| Autor |
Zpráva |
Anu
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 14:28 - Změnil/a: Anu
- Nahlásit
wami
No, tak svym poslednim prispevkem jsi i na Anubovi krasne potvrdila ma slova
ale též mé.Já to se psem-jako "správná panička" nepotřebuji aby na mě vrčel.Já ho znám a poznám. Že už je někdo blbí (myslím sestřenku )a nedá si říct,to je jeho věc,ale já k našemu vztahu a pochopení vrčení nepotřebuju-je mi však jasný že každý pes jiná ves u mé spíše jiný kontinent.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 14:53
- Nahlásit
Terri
Jo, tak nejak... Priznavam, ze s vylozene labilnim psem jsem se jeste nepotkala, netusim, nakolik je to caste, aby opravdu takove pokousani z leknuti hrozilo.
handula
Udělala jsem si v tom jasno já a udělala jsem jasno jemu.
to mi prijde ve vztahu se psem jako to nejpodstatnejsi!
Anu
Já to se psem-jako "správná panička" nepotřebuji aby na mě vrčel.
No, tohle je presne to, co mi na tom, cos psala, od zacatku trosku vadilo, proc jsem pak reagovala. Jasne, ze pises sve zkusenosti, ale protoze na me si pes vrkne (je proste jinej!), tak mam tendence se "urazit", ze teda jako ja spravna panicka nejsem...?!
Cilize obhajuju tady paniky tech psu, kteri jsou stale "spravnymi paniky" a presto jejich pes pravo na vrknuti ma (treba ja nebo handula nebo mozna Garfield)...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 14:55
- Nahlásit
Já se počítám spíše mezi ty, co se v přítomnosti svého psa vlastně ani nedostanou přes vrčení ke slovu. Zvyk je železná košile, až budu mít děti, budu je učit vrčet, abych se z toho ticha nezbláznila.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 15:02
- Nahlásit
Garfield
von je Gaf v tomhle preci jenom extrem, o Denym jsem si myslela, jak neni ukecanej, ale proti Gafovi...
Hele, nasla jsem obrazek, krasne definujici nase milacky...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 16:01
- Nahlásit
wami
fůj tak ten je teda brutálně ďábelský
|
handula
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 17:07
- Nahlásit
Jen jsem k tomu ještě chtěla, že to na psovi poznáte, jestli vrčí, jako že "drž hubu teď mluvim já",nebo "teď mě nech prosím být". Náš pes zkouší oboje, je to labil s dominantním postojem, což je fakt občas záhul. Pokud zavrčí, má svěšenou hlavu, u toho mi hlavu strká mezi nohy, lehce vrtí ocasem a za minutu na to mě olíže, pak dobrý, řekl mi v klidu, že ho mám nechat být. Ale pokud začne vrčet, koukat se mi zpříma do očí a nedejbože mi ukáže jeden jedinej zub, tak ji má v cuku letu a musí se jít uklidnit na půl hodiny do koupelny. (Tohle teď dělá velmi rád, když má pocit, že mu dávám granule moc pomalu).
Jo jo je to moje lásečka...
|
michalm
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 19:39
- Nahlásit
wami
druhak se posledni dobou o tzv. "dominanci" strasne moc mluvi
jenze kdyz mas bandu 20 labradoru, ktera vrka o 106 a rve se kazdou chvili, tak uz asi nebude neco v poradku.. a kdyz labik vyjede po jinym labikovi, fene k tomu ? jen pro to ze na nej vrkla neco jako "neotravuj"
to mas to samy jako psa, jehoz beznym hlasovym projevem je vrkani, kdo ho zna vezme to, ale co ten, kdo ho nezna, natoz pak pes? Asi vis co mam tim druhym ted na mysli
|
michalm
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 19:41
- Nahlásit
wami
ted koukam, ze uz to tu i padlo
|
wami
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 22:15
- Nahlásit
michalm
co se labiku tyka, tak ja na ne moc nejsem - a bohuzel muj laicky pohled zvnejsku je ten, ze jde plemeno do haje, prave kvuli agresivite. Neco jineho je spatna komunikace, labici maji trochu jinou mimiku nez treba ovcaci, tak se muze stat, ze si vzajemne neporozumi...
Ale zas je fakt, ze oba mi psi nemaji labradory radi - u kazdeho se mi nekolikrat stalo, ze je napadl labrador, zjevne bezduvodne...
Neni to kritika plemene ajko takoveho, myslim, ze labici ve sve podstate maji byt "hodni", ale holt si "modnost" tohoto plemene vybira svou dan...
ted koukam, ze uz to tu i padlo
jo, a nekolikrat, psala jsem, ze kazdy pes komunikuje jinak a tak se neda pausalne rict, ze jeho jednani MUSI byt v dane situaci takove nebo makove...
|
michalm
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 22:20
- Nahlásit
wami
plemeno do haje, prave kvuli agresivite
Neni to kritika plemene ajko takoveho, myslim, ze labici ve sve podstate maji byt "hodni", ale holt si "modnost" tohoto plemene vybira svou dan...
jenze tohle jsou bohuzel fakta, kterym bych neveril, nevidet to na vlastni oci...
jo, a nekolikrat, psala jsem, ze kazdy pes komunikuje jinak a tak se neda pausalne rict, ze jeho jednani MUSI byt v dane situaci takove nebo makove...
to mas rozhodne pravdu, ale vztazeno na lidi, co udelas cloveku, ktery pokazde, kdyz ho potkas na tebe bude rvat a sklebit se? at se deje co se deje
|
wami
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 07:25 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
michalm
on ten primer s clovekem je trosku mimo - lidi musi dodrzovat urcita spolecenska pravidla, aby jejich spolecnost fungovala... Psi nemusi, tem je to jedno.
Co se tyka jednotlivych psu, tak tady to zacina byt strasne o majitelich - neco, jak rikala Garfield na srazu. Bud mas cit, a proste se naucis znat aspon toho sveho psa a naucis se, jak na jeho projevy reagovat, korigovat je nebo podporovat. Nebo ten cit nemas - kdyz se presto snazis, pod dohledem cloveka, co ten cit ma, to muzes zvladnout taky. ALe jestlize nekdo cit nema a ani se nesnazi, tak ma ze psa v podstate jakehokoliv plemene odjistenou zbran, se kterou neumi zachazet...
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 07:44
- Nahlásit
ještě vsuvka k tomu vrčení, když se s tím naším drobkem mazlím, taky vydává něco, co cizí osoba může brát jako že vrčí......je to něco jako když přede kočka blahem,ale ve větší intenzitě.............kdo by neznal,asi by i mohl potrestat.......ale u něj je to pocit maximálního žůža.
Navíc každej pes je jinak "ukecanej".......
|
wami
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 07:49
- Nahlásit
žanda
je to něco jako když přede kočka blahem,ale ve větší intenzitě.
Ono to neni "neco jako", ale vyvojove to opravdu vychazi ze stejneho zakladu, tenhle typ zvuku umi psi vydavat taky, u kocek se to vyvyinulo v predeni...
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 07:56
- Nahlásit
wami aha, vidíš, tohle jsem nevěděla..........ale je fakt, že ten zvuk připomíná medvěda,co leze z brlohu ) ale stačí jen poznat o co jde ....a pak už nešílet ))
|