Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / něco divnýho na noze - prosím radu
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
oliver
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2006 17:24
- Nahlásit

Dneska jsem zjistila u mého hafíka, při česání, na přední noze " na lokti?" místo bez srsti cca 1,5cm ( kolečko) a kůže je zrohovatělá a bílá, jsou vidět jakoby póry, jo a ješte je to vystouplé - ale jen trochu. Na druhé noze to nemá. Otlak to není, není to na místě kde by to mohl být otlak - otlak ani nikdy neměl. Co to může být? Co mám s tím dělat? Mám jít k vet? Nesvědí ho to. Prosím poraďte. Děkuji.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2006 17:51
- Nahlásit

Já si podle popisu myslím, že je to otlak. Je to na lokti v místě výstupku kloubu? Co je to za psa?

oliver
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2006 18:00
- Nahlásit

Je to zlatý retrívr. Je to na boku nohy, úplně v kloubu to není. Když si psa postavím bokem ke mě, tak je na přední noze pod hrudníkem vidět trochu rozčepířená srst, zblízka je to jako nějaká bradavice či co. Nikdy jsem si u něj ničeho podobnýho nebo i menšího nevšimla - co s tím???

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2006 18:09
- Nahlásit

Ta poloha se může ve stoji změnit-když pes leží, je to na lokti, ale ve stoje se kůže mírně posune. Klidně se veta zeptej, jestli chceš, nebo to vyfoť a hoď sem. Jestli je to otlak, nic moc s tím nenaděláš, chce to měkké podestlaní, může se to i exstirpovat, ale vrací se to. Někdy se to zmenší, zachlupatí...ovčanda měla dost velké a hnusné otlaky, zmenšily se, ale ne úplně a vyndávat jí to nebudu-je to prostě reakce organismu. Ty otlaky bývají zbrázděné, vystupují nad povrch...nejlepší bude asi ta fotka.

abby
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2006 21:47
- Nahlásit

oliver

taky bych řekla,že je to otlak.Tihle pesani na to dost trpí.

Walda
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2006 22:25
- Nahlásit

abby

Nejvíc na to trpí labroši.

monika
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2006 22:40
- Nahlásit

oliver
je to otlak, dogině se to dělá taky a to chrní na sedačce

haji
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 07:05 - Změnil/a: haji
- Nahlásit

jestli to vypadá podobně tak je to otlak někdy je víc vystouplý někdy mín

oliver
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 11:21
- Nahlásit

Zkusím udělat foto, jak se vkládá fotka do diskuse? Na této fotce toho moc nevidím. Ale proč, kdyby to byl otlak, by se mu udělal až na 2,5 letech a jen na jedné noze? Případně jak jim zabránit? Spí kde chce: na pelechu, na gauči, venku nebo doma na parketách.... a to většinou chrní na zádech. A v místě "toho něčeho" má dost hustý, dlouhý kožich.

pigie
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 11:33 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

oliver
Bohuzial, mne sa stalo nieco podobneho, psovi sa zacali robit strasne supiny na jednej nohe na lakti, zhrckovalo sa mu to tam. BOla som s tym u veta, ze co to je, poslal ma domov so smiechom, ze to je otlak. Nechala som sa teda odbit, ma pravdu, moj pes neliha na makkom. Nuz, hm a "otlak" za tyzden zmizol... Zvlastny druh otlaku... este k tomu u dlhosrsteho psa...

oliver
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 12:10
- Nahlásit

Teď jsem šla fotit "to něco" a vyrobilo se mi to i na druhé noze, včera to na 99,9 % neměl - to sem ho totiž hned prohlídla. Na druhé má to samé, ale v menším vydání...
pigie
asi máme ten samý "otlak" co vy -... zacali robit strasne supiny na jednej nohe na lakti, zhrckovalo sa mu to tam....
Přesně, nechce se mi věřit, že dlouhosrstý pes, který neleží někde u boudy na betonu, by měl mít otlaky a ještě ke všemu mladý pesan...

pigie
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 12:12
- Nahlásit

oliver
Tak vyfot a daj to sem

haji
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 12:38
- Nahlásit

My máme taky dva a půl roku a objevilo se nám to letos v létě na druhé noze to není tak moc vidět a bydlí doma a spí na gauči.

oliver
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 13:00
- Nahlásit

Jak sem hodím tu fotku?

fromeli
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 13:04
- Nahlásit

oliver
musíš ji mít někde na netu, třeba tady ve fotogalerii a pak sem na ní hodíš odkaz přes to čtvrtý tlačítko zleva nad rámečkem, kde píšeš text.

oliver
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 13:05
- Nahlásit

Jinak děkuji za vaše odpovědi.
Jsem z toho docela vykulená, nevím co s tím.

oliver
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 13:56
- Nahlásit

teď to je v galerii, nový obrázek - co je to?

oliver
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 13:58
- Nahlásit

galerie je zlatíčko

oliver
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 14:02
- Nahlásit

první pokus

fromeli
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 14:26 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

ve fotogalerce, pak klikneš pravým tlačítkem myši na obrázek, dáš vlastnosti a tam okopíruješ adresu, která musí končit .jpg no a tu teprve dáš do toho čtvrtého tlačíka zleva.

Ale popravdě, já z tý fotky nic nevidím

oliver
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 14:29
- Nahlásit

já taky ne, ale je nejlepší, co šla udělat
v galerii se to objevuje větší, ale je o docela malý na foto

oliver
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 14:44
- Nahlásit

pokus č. 2

oliver
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 14:45
- Nahlásit

tak teď už se mi to povedlo, sláva
fotku jsem poslala bez úprav, tak snad něco je vidět ...

oliver
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 14:52
- Nahlásit

tak to je můj hafík, který má "to něco"

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 16:56
- Nahlásit

Já z toho taky moc nevidím. Co máš za foťák a jak to fotíš? Jestli chceš vyfotit tohle, musíš víc zdálky, ne objektivem úplně k tomu, vyzoomovat a zaostřit ručně...psa polož na bok a ať ti ho někdo podrží...

oliver
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 18:52
- Nahlásit

olympus C-50 zoom

moll
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 19:17
- Nahlásit

oliver
nebo na foťáku zapni makro a udělej detail - pak to bude vidět

oliver
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 19:20
- Nahlásit

Ať se snažím, jak se snažím, tak líp to nejde ...
Vždy mi z toho na PC vyjde jen žlutý flek, ono je to bílý a světlá kůže kolem + světlý kožich = rozmazaný flek
Jinak je to mírně vystouplé kolečko a nad ním jedno menší, které tam určitě nebyly - chytá dost klíšťat a tak je pod "mikroskopem". Včera jsem mu i koukala na druhou nohu a nic a dneska už tam je malý náznak toho samého - v počtu jednoho kolečka. Kolečka jsou bílá - jako by vysušená kůže, kolem ani není kůže zarudlá, nic, jen ty kolečka ... A když leží tak to není v místě lehnutí, ale nad tím. Nevím asi půjdem na návštěvu...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 19:47 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

oliver
moll
Tak mám pocit, že na tomhle foťáku makro není...a zoom jen trojka, s Olympusama moc dobrou zkušenost nemám-teda bez urážky, ale myslím, že o tomhle něco vím, taťka od přítle je fotograf, já taky ráda fotím, tak do mě furt hustí rozumy. Měla jsem podobný Olympus od kámošky a bez sprostých slov se to neobešlo Ono by to chtělo nastavit bílou, nejspíš to nemá ani stabilizátor, takže snad jedině se stativem. A pohrát si s expozicí a vůbec, není nad Lumixy za tu cenu.
Asi to bude otlak

oliver
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 20:12
- Nahlásit

Hmm, já mám foťák jen jako foťák - teda na fotky z dovči a na pejsáky, ale ty fotím celý, tak to foťák pobere
Kdyby to byl otlak, tak co s tím??? Zmizí sám nebo bude se to zvětšovat?

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání