Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / RYMADYL
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Evik
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2005 07:47
- Nahlásit

Sali
ty jsi doktor, takže máš v tomhle ohledu vzdělání zkušenosti (to slovo každopádně jsem asi vypustit měla)
moje máti je ale taky lékařka a nedávno byla na velice zajímavém odborném školení o tom jak se spousta léků vzájemně ovlivňují mezi sebou a taky o tom, jak většina velkých farmaceutických firem testují léky a podle toho pak píší návody k použití.....(taky na tom školení uváděli nějaká čísla, kolik lidí už zemřelo na to, že např. vysadili jeden lék a jiný měli podle návodu začít užívat až 14 dní po dobrání toho původního ---- 14 dní bylo málo a pacienti zemřeli....)
Takže když tak na to koukám, tak ani po přečtení složení léků a jejich návodů k použití nemůžu mít jistotu, že se něco nezvrtne....To by pak člověk nesměl dělat nic jiného než studovat léky, aby měl jistotu, že se sám sebe či svého psa nezabije, když to vezmu ad absurdum.

Sali
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2005 08:42
- Nahlásit

Evik
jojo,tak to chodí....ne každýmu se to metabolisuje stejně,těch skrystých metabolických defektů je v populaci strašně moc,všechno je dělaný na statistický průměr....
když se holt něco zvrtne,při dodržení postupu lege artis,je to holt smůla a třeba netradiční vedlejší účinek...
To je prostě život,nikde není psáno,že zrovna ty a tvůj pes musíte přežít dny příští....je tom tvrdý,ale tak to je.
U všeho volíš ze dvou zel-pokud je kvalita života závislá na lékách,je pak ta volba snazší...ptal se mě kamarád,jestli pro jeho bratra,co má generalisovaný nádor v játrech s obstrukcí žlučových cest není oprace na jejich uvolnění nebezpečná-co mu mám říct,že to už je jedno,protože když to neudělají,tak ho ta ostrukce zabije a pravděpodobně ho ten nádor zabije v brzké době stejně....?????

Evik
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2005 09:43
- Nahlásit

Sali

jo, to je přesně ono....to co píšeš ze začátku o tom metabolismu mi mamina přesně takhle vysvětlovala.....bohužel si ty farmaceutické firmy na testování léků vybírají úmyslně ty lidi, kteří mají metabolismus normální, takže i pak ten průměr úspěšnosti v testování mají pochopitelně mnohem lepší a s těmi výkyvy už schválně nepočítají, jinak by ty léky neudaly.......je to hrozný v jakém žijeme světě....
Máš pravdu, vždycky musíme volit de dvou zel....

Anonymní
# Zasláno: 20 Dub 2005 11:26
- Nahlásit

Mám fenu německého ovčáka, bere Movalis už skoro rok,
její stav se ale moc nelepší, poraďte mi z Vaší zkušenosti nějaké léky, které by zabraly a mohly se brát i dlohodobě bez vedlejších účinků, i když u tablet to asi dost dobře nebude možné. Má i stále zvýšenou teplotu - veškerá vyšetření absolvovala - krev, rentgeny atd.
- vše v normě.
Jana

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2005 12:19
- Nahlásit

Anonymní
Jano,a jakou má čuba vůbec stanovenou diagnosu?

tipetka
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2009 15:29
- Nahlásit

my jsme Rimadylu vďeční... když byli moji malé 4 roky(teď 13let, ratlík), měla jakousi paralýzu těla- jako by jí seklo v křížích . Nebyla schopna pohybu a místo očí méla skleněné koule sivýho roztoku- no znáte to když pes trpí! Rimadyl jí ulevil a po 5 dnech kury bylo vše ok. Rimadyl mam doma v případě podobného stavu- ale nebereme to stále. Taky prvda že toto seknutí už 3 roky neměla. Ale naše vzpomínky jsou pozitiví!

jitka HS
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2009 19:00
- Nahlásit

Ahojky,my máme také dobré zkušenosti s Rimadylem.Mám 12 letého jezevčíka,který ve 3 letech skočil z gauče a hnul si s ploténkou či co.Bylo to tak špatné,že se bolestí počůral.Jeli jsme k vetovi,dostal nějaké injekce,jezdli jsme tam asi 14 dní.Na doléčení nám potom dal vet právě Rimadyl.Nyní už 9 let to zvládáme právě s Rimadylem.Zkoušeli jsme i Alavis,ale ten nezabral.Bavila jsem se s vetem o dlouhodobém užívání a taky mi říkal,že je to jako u lidí pokud mu to pomáhá,tak to můžeme brát dlouhodobě.Já jsem také revmatička a léta užívám Medrol a další svinstva,bez kterých bych se nehnula.Bohužel mi taky vadí ta vysoká cena Rimadylu,když je špatné období ,tak je to 650.-kč za měsíc.Nyní užíváme v případě potřeby 25mg/půlím 50mg/,když vidím že nechce chodit,nebo knučí,tak mu ho nasadím na pár dní a hned je mu líp.Vždytˇ je to už dědek a tak mu vedlejší účinky už tolik neubíží,ale má větší radost ze života.

Černý faun
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2009 19:25
- Nahlásit

Ahojte,
já jsem Rimadyl dávala jen bezprostředně po nějakém větším zákroku (operace kolene, kyčle), jinak mi vet doporučil Metacam, účinky jsou prý srovnatelné, jen jistý rozdíl v ceně, což vítám, neb 13leté ovčačce dávám léky proti bolesti a oběma psům chondroprotektiva už delší dobu pravidelně.
Nejsem přes složení a vedlejší účinky léků žádný odborník, takže píšu jen svou zkušenost, jak jsem měla možnost pozorovat své hafany. Te´d dlouhodobě podávám Movalis a jsem taky spokojená, i když někdo tvrdí, že je na žaludek hodně fuj, snáší ho špatně i někteří lidé, ale asi je to individuální, samozřejmě ho radši dávám vždycky až po jídle, ale ovčanda s tím nemá vůbec žádný problém. (I když je otázka, jestli to nedělá v těle paseku nějak nenápadně a následky se projeví až časem- taky možné). Každopádně to jí asi od září, jen občas střídám s tím Metacamem, ten je navíc tekutý, takže to pěkně sní na piškotu.

Atika
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2009 19:32
- Nahlásit

Já mám 12 let starého křížence z útulku, kterého jsem si brala v sedmi letech. Má 18 kg, vždycky strašně rád lítal, prostě miluje pohyb. Nikdy neprojevoval při pohybu ani stín bolesti, až před rokem najednou začal mít problémy při uléhání - děsně dlouho mu trvalo než našel polohu na spaní, pořád vyskakoval, zase si lehal a pořád dokola. Venku lítal bez kulhání dál, vlastně měl bolesti spíš v klidu. Vet mi řekl, že je ro artroza, ale já tomu nechtěla věřit, žádný ztuhlý vstávání, bolest při zátěži, prostě mi to tak nesedělo. I doma radši pochoduje místo aby ležel jako ostatní psíci. Nakones při RTG vet zjistil hodně starou vykloubeninu kyčelního kloubu a už téměř zničený kloub artrozou, ten snímek je hroznej - už tam skoro není hlavice ani jamka, jen všude artroza. Teď po roce běhá dál, ale už je tu i zhoršený vstávání, ztuhlost a museli jsme zkrátit i ty prochajdy. Rimadyl nám vůbec nezabral, po movalisu děsně zvracel, hotemin taky nezabral, no prostě nakonec jsme skončili na prednisonu 10 1 x denně, protože společně a alavisem single a celadrinem ho drží jakž takž bez velkých bolestí (pořád asi nejhorší je to lehání a klid než usne). Taky se bojím o játra, dávám mu aspoň ostropestřec a děláme občasné testy, ale zase je mu 12 let a říkám si, že lepší je kratší a kvalitnější život, než chránit játra, ale pes by trpěl bolestí každý den. Vím, že prednison je svinstvo, ale nás drží při životě.

davis
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2009 22:59
- Nahlásit

jitka HSDobrý den,
narazil jsem v diskuzi na příspěvek ve kterém zmiňujete, že váš pejsek užívá tabletky Rimadyl, pokud by jste měla zájem, mohl bych vám nabídnout 100mg tabletu za cenu 45 Kč/tab ve vámi zvoleném množství, tablety mají dobu použitelnosti do 12/2009. Vyzvednutí možno osobně ve Zlíně popř. poštou. Kontakt davis.cz@seznam.cz

jitka HS
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2009 21:33
- Nahlásit

davis
Ahojky,děkuji za Vaší nabídku,ale zrovna nepotřebuji.Nedávno jsem koupila celé balení 50mg a tento týden jsem dostala další od kamarádky,které v prosinci zemřel pejsa.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání