Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Malá rada při otravě.
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Anu
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 06:41
- Nahlásit

Chtěla bych poskytnout malou nápovědu ohledně jedu na krysy a myši. V úterý mě pes vyblil malinkaté růžové granullky-nebo spíše to vypadalo jako obarvený ječmen či burák....psovi jinak naprosto nic nebylo. Vím 100% že venku jsme ho hlídala a tam taky nic nesežral.Děda se dušoval,že nikdy v baráku jed na krysy nebyl,tak nebyl zas až tak důvod se strachovat. Každopádně pro realisticky popsané otravě včetně rozkládání orgánů od Garfielda jsem přeci jenom vyrazila k doktorovi,co kdyby.Byl to jed na myši co sežral.Doktor to poznal hned.I Garfield psala že psovi nejdříve nateče sliznice.To je sice moc hezké,že to všichni víme,ale jak to normální člověk pozná? Naprosto lehce.Otevřete psovi hubu a u kořene jazyku na stranách (jak mají lidé mandle) tak tam už měl Anub bílé patro a na koncích puchýřky.První příznaky otravy.Takže kdyby jste si nebyli jisti jako já,tak do pár chodin už v hubě bude vidět první příznak. Jinak co se týče Anuba, doktor odebral krev a zjistil,že má v krvi jed ale né tan kumulující co se používá posledních 10-15let ale jed minimálně 20let starý,který se používal kdysi dávno na myši a hned je zabíjel.Po tomto zjištění jsem uhodila na dědu,že není možné aby pod stromem našel pes přes 20let starý jed a nakonec jsme zjistili-a děda se přiznal-že zrovna v úterý vyklízel starý sklep,kde kdysi dávno prababička sypala jed na myši (obarvený ječmen) a v zrovna v ten den jeli s babičkou na nákupy a zapoměl zavřit sklep.Takže můj rozmilý zmetek zrzavý neměl nic jiného na práci,než šmejdit dvě hodiny v tmavém,chladném sklepě a sežral všechno co našel.Věděla jsem že venku ho hlídám a neměl by kde,ale o sklepě jsem neměla ani páru neb když jsem se vrátila z práce tak už byl uklizený a nikdo ani nešpitl.Je fakt,že děda jed na krysy nikdy nedával,ale na prababičku která už není 10let s námi jsme jaksi všichni zapoměli. Díky tomu,že Bužumbir 95% vyblil tak se mu nic nestalo.Dostal sice injekci železa a kalcia ale doktor řikal,že má v krvi tak zanedbatelné množství,že kdybych nepřišla tak se nic nestalo...Né však každý má takové štěstí v neštěstí.Takže opravdu když jsi nejste jisti do pár hodin zkontrolovat psovi hubu a máte jasno.Kdybych to bývala věděla,už je pes nastole v úterý. I tak moc díky Monice,Garfieldovi,isdpch a Brutovi za "dokopání" k doktorovi.

Meta
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 07:04
- Nahlásit

Tak to jsem opravdu ráda, že to dobře dopadlo. Teda řeknu ti, že ten tvůj Bužumbir, to je mucholapka na smůlu, ty jeho dobrodružství by vystačily i na deset psů. Tak snad už máte vybráno na příštích 15 let...

Anu
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 07:31
- Nahlásit

Meta
taky jsem mu řikala,že bych ráda jeden měsíc k tomu doktorovi nešla..ale co naplat...

Amir
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 07:50
- Nahlásit

Anu
díky za radu, zase jsem o něco chytřejsí, doufám, že to nebudu nikdy potřebovat a jsem ráda, že tvůj zrzek přežil

monika
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 08:15
- Nahlásit

Anu
supr, že to dobře dopadlo. Po zkušenosti s Fanynkou raději jít 3x zbytečně než vůbec.

Anu
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 08:19
- Nahlásit

monika
tak ono to zbytečně nebylo.On fakt se lehce přiotrávil,ale jsem ráda,že už vím jak to poznám....

monika
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 08:22
- Nahlásit

Anu
já vím, že to nebylo zbytečné, myslím to obrazně. Já na veterině otravuju pořád a už si s vetem posíláme po telefonu i pusy.

Anu
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 08:24
- Nahlásit

monika
no tak k pusám jsme nedošli ani nedojdem,ale je fakt že každý měsíc tam taky oxiduji a všimnu si každé mouchy která tam minule nelítala....fakt není měsíc kdybych tam nebyla...ach jo jak se daří pesanovi?

monika
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 08:31
- Nahlásit

Anu
myslím, že moc dobře. Je to změna k lepšímu o 100000%. Jen se bojím něco zakřiknout. Bude se čekat, jak se s tím tělo popere. Druhá ledvina je v pořádku tak uvidíme.

Anu
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 08:33
- Nahlásit

monika
a to potom bude moc normálně fungovat s jednou nebo bude chodit na nějaké dialýzi či co? Já tomu vůbec nerozumím tak se ptám.Je to super,ona se z toho určitě vyklepe.

monika
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 08:37
- Nahlásit

Anu
bude fungovat normálně. Měsíc bude na ledvinové dietě a pak se najede na normální režim. Dialýza je jen pokud není žádná nebo druhá ledvina taky nefunkční. Dokonce může mít štěnda, ale to asi riskovat nebudu. Zatím je to naše trápení moc čerstvé. Je to v podstatě jako u lidí s jednou funkční ledvinou, taky žijou normální život, jen chodí na kontroly.

Anu
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 08:39
- Nahlásit

monika
no tak vidíš.Nakonec to nebude tak tragické.Je mi jasné,že teď máš nervi na pochodu ale to se potom vstřebá.jen jsem někde četla že jedinci s nemocnými ledvinami by měli mít klidný,ustálený život-žádné náhlé změny atd,že je to moc vysiluje.tak paráda.Dříve by toto nebylo vůbec možné.Dnešní veterina dělá zázraky

monika
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 08:55
- Nahlásit

blahořečím dnešní veterině.

pigie
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 08:57 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Prepacte, ze vam skacem do temy, ale monika, co sa ti stalo s hafinou? Som tu nieco niekde prehliadla?

Garfield
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 09:19
- Nahlásit

Anu
Hlavně, že to dobře dopadlo. Docela jsi mě v úvodu toho příspěvku vyděsila, při čtení slov "...doktor to poznal hned..." jsem si říkala - A KURVA!!!

Tak je to fajn, ale je logické, že jed na myši nikdy nemůže zabít kočku. To su klidný. To zme klidní.

pigie
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 09:25
- Nahlásit

Garfield
Mojmu ujovi otraveny potkan zabil psa

Anu
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 09:27
- Nahlásit

Garfield
no hlavně už vím jak se pozná nateklá a zasažená sliznice-takže to předávám dál.Ale díky,nebýt tvého hrůzostrašného vyprávění jak se mi čičinka bude rozkládat zaživa tak jsem tam snad ani nešla.Fakt mu nic není a nebylo. Až na tu hubu-ale to mě nenapadlo tam koukat.

monika
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 09:48
- Nahlásit

pigie
Fanynka před měsícem po očkování zkolabovala. Vypadalo to na bežnou alergickou reakci, ale nakonec se z toho vyklubalo to, že má jednu ledvinu zdeformovanou a španě fungující. V pátek večer byla na operaci a o tu ledvinu přišla. Vypadá to, že bude v pořádku. Je každým dnem lepší a lepší, ale nedá se nic zakřiknout. Zatím je na dietě a bude se pomalu zatěžovat ta druhá ledvina. Mezi tím dostala zánět kloubů a nějak seto prostě nabalovalo. Doufám, že to nejhorší už máme za sebou.

Janiii
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 09:53
- Nahlásit

monika
přejeme, aby to bylo bez komplikací a vše dopadlo OK

pigie
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 09:54
- Nahlásit

monika
Aha, no, takt to je smola Mam tetu s jednou ladvinou a je v pohode, takze dufam, ze po tychto bolestnych zaciatkoch si uz neskor na to ani nespomeniete

Anu
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 09:54
- Nahlásit

monika
aha to já nevěděla,že to je po očkování.V sobotu jsem se bavila s holkou a ta řikala,že ji pes lehl po očkování a tak taky mysleli reakce a nakonec zjistili,že pes je nemocný na štítnou žlázu a musí se okamžitě vykastravat-dnes je na kastraci.Docela síla.Prý očkování je taková zkouška organizmu.Nemoci které nejsou na oko vidět při očkování skoro na 100% vylezou...

monika
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 09:58
- Nahlásit

Anu
no právě, vet říkal, že to očkování fungovalo jako rozbuška. Ono by se na to přišlo, ale později. Jak rostla tak ta ledvina stíhala míň a míň. A protože doga roste moc rychle, bylo by to pozděi horší, mohla být poškozená i druhá ledvina nebo mohla vykrvácet dovnitř. Ta špatná ledvina totiž měla moc hrubé a křehké cévy, které ji prokrvovaly. No fakt hnus, ledvina byla špatně zabarvená a plná hnisu. Už by ji nic nezachránilo.

pigie
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 10:01
- Nahlásit

Anu
100% pravda. Mne pes po ockovani tiez skolaboval a mesiac nebol schopny prijimat potravu. Ibaze chorobu mu nezistili a pomaly sa z toho vystrabil. Taka mala zahada a mozem byt rada, ze to skoncilo iba jeho posramotenym vyvinom...

monika
Mali ste stastie, tak nech sa fakt uz len dari

Anu
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 10:04
- Nahlásit

monika
pigie
mě též pes lehl po očkování.Sice se nezjistilo proč ale málem to též nerozchodil.Teť už mu vet bude dávat očkování pro březí feny a na 2x.Sice má krev vyšetřenou,ale už tu bezmocnost nechci nikdy zažít,jak spal ve stoje,břicho 3x tak větší,nemohl chodit...no prostě síla

monika
držím palečky.To bude v poho.Všechno zlé je k něčemu dobré.

monika
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 10:05
- Nahlásit

Anu
Všechno zlé je k něčemu dobré.

já to tak beru.

tom12
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2006 19:06
- Nahlásit

Nám se otrávil předminulý pes. Ve středu asi sežral jed na myši ( v nové chatě je nechal CHYTRÝ bývalý majitel pod postelí a nikomu nic neřek). V neděli asi ve 20 hod začal močit krev (čistou neředěnou močí), pohotovost, injekce vitamínu K, diagnóza- totální kolaps srážlivého systému, prognóza špatná. Pejsek mi umíral v náručí do 8.15 ráno. Celou noc sem vytíral kaluže krve. Jed sme našli až po týdnu. Doufám, že už nic podobného nezažiju. Do toho nedělního večera nebylo znát žádný problém. Pejsek totálně fpoho. Je to pěkně zákeřnej bordel.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2006 19:22
- Nahlásit

tom12
No to je humus,ta bezmoc je nejstrašnější,to s tebou cejtim..
A co to bylo za rasu,myslím kvůli velikosti.

tom12
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2006 23:30
- Nahlásit

Byl to malej kříženec, asi 13 Kg. Nikdo neví, kolik toho sežral. Veterinář mi říkal, že toho svinstva stačí málo. Tam je důležitý, že to zabíjí pomalu...

sarax
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2006 00:12
- Nahlásit

mě otrávil někdo na sídlišti čubinu..už je to10-12 let...ale "díky"veterinářům na Jižňáku umírala 3 dny dostávala dvakrát denně infuze...takže krvácela odevšad ale nebyl to takovej fofr...
no nikdo mi nevymluví že ten vet musel poznat že jde o jed na krysy a nic neřekl neb z nás měl celkem dost peněz....

monika
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2006 09:01
- Nahlásit

kamarádce léčil veterinář psa skoro dva týdny. Napil se vody z kaluže ve které ležela krysa. Když pejsa umřel, vet jim peníze za léčbu vrátil.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání