Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / krvavý puchýř v meziprstí
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
žanda
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 15:40
- Nahlásit

máte někdo zkušenost? přiložila bych i foto,leč ho nemám uložené na netu a to asi nepůjde, že......

jana33
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 15:46
- Nahlásit

žanda
A nemůže tam mít něco zabodnutého? Třeba osinu?

žanda
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 15:50
- Nahlásit

Jano- ne,je to kožní problém.......puchýř praskne, krev vyteče, zatáhne se...packa v meziprstí bývá lehce růžová.....je chvíli pokoj a puchýř se udělá jinde a situace se opakuje.......léčíme to ,stěry na demodikozu jsou OK,ale jsme teprve na začátku...proto se ptám,zda někdo už něco podobného neměl. Rozhodně to nechce ničím mazat, spíš sušit.....to už je vyzkoušené. Máte i veterinární stravu k vůli tomu,zda to není nějaká alergie.......ale je to krátká doba na vyloučení...

jana33
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 15:56
- Nahlásit

žanda
Aha,tak to ti bohužel neporadím,s tím zkušenosti nemám. Snad se najde někdo jiný

Gina
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 15:58
- Nahlásit

žanda
no, my měli u bulíka gen. demodikozu a následně i problémy s meziprstím. Udělala se boule, psa to zřejmě bolelo, páč kulhal, osina vyloučena. Léčba - vet. to rozřízl, vložil tampon, museli jsme držet 3-4 dny otevřené a denně čistit betadinou,pěkně do hloubyk ranky, to co tam bylo vyteklo a pak teprve jsme mohli nechat zarůst. Léčba atb tuším nebyla vůbec, jen jsme nasadili homeo a přesně dle vetky - zhoršilo se to a pak se stav začal zlepšovat. Dneska není po potížích s packou ani stopy.

žanda
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 16:04
- Nahlásit

Gino,tady je problém,že se velmi rychle udělá a většinou po celodenní námaze, praská v noci- veterinář nikde,nebo ne ten,kam s tím ted chodíme,a velmi rychle se zatáhne.....jak houba po dešti(( meziprstí léčíme taky,ale ted se přidaly i ty puchýře....

Gina
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 16:08
- Nahlásit

žanda
Aha, tak to bude něco jiného, my měli jen bouli v meziprstí. Puchýře, které by se za den vytvořily a v noci praskly, to ne.

žanda
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 16:10
- Nahlásit

Gino- se vytvoří ne za den,ale za pár hodin........2 hodinky venku , příjdu domů a už tam je, hajzlík(

Gina
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 16:20
- Nahlásit

Žando, a co na to tvůj vet? Třeba jen podle popisu, pokud neměl možnost to vidět?

žanda
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 16:24
- Nahlásit

Gino vet mi dával mastičku...,ale ta nezabírala, ted jsem si našla kožního vete......zatím máme tu veterinární stravu a máme denně mýt packy mýdlem -jo název jako peroxid nějak....skleroza.......pořádně namyddlit, nechat působit, spláchnout a pořádně vysušit......je to od pátku,nemůžu chtít zázrak. čekáme na vyloučení alergie,ale vete ten puchýř neviděla, už byl prasklý a tedy žádný......ted jsem jí posílala foto emailem,jak jsme se domluvily. Tak že zatím čekáme, co se z toho vyklube(

Gina
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 16:28
- Nahlásit

To je fakt, od pátku je krátká doba. Nevím, co máš za pejska, možná to tu někdy někde padlo, ale já jsem tady jenom sporadicky, ale nechceš zkusit homeopatika? Rozhodně neublížíš, a jestli má pejsa třeba trošku oslabenou imunitu nebo na kožní problémy - pomůžeš. Já nevěřila, páč u nás ta demodikoza byla hooodně škaredá a vracela se, ale po těch homeo je fakt líp. Ale je to vše běh na dlouhou trať. Možná je to i tím, že pes dospívá, nevím.

Gina
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 16:29
- Nahlásit

Neměla jsi na mysli Peroxyderm?

žanda
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 16:32
- Nahlásit

gino- jojo, to je ten název....mám staforda....asi podobný "blbý" meziprstí jako je u bulíčků.........homeopatika bych i ráda, asi narážíš na paní mullerovou chovatelku trojského koně,že..........té jsem taky psala,ale v té době jsem neměla čím fotit........čili nebylo jak ukázat.

Gina
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 16:41
- Nahlásit

žanda
No tak ten šampon jsme měli taky. Je na kožní problémy. Jo, narážím přesně na ni. Psa jsme jí byli i ukázat, ona má hoodně zvláští přístup, já taky koukala, ale co, funguje to a je to zkušenost nejen moje, a to je hlavní.
Jo stafordi mají taky hodně problémů. A taky znám jednu stafordku, která je na homeo a je krááásná. No a my dostali ještě doporučení, sice z jiné vet. kliniky, pokud pojedeme k moři, psa vzít s sebou a nechat koupat. Před odjezdem měl zase náznak ložika demodexe, po návratu od moře začala kůže zase pěkně zarůstat.

fromeli
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 16:48
- Nahlásit

žanda
ty si z Prahy ne?
Na přírodní léčbu bych Ti poradila ing. Sychru, funguje na Praze 3, jestli chceš vyhrabu někde stránky.

žanda
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 07:47
- Nahlásit

fromeli ano jsem...............pokud bys stránky našla super, jinak si kontakt nějak seženu,ale nechám si ho zatím v rezervě....ted jsme začli chodit a byli k nám velice milí a ochotní-na tom kožním.

žanda
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 07:49
- Nahlásit

fromeli a díky........)

fromeli
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 07:50
- Nahlásit

žanda
a kde chodíš na kožní?

Jinak Sychra

žanda
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 07:55
- Nahlásit

fromeli-do petrovic Hvet. Byla jsem tam ted v pátek prvně......
ten odkaz vypadá dobře.....no dojedu co máme ted a uvidíme.....jinak mě taky nejvíc zabíraly bylinky a ne triamcinolon,co nám dal normální veterinář)

fromeli
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:00
- Nahlásit

žanda
aha, tak Hvet neznám, ani tu doktorku

žanda
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:08
- Nahlásit

fromeli-já jí taky neznala....byla to spíš náhoda,že jsem zjistila, že je kožní a že to nemám daleko.........a jinýho kožaře jsem neznala. Pořád jsem doufala, že se to podaří zlikvidovat klasickýmu vetovi.......ale když jsem byla uspěšnější v léčbě než on,tak holt jsem to riskla.

Barica
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:28
- Nahlásit

Moje psina tedy zatim ještě krvavy puchyř v meziprstí nemá, ale úspěšně k tomu směruje?! Mám pocit, že si tu packu za chvíli sežere?! Zatím ji má tedy jen růžovou a vykousanou od chlupů, resp. 2 zadní packy má tímto způsobem ošetřené, na zabití!
Tak jsem včera volala na vet, že máme problémy s lupy a svěděním, že přijdeme na vyšetření a co a jak a vet mi řekla, že je to běh na dlouhou trať a že se stejně ani na příčinu nemusím přijít?! No má cenu vůbec na takovou vet chodit? Budu do toho cpát kupu peněz, zkoušet možné a nemožné a výsledek žádný?! To ji raději budu doma postupně místa, která si kouše (dost se to stěhuje) natírat Jáhnovým oleje a doufat, že až konečně dospěje, tak se to samo ztratí!

fromeli
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:33
- Nahlásit

Barica
na ty lupy zkus přidávat třeba pupalkový nebo olivový olej.
A čím krmíš? Jestli granulema, tak zkus čistě jehněčí nebo rybí.

žanda
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:34
- Nahlásit

barico, obávám se až dospěje, že neztratí- s packama bojuju každý léto,ale zatím to vždy bylo jen červené,stačilo pomazat a byl klid........a mazala jsem něčím od vete-pokaždý jiný........ale letos se to zvrhlo,psovi už je 5.

Barica
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:36
- Nahlásit

fromeli
pupalkový olej už asi 14 dnů přidávám, srst je každopádně lesklejší, ale lupy a svědění stále...
krmím granulemi, už jsem zkoušela i vařenou stravu, ale nestíhám to, tak ji v tom nechci dělat maglajs...
teď už asi měsíc krmím novými granulemi, které obsahují kuřecí a rybu a zeleninu a ovoce, přemýšlela jsem, že přejdu jen na rybí, ale zase si říkám, jestli ještě chvíli v těch před měsícem zajetých granulích nepokračovat?! nevím, jestli má cenu to střídat po měsíci?!

fromeli
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:36
- Nahlásit

žanda
no já si bohužel myslím, že když pokaždý něco dostaneš za mastičku, vodičku, pilulky apod., tak to jen vyléčí ten projev ale nikoli příčinu. A to je fakt běh na dlouhou trať.

Barica
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:38
- Nahlásit

fromeli
Jo, a čiště jehněčí nebo čistě rybí granule jsem ještě neobjevila a že jsem se snažila! Vždy je tam minimální drůbeží, nebo zvířecí tuk a nedělám si iluze, že i ten zvířecí bude z drůbeže...

fromeli
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:40
- Nahlásit

Barica
Michelle taky měla jednu dobu lupy a když sem to řešila ze všech stran s vetem, tak mi doporučil právě změnu z těch kuřecích granulí na rybí nebo aspoň jehně (ale bacha v některých rybích i jehněčích se přesto vyskytuje kuře). Já nakonec zvolila jinou cestu a nakoplo mě to k normálnímu jídlu, ale tohle byla prostě jeho prvotní rada.
Osobně si myslím, že za měsíc 6 neděl krmení určitých granulí bys měla pozorovat zlepšení.

Ale to drbání může být i reakce na prostředí - třeba na trávy, nebo reakce na obojky, spoty a pod. věci proti klíšťatům, ale taky na šampon, prostě je toho moc.

žanda
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:40
- Nahlásit

fromeli,jo bohužel ano.......dneska to vidím taky, proto jsem nechala udělat stěry, začala s vete stravou abychom vyloučili alergii.

Barico- ajak tu psala fromeli-přidávej do granulí nějaký ten olej- nejen že to podporuje srst,ale i na ty packy je dobrý..já ted koupila KRONCH, předtím dermanorm......i pupalku už jsme papali.....nejen že s emu srst krásně zjemnila a barvička zvýraznila,ale má jí čistou,bez lupů....na packy mi to vete kožní potvrila,že dobře dělám.

fromeli
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:41
- Nahlásit

Barica
Nutram má čistě jehněčí a pokud vím, tak i Acana, nebo Acana každopádně měla čistě jehněčí.
A ty rybí - Kronch mám takovej dojem.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání