. Tak prosím o jakoukoliv radu. Bojujeme už s blechami čtyři měsíce až pejsci dostaly i tasemnici. Moc zatím za vaše rady děkují.Vypadá to, že ten mladší bude hodně chytlavý na blechy a si mu víc chutnají proto že vždy blechu první najdu u něho, starší je ani nemá, ale vždy pro jistotu musím vzít do parády oba dva.
Pac a pusu vaším pejskům posila Biško a Damiško.

stamir
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 08:13
- Nahlásit

90% blech je v pelechu, nie na psovi. Vyhubila si ich aj v pelechu ?

Verca
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 08:20
- Nahlásit

Darina1
Teda už zas? To je fakt pech. Prý se má vyprat vše, co se dá. Hlavně teda pelech...

Darina1
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 08:36
- Nahlásit

Holčiny vžditˇ jsem to po každé udělala a ještě vystříkala sprejem proti blechám. Vše co se nedálo vyprat po bytě tak sprej.

fromeli
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 08:39
- Nahlásit

Darina1
co si použila za sprej?

Darina1
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 08:46
- Nahlásit

fromeli
Už nevím jak se to jmenovalo, ale asi Difuzer nevím jestli jsem to dobře napsala, ten sprej byl bílý a uzávěr modry a nebo červený, ono mi to s plíva s tím šamponem ve spreji.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 08:49
- Nahlásit

Darina1
Difusil? Zkus koupit Frontline sprej-sice dražší, ale vždycky nám účinkoval a má vývborné stříkátko. A oprtoi Difusilu by měl účinkovat i po aplikaci, nejen v dobu aplikace.

fromeli
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 08:51 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

Darina1
hmm, asi Difusil.

Já bojovala s blechama letos v létě též.
Nejvíc se mi osvědčil frontline na psa (měla sem pipetu) a BIOKILL na stříkání prostředí, vystříkat se musí všechno - podlahy, sedačky, postele, peřiny, spáry, za topením, kouty, pokud máš dlouhé záclony, závěsy, tak i to. Co jde vyprat, vyprat. Vystříkat i vysavač.
Hodně často luxovat, já luxovala denně a postřik sem prováděla zhruba v týden až 10. denním intervalu - 3x za sebou.
Ty jednorázovky nemaj smysl. V okolí psa jsou už vajíčka, larvy.... a ty dozrávaj a tak je potřeba to opakovat.

Biokill se odbourává biologicky, dá se užívat i v potravinářských provozech, takže v pohodě. Dostaneš ho u veterináře, já měla litrovku a bylo to tak akorát.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 08:56
- Nahlásit

Nejlepší by bylo psy mechanicky odblešit-do vany s nima, antiparazitní šampón, vyčesat vešáčkem-hodně hustým hřebenem a budeš se divit, co v něm najdeš, pak vyfoukat a než dáš do pořádku byt, nechat je buď u někoho jiného nebo v koupelně. Suprové by bylo nechat si vyčistit koberce a sedačku, tak to dělá vždycky jedna po štěňatech. A vystříkat byt od hlavy k patě. No a teď nevím přesně, ale asi dva dny po koupání dát psíkům za krk Stronghold. Pelíšky vyprat, a nejen to, i různé přehozy a předložky a vůbec všechno, s čím přijdou do styku-šichta na půl dne. Nesmí se zapomenout na různé spáry a škvíry, tam stíknout ten Frontline...a pak vyvětrat, ať se neotrávíte

Darina1
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 08:59
- Nahlásit

Mucholabka
fromeli
Moc zatím děkují, názvy jsem si opsala atˇ to nespletu já mám totiž v hlavě hosipa.
Počkám ještě na další rady a pak vyrážím nakupovat.

aren
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 10:22
- Nahlásit

Darina1
Souhlasím s Fromeli, jednorázovky nemají smysl. Když se u nás objevily blechy, prala jsem postel i pelíšky co týden, aby se larvy nestihly vylíhnout. A to jsme tehdy ani neměli peníze na frontliny, tak ty dospělé blechy jsem vychytala nebo zašly věkem a larvám jsem nedala šanci na vylíhnutí.

brut
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 10:23
- Nahlásit

Darina1
Naše kočka taky měla blechy. Psi naštěstí ani jednu.
Radila jsem se s veterinářem a s lidičkama tady. Jediné co nám zabralo ( a to ne hned, ale až po opakované aplikaci ) byl BIOKILL a SAVO. Savem jsme brali všechny hladké povrchy ( ideální je naředit a dát do rozprašovače), Biokill pro změnu na sedačku, záclony, koberce, matrace v postelích, peřiny atd. Opakovala jsem to během týdne 3x a blechy zmizeli. Kočku jsem jen kopala v Orthosanu a postříkala Biokillem, žádné kapičky ani obojky jsem nedávala.

aren
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 10:23
- Nahlásit

Jo, a na koberce a sedačky jsem dávala prostěradla a ty taky často prala.

aren
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 10:26
- Nahlásit

brut
BIOKILL
Hm, díky. To se kupuje v drogerii?

fromeli
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 10:33
- Nahlásit

aren
no jestli máš po ruce nějakou "komunistickou", tak by se to tam dalo možná sehnat.

Ono jsou dva, jeden veterinární, ten jedině na veterině a pak je obyčejnej a ten maj někdy i ve zveráči a nebo se dá sehnat na netu.

brut
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 10:50
- Nahlásit

aren

My ho koupili u veta....asi 110,- za litr. Vystačil na 2 vystříkání celýho baráku

aren
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 11:02
- Nahlásit

fromeli,brut
Díky. Teď zaplaťpámbu ještě nepotřebujeme, klep klep.

Darina1
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 11:05
- Nahlásit

Tak dávám vědět volala jsem naší vet a vybrečela ji do telefonu svůj problém nato mi bylo řečeno a byla to opravdu blecha, že jako by to neměli mít a že ji jen tak nezabiji mezi prstama že to tak lehce nejde, že to moh být i jiný brouček tak prý mám z balit psa a že ho prohlédne, ale bohužel dnes je mimo a zítra až odpoledne. Nemám divočet páč mají té chemie už dost a mám zatím jen hledat, no a zatím nic. Tak snad jsem jen divočila, ale hned jsem se zeptala na tu injekci tak je to blbost a jen ty kapátka mezi lopatky protože jsou hodně chlupatí a názvy mi jmenovala co jste již tady psaly Frotline- 150kč a nebo Strongholt- 300kč no a nakonec biokill říkala že by mi ho měli i prodat v lékárně a nebo mi ho o bědná jestli to bude nutné, cenu nevěděla. Já jak vidím lezicího broučka tak myslím jen na blechy.
Takže zatím moc děkují za vaše informace, ukládám si je pro příště člověk nikdy neví.

aren
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 11:10
- Nahlásit

Darina1
Já když něco malého černého chytnu, tak to nejdřiv vhodím do sklenice vody (vyšší sklenice a vody stačí málo, jen co by blecha nedosáhla na dno), a tam teprve zkoumám, co to je. Byl-li to jen brouček, vytáhnu a pustím ven, blechy a klíšťata nechám.

Darina1
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 11:15
- Nahlásit

aren
Víš já když něco najdu na psech tak si hned představím, že to může být opravdu jen blecha. Pro příště budu pomalejší.

kombajn
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 11:26
- Nahlásit

Blechy pochytat, vykastrovat a pustit je zpátky do místa odchytu !! K...y už se množit nebudou, no fakt !

aren
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 11:50
- Nahlásit

kombajn

fromeli
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 12:07
- Nahlásit

mi bylo řečeno a byla to opravdu blecha, že jako by to neměli mít a že ji jen tak nezabiji mezi prstama že to tak lehce nejde
No já tedy blechu dokážu chytnout a dokážu ji zabít, zase tak problematický to nejni, když člověk ví jak na to.

Ten litrovej Biokill od veta stál cca 400 Kč, litrovej ze zveráče stál cca 200 Kč.

Já se taky spokojila s tím, že ampule mezi lopaty stačí a ono nestačilo

Jinak je dobrý postavit pesu třeba na bílý prostěradlo na stole a pořádně vyšesat, když z něj vypadaj takový "máčky", tak je to jasný, je to bleší trus, taky se dá ten trus trochu navlhčit a ono to pustí "červenou" barvu, to je ta pejskova krev.

brut
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 12:14
- Nahlásit

fromeli
Sněhulka má po bleší invazi vyrážku. Dostala kapičky, mastičku a doufám, že bude v pořádku. Stále se totiž drbala, třepala hlavou a okolo tlamičky měla černé fleky - vypadalo to jako bleší trus, akorát se po namočení nebarvilo do červena. Pevně doufám, že se u nás už nic neobjeví.

fromeli
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 12:15
- Nahlásit

Sněhulka má po bleší invazi vyrážku
brut
Michelle si na ně vypěstovala alergii, takže pak stačilo, aby se blecha po ní prošla a bylo mi jasný, teď už přes měsíc je klid, tak klepu na dřevo.

brut
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 12:19
- Nahlásit

fromeli
No, my byli včera u Kubáta......s Brutem na kontrole s packou a Sněhulku jsme vzali s sebou......Myslím, že nás bude mít stále více rád, pokaždý přijedeme s větším počtem zvířat a stojí nás to víc.
Jinak Brutova packa taky nic moc dostal límec a od rána ještě pořádně nevylezl z baráku

fromeli
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 12:23
- Nahlásit

my byli včera u Kubáta

no my dlouho ne, určitě se mu už stejská

Brutova packa
copak s ní má?

brut
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 12:30
- Nahlásit

fromeli
Nás vidí v poslední době nějak často. Sice se mu Brut moc líbí, ale že by jsme u něj museli být pořád....to ani ne

Brut si seřízl a zhmoždil kůži mezi prstama na zadní noze. Jenže jsme na to přišli až ve chvíli, kdy si jí začal vylizovat a tím pádem se mu podebrala. V neděli jsme s ním raději už jeli ke Kubátovi, vyčistil mu ránu,dostal ATB mastičku, zavázal mu nohu.....no a v pondělí byla noha rozvázaná a opět si jí vylizoval. Tak jsem oplachovala, mazala, vázala. Včera jsme byli na kontrole....zlepšení vůbec žádný. Takže má límec a já mu nožku opět oplachuju, mažu a motám. Jsem zvědavá, ajk dlouho to bude trvat, než se tlapka zahojí. Příští sobotu jdeme na výstavu a tak doufám, že alespoň nebude kulhat, když už nebude vylítaný a vyblbnutý.

fromeli
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 12:35
- Nahlásit

brut
aha, tak hlavně, aby se to lepšilo. Nejhorší je to počasí teď, je mokro a to asi nebude nic moc

brut
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 14:49
- Nahlásit

fromeli
Právě, že musí mít tlapku v suchu a klidu....takže nikam moc daleko nemůžeme, límec Bruta otravuje, tak si nechce ani doma hrát, stále polehává a smutně na mně kouká. Naštěstí ven ho mít nemusí, protože by se jinak snad ani nevyvenčil.

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání