Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Defekt komorového septa
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
edita
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 14:40
- Nahlásit

hafina
k vlohovkam gratuluju, v kolika letech/mesicich jste je delali? my se Sarou chodime uz od 3 mesicu do psi skolky a snazime se cvicit, ale byla uz asi trikrat marod a jak je naka prestavka, tak zas pekne zvlci .( donedavna vubec nestekala, ted uz si obcas zasteka (vetsinou ale kdyz se neceho boji, kdyz ji nekde nechame samotnou nebo kdyz ji k tomu donutime .)) slidit zacala taky teprve nedavno, od zajice na poli zatim zajem neprojevila, tak uvidime .) ale teda naprosto miluje vodu, coz nas uz stalo nejedno nachlazeni .( v nedeli planujem jet nekam, kde je to dogs friendly na koupacku, tak si konecne bude moct poradne zaplavat, zatim to byly jen samy potoky .) asi ten lov nechame byt, chtela jsem to absolvovat kvuli uchovneni, ale kdyz ma to srdicko, tak asi stenatka nebudeme riskovat uvidime, treba se to za pul roku zazracne zaceli a my zacneme s lovem .)

Hafina
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2006 09:27
- Nahlásit

edita
Ahoj. Tak jsme zpět po víkendu. Bylo tam báječně, ani se mi nchtělo zpátky do Brna. Když vidím, jak je tam aris šíleně spokojenej...Ale asi by tam brzy zemřel na celkové vyčerpání, protože celý den lítal jak spalšenej a v noci zase hlídá, no prostě šílenec. Včera doma lehl a úplně odumřel.

Vlohovky jsme dělali v květnu, to bylo Ariskovi rok a 3 měsíce. Jinak taky chodíme na normální cvičák, asi tak od 3 - 4 měsíců, já už si to ani pořádně nepamatuju. Arisek to tam miluje, vždycky si tam parádně zařádí s kamarády pejsky a má tam i pár lásek. S posloucháním je na tom jak kdy. Někdy šlape jak hodinky, ale z toho dělá hluchýho. Když byl v pubertě, tak byl na zabití. No myslím, že ještě v pubertě je, ale už je to asi tak o 80% lepší.
Aris začal jevit zájem mo zvěř pořádně až tak v půl roce. Do té doby jakože dobrý, ale moc nevěděl co dělat. Ono je vůbec nejlepší chodit na procházky s někým, kdo už má psa trochu lovecky vycvičeného. To pak pejsek parádně pochytí co a jak.
A jak dopadlo koupání? Zaplavčili jste si?

edita
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2006 12:23
- Nahlásit

hafina
Sara taky stravila celej vikend v prirode..od patku do soboty u moji mamy na zahradce...v sobotu odpo se ji uz uplne klizily ocicka, ale furt musela byt ve strehu, takze asi na chvilku neusnula, taky by klidne umrela vycerpanim...v patek vecer tam pry prohnala zajice a prinesla v hube ptaka, udajne uz mrtvyho, takze s pernatym aportem asi nebude problem .) v nedeli jsme jeli na slapy a mala plave a nosi klaciky z vody o 106, dokonce strka hlavu pod vodu, kdyz se ji klacik potapi trubka .)) unaveni jsme z ni byli opet my, ona vubec...je to hrozny, musime ji furt mit na voditku, jinak by tam po vsech skakala a povalovala mali deti na zem, je to fakt blazen .) vcera vecer taky uplne odumrela .)
sara ma cvicak taky rada hlavne kvuli kamosum, coz je dost problem, protoze i kdyz prijdeme o pul hodky driv, aby si pohrala, tak je pro ni ten vycvik stejne hrozny nestesti a furt nechape, proc tam tak trapcime, kdyz je kolem tolik pejsku, se kteryma se da tak bezvadne honit a okusovat .) ona je vubec hrozne pratelskej pes, nekdy si rikam, ze jsme to s tou socializaci trochu prepiskli .) odkdy mel arisek pubertu? ja se toho zacinam dost bat, bude to asi sila
btw. jak se sem vklada ta fotka, rada bych ti nasi malou ukazala .)

Hafina
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2006 13:02
- Nahlásit

edita
Aris měl pubertu tak od 7 měsíců. Hrůza. U feneček to lae nebývá tak hrozný. Jak tak koukám, tak ta vaše Sára je stejný třeštiprdlo jako Aris. Já ho puštím z vodítka jen tam, kde moc nehrozí, že by mohl vlítnout pod auto, sežrat běžce nebo cyklistu a nebo malý děti. Ty on totiž moc nemusí. Ale teď o tom prodlouženým výkendu jsme byli za páníčkem na dětským táboře a byl schopnej všechny malý děti ignorovat. Hladit to ne, ale nevšímal si jich. Považuju to za velký úspěch.
Fotku musíš mít umístěnou někde na netu, pak na ni klikneš pravým tlačítkem myši, dáš vlastnosti a zkopíruješ tu adresu, co se ti tam v těch vlastnostech objeví. Pak tady nad tím oknem, do kterýho píšeš zmáčkneš na to tlačítko s barevným čtverečkem, trojuhelnikem a kolečkem. Otevře se ti takový okýnko a tam vymažeš co v něm je a vložíš tam to cos zkopírovala z těch vlastností a je to...
Sorry za takovej polopatickej popis, ale takhle jsem to potřebovala vysvětlit já...

edita
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2006 13:18
- Nahlásit

hafina
Ahoj tady panicek od Sary... tak ja se na to mrknu jak je to s tema fotkama...
tady je sesti tydeni

tady osm tydnu

prvni vychazky za pejskama v deviti tydnech

ty jsou starsi, vsechny najdes tady:
http://reen.cz/misc/fotky/sara/9tydnu/
http://reen.cz/misc/fotky/sara/8tydnu/
http://reen.cz/misc/fotky/sara/6tydnu/

a tady neco soucasnyho:

Hafina
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2006 13:27
- Nahlásit

Ježiš, ta je totálně k sežrání. Je prostě nádherná a ty fotky jsou bezva, moc a moc pěkný. Obzvlášť ta s tím vyplazeným jazyčiskem, ta je úplně bombová.

Hafina
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2006 13:30
- Nahlásit

má pěknou hlavu, i pěkně vybarvenou...Nemáte i nějakou s celou postavou? A jak vám Sára žere? Aris nechce žrát vůbec. Co mi po performenc granulích přibral, to teď za ten víkend zhubnul. On jak je rozlítanej tak na žrádlo prostě nemá čas a nechce...

edita
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2006 13:36
- Nahlásit

hafina
on je panicek nadsenej fotograf, takze mame vsechno krasne zachyceny .) skoda, ze asi nebudem planovat stenatka, mohli bysme mit Ariska za zenicha .) a skoda, ze jste z Brna, ze nemuzem podnikat spolecny vylety ona je s kamaradama nestastnejsi a coz teprve s welsema .) budeme se modlit, aby to s tou pubertou nebylo moc bourlivy...my se snazime, aby byla bez voditka co nejvic to jde, ale bydlime v centru, takze v parku obcas dost trnu, jenze ona neumi chodit pomalu, takze na voditku tahne, jak blazen dneska vyrazime k veceru do lesa, aby se trosku probehla

edita
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2006 13:41
- Nahlásit

hele to nemame, ale zkusime nahodit vystavni postoj a brzke dobe vyfotime .) no ted v tom vedru taky moc nezere...rano tak trosku granuli a vecer celou misku varenyho, to totiz sezere kdykoli a jakykoli mnozstvi...ale v tomhle vedru nemame hlad ani my, natoz ti psi, a Aris uz je velkej, tak asi vi, co dela .) krmime ProPlanem Puppy Salmon a ma po tom fakt nadhernou srst a docela ji to i jede, jen jednou za cas ma obdobi, ze nezere skoro vubec treba tri dny...nebo ted na zahrade uplne cilene zrala travu a pak ji vyblila snad vedela, co dela

Hafina
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2006 13:52
- Nahlásit

my taky krmíme pro plankou, ale zátěžovnou aaby bobek trochu přibral, ale on co za 14 dní přibere, tak za jeden víken vyběhá. Jinak přidáváme třeba jazyk, kuřecí, no prostě co je, ale on i to maso sní 2x a pak už to nesce. Můra rozežraná to je...

edita
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2006 14:17
- Nahlásit

no Arisek je zrejme gurman .) kolik vazi? Sara ma ted 13kg...vcera jsme potkali 7 mesicniho psa WSS a byl tak jednou vetsi nez je ona...uplne jsem se lekla, kdyz rekli, ze ma 7 mesicu, asi je ten rozdil pes x fena dost velkej...

Hafina
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2006 14:24
- Nahlásit

Aris váží tak 21 - 23 kilo. Je dost velkej a hubenej. Jo, rozdíl fena pes je dost velkej, kór jestli on je z nějakýho vytáhlejšího vrhu, jako je Aris a ona z nějakýho menšího. Však se skočta podívat na tu klubovku a uvidíš. Ono teď dost platí, že hodně WSS přerůstá. Aris je taky asi o cenťák větší, než by měl být, ale prej to ještě sedne, jak zmohutní, no uvidíme.

edita
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2006 15:07
- Nahlásit

na klubovku urco zajdem, jsme i prihlaseny, ale Sara ma ted vyholeny brisko z toho sona, takze bohuzel ale stejne se nejdriv musime podivat co a jak...budete tam?

Hafina
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2006 15:14
- Nahlásit

edita
Nebudem, je to na nás daleko. Bohužel. Kdy že to vlastně je?

edita
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2006 15:49
- Nahlásit

26.8....to je skoda

Hafina
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2006 00:09
- Nahlásit

my teď na výstavy už chodit nebudem, Aris je hubeňour a nemáme moc šancí, a zbírat jen véčka nebo védéčka se mi moc nechce, za ty prachy. Počkám, až zmohutní a pak zase začnem. Určitě se někde potkáme...

edita
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2006 12:35
- Nahlásit

mate Ariska porad na tom postroji? jak vam to vyhovuje? my vazne uvazujem o tom, ze ho Sare taky poridime, prijde mi to pro toho psa citlivejsi nez obojek, tak by me zajimal tvuj nazor...

Hafina
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2006 12:45
- Nahlásit

No postroj mu dávám do auta (na připoutání), na běhání a na dlouhý procházky. Jinak má jen obojek. to už jmse se chystali odjíždět a tak byl už oblečenej. Mám postroj od Manmatu. jsem s ním maximálně spokojená, akorát by mohl mít kroužek ještě uprostřed té zádové části pro lepší ovladatelnost, ale zas tak moc to nepotřebujem.

edita
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2006 15:23
- Nahlásit

Hafina
my od zacatku prosazovali obojek, jenze Sare zacala zlobit prudusnice, mela zanet, jeste ted obcas zachrci, kdyz hodne beha, no a uplne se ji bojim vratit ten obojek, aby se to za nevratilo, tak je furt na ksirkach btw. jak jsme se vcera bavili o jidle, tak ta potvora dnes pro zmenu od rana jeste nezrala...snad az se vecer vybeha, tak to dozene

edita
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2006 16:00
- Nahlásit

jedete na ten letni sraz WSS?

Hafina
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2006 10:42
- Nahlásit

Ještě nevím, mělo se tam přihlašovat do včerejška a my se zatím ještě nedohodli s chovateli, jetli pojedem nebo ne. Já bych tam totiž jinak musela sama, protože přítel jezdí s kamiónem a je věčně v čoudeli. A mě se tam samotné nechce.

edita
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2006 10:52
- Nahlásit

no my jsme se s pritelem rozhodli, ze pojedem, psala jsem jim vcera vecer a uplne v pohode, takze si myslim, ze jakoby prihlasit se muzes v podstate kdykoli...nicmene radi te svoji pritomnosti podporime .) bylas tam uz nekdy? mam strach, aby tam nebyli jen sami myslivci a nevypadali jsme tam jak blbecci

Hafina
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2006 12:41
- Nahlásit

Tak jsem před chvílí mluvila s naší chovatelkou a domluvili jsme se, že pojedu, když pojedou oni, že ona zavolá Daně Bouzkové, že bysme jeli, ale že to na 100% budem vědět v pátek. Jak teda budu vědět jestli jedem, tak ti hned písnu. Bylo by to prima, kdybysme se tam potkali.
Ještě jsem tam nikdy nebyla, ale na jednom srazu jsem už byla. V podstatě jsou tam skoro samí myslivci, ale jsou velice milí a rádi ti se vším poradí. Když jsme byli na tom srazu ve Slušovicích, tak tam byl pán se psem, kterej neuměl skoro nic, ani snad plavat, protože oni ho snad ani pořádně do vody nepustili, a všichni mu ochotně radili co a jak, dokonce si pejsek zkusil i aportovat holuba z vody. Akorát někteří nemají rádi, když se tvůj pes moc plete k jejich a většinou maj ty svoje na vodítku. Ale neboj, bude tam i dost pohodových lidí. Aris na srazu ve Slušovicích pořád vyvrčával, tak jsme pejsky pustili k sobě, Aris dostal na frak a byl absolutní klid. Ale ty můžeš být v klidu, feny se nervou a nikomu nevadí.

edita
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2006 12:45
- Nahlásit

tak to vazne doufam, ze pojedete...Sara ve spolecnosti psu neumi byt vubec v klidu, rada si se vsema hraje, takze tam budem potrebovat nejakou spriznenou dusi na dovadeni .)

Hafina
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2006 12:50
- Nahlásit

Neboj, jestli pojedem, tak si určitě pěkně zařádí i s Ariskovou sestrou. Oni jsou oba děsní raplíci.

edita
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2006 13:10
- Nahlásit

no super, tak to budu drzet palce, at jedete a v patek budu cekat na pozitivni info, zatim papa a koukej pekne zapraacovat na tom, abyste jeli, uz se se Sarinkou moc tesime

Hafina
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2006 22:27
- Nahlásit

Já doufám, že pojedem. Úplně jsi mě tím, že jedete vy, naladila. A taky by Aris zase krapánek pocvičí se zvěří.

edita
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 10:26
- Nahlásit

tak to jsem rada, ze mate motivaci .)

Hafina
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2006 00:55
- Nahlásit

edita
Tak to vypadá, že asi nepojedem. Pan chovatel nemůže a samotným se nám s chovatelkou nechce.

edita
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2006 10:49
- Nahlásit

tak to me teda mrzi

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání