| Autor |
Zpráva |
Barica
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 08:17
- Nahlásit
Mate nekdo dlouhodobe zkusenosti s krmenim granulemi z lososa? (podotykam, ze mi ted vubec nejde o rozpor mezi granulemi a masem, jde mi JEN a JEN o toho lososa!!!)
Na jinem foru se proti lososu stavi dost negativne, psi potom pry maji problemy se stitnou zlazou, nejspis kvuli obsahu jodu a hodne soli v tomto mase...
Tak jsem ted docela zmatena a nevim, co si o tom myslet...
Sakra, vubec mi dnes to tema nejde odeslat )
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 08:22
- Nahlásit
Barica
tak ja o zadnych negativitach neslysela
svym psum do granuli pridavam lososovy olej, navic stendo ted basti proplanku lososovou a davam i lososovy pamlsky...
oni tu rybinu zboznuji...zadne problemy tedy nemaji (8mesicu, 13let) tedy zatim....
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 08:24
- Nahlásit
No teda, lososa si nedopřeju ani já.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 08:46
- Nahlásit
Barica
taky jsem o tom nice neslyšela, že by byl losos špatnej...
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 08:53
- Nahlásit
Barica
jestli ti jde o granule kronch, tak pes po nich vypadá dobře, jen prostě po čase ho ta rybina nebere
a jestli mu občas dopřeješ i syrovýho, tak smekám
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 08:55
- Nahlásit
já se tedy přiznám, že psům miminálně jednou do měsíce koupím u nás v supermarketu lososí hlavy - jedna velká lososí hlava u nás stojí maximálně 20 kč a nažerou se z toho dva psi, takže drahé to určitě není a přitom dostanou kvalitní rybičku.
Pokud se týče granulí z lososa, náš starší pes teď akorát dobaštil pytel krmení značky KRONCH, z lososa a strašně moc mu to pomohlo vylepšit kůži a srst. Vzhledem k tomu, že má problémy se štítnou žlázou, tak jsem naopak po tom krmení z ryby schválně šláhla. Opravdu pomohlo. Akorát, že je trochu dražší, takže ho nemůžu kupovat pořád....ale jinak jsem s tím byla moc spokojená. Pejsovi to chutnalo a ta srst se opravdu vylepšila.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 08:57
- Nahlásit
jo ještě dodám, že ty hlavy vařím a dávám (samozřejmě obrané)i s vývarem a třeba s rýží jako přílohou. Ovšem vydržet v tom smradu, když se to vaří....a to jsou ty ryby čerstvé, ale stejně to strašně smrdí....
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 08:58
- Nahlásit
Evik
od Kronch mam prave ten lososovy olej a pamlsky granule jsou opravdu drahe, tak kupujem proplanku...ale ja mam maleho pejsu (denni davka 150g) takze to neni tak hrozne jako kdyz nekdo kupuje 15kg
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 09:01
- Nahlásit
Orry
kolik stojí ty lososové granule od Kronch?
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 09:07
- Nahlásit
Tak diky za uklidnění ... Já už jsem si ten olej a pamlsky take koupila a po precteni kritiky na lososa jsem si nebyla jista, jestli to mam psovi vubec davat...
Orry
davas ten olej do krmeni kazdy den?
a jake plemeno mas, kdyz pises ze male? ja jen ze zajimavosti, mam totiz jorkšíra a denní dávku má "jen" 70g ...
Jimmy
syrového lososa opravdu svému psovi nedopřávám ...
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 09:07
- Nahlásit
Anu
15kg vic jak cca 1600,-
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 09:09
- Nahlásit
Barica
olej davam jen jednou denne a na sveho pejsu jeden stisk pumpicky je to jack russell terier, 8mesicu
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 09:14
- Nahlásit
Orry
tak to pro mě není zas tak moc.anub jí málo tak 100g na den takže jsem ochotná dát i 150,-/kilo samozřejmě mi je jasný,že u velkého psa bych si to nemohla dovolit. Uvidíme, já mám teď velmi kvalitní granule,ale pesan je moc nechce-ale vypadá po nic moc dobře,takže se snažím najít něco podobného
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 09:18
- Nahlásit
Anu
jj prave..to je ta vyhoda mensich psu
nebo zkus ten lososovy olej od nich a muzes ho pridavat do dosavadnich granuli a treba mu to vic pojede...Rockysovi jsem to tak taky delala a zral i ty granule predtim, ale samotny je pak nechtel..tak ted ma i lososovy granule ale od proplanu a do vecerni porce dostava i s tim olejem a to mu smakuje tak i tak
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 09:28
- Nahlásit
po precteni kritiky na lososa jsem si nebyla jista, jestli to mam psovi vubec davat...
nesmíš brát Růžu tak doslova
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 09:30
- Nahlásit
fromeli
máš recht , koukám, že čteš to, co já )
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 09:31
- Nahlásit
Barica
já od známejch taky slyšela na Kronch jenom samou chválu...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 09:53
- Nahlásit
Orry
ale ty máš taky malého psa ne?já to řeknu naprosto na plnou pusu
mě je jedno kolik ty granule budou stát,když mi je bude žrát.....ale to chci asi moc. On vezme granuli do huby když už fakt 3dny před tím nejedl
|
slony
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 10:03
- Nahlásit
losos je dost masny, pstruh je lepsi
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 10:06
- Nahlásit
Anu
jasne taky maleho...ale dva maly
ale rockymu platim zradlo ja, orrymu mamka
orry by dal za granule zivot...zboznu je..a musim rict, ze je mu 13let, nikdy nebyl nejak zavazne nemocny a vlastne skoro vetsinu zivota byl na obycejnym pedigree ted ma chicopee senior a to zboznuje a prospiva na nem
rockys taky granule nic moc...mamka imu i varila, ale pak byl na hlidani a tam zacal zrat prave ty lososovy proplanky namichany se svyma...a od te doby je jen na granulich ale samozrejme nesmi byt nic lepsiho
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 10:09
- Nahlásit
slony
losos je dost masny, pstruh je lepsi Ano a protože obsahuje mastné kyseliny omega3 a omega 6, tak parádně působí na srst Taky přidávám lososové tablety dogině do žrádla
Evik
jo ještě dodám, že ty hlavy vařím a dávám (samozřejmě obrané)
Myslím,že je to zbytečné vařit Psíčci si poradí i se syrovou a neobranou hlavou. Je to práce navíc. Já dávám na radu veta ryby syrové
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 10:12
- Nahlásit
Jo a na ty granule Kronch jsem taky slyšela jen samou chválu Až pojedem s doginou zase na dovču,nebo vandr asi bych je taky testla.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 10:19
- Nahlásit
Frog
já taky dávám syrové maso-rybinu
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 10:22
- Nahlásit
Frog
co se týče ryb, já bych se bála, těch špičatých kostí...kdybych to dala syrové....Já vím, že v přírodě si psovité šelmy taky nechodí k člověku, aby jim obral rybu, ale na druhou stranu jí asi zas tak často nemají na svém jídelníčku....Domácí psi už mají přece jen to trávení za ta tisíciletí soužití s člověkem taky trochu upravené.....nevím, prostě bych se těch kostí bála. Když ty lososí hlavy naopak uvařím, tak i ty předtím čpičaté a tvrdé kosti změknou, jakoby "zgelovatí", takže toho špičatého už vlastně z těch hlav ani tolik nevybírám.
Jinak Kronch jsem kupovala taky tak nějak asi za 1600
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 10:32
- Nahlásit
Evik
Já se toho taky bála a tohle mi napsal můj vet :
Dobrý den, ryby jsou výbornou surovinou pro nativní krmné diety! Určitě je můžete podávat syrové! S jejich kostmi si zažívací trakt Vaší doginy poradí, Vy budete mít více času na hlazení té moudré hlavy a ona nebude ochuzena o spoustu vitaminů a minerálií a kvalitního tuku. Věřte, že na severu saňoví psi jsou v podstatě krmeni pouze rybami ve stavu syrovém a navíc zmrzlém. Musí makat a jak jim to jde k duhu...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 10:44
- Nahlásit
Frog
máš dobrého veta.Todle by mi nikdy nenapsal.
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 10:48
- Nahlásit
rada veta fakt dobrá, jen asi těžko aplikovatelná na všechny psy, nevím, jak bych hlavu servírovala tomu mému prckovi, ale možná by mě naopak překvapil a sežral by to v pohodě... no třeba to někdy vyzkouším ...
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 10:52
- Nahlásit
Anu
Je úžasnej Mám ho moc ráda, jelikož vždycky rád a fundovaně poradí. Nikdy si nevezme víc peněz než je potřeba To už se dneska nevidí. A hlavně jsem s ním pořád v kontaktu přes mejl a s čím si nevím rady to vždycky konzultujem.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 10:54
- Nahlásit
Já bych se syrových ryb a rybích kostiček taky nebála. Náš labroš je na ryby úchylnej,jak je u vody,tak prohledává břehy a rybaří a bohužel pak ryby i žere a nikdy mu nic nebylo
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 11:07
- Nahlásit
jana33
Já se přiznám, že se dodneška bojím syrový ryby dávat, ale mohla bych to zkusit, když vás tady tak čtu.
Jinak já místo Kronche zkouším najít něco jinýho, ale moc mi to nejde .
Dříve byl aspoň Eagle Pack, ale teď jsem v koncích.
Zatím jedny granulky aspoň postříkám olejem a je to vpohodě. Nicméně na zimu je určitě(kronch)koupím a to zátěžovku, dělá mu to nádhernou srst, hustou.
|