| Autor |
Zpráva |
Hafina
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 10:43
- Nahlásit
Tak co, jakej byl sraz? Počasí vám moc nepřálo, co? A co lidi, bylo to v pohodě, nebo se myslivci moc vytahovali?
|
edita
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 14:11
- Nahlásit
ahojda,
no prosim te...ve ctvrtek jsem se sbalili, nasedli do auta a rozhodli se, ze vzhledem k pocasi na to prdime a nikam nejedem je mi to lito kvuli Sare, ale pocasi poslednich dnu me jen utvrdilo v tom, ze jsme udelali dobre...tri dny v desti pod stanem s pulrocnim stenetem...hrozna predstava a mlada by z toho urco byla zas marod snad pristi rok no...zatim vzdycky, kdyz se chystame zacit s loveckym vycvikem, tak nam do toho neco prijde, to je jak na potvoru
co ty? jak se vam s Ariskem dari?
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 14:48
- Nahlásit
edita
No, ani se vám nedivím. Já bych to asi taky vzdala. Navíc jsem mluvila s chovateli a ti říkali, že to až zase taková pohoda s těma lidma není. Že v těch Slušovicích, kde jsme spolu byli to bylo príma, ale tam se prý víc vytahují. Příští rok tam spolu pojedem, jo?
No my byli v neděli u chovatelů na chalupě a zkoušeli jsme vlečky. Paráda vypracovaný, ale nějak se mu nechce donýst králíka až ke mě. Zastaví se tak 5 metrů předemnou, čučí (bych ho vždycky kopla, jak blbě kouká, neco jako, no ty si ale blbec, to si myslíš, že ti to jako donesu, jo?) a nic.
Nejedete náhodou na sraz z cz-psa?
My určitě pojedem. Už teď se na to moc těšíme.
|
edita
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 15:31
- Nahlásit
Vytahujou jo? hmm..no jesteze jsme nejeli...pristi rok plati, snad nam vyjde pocasi .) o vleckach nemam ani tucha a Sara uz vubec ne, achjo...v kolika jste s Ariskem s tim loveckym vycvikem zacali?
na ten sraz jsem koukala, ale zarazilo me, ze je to az v rijnu, nebude zima? .)
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 12:02 - Změnil/a: Hafina
- Nahlásit
No spí se v chatkách, takže se zimou by problém být neměl. Já už se strašně těším teď. Myslím, že to bude dobrý, akurát doufám, že tam Ariska nikdo nesežere (popřípadě nikoho nesežere Aris).
Ani nevím, kdy jsme s loveckým začínali. Asi někdy v listopadu, to mu bylo asi tak 10 měsíců. Ale všechno je to takový hodně postupný. Teď musíme trénovat ty aporty, aby hezky předával, to se mu moc nechce. Radši by si to někde oslintával.
Vlečka je v podstatě stopa. Uděláš začátek, a pak táhneš navázanou (normálně na provázku) zvěř, nebo něco nasmraděnýho zvířecím pachem určitou vzdálenost. Pak dáš psa na nástřel (ten začátek) dáš mu povel a on by měl jít po té tažené stopě, na konci najít zvěř a vzorově přinés. To všechno na jedn povel, což je teď pro nás ještě nad všechny síly. Kdyžtak mrkni na stránky klubu www.kchls.cz tam všechno tohle najdeš. Jsou tam zkušební řády.
A na sraz určitě pojeďte. Poznáte spoustu novejch lidí a pejsáčků. Mrkni kdyžtak na fórum o srazu, tam najdeš veškeré info.
|
edita
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2006 17:04
- Nahlásit
stranky kchls mam procteny, jen je to proste nekdy napsany takovym jazykem, kterej je obycejnymu cloveku dost nesrozumitelnej trvalo mi asi mesic, nez jsem prisla na to, co znamena PZ a LZ .( neni to zadna sranda do toho vseho proniknout, proto budu moc rada, kdyz nam s tim alespon trochu pomuze dalsi obycejny clovek jako si ty .) na ten sraz se prihlasime, uz jsem to konzultovala s pritelem a ten teda suse oznamil, ze teda jako jo .) snad nam tam neumrzne prdel .) ted mam dobry psycho, protoze se chystame na tu klubovku...dnes jsem koupila vystavni voditko a zacnem trenovat...jen furt nevim, jak se strihanim...v Praze je jen jedna pani, ktera springry na vystavy pripravuje a ta ma uz plno myslis, ze v tom dorostu budou schovivavy? strihate Arise sami nebo nekam chodite? asi ostrihame jen tlapky...myslis, ze to bude stacit?
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2006 08:14
- Nahlásit
Jé, tak to jsem moc ráda, že na ten sraz pojedete. Už teď se s Ariskem moc těšíme.
Na stříhání jsme chodili k jedné paní tady u nás v Brně. Doporučili mi ji chovatelé. Muselo se tam volat nejmíň měsíc až dva předem, protože měla taky furt plno. Brala 200Kč za ostříhání, ale čím víckrát jsme tam byli, tím bylo to ostříhání horší, tak už tam chodit nebudem. CHovatelka si pořídila strojek, tak to nějak sfouknem spolu.
S výstavním postojem i s běháním si moc hlavu nedělej. Cvičte a uvidíš, nějak to určitě zvládne. V dorostu ještě nevyžadujou, aby měl pejsek úplně perfektní předvedení, i když čím hezčí, tím lepčí, ale bere se to tak, že jsou to ještě prďousci.
Tlapky určitě ostříhej, taky jí trochu zarovnej ocásek, aby měla pěknej praporek a uši jí můžeš otrimovat. Normálně si ji vezmi třeba k televizi, vem ucho a normálně prstama jemně vytrhej ty odumřelý chlupy. Uvidíš, že to jde snadno. Jen pozor, ať ji tam neuděláš holý místo.
Prostě to ber tak, že je to vaše první výstava a příště už budete vědět co a jak a budete téměř profesionálové. Já byla z první výstavy taky úplně paf. Navíc Aris dělá vždycky strašnej bordel, tak jsem z toho byla i fyzicky totálně vyřízená. Ale Dopadli jsme dobře. VN2, porazil nás brácha.
Jinak návod na úpravu srsti je na stránkách sekce, kdybyste to chtěli zkusit sami, ale já osobně bych se asi bála.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2006 08:34 - Změnil/a: Hafina
- Nahlásit
Takhle vypadal Aris letos v květnu...
A takhle loni v září...
|
edita
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2006 12:52
- Nahlásit
ahojda,
moc diky za info...nakonec si na nas pani nasla misto a Saru ostriha, ale vypada to, ze je to dost arogantni zenska a na strihani musi se Sarou moje mamka a ta uz ted tvrdi, ze tam jde poprve a naposledy, protoze pristup ty zensky je desnej .( no tak uvidime, treba to odkoukame a pak to nejak zvladneme sami...koukala jsem na rozpis kruhu a jsme v dorostu jen dva WSS, fena a pes...vubec je tam prihlaseno strasne malo welšů, divny myslela jsem, ze klubovka je jakoby vrchol vystavni sezony, ale asi ne...kdyz je Sara jedina fena, tak to s poradim bude asi dost jednoduchy ne? btw. Sara ma po sono vysetreni, ktery mela asi pred 2 mesicema a museli ji na nej vyholit, kratsi chloupky na hrudniku, myslis ze to bude vadit?
jinak Aris je fakt krasnej! a mate hrozne hezky sladenou barvu (Arisova srst a tvoje vlasy .)) fakt uz se na vas moc tesime! doufam, ze si spolu krasne vyhrajou
jo a ocasek my nemame...usekli nam ho pachanti .) za to ji chovatel nechal zadni pasparky, blbec
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2006 13:53 - Změnil/a: Hafina
- Nahlásit
edita
Ježiš ten chovatel je ale vůl, teď už se přece nekupíruje a ty paspárky jsou taky blbý, můžou z toho být problémy, může někde zadrhnout.
S tím pořadím si moc naděje nedělej, není to tak, že když jsi ve třídě sám, je to jasnej titul. Oni tě ohodnotí jako velmi nadějný, nebo když se jin nebude líbit, atk může být jen nadějná. My jsme tajky byli na speciálce sami ve třídě, já si dělala naděje a byli jsme jen velmi dobří. Ale zase je pravda, že aspoň není s čím srovnávat, tak je vždycky větší šance... No však uvidíte, jak dopadnete, berte to tak, že si to prostě zkusíte a třeba se i zadaří.
A jak se Sára má, je jí dobře, nebo se ta hnusná choroba nějak výtrazněji projevuje?
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2006 13:57
- Nahlásit
edita
Jo a my už se na vás taky moc těšíme. Je paráda vidět víc welšáčků společně.
|
edita
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2006 14:11
- Nahlásit
no to, ze je chovatel vul, mi dochazi cim dal tim vic a vic jak postupne do vseho pronikam a zjistuju, kde se stala jaka chyba s ocaskem uz asi nic neudelame, ale ty pasparky jsou blby, ja vim, fenka, co jsme meli driv, mela obcas problemy i s tema prednima, natoz zadni! jde to dat operativne pryc, ale zatim to nehrotime, vada srdce a narkoza nejdou moc dohromady a to mame jeste pupecni kylu
vystavu bereme jenom jako zkousku s tim, ze se uvidi...tituly necekame a doufame, ze Saru moc nezdrbnou no uvidime...
hele choroba nastesti vubec nic tuk tuk tuk...doufame, ze se to treba nikdy neprojevi, uvidime, za pul roku jdeme znova na rentgen a za rok na sono, tak uvidime...denne bere jedny prasky...pry po nich muze byt unavena...hahaha...ani po ctvrtce, kterou jsme zacinali, ani po pulce, kterou bere tedka...ani tuk! takze super! no a ted jsme byli par dni ve spindlu, denne cca 20 km a beruska byla furt plna energie...ja ne, takze to moc nechapu .) vcera 20km tura, pak ke kamaradce na grilovani...maj velkej barak a Sara zacala poprve hlidat, takze se ani v noci poradne nevyspala, jak furt byla ve strehu...rano jsme dorazili domu, byla uplne mrtva a doted spala, ted uz zas kramari hracky .) ona je ve srovnani s ostatnima psama desne ziva a energicka, takze zadny projevy diky bohu nepozorujeme a jsem za to nesmirne rada! kez by to dlouho vydrzelo...co Aris? jak se mu vede, lumpovi?
btw. jeste jedna historka...sli jsme v horach po silnici vedle ktery tekl potok, Sara do nej zahucela, tak se jdem podivat, co tam dela, no a tam 1,5m hluboka vyzdena dira a Sara nikde...takze ja uz zachvat paniky a holcicka pribehla z druhy strany silnice jakoze nic...prosvistela si to rourou, kudy protejka voda pod silnici!
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2006 15:12
- Nahlásit
edita
Tý vado, mě by taky omejvali. Jsem hysterka, děsně se o něj bojím. Ale jinak docela komická situace.
Aris je taky děsnej magor a hyperaktiv. Všichni mi přijdou takový klidnější. On je taky nezničitelnej. Když jsem byla za přítelem na táborě, tak tam 4 dni lítal nonstop, v noci docela hlídá, takže po příjezdu domů odumřel asi na 3 dny. A když jsme byli loni na táboře na 14 dní, tak tam už byl ke konci docela unavenej. Vždycky jen došel do stanu. Dal si přední nožičky na postel a koukl na mě jako "šup, šup, dej mi tu prcku nahoru". Vždycky kde jsem si sedla, tak tam usnul. Ale za normálních okolností je fakt nezničitelnej, i když se to začíná upravovat, čím je starší, tím radši si pospí. Tak neboj, to přejde.
Je blbý, že jste na chovatele měli takovej pech. Já fakt děkuju bohu, že jsem natrefila na takový suprový lidi. No škoda, že jste až z Prahy, uřčitě by vám taky s lecčímž poradili.
|
edita
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2006 10:22
- Nahlásit
Hafina
na chovatele jsme meli fakt pech, ale kdo to mohl tusit no priste uz budu chytrejsi, obzvlast pokud pujde o WSS...je moc fajn, ze vam s tim chovatele pomahaji, ono je to evidentne taky normalni vzhledem k tomu, ze splnit podminky chovnosti neni zadna sranda a oni by meli mit zajem na tom, aby se jejich stendum vedlo co nejlip...to jsem jeste zvedava, jak se ten nas zachova, az mu rekneme o ty Sariny vrozeny vade...ten nas chovatel dokonce prodaval 3 letou fenku, protoze se mu nehodila do chovu .( ja bych se z tehle lidi nekdy fakt zblaznila! oni proste berou psa jako naky zbozi ( ja snad radsi Saru necham mit jedny stenata (pokud to vubec bude ze zdravotnich duvodu pripustny) a snad klidne i bezpapirovy, protoze pokud to chapu spravne, tak kdyztak musis mit chovnou stanici, coz asi nebude jentak nebo ti to musi odchovat chovatel tvy feny, ze jo? a to se mi teda ani nahodou nechce...to je hrozny poridit si psa s papirama, hned je spousta problemu, ktery jsme s bezpapirakem nikdy nemeli .)
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 09:46
- Nahlásit
edita
Některý chovatelé jsou zralí tak akorát na kopanec do pr.... Nechci ti do toho kecat, ale pokud ma tvoje fenka vrozenou vadu, tak bych na ní rozhodně nechovala. Je velká pravděpodobnost, že to neštěstí, které prožívate vy bys způsobila i jiným lidem. I kdyby se Sárinka vyléčila (nevím jestli to jde a myslím, že asi ne), tak její štěňátka by na tom mohli být ještě hůř.
|
leon
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 10:16
- Nahlásit
Já vám do toho trošku vstoupím. Dávám za pravdu Hafině, štěňátka bych raději oželela. Ta vada vyléčitelná není, jen se zmírňují projevy této vady, ten defekt tam přetrvává nadále a předává se to na potomstvo. Bohužel je to tak. Nás se veterinář ptal, jestli náš pes kryl a že je dobře, že nekryl, protože se to předává dál. Nemusí to mít celý vrh, ale vada se tam někde objeví.
Matka mého psa zemřela pravděpodobně díky této vadě. Co vím od paní, od které mám psa, psala, že brácha mého psa začal mít podobné problémy jako můj. Naše chovatelka, vypadá to, ani nevěděla, že se jim tam taková vada objevuje. Ono se to normálním vyšetřením nepozná, chce to udělat sono. A to oni nedělali. Naštěstí už nechovají, zbyl jim jen prý brácha našeho psa.
|
edita
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 21:18
- Nahlásit
Hafina
leon
Mate pravdu oba, moc dobre to vim, ale stejne tak jako si nepripoustime tu jeji nemoc, tak si ani nepripoustime nic s tim spojene nakonec nejdeme ani na tu klubovku, protoze skutecne ji stenata nenechame mit a tim padem je i zbytecne absolvovat jakekoli tyhle akce, kdyz na to clovek nema ani poradne cas radsi budem chodit na velky prochajdy a cvicak, takze tak no...je to skoda, vzdycky jsme stenatka moc chteli, ale minula fenka nechtela a takhle zas nemuze
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 14:05
- Nahlásit
edita
Ale vždyť to přece nevadí. Za čas si můžete k Sáře pořídit druhou fenku, z prověřenýho chovu a na té klidně chovat můžete.
Sára vám i tak dá hodně. Fena štěňata ke štěstí vůbec nepotřebuje a velšáčci jsou super pejsani, kteří ti dají spoustu lásky.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 14:08
- Nahlásit
Hafina
Na těch fotkách stojíš pár desítek metrů od mého "bedlového" ráje....
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 15:23
- Nahlásit
Garfield
Fákt, dík za radu, tak to tam určitě vyrazím...
|
edita
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 20:12
- Nahlásit
Hafina
ja vim, ona je uzasna...jenze si to proste clovek nejak naplanuje a pak je vsechno v prdeli .( ale uz to beru tak jak to je a vidim to presne tak, jak pises, casem ji poridime adoptivni dcerku .) beztak ted nemam na nic moc cas, nastoupila jsem do novy prace a je to mazec
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 08:28
- Nahlásit
edito,chodíš sem ještě??????
|