Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / předčasné stárnutí?
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Leni
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2006 14:22
- Nahlásit

kazdopadne v mych ocich je basenji "pan pes"
proste neco jako kocka...ta se ti nikdy nepodridi...

Nechci se plíst do vašeho povídání, ale tohle je takový trochu hnusný vůči ostatním, "normálním" psům. Když se mi libí kočičí vlasnosti, tak si pořídím kočku (třeba jako já, mám dvě). Ale úžasnou, vyjíměčnou vlastností psa jako takového je přece něco uplně jiného - právě to, že je nekočičí, že je naopak milující, odddaný, přátelský - a dává to najevo.
Jo, kočky jsou "dámy", kdežto psi nejsou "páni" - díky bohu za oboje

nika00
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2006 14:26
- Nahlásit

Leni
ale jo..to bylo myslene s nadsazkou...ja mam taky ke dvoum psum i kocku..a cely zivot jsem vlastne mela vzdy oboje...

jen jsem to myslela tak, ze kazdy-nebo vetsina psu (krom basenjiho) se da umluvit skoro kazdym na kus burta...
kdezto kocka proste ne...
ta kydz chce tak se pride pomazlit, ale kdyz uz ji to nebavi, klidne te sekne a utece...

jinak ja sem moc rada za psy ktere mam, prave proto jaci jsou. jen me mrzi ze se opravdu nechat uplatit kdejakou volovinou.

mas pravdu ..psi jsou pani a kocky damy...
a basenji je tak trochu dama

samozrejme sem to nemyslela nijak zle vuci ostatnim psum...

Anu
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2006 14:26
- Nahlásit

Leni
jenže basenji je spíše kočka než pes. Ať se ti to líbí nebo ne,mají to i ve standartu.Nepodřídí se ti,nevzhlíží k tobě jak k pánu bohu (jako normální pes),loví jak kočka,opečovává se jak kočka,má kočíčí pohyby....jediný rozdíl mezi kočkou a basenjim je v rozdělení statu na psa a kočku.To je holí fakt.

Anu
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2006 14:29
- Nahlásit

nika00
a jedeš na sraz?

typická poloha mé čičinky

Leni
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2006 14:29
- Nahlásit

nika00

tak jo, víš já jsem vždycky byla na kočky, ale pak jsem (teprve nedávno) objevila, jaký úžasný stvoření ty pesové jsou.. tak je bráním...

Anu
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2006 14:31
- Nahlásit

Leni
to nemělo být bráno špantě na kočky ale každý kdo toto plemeno zná ví,že se více podobá kočce než psovi.

Leni
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2006 14:32 - Změnil/a: Leni
- Nahlásit

Anu
Já nemám nic proti tomu, že je basenji jako kočka. Já jsem jenom reagovala na větu, která mi trochu vyzněla tak, že kvůli tomu by měl být něco víc, než ostatní psy, kteří jako kočky nejsou...

Leni
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2006 14:34
- Nahlásit

Anu
ne ne, já jsem bránila pesany... asi se to zamotalo...

Uzavřeme to, že všichni jsou fajn takoví, jací jsou, jo?

Anu
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2006 14:35
- Nahlásit

Leni
však on je něco víc. Nemyslím,že by byl povýšenější,je ale fakt,že když řekneš že máš s neměckým ovčákem zkoušky z poslušnosti,tak to nikoho nepřekvapí.Když řekneš že s basenjim,tak před tebou každý smekne. Né každý si na takovou čičinku troufne.A to proto,že má opravdu spíše vlastnosti kočky než psa. A někomu to samozřejmě nevyhovuje a někdo to obdivuje ale nemá na to. Není výš než ostatní psy,ale není rozhodně tuctové plemeno

nika00
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2006 14:39
- Nahlásit

Anu
jakej sraz ted myslis???
me prijde ze se jich tu planuje snad 10...
jinak na te fotce je uuuzasneeej...taky bych ho chtela...ale uz ted vim, ze to jeho zdrhani atd bych asi nezvladla jak psychicky z nasrani, tak i by mi to bylo lito...
prec jenom clovek venuje psovi hodne casu a pak ceka u lesa 2 hodiny nez se pes uraci vratit...
ale je fakt ze basenjik ti to vraci tim ze miluje jen tebe..

Leni
to rozhodne ne..
ja vzdycky tak nak k zivotu potrebovala jak kocku tak i psa...
kocka me fascinuje jak je sva a pes zase tim jak je prave oddany...

Leni
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2006 14:43
- Nahlásit

Anu
však on je něco víc......když řekneš že s basenjim,tak před tebou každý smekne. Né každý si na takovou čičinku troufne..... Není výš než ostatní psy,ale není rozhodně tuctové plemeno

No asi se v tomhle neshodneme. Výcvik je s ním jistě obtížný, ale taková věc by mě nikdy nevedla k tomu, abych řekla, že je "něco víc". Když už bych měla říct, že je nějaký pes "víc než jiný" (a to neřeknu), tak to bude třeba kvůli tomu, že je oddanější než jiní psi, a ne to, že je hůř cvičitelný a ovladatelný než oni.

Anu
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2006 14:44
- Nahlásit

nika00
ty nevíš že chodím už přes 4měsíce s Anubem na volno a není jediný problém? Už mi dlouho neutekl (ano tento víkend na 2minuty a 32sekund) ale to byla moje chyba.Už jsem to snad dokazáli!!!!!!!!!! už si mě hlídá,už neutíká. Mě nemůžeš brát za vzor basenjiho,já ho neměla od mala a už se naučil lovit.Kamarádka má v Praze basenjici a chodí s ní stále na volno.Jak si to vychováš takové to máš. A to chodíme prosím i po lese

a malý sportovec

Anu
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2006 14:46
- Nahlásit

Leni
ale já nemyslím něco víc-jako něco cenějšího,že je povýšenější apod..Já myslím,že to je něco víc jako víc než pes- že tam má i tu povahu kočky. Nehledej v tom žadnou nadřazenost a vychloubání atd. asi si nerozumíme. Podle mě sem ty psi neměli ani dovést. Nejlépe jim je (stejně jako např. tažnákům saní) ve své vlasti,kde loví v buši a neznají člověka.

Leni
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2006 14:48
- Nahlásit

nika00
kocka me fascinuje jak je sva a pes zase tim jak je prave oddany...

tak to máme stejné

nika00
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2006 14:53
- Nahlásit

Anu
tyy brdo tak to nevim.... ja ho furt znam z vypraveni jak sedis na zidlicce u lesa a pes kolem tebe 3x probehne a zene srnu
tak to teda gratuluju...
kolik mu vlastne je?
a krom retrivru mu ostatni psi nevadi? na te fotce s tim jinym psem vypada jak tumpas

Leni
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2006 14:54
- Nahlásit

Anu
Chápu, co myslíš.
Souhlasím (bohužel) s těmi tvými dvěma posledními větami.

nika00
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2006 14:58
- Nahlásit

Leni
proto me fascinuje i basenji...musi to byt krasnej pohled na obr kocku....
akorat vim ze bych na to nemela

Anu
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2006 14:59
- Nahlásit

nika00
v celku to je dobrák.

pár důkazů.
Psi mu nevadí-s malými psi se snese-např. s Čertem ležel u nás i v autě hlava na hlavě.Velkých psů se bojí,ale neútočí. Fena retrívra mu nevadí, pes retrívra ano. Pes retrívra mu vadí v mé přítomnosti-žárlý na procházce mu též nevadí-pokud je na volno.
Za rok a půl jsem s ním už něco svedla. Napadání psů jsme utlumili a zdrhání snad taky.Ale samozřejmě nikdy nebude 100%

Anu
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2006 15:01
- Nahlásit

Leni
jsem ráda že jsi to pochopila. Fakt v tom není žádná nadřazenost.

bohužel je sem někdo dovez. a největší perlu dávájí chovatelé co je prodávají jako super psa do paneláku do Prahy....

nika00
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2006 15:01
- Nahlásit

Anu
ja bych je chtela seznamit s mejma joudama nemel by byt problem...jimmy je podle me asi velky jako anub...a sandy je fenka
odkud jste?

nika00
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2006 15:03
- Nahlásit

Anu
jako super psa do paneláku do Prahy....
to mozna proto, ze nejsou moc velci, jsou cistotni a nelinaj, ne???
staci tohle nekomu rict...a to mu staci...

hele myslis ze kdyby opravdu vyrustal v panelaku a nikdy nepoznal zadny cil, ktery se da lovit, ze by se to v nem potlacilo? nebo je stale tak zazity, ze by proste utikal z cilem lovit?!

Anu
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2006 15:03
- Nahlásit

nika00
tak to by problém asi nebyl. On nikdy nenapadal z dominanec a že se chce rvát.On vždycky zavrčel,že se bojí. Teď už to nedělá.Od feny si nechá skoro všechno líbít. Od psa teda ne,ale nenapadá a neprovokuje. Bohužel od Prahy to máme kus cesty ale v Listopadu jedu na výstavu do Prahy a Anub též

samozřejmě ale běda když je na obzoru jedna fena a dva psy či jedna miska... ale to je normální.Horší to s typickým zlatákem a jim podobným.

nika00
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2006 15:08
- Nahlásit

Anu
jimmy rad provokuje ke hre a k honeni....mozna je trochu podobnej hzlatakovi tak snad bych z nej nemela cednik

tak az pojedete na vystavu, tak by ses mohla ozvat...kde bude ta vystava? budete vystavovat nebo se jen podivat?

pigie
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2006 15:09
- Nahlásit

Anu
Tu polohu na fotke poznam. Ked ju urobi Hugo, len sa divim, ze ako je to fyzicky mozne

Anu
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2006 15:09
- Nahlásit

nika00
nevím. Kamárádka ji má v Praze.Pouští ji všude na volno.Prý tam snad mají nějaké lesíky či co. Vztah mají spolu skvělý,ale problém vidí v tom,že pes tu zvěř nezná.Tzn.že tam kde ví že není (což prý u nich v Praze není) tak chodí na volno a není s ní problém. Když jede např. na dovču do lesů typu Jeseníky-tak neví co ten pes udělá,to víš že asi nebude slepý k srnce. Ale když jsem to dokázala já (pevně buším do stolu ,a to Anub lovil jak divý-

to je kousek u nás od baráku,taková buš, tak to snad jde. Neřikám,že je 100% a že nemusím přemýšlet dopředu nad tím co udělá,ale zatím to klape.

nika00
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2006 15:11
- Nahlásit

pigie
tak to se taky divim..pote co jsem ho videla
vypada jak medved pritel jim byl uplne fascinovany

Anu
no toje fakt..ale ty to uz aspon vis a mas to vyzkousene..tudiz te nic neprekvapi

Anu
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2006 15:12
- Nahlásit

nika00
jimmy rad provokuje ke hre a k honeni....mozna je trochu podobnej hzlatakovi tak snad bych z nej nemela cednik
nevím,snad ne. Ono dost pomůže když může být na volno,ale v Praze....to teda nevim. Např.Jake od Tondy nemůžu ani vystát,ale když jdem na procházku tak ťape vedle něj. Nebudu vystovavat,jen mrknout. To je normoš né,jet 200km jen tak?

pigie
taky bezpáteřní jedinec?

pigie
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2006 15:14 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

nika00
Jo a este jedna poloha je, co mi vzdy vyrazi dych a urobil ju zrovna vcera, ked som lezala pred telkou. Pride ku mne, chyti mi zlahka ruku zubami a urobi mi kotrmelec do naruce. Ziaden bocak, kotrmelec priamo po prvej polovici chrtice, len zadok mu zvacsa uleti. Pri tychto akrobatickych kuskoch sa mi vzdy zjezja vlasy na hlave

pritel jim byl uplne fascinovany
to znamena, ze bude u vas treti pes?

Anu
taky bezpáteřní jedinec?
nemyslim, ma len dve taketo krkolomne polohy, ale pri jeho hmotnosti si vtedy myslim, ze fakt musi byt z gumy

Anu
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2006 15:19
- Nahlásit

pigie
jojo buď z gumy a nebo bez páteře
bohužel nejlepší záběry poloh nemám nafocené.

nika00
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2006 15:21 - Změnil/a: nika00
- Nahlásit

Anu
jestli by ses chtela tedy sejit...znam tu dobra mista bez aut, ja nebydlim primo v centru, takze nam tam zbylo jeste par zelene, takovy maly lesik a kus skaly.. (to koukas, co se najde v praze, vid?) tam muzou na volno...sem tam sice projde jiny clovek se svym psem...ale neni to zadna pesi zona..

jinakkk joo...je to normalka 200km sem 200km tam
to jsem z brna? nebo tam nekde?

pigie
no ja se spis divim, ze se neco nestane tobe kdyz takovy medved hodi kotrmelec do klina

to znamena, ze bude u vas treti pes?
no kdybych mela vse co se nam libi...tak uz mame i simpanze

me odrazuji ty chlupy...musi to byt hruza, kdyz lina, ne? me staci retrivr pri linani a jsem na zastreleni

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání