Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Starý pes a únik moči
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
sarax
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2006 14:11
- Nahlásit

Chtěla sem se zeptat jestli někdo řešil problém se strarším psem a pomočováním...Nám se začal staroch počůrávat ve spánku..léky nepomáhají...Jde mi spíš o radu praktickou než lékařskou...pleny moc nedržej...a v bytě mám koberce..prostě jstli nemá někdo nějakou radu jak na to aby nebyl zničenej celej byt...

Meta
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2006 14:25
- Nahlásit

sarax
Nám se pejsek na starý kolena taky poslední dva roky počůrával. Je to fakt děsný, ale on to chuděra nedělal schválně. Vždycky býval až úzkostlivě čistotný. Léky taky nic moc a vet doporučoval vzhledem ke stáří psa utratit, ale na to jsem nechtěla přistoupit. Až když už bylo vidět, že má fakt bolesti, tak jsem rezignovala. Bylo to pro něj vysvobození. A přiznám, že pro nás taky Ty dva roky byly zabíračka.

sarax
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2006 14:29
- Nahlásit

Meta
no on bolesti nemá..zatím..ale prostě v bytě nejde mít všechno po**** jak jste to řešili:??já teda ho nechci dát pryč..ani nápad..ale čistit denně deky,koberce polštáře to nejde...

tosca
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2006 14:38
- Nahlásit

sarax
Vymezit starochovi pouze určitá místa na spaní a tam dát takovou tu podložku, co se na ni učí štěňata? Jak upevnit pleny na psa, to si nedovedu představit, takže jediné, co mě napadá je podložka pod něj a naučit ho, že spát bude pouze na těch místech, kde ta podložka je.

Fifi
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2006 14:44
- Nahlásit

sarax
Starej pesan, co jsem s nim vyrustala, taky kolem 14 let zacal ve spanku ucvrkavat.. Spal vzdycky na zemi na ruznych svym hadrech a peliskach, na gauc nelez. Mama to nakonec resila tak, ze mu vzdycky po posledni vychazce na noc navlikla nejaky mega trencle ci polokratasy - sehnala je buhvikde, normalka nohy do nohavic, na nich udelat uzlik, aby byly uzsi, a pod pindika mu dala do trencli plinu, malinko pak "v pase" pritahla opatrne tkaloun, aby mu to nesjizdelo.. On uz nebyl moc hbitej, takze mu nic nepadalo, zada mel v teple a plinu na cvrndani.. Takze se pak uz jen prala plina a ne pelisky..

Maya
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2006 14:48
- Nahlásit

A co ty plíny, co je nabízejí v časopisech přímo pro pesany? Ty by snad držet měly.

Maya
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2006 14:49
- Nahlásit

Tady jsem našla nějaký odkaz http://www.chopo.cz/Seznam.aspx?KatId=29

sarax
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2006 16:40
- Nahlásit

tosca
mno nápad dobrej..ale víš jak ublížíš psovi kterýho vykážeš od ostatních??jako třeba my všichni večer v obýváku i s pesovou a on na chodbě fakt je neštastnej a enchápe..a naučit ho v tomto věku že nesmí usnout nikde jinde než na vyhrazeným místě???
nevím u nás maj pesani pelechy,ale lidně usnou i jinde..jak jim upadne tělo....
Fifi
mno jenže mě se momentálně nechce prát v parčce plíny na mimino a hned plíny na psa a pak na mjimino... ale možná do toho narvat jednorázovku....
Maya
to je celkem super..díky...ale teda musím říct že 22 kč za plenu je dost..pokud by byla jedna na den...no se na to poptám
ale je fakt že sem malinko na nervy...koberec budu čistit letos potřetí..od září a jeho polštář sem prala ob den

Leni
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2006 16:47
- Nahlásit

sarax
A on spí úplně kdekoli, nebo má přece jen několik míst (třeba i pět, šest), kam chodí spát? To bys tam všude pak možná mohla dát tu savou podložku, to už by se dalo zvládnout...

tosca
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2006 16:49
- Nahlásit

sarax
Však může mít vypodložený pelíšek i v obýváku Teda náš pes má pelíšek v každé místnosti, v obýváku dva (máme velký obývák ). Je dědek-"zmrzlík", tak aby měl vždycky kam zalízt.

a naučit ho v tomto věku že nesmí usnout nikde jinde než na vyhrazeným místě???
Lze naučit v každém věku, ve stáří to jen trvá trošku déle.
No a nebo hlídat a když usne, tak přenést

Další možnost - vyhodit koberec, pořídit lino (nebo plovoučku).
Ne, myslím že nějaká varianta "trenýrek" s plínkou uvnitř bude nejlepší

sarax
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2006 16:59
- Nahlásit

Leni
mno spí kdekoliv..a taky máme dva psy..on někdy leze mladý na místo..ale nejčastěji lehne na koberci když nejsme doma...
tosca
mno prostě na našeho psa neplatily ani Rudovi poučky..prostě je to nalezenec,deprivant,wořech a samorost..opravdu mi věř že to že neutíká je maximální úspěch a víc po psovi,kterej je na tom blbě nechci..
Lze naučit v každém věku, ve stáří to jen trvá trošku déle.
to bylo k tomuto..prostě je opravdu starej....No a nebo hlídat a když usne, tak přenést a to je jedno s druhým...předpokládá se že neopustím byt ani na moment???nebo jak to ohlídám když tu nejsem..co mu zabrání si lehnout kde chce??a pokud mu něco přibyde do pelechu tak se mu tam nechce...

tosca
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2006 17:15
- Nahlásit

sarax
To nebylo míněno jako útok, neber to tak prosím. Vím, jak špatně se něco nového učí starý pes, náš dědek přišel před půl rokem, je mu odhadem 10 let, zdravotně na tom není nejlíp a co si zažil je lepší nevědět... já jen, že i starý pes se dá naučit, i když si mnozí lidé myslí, že to není pravda.

sarax
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2006 19:02
- Nahlásit

tosca
mno ale pochybuju že naučíš jakýhokoliv psa že nesmí usnout nikde jen na pelechu???prostě tomuhle nevěřím....
naučíš ho dost věcí ale tohle asi ne..prostě u nás psi lehnou kde chtěj..

Leni
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2006 19:35
- Nahlásit

mno ale pochybuju že naučíš jakýhokoliv psa že nesmí usnout nikde jen na pelechu???prostě tomuhle nevěřím....

No já teda nevím, ale snad ve všech domácnostech se psama, které znám, mají psi několik pelíšků nebo míst, kde spí, ale nespí uplně kdekoli. Nevím, jestli je to někdo učil, nikdy jsem to neřešila. Ale připadá mi to i přirozené - pes si prostě najde svých pár oblíbených míst, která mu nejvíc vyhovují a těm je věrný.

tosca
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2006 19:36
- Nahlásit

sarax
Nebudem se kvůli tomu hádat, že ne? Já nechci, abys ho učila něco, co se Ti zdá v rámci chodu domácnosti nemožné. Naši 3 psi mají všichni několik míst, kam lehají, není jich zase tolik, takže u nás by to problém nebyl, ale každá domácnost je jiná, každý pes je jiný ... fakt mi šlo jen o to, že i starý pes se může naučit mnoho nového, ale nemířila jsem tím proti Tobě, ani jsem Ti to nechtěla vnucovat.

Jinak, na ifaune je na moderce podobné téma, víš o něm? Pokud jo, tak nic.

sarax
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2006 20:45
- Nahlásit

Leni
mno tak tenhle pes leží kde se mu zrovna chce...a druhej pes má pelechy dva..ale stokrát si lehne nám k nohám a usne..to se ti ještě nestalo?že koukáš na TV a pes ti leží u nohou a pospává??
tosca
nevím..tam moc nchodím..a hádat se nechci..ale to co sem psala Leni..tobě pes nikdy neleží u nohou i mkiámo místo a nepospává??U nás teda jo..jen ten starej se u toho počůrá..pokud jde spát,tak si zaleze..ale tohle mu fakt zakazovat nechci..to dělá i mladá....

cilka
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2006 21:12
- Nahlásit

sarax

Když můj pes onemocněl a měl problém s močením , nemohl za to , ukapával vlastně pořád , měl svá čtyři místa venku 2x matrace doma v předsíni matrace ale vzhledem k jeho rychle se zhoršujícímu
stavu byl samozřejmě nejčastěji se mnou doma tedy na gauči jak byl léta zvyklý nebo na pohovce v kuchyni ...
V té době jsem neměla internet , o plenkách nic nevěděla použila -jsem tedy hárací kalhotky po feně , jsou pevnější ,tvárnější , dají se prát, upravila jsem je aby mu byly pohodlné, ...vkládala obyč dámskou vložku na noc , a měnila kdykoliv bylo třeba - vyšlo to poměrně na levný peníz při zachování jakýs takýs hygieny

sarax
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2006 21:20
- Nahlásit

cilka
mno to by šlo jenže on musím říct neukapává nonstop..ale jak klimbne tak je všechno venku...myslíš že by to plena ,třeba větší u 9 kg těžkýho psa udržela??ony ty dětské pleny moc nedrží

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2006 22:10
- Nahlásit

sarax
Hele,kámoška takhle drží už druhej rok psa,co měl v mládí úraz páteře a začal učůrávat.Řešit to nejde,jedině utratit,ale jinak je úplně v pořádku.Takže mu normálně dává dětský pleny(jen doma ,samo) a převáže mu to,aby to nepadalo.Zvyknul si úplně v pohodě a rychle a vůbec ho to neomezuje.Náklady minimální.Vydrží v tom v pohodě celej den i noc,jen mu to samozřejmě občas podle potřeby mění.Sice to může vypadat divně-pes v plenách,ale jemu to zachránilo život,protože pochcanej byt dnes a denně by dlouho nevydržela.Bohužel dle veta se to horší a občas mu upadne už i bobek,takže pak už to řešit nepůjde,ale zatím ještě je to únosný.

cilka
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2006 22:16
- Nahlásit

sarax

Myslím že určitě , pes měl 80 kg takže ono to ukápnutí je potom jak hrcnutí od 9ti kilového psa , dětské plenky jsem používala taky ale bez lepení to jsem vždycky zahnula ,vyplácala jsem ty nepoužívané po synovi z kterých vyrostl . Jestli zkusíš ty hárací
kalhotky tak to chce stejně drobnou úpravu .Přitáhla jsem ty pásky nahoře páskovou gumou a rozšířila jsem tu kapsu na vložku (plenu).

sarax
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2006 22:17
- Nahlásit

davidkova renata
mno to je asi jediný řešení..ale ti povím že za pleny dám bůhví kolik...a nebudu mít pak na pleny pro mimčo neb je koupím psovi
mno u nás to bude taky úrazem a ne jen věkem,neb nám ho před rokem a půl kousnul pudl nad ocas a on byl ochrnutej pár tejdnů....takže si myslím že je to tím...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2006 22:22
- Nahlásit

sarax
Ale ono to nebude tak hrozný,kupuje nějaký pleny,který vyjdou asi na 6 korun jedna a taky je nemění 10krát denně.Někdy třeba jen jednou,ono to docela saje,vždyť to znáš.On taky učůrává,ne že to tam pustí všechno najednou.Akorát musíš vykoumat jak to uchytit.Ale to zvládneš.Jinýho asi nic nevymyslíš.Tak držím palce,ať to zvládnete oba.

tosca
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2006 22:34 - Změnil/a: tosca
- Nahlásit

sarax
Pes má pelíšek vedle futonu a když koukám na televizi, leží cca 15 cm od mých nohou (nebo hlavy, když si lehnu), v pelíšku, a spí. Těsně k nohám mi nelehá žádný pes a už vůbec tam neusíná, ti dva, co jsou u nás už déle to přestali to dělat v době, kdy jsme chodila o berlích a oni se naučili, že pod nohami se mi plantat nesmí. Jak říkám, každá domácnost je jiná

Ale o to přece nejde a nemás smysl to řešit, spíš by mě zajímalo, jestli dá někdo tip (třeba s fotkou), jak tu plenu na psa uchytit, aby mu nepadala. Ani já nevím, jestli to za nějakou dobu nebudu pro psa pořebovat, takže by mě to docela zajímalo.
Pokud najdeš řešení, jak plenku uchytit, zkus ho zdokumentovat a hodit sem. Držíme tlapky, ať se to podaří.

brut
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2006 22:53
- Nahlásit

sarax
U nás dávali psovi pleny pro inkontinentní mužský.....kupovali je ve zdrav. potřebách. Přišli docela na slušný peníz...

sarax
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2006 23:54 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit

brut
mno ne že bych do něj nechtěla investovat...ale 3 děti a dva psy a tenhle příjde už tedka měsíčně na cca400 kč za léky+nárazově vyšetření....takže radosti
tosca
no jo každej to má jinak....u nás maj pelechy od sedačky dál aby po nich nikdo nedupal a měli klid na spaní..takže se k nám hrnou jak to jde... ale jen na chvilku,pak mizej k sobě
uvidíme..třeba někdo nafotí jak to udržet na psovi

sarax
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2006 18:13
- Nahlásit

brut
hele a pro mužský jsou nějaký speciální???

brut
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2006 20:07
- Nahlásit

sarax
Jsou dělený na mužský a ženský....přece jen ústrojí má každý jiný

sarax
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2006 21:04
- Nahlásit

brut
to jo...jestli ho maj chlapy jako psi to nevím..myslím to ústrojí????

sarax
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 13:16
- Nahlásit

mno jen tak pro doplnění..pesan má zatím dětské pleny a pro změnu se začal i posírat..na tohle fakt nemám....

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 13:17
- Nahlásit

sarax
si zvykej, za chvili to budes mit doma i v lidskym provedeni ....

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání