Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / RYMADYL
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2005 10:51
- Nahlásit

Tak, jak je to s tím Rymadylem? Může jej pes užívat dlouhodobě, ne-li celoživotně? Nebo je to obyčejný "dryják" proti bolesti, vůči němuž si tělo po delším čase vytvoří resistenci a pak už pesovi nepomůže od bolesti vůbec nic? Má jiný efekt než tlumení bolesti?

Maya
# Zasláno: 25 Bře 2005 11:15
- Nahlásit

Mě veterinář řekl, že poskozuje vnitřní orgány a že po 14denním užívání se má dát nejméně měsíc pauza a pro trvalé tlumení bolesti je lepší psovi dávat lidský ibuprofen. Ale to bylo před 10 lety, třeba je to už dneska jinak.

Sali
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2005 11:17
- Nahlásit

Maya
jako každý NSAID,dlouhodobý podávání má vedlejší účinky.Krátkodobě,14 dní-3 neděle klidně.

Sali
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2005 11:18
- Nahlásit

Ibuprofen nikdy,jedině COX-2 inhibitory,tam není riziko vředu žaludku a střev.Takže třeba Movalis nebo Aulin.

jana33
# Zasláno: 25 Bře 2005 11:21
- Nahlásit

Teda zrovna movalis se k žaludku taky šetrně nechová

Eny
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2005 11:22
- Nahlásit

Místo Rimadylu je lepší dávat Celebrex, je levnější a může se dávat dlouhodoběji. Jen je problém, že na něj někteří jedinci nereagují. Ibalgin (Ibuprofen) nedávejte.

Sali
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2005 11:35
- Nahlásit

jana33
jak u koho,ale ve svý podstatě by právě měl.

jana33
# Zasláno: 25 Bře 2005 11:38
- Nahlásit

No u mě osobně, to bylo docela vostrýale jinak to chce samozřejmě vyzkoušet, každý, ať už člověk nebo pes reaguje jinak. A obecně všechny tyhle prášky patří bohužel do oblasti svinstva. Jen někdy není jiná možnost.

Sali
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2005 11:42
- Nahlásit

jana33
čemu říkáš oblast svinstva? Tyb jsi farmaceut,že se v tom vyznáš?Nic ve zlém,ale neznám tě,tak se ptám,kdo ví,třeba pracuješ v lékárně nebo ve výzkumu těchto preparátů....

jana33
# Zasláno: 25 Bře 2005 11:48
- Nahlásit

Nééé, já mluvím z vlastní zkušenosti, přes 15 let se už léčím kvůli revmatismu,tak znám všechny úskalí, vedlejší účinky atd., samozřejmě o tom mám z vlastního zájmu i hodně nastudováné. Jinak stejně se ptal náš vet, když jsme se bavili o léčbě staré vykloubeniny a poškození chrupavky a kloubu u štěnda - říkal, jestli jsem měla už pejska s takovými problémy nebo jsem farmaceut, že o tom mluvím tak fundovaně. Tak jsem ho vyvedla z omylu, že jsem jen starej dobrej revmatik

Sali
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2005 11:53
- Nahlásit

jana33
jo,tak to jo,starej dobrej revmatik to dobře zná....ale to je daň za vůbec únosnej život.
Jako iu každýho preparátu podobnýho druhu to i u NSAID chce hledat,co sedne.Ale obecně bych sahala po COX-2 inhibitorech.
I když takovej Surgam taky není k zahození...psům se doporučuje ketoprofen,dá se v průměru dávat rozhodně dlouhodobějc než Rimadyl,a hlavně ho hradí VZP,což pro lidi s receptovým bločkem dost znamná,že.

nefer
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2005 11:59
- Nahlásit

Surgam je ale jen na předpis, ne? Za co tedy vyměnit volně prodejný brufen? Ačkoliv vím, že se to nemá, láduji ho do sebe vcelku pravidelně pár dní do měsíce, abych byla schopna normálně fungovat

jana33
# Zasláno: 25 Bře 2005 12:01
- Nahlásit

Surgam je můj oblíbenec, každodenní přítelketoprofen neznám, ale divím se, že je hrazenej, mám dojem, že nám revmatikům zadarmo už nic nedávaj. Ale to už sem nepatří. Vlastně teď jsem si vzpomněla, že ho možná dostal labrouš, když měl chřipku a začal se špatně zvedat. PRostě i u psů platí, že se musí hledat a pokud ho ty léky zbaví bolesti a je v pohodě, tak holt člověk nemůže přemýšlet o tom, že mu třeba za pár let odejdou ledviny nebo játra, protože bez nich by se jich už třeba nedožil nebo by se jen belhal a neměl žádnou radost z pohybu. A co si budeme povídat, co je krásnějšího než sledovat ty naše miláčky v pohybu, že?

Eimy
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2005 12:04
- Nahlásit

nefer
Co zkusit paralen? Teda ten do sebe cpu já, když už mylím, že nebudu moct žít Protože Ibalgin má prej při častým užívání blbej vliv na něco.. Ale už sem při přísunu informací zapomněla na co

nefer
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2005 12:08
- Nahlásit

paralen nezabere (leda při chřipceú - občas i ty brufeny musí být dva, tři

všem se omlouvám, že jsem odbočila od psů, ale nedá mi to se nezeptat.

jana33
# Zasláno: 25 Bře 2005 12:10
- Nahlásit

nefer
Surgam je pouze na recept. Pokud je to pár dní v měsíci, tak je to v pohodě. Problém nastává pokud bys ho brala pravidelně každý den delší dobu, to pak stoupá riziko žaludečních vředů a krvácení do dutiny břišní. Ale jestli to bereš jen v "ony" dny, jak jsem to pochopila, tak buď v klidu. Zas tak bych to nedramatizovala.

Sali
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2005 12:14
- Nahlásit

nefer
ibuprofen by měl stačit,tak 800 mg 3x denně po ty dny,jinak jako spasmolytikum je ůepší Spasmopan čípek,Algifen čípek,když už by ty křeče byly moc,Tramal kapky,a možná změnit antikoncepci,po třeba Mercilonu nebo Logestu se téměř nekrvácí a bolesti jsou minimální.

nefer
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2005 12:14
- Nahlásit

Tak já to tedy dramatizovat nebudu a zůstanu u starého dobrého osvědčeného.

nefer
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2005 12:16
- Nahlásit

Sali
Už jen to slovo čípky a mám husí kůži - traima z dětství
Ale za ostatní rady moc děkuji.

Sali
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2005 12:38
- Nahlásit

nefer
ale z čípků se nepobleješ.Z kapek teda hravě.

Eimy
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2005 12:43
- Nahlásit

Sali
Jestli myslíš algifen kapky, tak to je fakt... Jednou sem si je v dobré víře dala, když sem myslela, že mi rupne hlava a místo "jen" bolení hlavy jsem měla o starost navíc

nefer
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2005 12:46
- Nahlásit

Eimy
Ale pak už si neměla čas myslet na tu bolest, ne

Sali
To mi můžeš říkat klidně ve všech jazycích a stejně mě neukecáš . Ale já mám žaludek silnej, tak to snad snesu.

Eimy
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2005 12:49
- Nahlásit

nefer
no, ono to bylo veselý ) Ležela sem v posteli a bolela mě hlava, pak sem se musela odebrat na onu mistnost a takhle sem to praktikovala v podstatě celý dopoledne )Takže na oné mistnosti mě hlava nebolela, v posteli jo Největší sraandu z toho tehdy měla psice, byla ještě štěndo a nechápala, proč panička furt líta sem tam

Eimy
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2005 12:52
- Nahlásit

nefer
Ale od té doby sem si ty kapky už nevzala )

Jerryk
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2005 20:48
- Nahlásit

My teďka bereme druhé balení Rimadylu (á610Kč-hrůza, ale pomáhá), pak snad už bude stačit Alavis. Vet mi řekl, že ten Rimadyl se dává v akutním stavu - pro svůj protizánětlivý účinek a je proti bolesti atd, později že bude stačit Alavis, který má také analgetické účinky. Známého MVDr. jsem se ptala, jestli mu můžeme dávat Ibalgin -rozhodně ne!!! prý bysme mu odrovnali ledviny, protože se to u hafíků jinak odbourává nebo co.

Kral
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2005 10:52
- Nahlásit

Přátelé, je mezi vámi někdo jako třeba farmaceut nebo veterinář. Myslel jsem, že se tu o negativních účincích Rimadylu, popř. odpovídající náhradě za něj něco dovím, ale mám po té četbě v hlavě větší guláš než předtím. Moje fenka bere Rimadyl každý den již 9 měsíců. Ze psa, který byl před utracením, sotva táhnul zadek a nemohl se už ani postavit, je znovu šťastné a živé zvířátko. Žádné negativní vlivy rozhodně nepozoruji. Jen ta šílená cena. Cca 50,- Kč denně !!! Nevíte někdo, jak to koupit přes internet třeba v USA ? Vyjde to tam téměř na třetinu. Případně čím to nahradit. Prosím ale opravdu jen ověřené a seriozní informace. Odpovězte mi prosím mailem, jsem na tomto serveru zcela náhodně. Moc děkuji.

Kral
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2005 10:55
- Nahlásit

Kral

Kral
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2005 11:00
- Nahlásit

Aha, tak on se tu ten e-mail nezobrazuje, takže je to : kral@schody-az.cz Ještě jednou díky za pomoc. Kdyby to takhle šlo dál, tak nás ta psí holčička finančně zruinuje.

Evik
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2005 12:51
- Nahlásit

Já pejsovi dávám taky Rimadyl kvůli bolesti kloubů a pejsa se po něm radikálně zlepšil - ten lék taky působí protizánětlivě. Mě vet. naopak řekl, že jej lze užívat dlouhodobě a že ten Celebrex není tak účinný jako Rimadyl, tak fakt už nevím. Každý vet má jiný názor, ale každopádně si myslím, že většina lidských léků proti bolesti je pro psy naprosto nevhodná - zatěžuje příliš ledvin, játra apod....

Sali
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2005 18:20
- Nahlásit

Evik
každopádně si mysli co chceš,ale trochu se předtím podívej na složení těch lidských a psích léků,a na skupiny,kam se ta generika řadí....a možná zjistíš zajímavý věci...možná pak nebudeš tak každopádní.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání