Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Malá rada při otravě.
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Mucholabka
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2006 09:09
- Nahlásit

monika
Když pejsa umřel, vet jim peníze za léčbu vrátil.

Tak to je asi hodně dobrý doktor, taková slušnost se nevidí.

sarax
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2006 10:03
- Nahlásit

monika
mno u nás tohle nehrozilo...protože sem fakt přesvědčená že to vet dělal kvůli tomuhle..protože jinej nám řekl že tohle měl poznat hnedka a čubinu utratit...fakt že nezapomenu na to jak to tady vypadalo...všude krev,člověk jí trochu umyl a hned byla po krk od krve

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2006 11:08
- Nahlásit

sarax
řekl že tohle měl poznat hnedka a čubinu utratit
Myslíš teda,že ten pes nejde zachránit?Jestli je to ten klasický jed na krysy co se dává do sklepů a tak tam bývá cedulka se složením a protilátkou,tak jsem myslela,že ta zabere.Ale záleží zrejmě na množství a jak dlouho to působilo...

sarax
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2006 12:14
- Nahlásit

davidkova renata
no to nebylo ze sklepů..někdo v tý době poházel kousky masa s jedem naprosto cíleně...otrávilo se tu víc psů.....

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2006 12:23
- Nahlásit

sarax
Jo,ale ten jed byl nejspíš založenej na stejný látce podle těch příznaků.Ten co já myslím taky způsobí vlastně vykrvácení dovnitř.Právě mě zajímalo,jestli se to dá tou protilátkou vyrušit a do jaký doby.U nás nějakej kretén před časem házel buřty s žiletkama a špendlíkama.Na psy by se policajti nejspíš vyfláli,tak to někdo vzal přes to -co kdyby to náhodou snědlo nějaký dítě.Na to už slyšeli líp.

monika
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2006 12:54
- Nahlásit

Mucholabka
on jim řekl na začátku , že malá šance je vždycky. A protože to nevyšlo, bral to jako své selhání. Nebyla to jeho vina, ale byl férový a protože jim dával naději nechtěl je ještě obrat o prachy.

sarax
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2006 17:56
- Nahlásit

davidkova renata
určitě je to stejná látka..ale dle toho jak moc a odkud pesina krvácela si myslím,že protilátka by byla na nic..ale nevím...spíš bylo děsivý že vydržela tak dlouho....

Sviště
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 13:14
- Nahlásit

Ahoj.

Jen připojím takové malé info. Taky mi teď nedávno pes "luxnul" jed na krysy. Naštěstí jen jednu granuli, což jsem nejdřív nevěděla, ale aj tak mě vyděsil. Hned jsme ho lapli a s kamoškou veterinární sestřičkou jsme podnikly kroky. Pokud se Vám to někdy stane a přijdete na to brzo, (prý co 2 h se otevírá žaludek do střeva, ale nejsem si tím jistá) tak pokud budete chtít, aby to pes vyzvracel, spolehlivě funguje nějaká bublinková minerálka. Na veterině se prý normálně používá 3% peroxid, ale kdo z nás ho má doma a perlící, že jo? My jsme zkoušely i vodu s plnotučnou hořčicí, ale ta nezabrala. Až když kámoška prohlásila, že to musí bublinkovat, tak mě napadla ta minerálka. Psovi to neublíží. Stačí tedy jen zvednout hlavu do vzpřímené polohy a odtáhnout pysk v koutku a do té kapsičky tu minerálku lít tak dlouho, dokud se pes nezačne nadavovat. Tak třeba Vám to někomu pomůže od nepříjemností. )

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání