Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Pes sežral rtuť - SOS
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Meta
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2006 12:10
- Nahlásit

Biluška
Naša cvičitelka teď o víkendu taky takhle zachraňovala svýho psa. Měl kost a ona mu přinesla rozdělaný tvaroh, tak se blbec rozhodl kost rychle spolknout a uvízla mu v krku. Začal se dusit a ona se snažila vrazit mu ruku do krku a kost vytáhnout, jenže jak s sebou zmítal, tak se ke kosti nemohla dostat, teprve, když už pes modral a byl takřka polomrtvý se zadařilo a dobře to dopadlo. Bych to nechtěla zažít, bojím se, že bych zpanikařila.

Puna
# Zasláno: 23 Říj 2006 12:24
- Nahlásit

Mar3

ten peroxid se dá koupit v lékárně i drogerii, musí být 3%...
Používá se jako dezinfekce normálně, má výhodu, že na rozbitým koleni neštípe

Mar3
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2006 12:28
- Nahlásit

Puna
já mám jako desinfekci Betadine (taková voda vínové barvy) - taky je to desinfekce, a taky neštípe - myslíš e by se teda přinejhorším dalo použít i toto (třeba ředěný s vodou nebo tak???)

Puna
# Zasláno: 23 Říj 2006 12:33
- Nahlásit

Mar3

no jasně, betadine je s jodem, a na to bývá celkem dost lidí alergických, tak je lepší ten peroxid, nemusí se to ředit....

Hafina
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2006 14:30 - Změnil/a: Hafina
- Nahlásit

Mar3
Jestli myslíš na vyvolání zvracení, tak určitě ne.... A jestli jsem natvrdlá a myslela jsi na dezinfekci ran, tak se omlouvám...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2006 09:07
- Nahlásit

Mar3
Betadine na zvracení určitě ne e.

Puna
Nemyslím, že by peroxid zrovna neměl nijakou chuť v puse. Mi to přijde pěkně hnusné.

Walda
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2006 09:23
- Nahlásit

Meta

Měl kost a ona mu přinesla rozdělaný tvaroh
To je mimochodem pěkná blbost, dávat psovi žrát takhle po sobě něco tvrdého a hned zas kašovitého, to mu zadělává na sračku.

Meta
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2006 09:37
- Nahlásit

Walda
To je pes krmený pestrou stravou, takoví na průjmy netrpí.

Ale je to pošuk, když se bojí o kost...

Sviště
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 18:01
- Nahlásit

Ahoj lidi.

Už jsem tu na jeden ten "jedožrací" příspěvek reagovala. Co se týče toho peroxidu, to mám potvrzené od veterinární anestezioložky (ten 3%), do našeho psa jsme nalily skoro půl litru rozkvedlané horčice, nic se nedělo (sice jí to nechutnalo ale to bylo všechno). Peroxid nebyl (teda byl, ale nepěnil.

Pomohla obyčejná bublinková voda. Udělá stejnou práci jako ten peroxid (to už kvůli té zmiňované pěně). Navíc to psovi neublíží. Takže se vybodněte na drahej peroxid kterej stejně nevydrží dlouho a radši si kupte bublinkovou vodu nebo bublinkovou minerálku, ta se dá taky použít a navíc když není potřeba pro psa tak ji vy můžete vypít.

Puna
# Zasláno: 26 Říj 2006 20:09
- Nahlásit

Mucholabka

mi ten peroxid fakt příde celkem bez chuti, jsem asi divná
Jako ne že bych z dlouhý chvíle pila peroxid, ale celkem se to dá, když je to potřeba

petra06
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 20:21
- Nahlásit

Puna
A jak často je potřeba?

Puna
# Zasláno: 26 Říj 2006 20:27
- Nahlásit

petra06

já už tuhle debatu končím, co vím, jsem vám řekla a já si půjdu radšit cvaknout peroxidu
no, každej má něco...

Mar3
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 08:05
- Nahlásit

Puna
Jako ne že bych z dlouhý chvíle pila peroxid, ale celkem se to dá, když je to potřeba

tak to mně teda zajímá!!!! kdy je potřeba? tyby sis tím měla mazat kolena,né to pít

petra06
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 08:56
- Nahlásit

Mar3
A neměla by je pak vybělený?

Mar3
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 08:59
- Nahlásit

petra06
ne, ale ošetřený dyž se furt válí po zemi za psem (ale už vím, proč - je opilá peroxidem,a tak porád padá )

petra06
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 09:08
- Nahlásit

Mar3
Teď jsi na to kápla. A kolik takový peroxid vůbec stojí? Jestli to má takové účinky a ušetřila bych, tak do toho jdu taky.

Mar3
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 09:12
- Nahlásit

petra06
dneska sem ráno v autobuse seděla vedle chlapa - kterej natuty pil předtím nějakou okenu nebo něco - táhly z něj čistící prostředky,ale i alkohol a byl solidně nalitej - - - takž má rada pro tento týden zní: když chceš ušetřit, kupuj okenu zn. Euroshopper

petra06
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 09:19
- Nahlásit

Mar3
Třeba celou noc šůroval chudák

Mar3
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 09:22
- Nahlásit

petra06
hm, pusou

petra06
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 09:28
- Nahlásit

Mar3
Já se z Tebe po...

Mar3
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 09:43
- Nahlásit

petra06
tak to už ale doufám ne pusou?

petra06
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 09:54
- Nahlásit

Mar3

Puna
# Zasláno: 27 Říj 2006 13:16
- Nahlásit

Mar3
petra06

já už fakt nemůžu, ale Marti dík za tu Okenu, to bude značka: rychle, levně, kvalitně, ne?
Ale nesmím to přehánět, Lucky je přece jenom velkej, pak Ti ale dýchnu na Berrouška a ...

Mar3
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 13:28
- Nahlásit

Puna
no příště až djdeš se zelenýma kolenama, tak se nevymlouvej, že se válíš po zemi, protože Lucky zatáhnul za vodítko a shodil tě dyžuž teď víme, že pravá příčina je peroxid

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 13:49
- Nahlásit

Nestojí peroxid nějak kolem štrnásti korun? Hele, náhodou Afenka pila v létě minerálku a neblinkala potom.

petra06
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 14:22
- Nahlásit

Mucholabka
Tak málo ?? Po cestě z práce dělám zastávku v lékárně

Mar3
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 15:14
- Nahlásit

petra06
vem ňákej multipak ,ať pak nechodíš do lékárny často

Kniga
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2009 20:39
- Nahlásit

Spoty mi rozkousla teplomer, kulicka rtuti v pelisku zustala, ale jak poznat jestli je to vsechna rtut ? Kolik monozstvi je toxicke? Horcice nepomohla, vetka na telefonu rekla ze zivocisny uhli a sledovat...

staropramen
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2009 11:25
- Nahlásit

kovová rtuť z teploměru je po požití v podstatě neškodná,pes ji vysere maximálně bude mít průjem,živočišny uhlí rtuť nepohltí,pokud ji nevypil sklenici tak není důvod k obávám

Smecka
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2009 14:10
- Nahlásit

Kniga
Po požití jakékoli nebezpečné látky 100% zabírá peroxid (na desinfekci ran, taková ta tmavá lahvička z lekárny) Zředit v poměru 1:1 s mlékem. Pes tuhle "pochoutku" s chutí vypije a do několika minut vyhodí celý obsah žaludku. Během chvilky je zase OK. Nezanechává žádné následky. Mám sama dvakrát vyzkoušeno.

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání