| Autor |
Zpráva |
JERDA
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 08:18
- Nahlásit
Ahoj,
včera u nás byla těhotná kamarádka, náš psoun jí, jak má ve zvyku, skočil na klín a snažil se jí dát pusu a pořádně jí oblíznout.
Kámoška se zděsila, že je těhotná a že jí něčím nakazí a poškodí mimčo ...
Co myslíte???? Když je očkovaný a odčervený?
Slyšela jsem, že u koček nějaké riziko existuje, ale o psích slinách, že jsou dokonce léčivé.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 08:24
- Nahlásit
JERDA
Bože, to je nějaký trdlo ne? Ještě jsem neslyšela, že by těhotnou nakazil zdravý pes... Ta patrně pejska nemá, že...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 08:27
- Nahlásit
Pokud vím, tak od zdravého psa se ničím nakazit nemůže, od kočky teoreticky toxoplasmozou, ale to by se musela hrabat holýma rukama ve výkalech.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 08:29
- Nahlásit
JERDA
náš první pejsek se dokonce dlouhou dobu, kdy byla naše kamarádka-sousedka těhotná, od ní nehnul na krok a v posledním měsíci jí "hlídal" opravdu oddaně...
|
Margaret
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 08:32
- Nahlásit
Maya
Pokud vím, tak od zdravého psa se ničím nakazit nemůže, od kočky teoreticky toxoplasmozou, ale to by se musela hrabat holýma rukama ve výkalech.
Přesně tak, ale i tak je procento pravděpodobnosti nepatrné. Lidi jsou strašně hloupí místo aby si zjistili informace, tak se svých zvířat zbavují, nepochopitelné!
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 08:36
- Nahlásit
JERDA
..kámoška je trošku hysterická... ne? Nic proti ní, ale takové ty budoucí maminy, které si myslí, že se kvůli jejich stavu zboří svět... mi jdou na nervy. Docela nedávno jsem si všimla, jak některé matky jsou dost bezohledné k cizím dětem a myslí si, že když mají malého prcka, tak jim každý musí vycházet vstříc a ustupovat...
|
JERDA
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 08:37
- Nahlásit
Syska
Psa nemá a nikdy neměla, ale vždy když k nám předtím chodila, tak se nechala oblízat a pohoda, tak mě to docela překvapilo, asi strach o to mimčo...
Teď jsem si na ještě na něco vzpomněla: Když jsme byli na dovče, tak nás z naším italáčkem doslova "vyhodili" ze supermarketu a to jsem ho celou dobu držela v náručí a nakupoval přítel. Seběhla se k nám ochranka a za křiku co by na to řekla hygiena nás doslova vykopli. Nezmohla jsem se na nic, jen jsem křikla, že je čistější než většina jejich zákazníků a letěli jsme
Přijde mně, že to některý lidi fakt přehání...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 08:39
- Nahlásit
Co se týče koček, tak pokud bych byla těhotná, asi bych se bála mít i kočku doma Moje kamarádka kočku má, má jí normálně doma, číča nikam nechodí, je v bytě a kamarádka od ní v těhotenství chytla toxoplasmózu a měla strašlivou kliku, že nepřišla o dítě, a že se holčička narodila zdravá a bez následků. Nicméně kamarádka se z té nemoci vzpamatovávala ještě dost dlouho po narození miminka...
Možná měla kamarádka jenom strašnou smůlu, ale mě to docela vyděsilo a kočku bych já asi při děcku neriskovala...
Pokud se týče psů, tak je ověřeno, že ty nemoci jako toxoplasmóza apod., které jim jsou často dávány za vinu, psi vůbec na člověka ani přenést nemohou. Že jimi sice výjimečně mohou sami onemocnět, ale na člověka to přenést nemohou a že tím přenašečem jsou právě nejčastěji kočky a venkovní hlodavci. Já tedy nevidím důvod, proč bych se měla (až někdy budu mít děcko) bát o zdraví své či toho mimča....
Včera jsem zrovna měla na návštěvě kamarádku s rok a půl starou dcerkou. Náš Akouš jí na uvítanou dokonale "umyl" tvářičku a ona se smála, kámoška z toho taky nedělala žádnou vědu, neb se doma malá mucká s morčátkama a je zdravá jako řípa.
Ono se to s tou přecitlivělostí nesmí přehánět. Samozřejmě, že taky není vhodné nechat se psem pořád olizovat v obličeji a pak si to ani neumýt, ale bát se, že při olíznutí psem "něco chytím" určitě taky není na místě (tedy pokud pes těsně předtím olíznutím nestrčil čumák do ho.... )
|
viky
Člen |
- Nahlásit
Kamoska v dobe kdy byla tehotna, tak mela doma fenuli dobrmanku i kocku zaroven a obe holky jsou naprosto v pohode, zadnej zdravotni problem. Se me zda, ze tohle je panika dnesni doby...
|
Margaret
Člen |
- Nahlásit
Gája
Nápodobně, taky mám stejné pocity. Vždycky si říkám, aby se nepo*raly...
|
viky
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 08:42
- Nahlásit
Evik
toxoplasmosu i mononukleozu muzes chytnout i ze spatne upravenyho masa. Nas vet tvrdi ( nevim jestli je to pravda nebo ne ), ze od kocky muzes neco takovyho dostat pouze v pripade, ze ji snis ( no on rika sezeres ), je pry vetsi pravdepodobnost kralik nebo doma chovany kurata, blbe to upravis a je to.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 08:48
- Nahlásit
Evik
Přesně tak, s těmi kočkami jsi mě docela ale vyjevila, protože kamarádka se snaží otěhotnět a má doma dva kocourky, nedovedu si představit, že by se jich měla zbavit, protože je zbožňuje...
Jinak moje kamarádka má roční holčičku, od malinka vyrůstá se psem, když jsme přišly s mou feňulí za nimi poprvé (to bylo malé asi pět měsíců), kamoška ji měla položenou na dece na koberci, moje vrtule se k ní okamžitě vrhla, začala ji ňufat a olizovat, malá se řehtala, já se vyděsila a kamoška mávla rukou, že je od jejich feňulky olizovaná často. Pak ji umyla papulku a dobrý. Malá je úplně v pohodě, miluje pesánky, na tý jejich fence se vozí a spokojenost na obou stranách. V těhotenství jí prý fenka pokládala hlavu na břicho a s malou se tak vlastně seznamovala už když ji měla v bříšku...
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 08:50
- Nahlásit
Já bych to neodsuzovala
Sama jsem se sice v těhotenství, co se týče kontaktu se zvířaty nijak neomezovala,ale ostatním těhulím bych to nezazlívala.Žena,která nežije se zvířaty v jedné domácnosti,může mít nepříjemné pocity, nebo dokonce strach při kontaktu s nimi.V tomto hormonálně dost náročném období bych to spíš přehlížela.
|
Margaret
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 08:54
- Nahlásit
Smečka
Nějak to nedokážu...
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 08:54
- Nahlásit
Margaret
já mám zkušenost... že většinou takové bývají buď maminy, kterým se dlouho nedařilo otěhotnět, nebo "starší" maminy a rozhodně u prvního dítěte to přehání skoro každá.... taky jsem měla psa, když jsem byla těhotná, ale pokud se hygiena dodržuje přirozeně.. tak je to v pohodě, navíc dítě si má vytvořit obranný systém samo a ne ho držet jako ve skleníku.. I když jsem zažila i opačný případ, když můj syn byl malý a chtěl pohladit pejska (tuším pudlíka) nějaké starší paní... začala ho napomínat, že má určitě špinavé ruce a na jejího psa sahat nesmí... Docela jsem se do ní chtěla pustit, ale pak jsem si řekla, že mi může... Chápala bych, kdyby řekla, že to pes nemá rád, nebo že kouše.. prostě hysterka a potom je jedno, jestli má dítě, nebo psa...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 08:55
- Nahlásit
Syska
no to s tím, že někdo nemůže otěhotnět a má doma kočky, to už jsem slyšela taky. Sama jsem se na to před časem ptala gynekologa, co je na tom pravdy. Řekl mi, že záleží na tom, jak člověk ty kočky má, zda jsou venkovní, či od malička jen v bytě, zda jsou řádně očkované, odčervené apod.....On sám doma kočku má a s případem, kdy žena nemohla otěhotnět, protože něco chytla od svého kocoura, se taky setkal....Říkal že se to tedy nedá paušalizovat jakože by kdo má kočky nemohl otěhotnět, ale že vyloučeno to v určitých případech taky není..
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 08:58
- Nahlásit
No, před pár týdny u mě byla kamarádka pracující na hygieně. A od ní jsme se dozvěděla zajímavou informaci. I od psa lze toxoplazmózu chytit. Až do té doby jsem se domnívala, že ji přenášejí jen kočky. Jak píše Maya, riziko přenosu ze zvířete na člověka je při manipulaci s výkaly. Rada kamarádky byla pragmatická a jednoduchá. Nepanikařit, dodržovat hygienu, častěji si mýt ruce.
Pokud vím, toxoplazmóza je pro dítě nebezpečná, pokud ji žena dostane v prvním trimestru. Pokud ji prodělala dřív, tělo má protilátky a onemocnět nemůže (lze si nechat udělat test). Já teda kočky doma nemám, ale kdybych je měla, tak kvůli těhotenství bych se jich nezbavovala. Stejně tak bych se nezbavovala psů. A pokud má u těch koček někdo opravdu moc strach ... na kočičích serverech je rada, že péči o kočičí záchody by měli v té době převzít "netěhotní" členové domácnosti. Jinak zkušenosti těch, které prožily těhotenství v kontaktu se zvířaty mluví jasně pro to, být s chlupáčem v kontaktu co nejvíc
|
Mirka2
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 08:58
- Nahlásit
Já jsem teď v pátem měsíci těhu a mám doma labradorku. Normálně se od ní nechám olizovat a mazlím se s ní, jen si dávám pozor aby mi neskočila na břicho. Na klíně ji mám běžně a doktor se sestrou se pak ptají, od čeho mám na stehnech ty modřiny. Jo a už se těším, co bude na mimi labina říkat .
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 09:01
- Nahlásit
Gája
navíc dítě si má vytvořit obranný systém samo a ne ho držet jako ve skleníku..
..tak tohle mě ještě inspirovalo.Můj mladší syn má dost silnou alergii na koně,vzhledem k tomu,že já sama jsem koňař a starala se o toho svého do posledního dne těhotenství,tak.....no.....mám z toho trochu pocit viny .Říkám si,když bych k němu nelezla mohl syn dnes jezdit se mnou,ale možná taky ne.
Tak snad proto podobné hysterické výlevy neodsuzuju.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 09:10
- Nahlásit
Smečka
A doktor Ti řekl, že by to tím mohlo být?
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 09:14
- Nahlásit
Smečka
neměj výčitky, alergie se může vypěstovat i v 50 letech, na druhou stranu jsou k tomu potřeba dědičné dispozice... Je dokázáno, pokud se v blízkosti novorozence nachází nějaké domácí zvíře, dítě daleko míň trpí alergiemi a astmatickými potížemi, než dítě, které vyrůstá bez nějakého chlupatce.. Měla jsem o tom dlouhý hovor se svojí doktorkou a věřím tomu. Alergie patří mezi civilizační choroby a dřív lidé tyto potíže skoro neměli, přesto vyrůstali obklopení zvířectvem, které bylo často jediným zdrojem obživy... I když zvířata byly ve chlévech, na dvoře apod. Děti s nimi přicházely dost často do styku a nevěděly co je to astma... Možná kdyby jsi pátrala v rodině, tak určitě někdo z blízkých příbuzný alergií trpí...
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 09:31
- Nahlásit
Terri
Na alergu mi řekli,že se to vyloučit nedá,ale bez vrozených dispozic by alergie pravděpodobně nevznikla.Stejně tak by nemusela vzniknout,kdybych k němu nelezla a dispozice tam byly .-(...člověk neví,člověk nikdy neví....
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 09:34
- Nahlásit
Gája
Je dokázáno, pokud se v blízkosti novorozence nachází nějaké domácí zvíře, dítě daleko míň trpí alergiemi a astmatickými potížemi, než dítě, které vyrůstá bez nějakého chlupatce.. Měla jsem o tom dlouhý hovor se svojí doktorkou a věřím tomu.
Také tomu chci věřit,a vím, že názor na toto, se mění lékař od lékaře.
Jsem ráda aspoň za to,že syn nemá alegrii na psy,to bych se šla rovnou picnout.
|
armina
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 09:35
- Nahlásit
stejně jako úzkostlivý strach o svou čistotu a hygienu nepejskařů nemám ráda ani přehánění pejskařů, že kdo se nenechá olízat jejich psem, tak není kamarád ...
jsem právě těhotná a načteno mám celkem dost
psa (fenku) máme doma, je zdravá, je s námi v domě, je to spíš člen rodiny, ale stejně si obličej olizovat nenechám a na zahradě sbírá hovínka manžel
sice pes nepřenáší toxoplasmosu, ale dalších podobně nepříjemných chorob je celá řada
sice jedno olíznutí asi nic nezpůsobí, ale uvědomte si, že to pro ni je cizí pes a tím spíš, pokud doma žádného psa nemá
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 09:43
- Nahlásit
Smečka
jen jsem chtěla dodat, že JERDA popisuje jedno setkání kámošky s pejsou.. a to si myslím, že je opravdu názor zblbla, z jednoho setkání se zvířetem, žijícím v domácnosti mezi lidma, může na dítě v břiše přenést nákazu.. či co. Kdyby to bylo tak jednoduché..., tak bychom ani ty naše hafíky nemohli chovat, kvůli několika těhulám v okolí. Ale možná jsem byla taky taková...
|
Mirka2
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 09:47
- Nahlásit
Armina
To je pravda. Já teda abych pravdu řekla bych svýmu psovi nedovolila, aby olizoval nebo skákal po kamarádkách, natož těhotných. Pes si může přijít pro pohlazení, ale nemůže na všechny skákat a olizovat je. Já jsem taky těhu a od cizích psů by mi to vadilo (od mýho ne).
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 09:51
- Nahlásit
armina
to s tebou souhlasím, proto tvrdím, že kdo dodržuje tu správnou nepřehnanou hygienu, tak se nemusí ničeho bát.. Já sbírám hovínka sama a nenechala bych to dělat děti, taky mi vadí, když se nechávají od psa olizovat na obličeji a před jídlem si musí umýt ruce...atd. to je normální a samozřejmé, nemám ráda to přehánění, hysterčení... Většinou taková mamina ještě před 14 dny kouřila jak indiánská stařena a ani nevěděla, že už je v tom...
|
JERDA
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 09:56
- Nahlásit
Mirka2
Tak jsem to slízla
Jen na mojí obranu. Na všechny neskáče a ani mu to nedovolujeme, ale kámoška je u nás často a protože jí zná od malička, tak jí chtěl prostě přivítat, jako vždy. Asi tak...Je jasný, že už dám příště bacha, když vím, že jí to vadí. Prostě mně to nedošlo, tak jsem se chtěla zeptat, jestli je nějaká nákaza možná, ...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 09:57
- Nahlásit
proto tvrdím, že kdo dodržuje tu správnou nepřehnanou hygienu, tak se nemusí ničeho bát.. Já sbírám hovínka sama a nenechala bych to dělat děti, taky mi vadí, když se nechávají od psa olizovat na obličeji a před jídlem si musí umýt ruce...atd. to je normální a samozřejmé, nemám ráda to přehánění, hysterčení... Většinou taková mamina ještě před 14 dny kouřila jak indiánská stařena a ani nevěděla, že už je v tom...
s tím souhlasím taky
Já se od svých psů nechávám olizovat i na obličeji, protože vím, že jsou po této stránce zdraví. Samozřejmě si pak ale umyju obliček (přičemž ho ale nedrhnu houbou a mýdlem jak blázen ) Od cizích psů, které znám se oblíznout taky nechám, ale ne na obličeji. Své psy nechávám oblizovat jen lidi, kteří o to stojí a u dětí psy krotím, aby to nepřeháněli s tím pusinkováním....Včera sice můj pes oblízl kámoščiné dcerce tvářičku, protože jsem ho včas neupozornila, že nemá, ale taky se nic nestalo... No prostě všeho s mírou. Nic se nemá přehánět, ani ta čistotnost..
|
abby
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 09:58
- Nahlásit
JERDA
Můžu tě uklidnit,že nemůže.Sestřenka od přítele je momentálně v pátém měsíci a mají doma pejska.A vzhledem k tomu,že našeho psa krmí samou lahůdkou,tak je jí Abby velmi vděčná.Snad nemusím dodávat,co to znamená.
S těma kočkama,každej říká něco jinýho.Ale slyšela jsem,že nejenom žena v těhotenství,ale i malý mimino se můžou nakazit.
|