| Autor |
Zpráva |
Karrie
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 18:37
- Nahlásit
Zajímalo by mě co psi nesmí jíst... Slyšela jsem o čokoládě, cibuli a bramborách... Čemu bych se měla ještě vyhýbat?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 18:39
- Nahlásit
Luštěniny, houby.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 18:55
- Nahlásit
bonbony, lizatka, žvýkačky
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 20:26
- Nahlásit
Proč pes nesmí cibuli?
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 20:34
- Nahlásit
Bonbóny taky ne ? Moje milášková zbožňuje gumový medvídky.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 20:37
- Nahlásit
Nábytek,koberce,oblečení,tužky,papíry,hračky dětí atd.No je toho spousta,co by zrovna pozřít nemusel
Ale vážně...já nedávám oříšky a sůl a samozřejmě kořeněné věci(včetně chipsů)
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 22:01
- Nahlásit
Nám kocur včera sežral máslo to můžou?
|
evina
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 22:22
- Nahlásit
Mucholabka:víš co se říká...některé věci jsou jedlé ale jen jednou
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 22:47
- Nahlásit
Mucholabka
Máslo a margarín baštil Basty pokaždé, když měl k němu přístup. Nic mu nebylo, dokonce neměl ani běhavku
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 22:48
- Nahlásit
Bent
Já želatinové bonbónky taky dávám....teda ne po kilech, ale trochu ( pytlík na týden pro dva žravce není zase tak moc..).
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 23:04
- Nahlásit
Já bombóny a nic podobnýho ne,ale oříšky ano,dokonce jsem někde četla,že jsou pro psi zdravé.
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 23:06
- Nahlásit
brut
Moje malá milášková zbaští denně tak maximálně čtyři. Když náhodou do sebe nasouká pátej tak už se jí tlačí z ucha.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 23:15
- Nahlásit
Seznam těhle věcí byl v předvánočním světě psů - měla jsem z toho šok protože to odjakživa psovi dávám - ananas a hroznové víno v jakékoli formě - třeba hrozinky - víc nic si moc nepamatuju!
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 07:40
- Nahlásit
teda koukám, že si Vaši pesánci žerou občas pěkně nezdravě
O těch hrozinkách a ananasu jsem taky četla....psům to nedávám, ne ale z důvodu, že je to "jedovaté", ale protože by to ani jeden nežrali Náš mladej baštil všechno, dokud byl naživu náš knírek, kterýa byl absolutní popelnice. Co ale Ferda odešel, Akouš si začal vybírat jenom to, co mu skutečně chutná. Takže teď si vybírá a jak se dřív klidně cpal angreštem, ředkvičkama, salátovou okurkou, teď tím pohrdá U Griffči se už vůbec nemusím bát, že by snědl nějakou "nepsí" potravinu, neb ten je v jídle ještě větší cimprdlína.... Ten nechce ani chleba....
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 07:43
- Nahlásit
Tak ananas tedy dávám, myslím tím čerstvý ne z kompotu nebo sušený. Zajímalo by mě proč ten ananas pes nemá jíst.
Ale jinak klasicky nedávám čokoládu, sladkosti, kořeněná jídla apod.
Oříšky záměrně nedávám, ale když si špageta najde vlašák a vyloupe si ho, tak jí nechám.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 08:25
- Nahlásit
fromeli
náš knírek se v louskání ořechů přímo vyžíval.... Od sousedů k nám na zahradu pravidelně začátkem podzimu padají vlašáky a náš Ferda je uměl perfektně rozlousknout, vybrat je jádra a ani kousek šlupky nesežrat....takže jsme ho nechávali. Mladej se to odkoukal od něho, ale jen částečně ,protože ten by klidně sežral i šlupku. Tudíž když už Ferda není, vlašáky sbírám pro nás a Akoušovi nesmím nechat ani jeden, protože sežraná šlupka by mohla ve střevech přeci jen nadělat paseku....
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 08:46
- Nahlásit
Takže k té cibuli se asi víc nedozvím
Máslo zbožňují všichni naši pesani, měl ho rád i předchozí. Ne že bych je tím krmila, ale občas kousek ... zatím jim z toho nic nebylo, ale co to udělá s kocurem? Těžko říct.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 08:48
- Nahlásit
tosca
Nakonec nic, vypadá spokojeně asi ho tím budu krmit pravidelně co Žán?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 08:50
- Nahlásit
On ho snědl asi půlku , a ještě nemá ani čtyři měsíce.
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 09:26
- Nahlásit
O cibuli mi říkal náš vet,že pro psa není moc vhodná. Zato česnek je výborná věc a sem tam by se měl propašovat do žrádýlka. A k těm vlašským oříškům. Já je přidávám do žrádla namleté. Prý jsou výborné na srst.
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 09:40
- Nahlásit
Karrie
Ad brambory: Ono to není, tak že by psovi škodily. On je prostě nestráví a proto jsou jako krmivo nevhodné. Známá mi nedávno říkala, že nejlepší metoda, jak psa rychle zhubnout je dávat mu vařené brambory s mrkví. Žaludek se zaplní, ale kalorie z toho jsou minimální. Nevím, bála bych se, aby se mi pes nepos... a nikdy jsem to nezkusila. Ale ona tvrdila, že to opravdu funguje a pes toho prostě pouze víc vykadí, ale průjem nemá.
Jinak pes ještě nesmí vařené drůbeží kosti (ty dlouhé), protože se štípou a mohly by mu poškodit trávicí trakt. A kdysi jsem slyěela, že by se psům nemělo dávat vepřové maso
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 09:43
- Nahlásit
nemělo dávat vepřové maso
to myslím platí jen o syrovém, ale naše špageta ho dostává od mala a nikdy problém neměla.
Ty brambory dopoiručují v psí kuchařce udělané na kaši (místo mléka se tam dává voda) a vskutku při dietách, jen to zaplácne žaludek.
|
Gringo
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 09:50
- Nahlásit
Můj kamarád na kynologické soustředění měl na každý den připravenu jednu tatranku. Jak je tak měl na začátku pěkně na hromadě, tak se ho jedna kolegyně ptala proč jich má tolik. S vážnou tváří odpověděl, že je dává psovi na srst. Protože to byl poctivec a psovi srst opečovával velmi důkladně, tím pádem byl pes krásně lesklý, tak milá kolegyně se toho chytla a psům dává tatranky do dneška a to už je to pěkných pár let.
|
popoluska
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 10:17
- Nahlásit
Známá mi nedávno říkala, že nejlepší metoda, jak psa rychle zhubnout je dávat mu vařené brambory s mrkví
A nemate niekto najlepsiu metodu ako by pes mohol pribrat???
Krmili sme krmivom puppy large breed a tam je malo tuku, aby psy nepriberali ked rastu...teraz sme presli na normalne puppy ale rozmyslame aj nad "zatazovkou"... alebo nemate niekto nejaky tip co pridavat do zradla aby nam pribrali aspon 3 kg??? Cuba sa nam uz dlhodobo drzi na 17 kg (11 mesiacov) a napriek tomu, ze do nej cpeme asi 600g krmiva denne nejako to na nej nezanechava ziadne stopy Diky za tipy
|
wami
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 10:30
- Nahlásit
popoluska
maso...
|
popoluska
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 10:56
- Nahlásit
wami
ako krmit iba masom alebo pridavat maso??? Maso sme pridavali, aj slaninu... skusali sme aj to maso z toho ceskeho zverimexu ci ako sa to vola, surove kuracie ale to ani za nic nechcu zrat, tak sme im davali len varene hovadzie a bravcove koleno... ako pridavok...
Okrem toho mame len taky "mini" mrazak a preto nemozme kupovat niekde na jatkach vo vacsom ale len v normalnom obchode a tam to maso stoji nejako moc penazi...
Je aj nejaka ina moznost ako masoooo???? (ale cokoladovu tortu im nedam
|
wami
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 11:03
- Nahlásit
popoluska
no, prejdi na domaci stravu. Ja davam prednost syrovemu masu (s mrazakem jsem na tom podobne, takze se holt jednou za dva nebo tri dny stavuju do zveraku), ale vareny taky jde.
Jinak pokud chces ciste, aby ti pes pribral na vaze ale ne na svalech, tak mu pridavej houskovy knedliky a rohliky...
|
popoluska
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 11:09
- Nahlásit
wami
diky...
teraz su len samy sval a slacha...trochu tuku by im mozno neuskodilo
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 11:10
- Nahlásit
popoluska
co třeba zkusit jinou značku granulí, třeba zrovna ta, co má moc nesedí,
|
popoluska
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 11:18
- Nahlásit
fromeli
skusali sme rozne (proplan, acana. nutra gold)...efekt bol rovnaky az na Acanu, pri tej este schudla pretoze ju bud rovno "odovzdala" na koberec alebo ju vobec nezozrala... teraz sme presli na krmivo co ma 20 percent tuku (nutra nuggets puppy) a davky sme nechali velke, tak uvidime co to spravi...ale predpokladam, ze na nejaky vahovy prirastok treba asi cakat aj mesiac, nie? A zas moc casto experimentovat so znackami nechcem, myslim ze uz sme ich aj tak na jej vek poskusali dost... Ale dakujem za rady
|