| Autor |
Zpráva |
Terri
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 10:00
- Nahlásit
Smečka
To je těžký, vždycky by člověk mohl udělat víc, když to vezmeš do důsledků. Každopádně teď je zbytečné z toho mít vinu, zbytečně bys ses ještě navíc stresovala a to synek nepotřebuje.. Stresy alergie zhoršují.
Já si taky myslím všeho s mírou. A olizovat návštěvy můj pes smí jen když to sama návštěva chce a "nastaví" se mu. Jinak to nedovoluju, stejně jako skákání.
V těhot. bych dávala větší pozor na hygienu, odčervení, dobrý zdravotní stav psa považuju za samozřejmost a skákání. Ale taky nepřehánět (to jsou asi časté názory tchyní atd. že pes musí z domu jak je to nečisté a může ublížit ...).
Horší vidím, když nám sousedovic kočky chodí kadit všude po dvoře To je podle mě nebezpečnější.
A psí hovna sbírám "sáčkem" a nebo bych si koupila takové ty igelitové rukavice.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 10:06 - Změnil/a: Gája
- Nahlásit
JERDA
vůbec si to tak neber... já jsem tě pochopila doufám, dobře...
kámoška je dospělá ženská a pokud se jí chování tvého psa nelíbí, může si poradit sama a odstrčit ho bez zbytečných řečí.. a pokud jí společnost psa, nebo jiných zvířat vadí (dá se to chápat), tak ať nechodí k lidem, kteří doma nějakou tu "havěť" mají... tak bych to asi dělala já.. vzpomínám, jak mi strašně vadily hovínka v pískovištích a vyhrabané díry od koček.. v dobách, kdy tam chodily mé děti. Teď už pískoviště oplotili a je to OK.
Teď si tady před váma hraju na chytrou... a doma si pořádek sjednat neumím... když k nám přijde švagrová se švárou na návštěvu, protože oba nenávidí psy, kočky a vše živé, tak naši Sáru kvůli nim zavírám do kotce... a hrozně mně štve, že jsem měkká a nedokážu jim říct "POKUD VÁM PES VADÍ, TAK K NÁM NELEZTE!!!"
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 10:06 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit
A psí hovna sbírám "sáčkem" a nebo bych si koupila takové ty igelitové rukavice.
nejlepší je lopatička a kyblíček Já chodím po zahradě se starým dětským kyblíčkem a lopatičkou...sousedka ze mě má srandu
Jinak mě ale taky děsně míchá, že k nám taky chodí na zahradu kadit sousedovic kočky.... Protože náš mladší pes (blbeček) ty ho...hledá a žere...Takže díky tomu, že občas nenajdu ty kočičince dřív než pes, musíme odčervovat častěji než by bylo normálně třeba
|
JERDA
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 10:16
- Nahlásit
Gája
Dík, právě, že když by jí to olizování vadilo i předtím, tak bych to věděla a dala bych bacha.
Našeho Jerdu zase nesnáší budoucí tchyně. Taky ho musíme držet úctyhodnou vzdálenost od ní.... jsem taky měkká a nedokážu jí říct, že jestli jí vadí, tak aby k nám nelezla
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 10:24 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
Evik
nejlepší je lopatička a kyblíček
To mají rodiče Já mám lopatu a kýbl - to ale na zahradě, pejsa tam kadí minimálně. Na prochajdě ten sáček.
Ty kočky - přesně, pejsa to do jednoho roku žral...
tak naši Sáru kvůli nim zavírám do kotce
no, já to řeším tak, že na nepejskaře a štítily psa nechám v předsíni (kde má i pelech a hračky) a akorát nejde do dalších ístností. Zase to nehrotím "ať k nám nechodí", taky nenechám psa aby je otravoval, na druhou stranu holt ho máme, oni to ví, tak musí být kompromis.
Horší jsou ty řeči typu "pes v bytě pááánebože"..
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 10:25
- Nahlásit
JERDA
nic si z toho nedělej, třeba se jednou odhodláme, jim to říct do očí... asi si potom poneseme důsledky..
hlavně na to pamatuj, až to bude aktuální u tebe a nebuď nikdy tak nesnesitelně egocentrická, jak některé těhulky opravdu bývají...
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 10:30
- Nahlásit
Terri
jim vadí, existence psa vůbec.... Sára, jako by cítila, že ji nemají rádi, tak se k nim ani nepřiblíží.. stejně jim to vadí.. Nejsem proti setkávání s nimi, ale navrhuji neutrální půdu, v restauraci, u tchýně (jejich matky), u nich doma apod.
My psa přímo v bytě nemáme, tudíž tam nemá ani pelíšek.., ale v domě spává. Zavřít ji do jejího pokoje je skoro to samé jako do kotce... Zavřená je když jsme v práci, jedeme nakupovat, apod. Když jsme doma, chci ji nechat navolno a rozhodně ji nechci zavírat, kvůli někomu, kdo nemá rád psy... jednou jim to stejně navrhnu...
|
Mirka2
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 10:32
- Nahlásit
Jerda
Já jsem to nemyslela zle. Třeba moje ségra je teď těhu taky a když se s nimi potkáme u rodičů, tak jednak Báru okřiknu, když vidím, že se k ní žene nepřiměřenou rychlostí a jednak si ségra sama automaticky drží ruku před břichem, protože ví co může od feňule čekat. Takže je pravda, že svoje chování musí přizpůsobit i ta tvá kamarádka a pak to bude bez problémů. Pejsa přeci nemůže vědět, že je v jináči, aby sám od sebe změnil svoje návyky.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 10:33
- Nahlásit
Gája
jim vadí, existence psa vůbec....
pak je ta neutrální půda opravdu nelepším řešením. Jen jestli to pochopí, oni, co..
|
bea
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 10:57
- Nahlásit
No, asi co tě nezabije, to tě posílí. Při všech těhotenstvích jsem měla doma psy i kočky a bylo všechno v pohodě. O toxoplazmóze a těhotenství je článek na webu kočičky Adélky. Možná si člověk dlouholetým soužitím se zvířaty vypěstuje nějakou odolnost. Dě z mých dětí jsou alergici na všechno na světě, jen ne na psí, kočičí nebo morčecí srst. Asi si vypěstovaly protilátky.
|
JERDA
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 11:09
- Nahlásit
bea
Něco k tématu
http://rodina-deti.doktorka.cz/kontakt-zviraty-sni zuje-deti/
Mirka2
V pohodě Když ona ta naše 5 kg "tryskomyš" prostě někdy vyrazí dřív, než stačíme zareagovat Ona je kámoška teprve ve druhém měsíci, tak to na ní není ještě ani poznat. Třeba až Jerda uvidí břicho větší než je on, tak mu to dojde samo...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 11:44
- Nahlásit
mno se přikloním k tomu že se nic nemá přehánět naši psi mně teda klidně olizujou ale hovínka nesbírám..to musí někdo jinej,nicméně i přes moje těhotenství nám lezou do postele....prostě je nikdo nevykazuje a ani to nemám v plánu
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 11:56
- Nahlásit
Pejsa přeci nemůže vědět, že je v jináči, aby sám od sebe změnil svoje návyky.
s tímto bych si dovolila trošičku nesouhlasit...Je fakt, že některým psům je úplně jedno, jestli je panička v "jináči" nebo ne...prostě to nevnímají. Ale ti citlivější jedinci to okamžitě poznají a svoje chování k těhotné paničce dost radikálně mění...chovají se opatrně, neustále čmuchají k břichu, vyžadují více tělesného kontaktu - mazlí se. Z vlastní zkušenosti to sice zatím neznám, ale už teď vím podle povahy svých psů, že tomu mladšímu to bude jedno, až budu těhotná já, ale ten starší si mě jistě bude hlídat (podle toho bych si už teď klidně mohla vypočítávat plodné a neplodné dny, protože je bezpečně pozná... ) Od různých známých vím, že někteří jejich psi se v během těhotenství paničky taky chovali více ohleduplně a současně ostražitě, hlídali paničku a chtěli být pořád s ní. Tito psi se pak následně nehnuli od kočárku a jenco děcko breklo, už volali paničku.
|