Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / čištění zubů kartáčkem
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Evik
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 09:29
- Nahlásit

Tami

Přišla jsem podle mne na dobrý nápad - sehnala jsem v lékárně takový ten kartáček jak SE S NÍM ČISTÍ ZUBY MIMINKÁM

tenhle nápad jsem před časem měla taky, koupila jsem kartáček pro miminka i psí zubní pastu. Pejsovi se čištění zubů vcelku líbilo, protože ta pasta mu chutnala a k tomu se snažil žužlat i ten kartáček. Nakonec jsem zjistila, že i když psovi nedovolím, aby žužlal kartáček a budu se snažit ty zuby opravdu vyčistit, že stejně nedocílím většího efektu, než když dám psovi párkrát do týdne tvrdý chleba, občas kost nebo ta tvrdá žužlátka (buvolí kostičky apod.) Takže od jisté doby zuby psům nečistím, ale nechávám je, ať si je čistí sami na těch žužlátkách a chlebu.

zuzka
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 09:38
- Nahlásit

Evik
no jo, my dáváme taky "žužlátka", různé buvolí kosti, tyčinky, morkovou hovězí kost a denně tvrdý chleba, má velké granule, které nenamáčíme, o klacíkách a různých speciálních hračkách ani nemluvě (ty jí teda nebavěj, to u nás žvýkají jen návštěvy )
jenže ona to všechno kouše jen některými zuby, takže se jí ten plak stejně usazuje a u dásní je má žluté snad všechny
zkoušela jsem to odstraňovat hadříkem, ale nic moc

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 14:42
- Nahlásit

jeje
hehe Curaprox pro pejska Švýcarská kvalita, je fakt, že tyhle "obyčejně" vyhlížející kartáčky jsou super nejen pro psi, ale hlavně pro lidi, od "svých zubařů" v bývalé práci jsem dostal doporučení právě na tuto švýcarskou značku a nedám od té doby na něj dopustit, nádherně husté štětinky.... A ohledně všech Oralů, Colagate apod. kartáčků...VyHODIT do koše...nejdůležitější totiž při čištění je právě to mechanické "obroušení" než zubní pasta...a myslím, že to platí u pejsků úplně stejně

Marilyn
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 15:56
- Nahlásit

Ahoj, mýmu 5ti měsíčnímu LR už narostla většína nových zoubků, ale nezdá se mi, že by byli rovný. Má maličko předkus a trochu mezery mezi zoubkama nahoře vpředu. To se ještě doladí, nebo to je špatně? Dá se to nějak zachraňovat? Na výstavách bychom s tím asi neuspěli. Díky

jitka HS
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2006 23:35
- Nahlásit

Ahojky,taky se přidávám.Taky jsem zakoupila několik kartáčků a zubních past pro psi,ale náš Jimmík čištění zubů odmítá.Máme i ten kartáček na prst,ale ani to nechce.Používáme b.kosti,tyčky.Na doporučení veterináře jsem mu nechala odstranit zubní kámen.Bylo to v narkóze po které mu bylo tak zle,že už bych to nikdy neudělala.Závidím vám ty vzorně poslušné psíky a fenečky.Jmmík je můj první pes a já jsem při jeho výchově udělala snad všechny chyby,které se na těchto stránkách popisují.Neuměla jsem být na ten malý roztomilý chlupatý uzlíček být přísná.Mějte se krásně.

fromeli
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2006 10:35
- Nahlásit

jitka HS
a zkoušela si to jen prstem? Dát pastu na prst a "vyčistit", až by si zvyknul, tak přejít na nějaký kartáček.

jitka HS
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2006 22:14
- Nahlásit

Pro fromeli,díky za radu to jsem už taky zkoušela.Už jsem to vzdala Jimmíkovi je devět a půl roku,tak už ho nebudu trápit.Holt nebude mít pěkné zuby.Měj se hezky a ahojky Jitka.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání