Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Kožní problém?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
StaHi
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 12:43
- Nahlásit

Vsem: diky za rady! vdecne vstrebavam..
Smecka (Mucholabka...a dalsi): na prechodu na varenou, resp. syrovou stravu se pracuje, muj chlap je bohuzel porad v zajeti bludu -granule=jediny zpusob jak psovi dat vyvazenou stravu- ..neni ho snadny presvedcit o opaku, musim ho nahnat sem na forum a vy se do nej pak pustite jo? me totiz neveri..

StaHi
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 12:49
- Nahlásit

pama: procitam tu diskusi (znova), jaks mi psala link..a pripomnelo mi to, ze kdyz to poprve videl vet, prvni byl dotaz na blechy..ty nemel..ale mozna to pomuze identifikovat ty pupinky, asi to teda vypada jako alergicka reakce na kousnuti blechou..

Smečka
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 12:49
- Nahlásit

StaHi
Smecka (Mucholabka...a dalsi): na prechodu na varenou, resp. syrovou stravu se pracuje, muj chlap je bohuzel porad v zajeti bludu -granule=jediny zpusob jak psovi dat vyvazenou stravu- ..neni ho snadny presvedcit o opaku, musim ho nahnat sem na forum a vy se do nej pak pustite jo? me totiz neveri..

Musíš ho ale předpřipravit.Celý týden ho drž pouze na granulích :-D...pak ném ho sem vpusť...bude to hračka

Smečka
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 12:51
- Nahlásit

StaHi
asi to teda vypada jako alergicka reakce na kousnuti blechou..
Drbe se?

StaHi
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 12:56 - Změnil/a: StaHi
- Nahlásit

spis si to olizuje a jeste vic mu to olizuje jeho bratr (ten je bez potizi, jsou ve stejnych podminkach, ale holt ta prokleta bila barva..)
..a ted sem narazila na trezalku..tu jsem letos nasbirala, mam celkem slusnou zasobu..jak ji muzu pouzit na tenhle problem? odvar? nalev? pit ci koupat?

StaHi
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 13:04
- Nahlásit

jeste dalsi popis pupinku: objevila sem mu jich v srsti par vylozene bedarovitejch (jako zralejch vyhnilejch bedaru)..to jeste nemel

fromeli
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 13:09
- Nahlásit

StaHi
já třezalku používám jako olejíček.

Pokud se bojíš oplachování heřmánkem, tak zkus měsíček nebo řepík.

Ten třezalkový olejíček se používá, aby to promastilo kůži a tolik to nesvědilo a nelákalo k drbání

StaHi
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 13:27
- Nahlásit

dobra, trezalkovy olejicek a pupalkovy kapsle jsou v planu...bohuzel ted vazne nemam ani korunu..jinak ten sampon co mam se jmenuje Allercalm (opet sem to predtim napsala blbe) a ten by jak tu procitam tu instruktaz na obalu, mel mit podobny ucinky (zklidneni, zvlhceni a nesvedeni)..pokud to nekoho zajima, prepisnu sem slozeni a ucinky...vyzkousim vsechno! znovu moc dik za vsechny rady a zahnani moji pocinajici panicky deprese...

Barica
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 14:29
- Nahlásit

To co popisuje StaHi mam momentalne se psem snad uz za sebou. Podle ruznych doporuceni zde jsem vyrazku mazala 2x denne trezalkovych (jahnuv) olejem, 3x denne jsem davala bylinne kapicky grepu a cerneho rybizu, zmenila jsem granule, ktere davam jen rano, vecer davam varenou stravu (jen kureci maso, ryzi, mrkev, ovesne a pohankove vlocky), pridavam cesnek - na podporu umunity a musim zatukat na drevo, po 2mesicnim boji s vyrazkou ("moje lecba tak 14dnu), kdy mi veterinari prubezne predepisovali antibiotika (dala jsem ho jen jednou), tak jsem jsem zvitezila. Brisko uz ma v poradku, po krkem jeste neco malo, ale snad to bude trvale, ne jako po ATB, kdy se to do 14 dnu vratilo... A musim rici, ze jeste minuly vikend, mne vet, ktera leci i v Italii, tvrdila, ze ty ATB musim nasadit, ze se toho hnisu jinak nezbavim?! Mozna by ted po tydnu koukala...

fromeli
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 14:31
- Nahlásit

mne vet, ktera leci i v Italii, tvrdila
to byla Fábiková?

Barica
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 14:34
- Nahlásit

A jeste psychicka podpora pro StaHi, nepropadej panice, ja jsem na tom jeste minuly vikend byla uplne stejne! Radeji jsem tu vyrazku u psa ani nikomu neukazovala, protoze to bylo cim dal horsi a vetsina v okoli by me presvedcovala, at to ATB znovu nasadim o vet ani nemluve..., chce to proste vydrzet!

Barica
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 14:35
- Nahlásit

mne vet, ktera leci i v Italii, tvrdila
to byla Fábiková?

nemám u sebe vizitku, tak nevím, jak se jmenovala, potkala jsem ji na výstavě a ptala jsem se ji na názor, můžu se doma mrknout a po víkendu sdělím...

fromeli
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 14:38
- Nahlásit

nemám u sebe vizitku, tak nevím, jak se jmenovala, potkala jsem ji na výstavě a ptala jsem se ji na názor, můžu se doma mrknout a po víkendu sdělím...
Barica
to budu ráda, ale řekla bych, že to bude ona. Měsíce léčila švárovu labici za těžký prachy, ATB, drahé šampony, drahé granule........

Pak podlehl mým řečem a zkusil Jánův olej a divil se, že ho to vyšlo na necelých 50 korun.

StaHi
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 14:48
- Nahlásit

diky za podporu zkusim to! na atb uz fakt kaslu, chudak mufik si jich uzil 3x po sobe dost, prave mne pan odbornik vzdycky uplne semlel, malem sem se mu v ordinaci rozbrecela vzteky po jeho uzasne vete: "psum atb klidne po cely rok, potazmo po cely zivot, jenom budem uz letos muset prejit na kortikoidy"

Barica
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 14:54
- Nahlásit

mně ta, momentálně "bezejmenná" pí doktorka také tvrdila, že psům ATB vůbec nevadí, že to prý u nich ve střevě nepůsobí tak, jako u lidí, tudíž se jim asi mikroflóra neničí?! v tu chvíli mi svítil varovný maják a přestože doporučovala přírodní kosmetiku, tak s tímto souhlasit nemůžu...
drahý kondicionér, který obnoví "mikroflóru" na kůži jsme si od ní koupili, ale ten musím řící, že mi přijde dobrý, za to na ATB mě nedostala...

StaHi
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 14:57
- Nahlásit

barico, fromeli: januv olej urcite koupim, ale jsem taky takova babka korenarka (25let ..sebe a lidske okoli uspesne lecim bylinkama z vlastnich zasob uz leta), takze asi nejvic duveruju vlastnim vypestkum ci sberu..ale vetsinou pouzivam nalevy, odvary bo bejli nalozeny v alkoholu..no a chtela bych zkusit trezalkovy olejicek vyrobit, nevite jak na to?
...a jeste me napada, taky mam spoustu aloe vera, tou bych taky nic nezkazila ne? (radsi se ptam, protoze co je dobry pro cloveka, nemusi byt pro psa)

StaHi
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 15:01
- Nahlásit

jojo a ty sampony (Clorexyderm a Allercalm) mi taky prijdou vyborny jen se pokazdy nestacim divit ty cene..sama jsem teda sampon za 300kc nemela nikdy! a to mam metr dlouhy vlasy a sakra citlivou kuzi

Barica
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 15:02
- Nahlásit

ja bych si to s temi jinymi preparaty rozmyslela, ja jsem nejdrive zkousela mesickovou mast, pak ruzne odvary, mesickovou tinkturu a hypermanganovy roztok, nic nepomohlo, az ten jahnuv olej, takze na nej uz nedam dopustit a diky vsem, co ho tady doporucovali!!!

Barica
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 15:03
- Nahlásit

my jsme za ten kondicioner zaplatili 350! sama takove sampony take nemam, jenze kdyz vidite, jak se pes drbe a nic nepomaha, tak zkusite vse...! tech samponu mam ted doma milion, kdyby nekdo chtel...

fromeli
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 16:30
- Nahlásit

StaHi
určitě to jde vyrobit, myslím, že to "nakládaj" do olivovýho nebo palmovýho oleje, ale nejsem si jistá, knížku mám v práci.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 17:38
- Nahlásit

Jj, taky jsme s Ašenkou dostaly nějaký mega šampón v tom hnusném období.

Barica
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 21:17
- Nahlásit

pro fromeli

tak jsi mela pravda, jmenuje se opravdu Fábiková, tak to je dobrý! jesteze jsem se od ni na ATB nenechala ukecat, dopadla bych jako tvuj svara..., az na to, ze ja bych to tak dlouho neplatila...

fromeli
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2006 09:16
- Nahlásit

Barica
hmmm, díky, ne že bych z toho tedy měla nějakou radost

StaHi
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2006 12:34
- Nahlásit

Barica a fromeli
tak jsem zpatky z lekarny..byla to zabava: vstoupim a naprosto suverene chci "Januv olej" - "Nemame".. "a trezalkovy olej?" (uz se pomalu otacim a odchazim) -"Pockejte pockejte, ten mame, myslite Svatojansky?"
Takze ted mam doma cervenou vodicku (43kc) s nazvem "Svatojansky trezalkovy olej" (dost teda doufam, ze je to ono ) ..jenom pro jistotu: chapu spravne, ze nemam nijak redit a 2x denne potirat ty pupinky? a jeste ty grepovo-bezinkove kapky (to v lekarne nemeli), je to 1 produkt, bo dva po domacku namichane? ..jednou jsem mela extrakt (kapky) z grepovych seminek, a to byl teda chutove extra hnus..jak neco podobnyho dostanete do hafa?

StaHi
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2006 15:32
- Nahlásit

booobika
a jak u vas?

fromeli
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2006 15:39
- Nahlásit

StaHi
jj, to bude ono, ono záleží od jaký je to firmy |Olejíček neředím, jen natřu.

Ty kapky bohužel neposloužím, nevím, co to je Ale pokud je to nějaká tinktura, tak to se většinou dává do vody.

StaHi
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2006 15:55
- Nahlásit

fromeli
jj asi tinktura, ta z tech grepovejch semen je vyborna na chripku apod...dle navodu tez nakapat do vody, ale ma oblibena carodejnice v Bylince mi poradila konzumovat neredene..chutove je to sice pro sinejsi povahy, ale nesmirne ucinny!
..nasla jsem vic k te trezalce, je tam i navod na pripravu olejicku, tak pokud nekoho zajima, juknete:
http://web.quick.cz/apropos/BYLINY/trezalka.htm

StaHi
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2006 15:57
- Nahlásit

jo a jen pro info, my mame ten olejicek odsud (tedy zprostredkovane pres lekarnu) http://www.dr-dudek.cz/

StaHi
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2006 23:01
- Nahlásit

Smečka, Barica, Mucholabka...
poslusne hlasim ze od dneska krmime masem! hugo (chlapik) dostal granule (fakt a stacilo jen 1x) a bylo po pri diky za tip! hafici jsou se zmenou maximalne spokojeny a ja jsem desne pysna "matka", pac uz nemam nezravce! ..ted jeste aby vymizela ta kozni potiz..a je ze mne dalsi protigranulovej agitator

fromeli
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2006 09:00
- Nahlásit

my mame ten olejicek odsud
StaHi
ten mám taky

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání