| Autor |
Zpráva |
petra06
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2006 11:02
- Nahlásit
Právě mi psala kámoška, že se jejich psovi podařilo rozbít teploměr a sežrat rtuť. Vet jim telefonicky poradil, že mu mají dát 3 lžíce peroxidu, aby se vyzvracel.
Máte někdo podobnou zkušenost?
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2006 11:12
- Nahlásit
petra06
Mě kdysi pes sežral jed na krysy a vet tehdy doporučil zředit obyčejnou hořčici s vodou 1:1 a nalejt do psa. Vyblil se téměř okamžitě. A s tím i ty granulky jedu - ani se nestihly rozpustit.
|
petra06
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2006 11:20
- Nahlásit
Bent
Myslíš, že vyblitá rtuť půjde taky poznat ?
|
Leni
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2006 11:22
- Nahlásit
Hořčice, soda, ta soda nevím v jakém poměru, bohužel. Hořčice ale většinou pomáhá 100%. Nalejt jí do psa ale hodně, třeba celou skleničku. Recept je jak píše Bent.
Uf, ten peroxid nevím , ať když tak zavolají ještě nějakému jinému vetovi.
|
Leni
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2006 11:23
- Nahlásit
Rtuť jsou takové lesklé malé kuličky, takže poznat by být měla.
|
petra06
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2006 11:26
- Nahlásit
Leni
Tak už sehnali ten peroxid, narvali to do něj stříkačkou a teď prý blije jak zjednanej Tak snad...
|
Leni
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2006 11:31
- Nahlásit
Držím palce!
|
petra06
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2006 12:05
- Nahlásit
Leni
Tak už by to prý mělo být v pohodě, pes vyzvracel co mohl a teď sedí a je uražený .
|
Veru
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2006 14:22
- Nahlásit
Dobře mu tak, neměl to žrát, ne? Třeba se poučí!
|
petra06
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2006 15:35
- Nahlásit
Veru
Neříkej...fakt to neměl žrát?? Kdo by to byl řekl...
|
Leni
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2006 15:41
- Nahlásit
a teď sedí a je uražený
Chudák...
no hlavně aby to už bylo v pořádku.
|
Puna
|
# Zasláno: 22 Říj 2006 15:46
- Nahlásit
petra06
to se opravdu doporučuje ten peroxid, je dobrý ho mít doma právě kvůli takovejmhle případům, je to 3%, a lepší než tekutej jsou takový tabletky...
Tak hlavně že už je pejsa snad v pořádku...
|
petra06
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2006 16:11
- Nahlásit
Puna
Jo já jsem taky ráda, snad to bude v pohodě.
Akorát mi pořád není jasný ten peroxid , ten tam byl vlastně dobrý k čemu?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2006 16:33
- Nahlásit
petra06
K vyvolání zvracení.
|
Puna
|
# Zasláno: 22 Říj 2006 17:01
- Nahlásit
petra06
tak jak píše Mucholabka, třeba když pes sežere igelit nebo něco blbýho, dá se tím peroxidem a následným zvracením hodně "zachránit"...
|
petra06
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2006 17:11
- Nahlásit
Mucholabka
Puna
Díky. Znělo mi to totiž dost šíleně, lít do psa peroxid. Ten se dá koupit normálně v lékarně?
|
Puna
|
# Zasláno: 22 Říj 2006 17:20
- Nahlásit
petra06
dá, i v některých drogeriích, ale musí být 3%
|
Leni
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2006 17:27
- Nahlásit
Mě ten peroxid zněl taky šíleně, říkám si lít do psa něco, čím se odbarvují vlasy no ale tenhle je asi o hodně slabší (nevím kolikaprocentní je ten na vlasy) ... Je to tedy lepší než ta hořčice? Nemá peroxid nějaké vedlejší učinky?
|
Puna
|
# Zasláno: 22 Říj 2006 17:39
- Nahlásit
Leni
to mně připadá mnohem drsnější ta hořčice, peroxidem se dá třeba vyplachovat pusa (u lidí myslím), nemá vlastně nijak nepříjemnou chuť...
Na vlasy je myslím 40 nebo 60%...
Fakt se to doporučuje, jde tam spíš o mechanický než chemický účinek, v žaludku vlastně vytvoří jakoby pěnu a tak psovi nezbyde než zvracet, nevím jak jinak to vysvětlit, je to vážně bezpečný
|
Leni
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2006 18:06
- Nahlásit
Puna
Aha, chápu. A psalas, že tablety jsou ještě lepší než ten tekutej, že jo? Kolik by mělo být dávkování (u obou), u mě tak na 10 kg pesa?
|
petra06
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2006 18:14
- Nahlásit
Puna
No mě ta kámoška psala, že jí ten vet říkal, že je to vlastně jako desinfekce.
Ta hořčice mi připadala taková sympatičtější , ale jestli je to takhle, tak to fakt bude v pohodě .
|
Puna
|
# Zasláno: 22 Říj 2006 18:17
- Nahlásit
Leni
Myslím, že ty tablety vydrží dýl, ten hotovej roztok mívá krátkou expiraci, udělá se 3% roztok z těch tablet (tam je návod), a dávkování je zhruba mililitr toho roztoku na kilo psa, takže u vás 10 ml...
No přeju ale, ať to není potřeba
|
Leni
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2006 18:37 - Změnil/a: Leni
- Nahlásit
Puna
Díky za rady. Samozřejmě doufám, že to nebude nikdy potřeba, ale lepší být připravená než pak zmatkovat. Asi si vytvořím takovou malou psí "tašku první pomoci" (a možná časem taky lidskou pro nás .... i když ono to asi bude dost podobný..)
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 08:02
- Nahlásit
Puna
jo? na vlasy sem měla jenom 12% - tkaže mi ty 3 přijdou jaokže dost..no a kde se ty tablety daj koupit? u veta nebo v lékárně? (dyby náhodou tak bych to asi taky chtěla mít doma....pro jistitu.....mnule sem mu zezadku tahala igelitku - ani neví,kdy a kde to snědl... )
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 08:30
- Nahlásit
Mar3
A nejenom igelitku, že...
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 08:53
- Nahlásit
Syska
no tak to vostatní,co kde pojedl,tady teda už rozšiřovat nebudu
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 11:40
- Nahlásit
Mar3
Když se dostala až do zadku, tak to bylo ještě dobře
My jsme kdysi měli křížence krysaříka, k stáru byla psychicky nemocná a měla tendenci žrát nepoživatelné věci. Jednou na jaře našla ig.sáček od kysaného zelí. Pořádně jetej, musel tam ležet celou zimu,v něm hezky shnité zbytky toho zelí... No humus. Ta kachna to samozřejmě začala žrát, jak jsem letěla k ní, abych jí to sebrala tak se to snažila spolknout hodně rychle a ten igelit se jí přilepil na tracheu (to je ta dírka v krku, kudy jde vzduch do plic - pro nezasvěcené ). Mika se málem udusila, já se snažila nacpat ruku do té malé tlamičky a vytáhnout ten sáček. Jenže jak byl slizký a bylo tam málo místa tak jsem ho nemohla chytit. Už to málem vypadalo tragicky, ale nakonec jsem ho zachytila a jak jsem ho tahala ven, tak ta polomrtvá, téměř udušená krávule ho začala znova polykat, protože takovou dobrotu mi přece nedá
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 11:47
- Nahlásit
Biluška
Vtedy ti do smiechu asi nebolo. Ja som taka zdesena stala, ked pes mal v hrdle lopticku, nastastie so snurkou, takze som tahala, az kym to neurobilo plum, ako ked sa vytahuje stupel z flase Taka vydesena som predtym ani potom este nebola
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 11:49
- Nahlásit
pigie
"plum?" jak velká bola loptička? asi jako kopačák?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 11:57
- Nahlásit
Mar3
ee. Normalna lopticka na snurkach ako sa predava najvacsia. Odvtedy ju ma len pod dohladom. Vacsie si musime na snurkach vyrabat sami
|