Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Tuková boule...
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Gája
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 07:21
- Nahlásit

Naše pejsa má na levém boku bouli velkou cca 5 cm a na pravém boku o něco málo menší bulku. Vím o tom necelý měsíc, ale myslela jsem si, že je to reakce na injekcí podávané antibiotika, taky mně napadlo, že to může být následek po štípnutí hmyzem.. nevěnovala jsem tomu zase tak velkou pozornost. Až teď, během víkendu se jí jedna boule zvětšila tak, že je vidět přes srst. Mám z toho docela strach, hned zítra (dnes je tam jen dopoledne) poběžím k vetovi na vyšetření, ale prosím uklidněte mně, nemusí to být nic vážného?! Kamarádka mně uklidňovala, že to nejspíš bude tuková boule a v tom případě se nemá nechávat odstraňovat, prý je lepší, nechat to v klidu.. co si o tom myslíte... nemáte někdo podobnou zkušenost??

Ketrin
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 07:29
- Nahlásit

Moje fena má tukovou bouli na zadní noze, už 3 roky. Nijak jí to nevadí a neobtěžuje ji to, jen to blbě vypadá ale vzhledem k tomu, že už má výstavní kariéru za sebou, tak to neřeším. Také mi bylo řečeno několika veterináři nezávisle na sobě, že je nejlepší nechat to být. Takže klid, to není nic vážného - pokud ovšem je to skutečně tuková boule a ne něco jiného. Což zjistíte na veterině.

Anu
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 07:30
- Nahlásit

Gája
ahojky tukové boule to být můžou a nemusí.Můj bývalý pes měl dvě na kyčlích-naprosto pravidelné opravdu tukové-ale až když byla fakt tlustá-jinak ani náhodou.No a u psa druhé babičky to vypadalo stejně,jenže ta levá začala růst a to strašně rychle,každý den se to zvětšovalo a byla to rakovina.Ale nechci tě plašit.Hlavně prosímtě nevěř,prohmatům a nech si stáhnout mok z té boule.Babičce totiž doktorka inteligentí tvrdila,že to je tukové a když měla nohu 3x větší tak šli k jinému doktorovi,ten stáhl tu vodu z té boule a zjistil,že to je rakovina a už bylo pozdě.....důkladné vyšetření je sice asi dražší,ale budeš mít jistotu.Spíše to bude tuk tak v klidu!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 07:33
- Nahlásit

Přesně jak říká Anu, udělají odběr popřípadě i rentgen nebo sono a bude jasno.

Gája
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 07:39
- Nahlásit

Ketrin
Anu
děkuji moc... já doufám, že to bude v pohodě, pejsa je veselá, žere normálně (to co jí chutná) a určitě ji to nebolí, protože jsem jí to prohmatávala a stála naprosto klidně... mám v práci jednu kolegyni, která je přesvědčená, že pokud by nenechala svému dobrmanovi odstranit bouli na noze, byl by ještě mezi živými..
Jen mně zaráží, že naše pejsa je dost mladá a navíc štíhlá a hódně mlsná... tučná jídla vůbec nežere.. slyšela jsem totiž, že se ty boule dělají psům, když rychle přiberou kila navíc... a to není náš případ..

Ketrin
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 07:42
- Nahlásit

Gája
se ty boule dělají psům, když rychle přiberou kila navíc
Tak to slyším poprvé. My to máme pravděpodobně po úrazu. I když se nedá s jistotou říct, že to souvisí.
Hlavně ta vyšetření zbytečně neodkládej, ať víš na čem jsi. Pořád mám v živé paměti jak jsem se tenkrát taky děsně bála a jak jsem si pak oddychla

Anu
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 07:44
- Nahlásit

Gája
jak řikám, nech to vyšetření z té boule. Ona není boule jako boule.Sice tuková boule se dělá obéznějším,ale nevím,každopádně ať udělá rozbor.Na prohmatání nedej,pak už těžko budeš dohánět co a jak. Držím palečky.

fromeli
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 07:47
- Nahlásit

Já bych taky nechala nabrat biopsii.
Ale jestli se to nápadně v krátké době viditelně zvětšilo, tak nevím, to mi na tukovou nepřijde.
Ale současně to může být třeba něco vraženýho, osina apod. nemusí to být hned rakovina.

Držíme tlapky

Gája
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 08:03
- Nahlásit

přiznám se, že bych tam nejraději běžela hned... ale nemůžu a odpoledne tam vet není...., tak až zítra.. dnes moje pracovní výkony budou podprůměrné...

fromeli
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 08:06
- Nahlásit

přiznám se, že bych tam nejraději běžela hned
no já v takových chvílích píšu do docházky - s dítětem k lékaři

Anu
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 08:08
- Nahlásit

Gája
já ti věřím.Nezdá si mi totiž jak rychle se boule vyklubal a jak je na mladém psovi..tím tě nechci strašit,ale taky bych to ráda věděla. V tomhle je hodně důležitý veterinář.Jak řikám,babi paní vetka tvrdila že o nic nejde a bohužel šlo. A můj minulý pes měl boule dvě a do teď bezproblémů žije její 14let.takže to je dost o diagnóze.Taky jsem vždycky netrpělivá,fakt vím co prožíváš

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 08:10
- Nahlásit

Gája
Moje vlčanda měla tento problém v cca 8 letech, Vetka jí v lokálce bulky (jedna malá, jedna větší, obě na levém boku) vyoperovala, dle rozborů šlo o tukové nádory. Linduše dostala límec (což se jí fakt "mmoc líbilo") a za pár dní bylo vše v pořádku. Taky jsem tenkrát měla strach...Navíc už ji nechtěla celkově uspávat (kvůli věku), takže nás u operace "asistovalo" včetně vetky a jejího manžela (taky vet) celkem pět...já jí držela hlavu, přítel zadní část, můj otec tělo zprava, vet tělo zleva a vetka operovala...bylo teplé letní dopoledne, v ordinaci na padnutí, já jen v tílku...Po operaci mi ten její manžel říká : "Slečno, vy ale máte chlupatou hruď..." Jak jsem byla spocená tak se na mě pěkně lepily ty její černý chlupiska... Já po půl hodině necítila ruce, bylo mi z toho vedra a ordinačního smradu šoufl, a on si ze mě dělal pr.el ale je pravda, že jsem se aspoň zasmála

Gája
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 08:14
- Nahlásit

fromeli
to si nemůžu dovolit, navíc jsem v práci všem vykecala, že má pejsa zdravotní potíže, každému by to došlo... zkoušela jsem ráno volat na veterinu, ale nikdo mi to tam nebere ...

fromeli
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 08:16
- Nahlásit

to si nemůžu dovolit
no jo no, já hold zneužívám státního podniku

Gája
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 08:18
- Nahlásit

blanulinka1
Slečno, vy ale máte chlupatou hruď...
... aspoň něco veselého při tom pitomém (zvlášť pro mně) pondělním ránu...

Gája
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 09:06
- Nahlásit

Tak jsem se konečně dovolala.... bylo mi řečeno, že si mám koupit alpu a masírovat... prý je to reakce na již zmíněné injekce.. byla jsem neodbytná (to mi jde dobře) zítra se máme přijít ukázat, dnes jsou tam opravdu jen dopoledne.. jen si říkám, proč mám z toho rozhovoru tak divný pocit??? Že by pondělní ráno????

fromeli
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 09:09
- Nahlásit

prý je to reakce na již zmíněné injekce.
no to je taky možný. Ale za to, že ho vet zkoukne nic nedáš, tedy vlastně nejspíš dáš, nějaký prašulky.

Michelle měla naposledy po vzteklině docela pořádnou bouli, která se jí objevila až po nějaké době a docela dlouho tam zůstala. Ale na veterinu sem pro jistotu taky zašla.

Gája
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 09:14
- Nahlásit

fromeli
Ale za to, že ho vet zkoukne nic nedáš, tedy vlastně nejspíš dáš, nějaký prašulky
.. to máš pravdu, proto jsem nechápala ten nezájem...
asi ne každý dělá svou práci pro peníze... někdo třeba pro..... legraci i když té, asi na veterině zase tolik není....

fromeli
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 09:15
- Nahlásit

proto jsem nechápala ten nezájem
Gája
třeba se ráno pohádal se ženou, nebo měl tvrdý rohlíky, salám od pátku, zkyslo mu mlíko do kafe.........

Gája
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 09:19
- Nahlásit

fromeli
to spíš bylo tak: třeba se ráno pohádala s mužem, nebo měla tvrdý rohlíky, salám od pátku, zkyslo jí mlíko do kafe........

máš pravdu... jsme jenom lidi

fromeli
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 09:20
- Nahlásit

máš pravdu... jsme jenom lidi
tak tak, někjdy taky lituju naše klienty, když zrovna mám svůj den

bea
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 10:07
- Nahlásit

Aidě se udělaly loni dvě boule - jedna na krku a druhá na hrudní kosti. Letěla jsem na veterinu - naštěstí je to tukové a nezvětšuje se to. Prý se to dělá starším pejskům (Aidě je 15) - buď prý mají bradavice nebo tyhle tukové bulky. To je názor vesnického veta - podle mých zkušeností velice dobrého.Ale na veterinu bych šla taky - pro jistotu.

Gája
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 10:21
- Nahlásit

bea
Prý se to dělá starším pejskům
naší fence je 14 měsíců..

díky vám, že mně uklidňujete... včera to na mně nějak padlo a řvala jsem, jako malý harant.. mám tu naši potvoru moc ráda a nechci ji ztratit... Možná si někdo řekne, že zbytečně hysterčím, ale člověk nikdy neví...

brut
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 10:26
- Nahlásit

Gája
Ahojky, tak vidím, že při pondělku máš starostí nad hlavu.
Denynka má taky tukový bulkyNa tělíčku. Jednu velikosti vlašs. ořechu na hrudníku a druhou o kousek menší na boku. Vet mi řekl, že pokud nerostou, tak se s nimi nic nedělá. Ve chvíli, kdy se začnou zvětšovat, tak je raději vyndají ( i přesto, že v 99% se znovu vytvoří), jinak by časem mohly tlačit na životně důležité orgány.
Martinův brácha měl pejsu a ten měl boule přesně tak, jak ty píšeš na nohách. Najednou začaly růst a on nemohl chodit, tak mu je vet vyndal. Sice opět dorostly, ale pejsovi tím prodloužil život o dalších skoro 5 let.

Gája
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 10:34 - Změnil/a: Gája
- Nahlásit

brut
ahojky , ona má tu jednu bouli skoro jako vejce, nejraději bych se k vetovi rozběhla hned, ale vím, že nemá smysl panikařit.. pořád si říkám, že to bude dobré...... tak snad bude

brut
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 10:36
- Nahlásit

Gája
Jo, ještě jsem zapomněla napsat, že Denynka ty boule má od 3 let

brut
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 10:37
- Nahlásit

Gája
Držím palečky, taky si myslím, že to bude dobré......i po inijekci by se mohly boule vytvořit

Garfield
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 10:42
- Nahlásit

Gája
Předchozí pes měl jednu na plecích (asi jako švestka), v lokální anestezii ji vyřízli a byla to tuková. V poho.

Gaf měl úplně to samé, taky to vyřízli, ale nebyla to tuková, bylo to po zapíchnutí něčeho, zanícený rezervoár hnisu. Navenek nebolestivý, v barvě kůže, suchý, nenápadný. Uvnitř humus blus, svrab a neštovice.

Gája
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 10:43
- Nahlásit

brut
injekci dostala 22.8. a krátce na to, jsem bouli objevila, ale byla placatější... během tohoto víkendu se zvětšila tak, že je vidět..

Držím palečky
děkuji, určitě se ozvu, jak to dopadlo..

Gája
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 10:48
- Nahlásit

Garfield
Navenek nebolestivýUvnitř humus blus, svrab a neštovice.

spokojím se se vším, co nemá tendenci bujet, množit se, dělit se a napadat zdravou tkáň...

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání