Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / špatné odstranění klíštěte
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Mar3
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 08:35
- Nahlásit

co dělat dál,když psovi v kůži při odstraňování klíštěte zůstane od klíštěte hlavička? (od soboty, kdy se to stalo tam zatím pořád má růžovej flek se zbytkem klíštěte veprostřed. Bylo moc maličký,takže se nepodařilo vytáhnout)

dejavu
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 08:41
- Nahlásit

Nariznout ziletkou a injekcni jehlou odstranit, jestli na to nemas zaludek, tak zajdi k veterinari, on to udela.

Mar3
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 08:44
- Nahlásit

dejavu
?? tak to teda určitě zajdu k vetovi....je t otěžkej zákrok? (nemáme moc dobrýho veterináře,tak jestl is ním nemám radši jít jinam,nebo jestli to zvládne kdokoliv

a ještě jeden poddotaz: jak se odstraňujou fakt malý klíšťala??? (ty se ttotiž utrhnou i pinzetou..on tam má ještě jedno-našla jsem ho v neděli,tak jsem ho radši nechala o večera,že se trochu napije-nebo ho zase zatrhnu,ale je pořád strašně maličkatý....)

fromeli
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 08:49
- Nahlásit

Mar3
já používám takovou tu spešl pinzetu, co prodávaj na veterině nebo ve zverimexu, je to lepší než obyč pinzeta. Zatím jsem vždy klíště vytáhla vcelku.

Jinak tohle vytažení by měl zmáknout i úplně levej veterinář, tedy pokud Ti neřekne, že to máš nechat být, že to vyhnisá

Mar3
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 08:51
- Nahlásit

fromeli
no já tu pinzetu mám taky,jenomže ono bylo ta malý že bfurt vykluzovalo ven,tak sem musela vzít normální-a samozřekjmě jsem ho uštípla...
tak já s nímhnedka dneska zajdu....ať mu to oddělají...dík moc za rady

Darina
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 08:55
- Nahlásit

Taky se mi stalo, že jsem utrhla klíště. Zašla jsem k dr. a on my tu hlavičku pomoci injekční jehly vyškrábal, jinak prý to nejde. Teď si to dělám sama. Malé klíště je podle mě lepší nechat nacucat.

tosca
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 08:55
- Nahlásit

Mar3
Je to snadný zákrok, jak píše dejavu, šikovný člověk to zvládne doma sám (šikovný veterinář to dělá málem se zavřenýma očima a přitom vypráví nějaký veselý zážitek ), jediné na co je vhodné si dát pozor je, aby to bylo dobře zdesinfikované.

Malá klíšťata - pokud máš psa "nafrontlainovanýho", tak to klíště ani nevyroste. Máme podobný problém, po aplikaci frontline se sem tam nějaké klíště zapije a chcípne. Zůstane malé, často se "zavalí" a pak to začně vyhnisávat a přijdu na to až pozdě. Řešení neznám, vytahuji pinzetou, pokud zůstane hlavička, buďto vydlubu sama nebo požádám veterináře (podle dostupnosti a citlivosti místa).

Mar3
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 08:57
- Nahlásit

no já ho mám jenom "nastrongholdovanýho" - u veta mi řekli,že to je i na klíšťata,tady na diskuzi jsem se dozvěděla,že ne,tka nevím......no je pravda že to jedno,co má těsně před uchem na hlavě tak má takový "zavalený" už...no ale tak snad mu ho tam dneska vytáhnou rovnou,když už tam půjdu....

popoluska
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 10:25
- Nahlásit

ked sa mi kliesta nepodarilo vybrat celeho a zostala tam hlava, tak som to par dni nechala tak, urobila sa tam chrasta, ktoru som potom odstranila. poradila nam to tak nasa veterinarka

Mar3
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 10:26
- Nahlásit

popoluska

chrasta??? to je strup? nebo něco jinýho?

bord
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 10:43
- Nahlásit

Mar3
ked sa mi kliesta nepodarilo vybrat celeho a zostala tam hlava, tak som to par dni nechala tak, urobila sa tam chrasta
(- asi tam má být urobila som tam chrasta) - to neznáš ?? Prostě to zamaskuješ chroustem,časem se ti přestane líbit,tak nasadíš zase hlavu z něčeho jiného.Jen musíš dbát,aby to ladilo jako estetický celek s tělem původního psa.

Syska
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 10:46
- Nahlásit

bord

Mar3
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 10:49
- Nahlásit

nevímjestl iseženu tolik hlav z prasat,abych je stihla měnit a bojím se,že nic jinýho se nám hodit nebude

shiba
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 10:54
- Nahlásit

Údajně když už je tam jenom hlava, nehrozí infekce, ale jde o to, že to může zhnisat. Zamazala bych to jodem a nechala tam, pokud to nejde vytáhnout. Před 14 dny se mi povedlo přesně totéž, ale nakonec jsem hlavičku obyčejnou pinzetou dostala ven, i když to tedy byla operace!

Mar3
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 10:56
- Nahlásit

no samozřejmě sem to drápala pinzetou dál,ale vzhledme k tomu že můj pes vydrží se nehejbat vždycky asi tak 1-2 vteřiny amá to na zadku,tak to fakt nešlo...

bord
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 10:58
- Nahlásit

Mar3
ježíš tak to asi výše popsaná metoda ti bude nanic nebudeš vědět kam připnout obojek..

Syska
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 11:01
- Nahlásit

Mar3
Prasečí hlava na zadku....

Mar3
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 11:04
- Nahlásit

syska
to je blbý,že , to bys vlastně nepoznala,kde má předek . . .nooo vlastně jo-podle toho,na kterou stranu by šel.....

Syska
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 11:06
- Nahlásit

Mar3
Jednou se mi stalo, že jsem potkala jakýsi dva puboše a oni na Tess: Hele ,prasopes....

Mar3
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 11:10
- Nahlásit

...joo to já šla u našich po ulici a šly tam 2 ženský s miminem v kočáru a tak jedna říká miminu: jéé pejsek,haf haf - podívej a ta druhá ženská (zubatá,rezatá,pihatá,na ježka s předkusem) povídá: nooo ten je ale strašně škaredej!!!! tak jsem jí řekla: nooo tak hlavně že Vy jste překrááásnáá! tak zmlkla a odkvačila do pryč

Mar3
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 11:12
- Nahlásit

..... víš jak taky nejsu žádná hvězda.....ale když někoho pomlouvám,tak aspoň potichu

žanda
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 11:17
- Nahlásit

já přetrhla klíště sobě...........na blbém místě- u doktora namydlili, nechali chvíli a pak vatičkou na špjeli přejížděli po tom zbytečku-spíš kusadlech už jen.....a pustilo se...

Chodka
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 11:27
- Nahlásit

Dcera si taky přetrhla klíště a na pohotovosti kam jsme hned mazali nám řekli,že ať to necháme a ono to samo odpadne,že kdyby se do toho škrábalo tak se to může zanítit a bylo by to horší.A je pravda,že jsme to hlídali a po pár dnech bylo klíště pryč a to jsme slyšeli od víc lidí.

Syska
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 12:27
- Nahlásit

Mar3
haha, tos jí řekla dobře.

Mar3
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 12:29
- Nahlásit

no ta kvíš co , jeden mi řekne,že mám hnusnýho psa,druhýmu vadí že se můj pes přibližuje k jeho psovi, třetímu můj pes sebere rohlík a hnedka je to pes - zabiják,co ju pokousal.......no není to jednoduchý,není,co ti mám vykládat
ae vzhleem k tomu,že můj pes je nejhezčí nasvětě,tak ho nashlas prostě pomlouvat nebudou!

popoluska
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 12:51
- Nahlásit

"Slovensko-cesky slovnicek"

chrasta - strup ???

brut
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 12:55
- Nahlásit

Pokud se mi podaří klíště přetrhnout, tak nechávám být...po pár dnech tam nic není...přesně jak popsala Chodka

Mar3
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 12:57
- Nahlásit

popoluska
nooooo tak co to teda jeee? a jak to mám asi vědět? jediný,kde slyším slovenčinu je TV Markíza, a tam to určitě ještě neřikali

Vistra
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 13:01
- Nahlásit

Mě se to taky párkrát stalo, dezinfikovala jsem to a pak odpadlo. Pokud nemáte extra citlivého pejska, nechala bych to být.
Jo a na odstraňování se nám taky osvědčil takový zelený háček z umělé hmoty, kde zachytíte klíště mezi hlavičkou a prdkou a lehce vytočíte.

popoluska
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 13:04
- Nahlásit

Mar3

na TV markiza to slovo moc casto nie je pocut aj ked je uplne spisovne ba az najspisovnejsie...

ked si niekde rozskrabes kozu, tak sa ti tam urobi chrasta, ktora ti potom odpadne

Je to spravne po cesky strup??? alebo je to inak??? Riesila som to u nas v robote a nikto to nevedel

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání