| Autor |
Zpráva |
jindriska
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2005 16:07
- Nahlásit
ahoj, poprosim vás, kdyby jste mi napsali informace, jaké všechny nemoci a co všechno hrozí, když majitelé neuklízí po svých pejscích a výkaly zůstávají dlouhou dobu na místě. V našem vnitrobloku je takový malý parčíček, jsou tam blízko popelnice, takže to tam po větrném počasí vypadá jak malá skládka všeho možného a pejskaři, kteří tam venčí psi, asi když vidí ty odpadky, tak si řeknou proč uklízet, když to tam vypadá, tak jak to vypadá. Ale teď to soukromá firma vyčistila i od psích hovínek a já bych chtěla postupně na všechny domovní dveře vylepit papír, kde bych lidi požádala, aby si uklízeli po svém psu a právě jim tam napsala, co všechno psům a ostatně i lidem (dětem) hrozí. Děkuji
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Dub 2005 17:45
- Nahlásit
A nechceš to uklízet sama?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Dub 2005 18:38
- Nahlásit
Na dveře nikomu nic nelep nebo se všude budou ještě válet papíry.Těch článků o možném přenosu škrkavek na lidi,zejména na pískovištích na děti,vychází dost v novinách a přesto je tam neukáznění pejskaři venčí dál.Jinak nám zase až takové nebezpečí ze psích výkalů nehrozí,je to spíš o tom,že je nepříjemné do toho šlápnout.Já se spíš bojím venčit svého psa na volno,všude jsou samé odpadky,lidi vyhodí úplně všechno a pořád svého psa hlídám,co právě očichává a volám ho aby nelezl v těch odpadcích.Nedávno objevil mrtvou slepici,kterou prostě někdo hodil za plot.Měli by uklízet nejenom pejskaři.
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2005 19:21
- Nahlásit
Těch dveří je jen šest, takže bez obav milý anonyme. Mileráda je seberu, jestliže je někdo strhne. A rozhodně si nemyslim, že takových článků jsou plné noviny a taky nejde jen o děti - a jejich možnou nákazu škrkavkami. Též a víceméně se mi jedná o možný přenos na psa a chtěla jsem se víc dozvědět. Poroučím se...
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2005 19:32 - Změnil/a: niniel
- Nahlásit
jindriska
Myslim si, ze pokud nekdo po psovi neuklizi, tak nezacne kvuli nejakemu letaku....Je to o lidech, ja bych extrement treba ve meste nenechala ani nahodou, ale na poli na to taky dlabu.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2005 19:59
- Nahlásit
já bych řekla, že to je od jindřišky snaha, která si zaslouží něco jiného než takovéhle odrazování
na ty zmiňované články, o kterých se anonymní zmiňoval, jsem také ještě nenarazila - nikde. takže si myslím, že tenhle dotaz není zas tak od věci. když je těch článků tolik, stálo by za to sem některý zkopírovat. ono kdyby si každý řekl, že kdo nechce dělat nebude a "přesvědčování" je k ničemu, to by se svět nedočkal ani tříděného odpadu (a nechytejte mě za slovo, že odpad také netřídí každý).
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2005 08:05
- Nahlásit
nefer
děkuji za tvůj příspěvek, též jsem čekala jiné reakce. Nečekám od toho žádný zázrak, ale třeba někdo se chytí. Nemám ráda lhostejnost a myslela jsem si, že to je dobrý nápad.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2005 08:17
- Nahlásit
Tak já teda odpad třídím ! A vedu k tomu i svoje děti! Po feňulce bobany sbírám,ale jak píše Niniel na poli,v lese zkrátka tam,kde hrozí minimální možnost,že si to někdo odnese na botě domů ,tak na to prdím! Ovšem pole,který je u nás ve městě naproti panelákům-to je MINOVÝ pole!! Spoustě pejskařů odtamtud se nechce jít někam dál a tak je tam všude plno ho... My před domem máme travnatej chodníček (obecní) a hodně rádobyvenčitelů si to plete s místem určeným k odložení bobana jejich miláčka. Můj manžel je na to už dóóóst alergickej,takže když slyším venku řev ve stylu : Koukejte si to ho... odnést před panelák..." tak vím,že si někdo přišel vyvenčit psa k nám!
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2005 08:36
- Nahlásit
Já taky po feňulce bobany, teda bobánky (má 2,5 kg, takže to jsou jen takový šňůrečky) sbírám. Ale nejvíc mě nakrkne, když já to malí ho... seberu a jde okolo páníček s nějakým telátkem a tu koblihu tam vklidu nechá. Tak to si pak člověk říká jestli to má cenu něco sbírat. Ale kdyby si to řekl každý, tak to bude na sídlištích vypadat fakt hrozně. A taky si myslím, že neměla Jindřiška špatnej nápad.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2005 08:45
- Nahlásit
Tuhle šla u nás přes náměstí Dáma s afgánem. Uprostřed náměstí se to telátko jalo vyprázdnit střeva. Tu hromadu jsem viděla na 100m. V duchu jsem majitelku ocedulkovala jako "nesběračku" a o to víc mi upadla brada,když ta Dáma (v kostýmu,s kabelkou a na jehlách) odvedla afgána k lavičce,kde ho přivázala a s pytlíkem se vrátila to nadělení sebrat! Klobouk dolů! Sice pak pytel sotva táhla,ale v očích všech přítomných jí to teda absolutně povýšilo!!!
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2005 08:55
- Nahlásit
jindřiška
ahojky, taky si myslím, že Tvoje iniciativa je hodna podpory a ne zatracování. Já osobně jsem taky nikde nečetla, co všechno dětem, psům i dospělým hrozí, když se všude budou válet psí a kočičí výkaly....jediné místo, kde se o tom zmiňují na letáku jsem našla v čekárně u našeho veterináře.
Pokud já vím, tak mimo škrkavek i jiných vnitřních parazitů včetně tasemnic apod....hrozí z velkého množství výkalů také leptospiróza a toxoplasmóza. Obojí je přenosné na lidi a léčba je zdlouhavá. Takže Jindřiško, nenech se zastrašit řečmi typu "anonym" a ve svém vytčeném cíli rozhodně pokračuj.
Já už jsem se u nás taky tímto nápadem zabývala, jenomže bydlím v oblasti s rodinnými domky a lidé u nás mnohdy neseberou bobek ani upostřed chodníku.... Kdybych něco takového vylepila u nás v ulici, tak mi to každý omlátí o hlavu, protože jejich pes "venku nikdy nekoná potřebu, pouze doma na zahradě, takže jich se to netýká"....tak ať mi pak vysvětlí, proč jsou všude ty hovínka..... NO prostě, obrň se trpělivostí, protože se taky s takovými blbci určitě setkáš - přeji hodně zdaru
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2005 10:20
- Nahlásit
Díky všem, už to smolím, jdem dnes na veterinu - naše štěndo zbrklé občas při zběsilém úprku nedokáže tak dobře vychytat zastavení a dost poranilo našemu staršímu pejskovi rohovku. Tak se poptám.
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2005 10:25
- Nahlásit
Evik
tak to zase tak pravda není, peroti leptospiroze se naprosto běžně očkuje, takže asi sotva bude ve výkalech. No a Toxoplazmosou se od psa opravdu můžeš nakazit, ale pouze v tom případě, že ho pozřeš (rozuměj toho psa) nedostatečně tepelně zpracovaného Z výkalů to nejde, na rozdíl od kočičích, ve kterých je toho spustu a dá se to i přes výkaly přenést, jenže po kočkách asi nikdo uklízet nebude, což ?
Snahy Jindřišky si take cením, ale kromně nějakých těch škrkavek a jiných parazitů je v psích exrementech na rozdíl od kočičích všech těch přenosných patogenů málo. Jde opravdu spíš o ten estetický zážitek z šlápnutí do h.... A to je jen a jen v lidech
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2005 10:34
- Nahlásit
A co alergie? Nedávno jsem to někde četla, že když vyrazí "uklízeči" se sekačkama na trávu do sídlišť apod., rozmetají ty suchá h...a na prach, který pak může způsobit alergie
|
ola
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2005 11:07
- Nahlásit
Jak jsem psala výše,že manžel děsně nadává,když na trávu u domku někdo nechá psa vy...,tak to je právě i z důvodu sekání sekačkou. Už se mu několikrát stalo,že "posekal" čertsvý ho... a byl pěkně pihovatej ! To si dovedete představit ten slovník. Nejen šlápnutí do en óna je příšerný,ale když si to pěkně dovezete domů na kolečku od kočárku,tak to taky stojí za to. A zkuste si to cestou vyďoubávat klacíkem...
Jindřiško držím ti palce!
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2005 11:19
- Nahlásit
Eny
no, vždyť já jsem se zmiňovala i o kočičích výkalech....no ale stejně nemůžeš spoléhat na to, že všichni lidé mají svá zvířata očkovaná, víš co je toulavých psů a hlavně koček? Jinak taky musím souhlasit s nefer ohledně té alergie ze suchých rozmetaných výkalů od sekačky....to pak člověk nemusí mít jen tu alergii, ale člověk z oslabenou imunitou může chytit i nějakou tu nemoc.....
|
šíša
|
# Zasláno: 8 Dub 2005 11:48
- Nahlásit
jindriska
já mám jen pojednání o možnosti nákazy ze psa na člověka jestli máš zájem tak ti to můžu napsat ale je to trochu delší.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2005 11:59
- Nahlásit
šíša
Kdysi jsem četla článek o různých zoonózách a dost mě to poděsilo. Odcházela jsem od časopisu s pocitem, že každý pes (zvíře) je potencionálním nositelem čehosi hrůzného a smrtelného, a čeho bych se měla dotýkat nejlépe v rukavicích a nebo raději vůbec. No humus.
Raději na to nemyslet
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2005 12:06
- Nahlásit
Terri
to znám - moje mamka i babička jsou ve zdravotnictví a už od malička mám na pořádku věty typu: "nenech se od toho psa olizovat, můžeš něco chytit...."...no děsný kdyby to člověk měl brát všechno vážně, tak by vůbec nemohl mít doma žádné zvíře
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2005 12:41
- Nahlásit
Je to všechno o lidech. Nevím, jestli jste někdy zažily českou výstavu v nějakém to uravřeném pavilonu. Tam je těch nezodpovědných majitelů spousta. Takže člověk místo toho, aby koukal co je kde pěkného, tak hlavně kouká pod nohy, aby náhodou do něčeho nešlápl. Přitom v katalogu už je vždycky založen pytlík na exkrementy. Někteří lidé jsou prostě bezohlední až běda. My bydlíme na vesníci, máme velikou zahradu, s psama chodíme do lesa, po polích a jsou naučeni se pravidelně venčit vždycky ráno a večer. Takže pak se jednoduše obejde zahrada s lopatou a je uklizeno. Rozhodně vždycky máme po ruce nějaký igelitový pytlík pro tyto účely. A není snad horší pohled než na shrbeného pejska uprostřed výstavního kruhu, jak tam chudák tlačí a jeho pitomý páníček se ho snaží tahat, aby šel. Přitom vina je jen a jen na jeho straně. Jinak pokud vím, tak toxoplazmoza je velmi nebezpečná nemoc obzvláště pro těhotné ženy, neboť může vést k vážnému poškození plodu, např. oslepnutí. Ale nebezpečí je od koček, od psů minimální. Jenže právě takové ty toulavé kočky mají pískoviště nejradši. Já osobně svoji dceru nechávám hrát jen na našich dvou pískovištích doma. Jenže chudáci městské maminky nemají moc na výběr. Ale o nějakou tu dezinfekci nebo častou výměnu písku by se měli starat zřejmě správci hřišť, a těmi budou asi obce. Jenže, kde není žalobce, tam není soudce.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2005 12:56
- Nahlásit
nějakou tu dezinfekci nebo častou výměnu písku by se měli starat zřejmě správci hřišť, a těmi budou asi obce. Jenže, kde není žalobce, tam není soudce
Žalobce by byl, ale prý nejsou prachy. Také si vzpomínám, že když jsem byla malá, tak jsem si nesměla hrát na veřejném pískovišti kvůli kočičím..
U nás na vesnici si zase lidi se psama paradoxně myslí: "nejsme ve městě, tak to proč bychom to uklízeli" Bohužel se zde dbá na čistotu chodníků a trav před každým domem a porušují to zejména pejskaři.
Na druhé straně, obec vyšla vstříc a nainstalovala tu jeden koš se sáčky. A okamžitě ho nějací vandalové jednak poničili, sáčky běžně někdo kradl a také jej zasypával odpadky. Po pár neúspěšných pokusech obce koš udržet v rozumném stavu to obec vzdala.
Takže zase, ať si lidé nestěžujou, když dělají tohle.
Je to těžký. Já beru sáček svůj, bylo by mi hamba. Ale taky ho vhodím do nejbližší popelnice (tedy ne soukromé) i když se to nesmí.
V nemocnici jsem neviděla jediný případ toxoplasmosy ze psa, vždy byly na vině číčy.
|
šíša
|
# Zasláno: 8 Dub 2005 13:07
- Nahlásit
MŮŽEME SE NAKAZIT OD PSA ?
MŮŽE BÝT PES ZDROJEM STREPTOKOKOVÉ ANGÍNY?
Streptokoky lidské angíny nebo spály patří do tzv. skupiny A specifické pro člověka. Streptokoky zachycované u psů, patří do skupiny G a jsou specifické zase jenom pro psa. I když se průzkumem snažili u psů zachytit streptokoky skupiny A nepodařilo se to. PŘIROZENÝM ZDROJEM INFEKCE ČLOVĚKA JE TEDY ZASE JEN ČLOVĚK, třeba jen nosič těchto zárodků.
MŮŽE BÝT PES ZDROJEM INFEKCE STAFYLOKOKY ?
Situace je téměř podobná jako u streptokoků. Pro lidské infekce je prakticky jednoznačnou příčinou tzv. zlatý stafylokok, jehož kolonie se při umělém pěstování barví zlatově, kdežto u psa hraje podobnou roli výhradně bíle zbarvený stafylokok, řazený do samostatného druhu. Záchyt lidského stafylokoka z onemocnění u psa je mimořádně vzácný a záchyt psího stafylokoka je známý jen výjimečně z rány po kousnutí psem.
MŮŽE BÝT PES ZDROJEM TOXOPLAZMÓZY ?
Občas se ještě dnes setkáváme s podezíráním psa z nakažení člověka toxoplazmózou. Z odborného hlediska nemůže existovat větší nesmysl. Již více než před čtvrt stoletím bylo tisíci pokusy na celém světě prokázáno, že JEDINÝM AKTIVNÍM VYLUČOVATELEM ZÁRODKŮ TOXOPLAZMÓZY MOHOU BÝT JEN ŠELMY KOČKOVITÉ. Pes může vzácně toxoplazmózou onemocnět, ale infekční zárodky nevylučuje.
MŮŽE BÝT PES NOSITELEM ROUPŮ ?
Velmi často bývá odborníky požadováno vyšetření psa na nosičství střevních červů ze skupiny roupů v rodině, kde byli tito paraziti zjištěni, zejména u dětí. Bylo by dobré si jednou pro vždy vštípit, že tento druh parazita u masožravců obecně a tedy i u psa vůbec neexistuje. JEDINÝM ZDROJEM ROUPA DĚTSKÉHO JE ZASE JEN ČLOVĚK, respektive nejčastěji dětský kolektiv nebo rodina, zvláště při nedodržování základních hygienických návyků.
MŮŽE ČLOVĚK DOSTAT OD PSA TASEMNICI ?
Přímé nakažení člověka není možné z prostého důvodu – všechny tasemnice potřebují v určité fázi svého životního cyklu tzv. mezihostitele, ve kterém se z larvy vytvoří měchýřek se živou hlavičkou tasemnice zvaný boubel. Boubele nejběžnějších tasemnic našich psů se tvoří v blechách nebo břišní dutině králíků a jiných drobných živočichů. Jistě lze uznat , že za normální situace člověk blechu nevykousne, ani se neživí syrovými vnitřnostmi králíků. Mimo to tasemnice jsou vybíravé a specializované na své druhy nedobrovolných hostitelů.
MŮŽE PES PŘENÉST NA ČLOVĚKA BORELIÓZU ?
Borelióza postihuje psy podobně jako lidi , ale přímo přenosná ze psa na člověka není. Potřebuje rovněž prostředníka, tj. krev sajícího parazita – nejčastěji klíště. 4lověk se může nakazit jen po jeho přisátí, nebo při odstraňování klíšťat psovi, když se klíště nasáté krví podaří rozmáčknout. Pes tedy může nanejvýš mechanicky napomoci zanesení infikovaných klíšťat do blízkosti člověka.
MŮŽE PES PŘENÁŠET LISTERIÓZU ?
Listerie jsou bakterie občas působící spíše jednotlivá onemocnění lidí i zvířat. Jejich zdroje byly dříve spatřovány hlavně u zvířat, ale časem se zjistilo, že se s nimi možno setkat na nejrůznějších materiálech všude v přírodě, případně i na znečištěných potravinách. Pes rozhodně nepatří mezi nosiče této bakterie a ani s jeho onemocněním jsme se v praxi nesetkali.
MŮŽE SE ČLOVĚK NAKAZIT INFEKČNÍ MONONUKLEÓZOU ?
Ve starší lékařské literatuře bývala zvířata paušálně obviňována jako možný zdroj infekce. JIŽ DVĚ DESÍTKY LET SE VŠAK BEZPEČNĚ VÍ, ŽE PŘÍČINOU TÉTO NEPŘÍJEMNÉ INFEKCE DĚTÍ A MLADÝCH LIDÍ JE VIRUS ZNAČENÝ JAKO EBV JEHOŽ ZDROJEM MŮŽE BÝT ZASE JEN ČLOVĚK A NIKOLIV ZVÍŘE, TEDY ANI PES.
MŮŽE BÝT PES ZDROJEM SALMONELÓZY ?
Masožravci jsou od přírody vybaveni větší odolností k onemocněním salmonelou než ostatní domácí zvířata. Proto je u nich salmonelóza velmi vzácná. Něco jiného je však tzv. nosičství salmonel, při kterém zvíře nebo člověk nemá zdravotní potíže, ale v jeho těle sídlí dočasně nebo trvale (často např. ve žlučovém měchýři) bakterie rodu salmonela. Občas nebo trvale odcházejí se stolicí a mohou být zdrojem nákazy pro okolí. Toto nosičství může i u psů dočasně existovat a pohybuje se v našich poměrech asi okolo dvou procent populace psů. Zárodky vesměs samovolně vymizí z těla psa během 6-8 týdnů. Zdrojem infekce psa jsou většinou potraviny společné s lidmi. Vylučování salmonel lze prokázat resp. Vyloučit opakovaným vyšetřením stolice v bakteriologické laboratoři. PŘI VÝSKYTU SALMONEL NEBO ONEMOCNĚNÍ SALMONELÓZOU BY TEDY NEMĚLA BÝT OPOMENUTA ANI KONTROLA DOMÁCÍCH ZVÍŘAT.
MŮŽE BÝT PES ZDROJEM TUBERKULÓZY ?
Tuberkulóza rozhodně není odbytou záležitostí, ale infekcí velmi aktuální, zejména u člověka. Dnes, kdy tuberkulóza hospodářských zvířat byla prakticky vyřazena ze hra dlouholetým úsilím veterinářů, je hlavním nebezpečím zejména nepoznaná otevřená tuberkulóza člověka, ohrožujícího i domácí zvířata. Pes bývá člověku nejblíže a také v historii zachycená onemocnění psa pocházela vesměs z lidského zdroje. Proto se dnes většinou uplatňuje zásada, že pes žijící delší dobu s člověkem s otevřenou formou tuberkulózy, je považován za podezřelého z nakažení a v zájmu obecného zdraví musí být utracen.
MŮŽE SE ČLOVĚK OD PSA NAKAZIT LEPTOSPIRÓZOU ?
V některých zvláště teplých létech a při přemnožení drobných hlodavců se objevují i série onemocnění psů leptospirózou. Jde o horečnaté onemocnění s postižením zejména ledvin nebo jater a poruchou celkového zdravotního stavu. V předchorobí bývá vzpomenut styk psa zejména s přírodními stojatými vodami nebo s prostředím zamořeným hlodavci. Zárodky zvané leptospiry se v prvních dnech nemoci mohou vylučovat močí psa ale v zevním prostředí jsou málo odolné. K infekci člověka by mohlo dojít spíše jen při zvlášť neopatrném styku s močí psa. Ani v historii však nebyly takové případy zaznamenány.
MŮŽE SE ČLOVĚK OD PSA NAKAZIT ŠKRKAVKAMI NEBOLI TAXOKARÓZOU ?
Je příznačné, že informovanost právě v tomto směru je nedostatečná i když toxokaróza je v podmínkách naší republiky v současné době jedinou významnější přenosnou nemocí. Nejde však o přímý přenos parazitů do lidského střeva, ale o pronikání mikroskopických larviček škrkavek do krevního oběhu člověka. Vajíčka s larvičkami se dostanou do lidských útrob při jídle nemytýma rukama. Uvolněné larvičky pronikají do cévek stěny lidského střeva a jimi do krevního oběhu. Zachytí se pak v tkáních s nejjemnějšími vlásečnicemi jako je např. oční sítnice. Lidský organismus ji tam sice opouzdří jizvovitou tkání a zahubí, ale drobné jizvičky naruší nenávratně celistvost sítnice. Výsledkem může být poškození zraku. Bohužel nejčastěji postihuje tato nemilá příhoda děti, které ještě nemají dostatečné hygienické návyky. HLAVNÍM ZDROJEM BÝVAJÍ ŠTĚŇATA A MLADÍ PSI DO DVOU ROKŮ, kteří jsou postiženi škrkavkami z 10 – 15%. U dospělých psů je i tento parazit vzácnější (2%). Vajíčka škrkavek z trusu psů jsou po osmidenním zrání na vzduchu infekční a extrémně odolná proti vlivům vnějšího prostředí i desinfekčním prostředkům. Zničí je jedině vroucí voda s přídavkem saponátu. Pravidelné kontroly vzorku trusu psů nebo paušální odčervování by měly mít v prvních dvou letech věku psa intervaly aspoň 4 – 6ti měsíční. PREVENCE U ČLOVĚKA SPOČÍVÁ V DŮSLEDNÉM MYTÍ RUKOU PŘED JÍDLEM A V OCHRANĚ ZEJMÉNA DĚTSKÝCH HŘIŠŤ PŘED VENČENÍM PSŮ.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2005 13:20
- Nahlásit
šíša
díky za ten podrobný popis. Už si to tisknu, abych byla na přístě chytřejší
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2005 16:10
- Nahlásit
Teď jsem šla z nákupu domů a přede mnou spokojená mamina s dvěma dítky a jezevcem - ani ji nenapadlo to hovínko vzít!!
Zajímá mě, jestli jste někdy někomu něco o tomhle řekli, když jste to viděli..
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2005 18:50
- Nahlásit
Terri
Ja se priznam, ze ne...asi na to nemam naturu.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2005 18:56
- Nahlásit
niniel
Nápodobně, říkám si že jsem slabčák. Možná bych to zvládla kdyby to bylo před mým domem, protože bych měla "konkrétní argument", ale tak celkově při dnešních lidech kdy bych mohla slíznout ... teď mě napadá jen to hnusný víš co..
|
ola
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2005 19:27
- Nahlásit
Tak já,když vidím jak majitel čeká nad psíkem shrbeným uprostřed chodníku a dělá ,že jako nic,tak se mračím a dělám podobný grimasky,aby mu došlo,že ho... na chodník nepatří. Někdy to pomůže,někdy jsem asi neviditelná?! Pokud jde o mého manžela,tak ten si servítky nebere a jde rovnou k věci! Slovy : když sbírám ho... po svým boxeroj,tak seber po jezevčíkoj taky...!
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2005 20:48
- Nahlásit
Terri
Prave...taky se musim priznat, ze jsem parkrat delala, ze toho psa neznam, vzala jsem si jen dva sacky a on kadil potreti...ale zas na mou obranu, vzdycky to bylo na velkym travnatym pozemku, ne na chodniku . Tam bych se pro to snad i vratila.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2005 21:24
- Nahlásit
Niniel
No mi se zase stalo že jsem měla poslední sáček a on měl srač.. a tak to nešlo moc sebrat. On to chudák udělal před sousedovic vraty trošku v trávě a trošku na betonu a sousedi se dívali z okna. Jsem se potila jak stará ... a snažila se to seškrábat. No nevím, jestli se pak šli podívat, tak tam něco zbylo (zamaskovala jsem to trávou) a já se červenala celou cestu v ruce s rozplajzlým pytlíkem
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2005 21:34
- Nahlásit
Terri
Jo, mas pravdu, jestli se neco blbe sbira, tak prujem....no je na masli.
|