Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Hnědnutí podsady
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Olina
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2006 17:11
- Nahlásit

jsem opět tady po delší odmlce... Tak náš hafušák byl před 20-ti dny u kadeřnice...Oškubala ho dokonale, ale nesměla jsem u toho být. Prý mi nebude dávát lekce úpravy psů-že prý by byal sama proti sobě(věděla, že si ho chci do budoucna upravovat sama). Kdyby u nás nebyly tak dlouhé objednací doby, vzala bych ho jinam. Takže vyčesávání podsady jsem si nechala ukázat u jedné zkušené chovatelky. Jde nám to docela dobře. Teď už náš Beník vypadá hezky, ale když jsem ho přivezla domů, dcera brečela a nechtěla ho jít ani vyvenčit. No, opravdu se změnil ze štěňátka v cosi odrbaného. Ale teď už je krásný! Ale řekla jsem si, že když už střihám syna i manžela, tak psa zvládnu taky. Tak škaredě sestřihnout obočí, jak ho setřihla psí kadeřnice umím taky. Stříbrnou část ustřihla téměř celou a uprostřed mu nechala jen černou čupřinu jak Hurvínkovi. Naštěstí už mu to světlé dorostlo a prostřední dlouhou čupřinu jsme zkrátili. Takžke už má zase ten svůj krásný výraz.

Vistra
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2006 19:36
- Nahlásit

Olina
Pokud budete mít snahu si časem pejska ostříhat sama, stejně na to přijdete, něco Vám ukáží další chovatelé, něco nastudujete na webech a něco okoukáte na výstavách. Každý není skoupý na svoje know-how. Ale koukat je úplně něco jiného než mít v ruce nástroj. Vypadá to jednoduše, ale jen to obočí dá zabrat. Takže moje první pokusy byly naprosto devastující. Teď už se mi to docela povedlo, ale před výstavou bych pejska svěřila jen profíkovi. Doma to nebude vypadat jako od něj, dělá třeba pět a více psů denně, ale na běžnou údržbu to stačí. Pejska mi dolaďuje manžel, přestože nikdy psy masově nechoval ani nestříhal, má to v ruce, dělal očního doktora, tak to nepižlá jako já. A taky má sadista nerva na trhání chlupů z uší, ale taky furt nemá čas.

Olina
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2006 22:43
- Nahlásit

Tak vytahuji staré téma, ale musím se podělit o výsledek.
Koupili jsem pro hnědnoucího černostříbřitého knírače ROBORAN pro černé a bílé psy a jsme barevní právě tak, jak máme být. Nevěřila jsem, že něco může pomoci, ale zabralo to.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání