| Autor |
Zpráva |
Vanda
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2006 13:44
- Nahlásit
Orry
tak jsem ti 2 poslala.snad půjdou normálně otevřít. když tak dej vědět, ale teď mám minimálně 2 hodiny něco mimo PC.
|
Linda L
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2006 13:49 - Změnil/a: Linda L
- Nahlásit
Vando z toho si nic nedělej, že je Bára imunní ke cvičáku. To oni mají vrozený nebo co. My jsme byli taky na výcviku nemožný. Největší komedie byl aport s podáním míčku do ruky, to se všichni káceli smíchy.
Tak dej pak vědět jak jste dopadly na veterině, a hlavně držím palce ať se nemusí stříhat uši.
Já jdu číhat na mail jestli už se mi tam hrnou ty fotky!
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2006 13:56
- Nahlásit
Vanda
dekuju, ta je teda kraaaasna je to ten typ srsti "broken"??
vsadim se za na ten strom si ji vysazovat nemusela vid??
Linda L
my na cvicaku taky valime
uz "umime" sedni, lehni, pac, trochu plazit, zustan a ted ucime sudy
aportujem jen kdyz neni neco zajimavejsiho
|
Linda L
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2006 14:34
- Nahlásit
My jsme si vylepšili Pac - dáváme Pac, Druhou a Obě. Největší sranda je Obě - to se pes podá celý A místo zůstaň říkám ZŮPES. A taky to funguje Berťa taky rozlišuje Přines a Tady přines. Přines je že s tím aportem flákne o zem a Tady přines je že ho podá do ruky. No s tím bych se mohla pochlubit na cvičáku, jak jsme si pěkně upravili povely "k obrazu svému". A ještě máme povel Pohladím - to je fakt drsný - ale to už jsem tu určitě vyprávěla.
Plazit a sudy bohužel neumíme, a myslím že takhle daleko to ve výcviku nikdy nedotáhnem.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2006 14:38
- Nahlásit
Linda L
tak to jste sikulove..pac umime zatim jen jednou packou, ale Orry umi obe
pohladim...jsi mi nevypravela pochlub se
plazit a sudy casem urco naucite...ze zkusenosti vim ze absolutne neplati "staryho psa novym kouskum nenaucis"...orry se plazit naucil az v 10letech
|
Linda L
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2006 14:44 - Změnil/a: Linda L
- Nahlásit
Pohladím, to je takový povel, že si s Bertem hrajeme, obvykle aportuje, a když už jako chci hodit, tak on popoběhne jakoby napřed, aby u toho aportu byl pak dřív. V tu chvíli stačí natáhnout ruku (ideálně v sedě na zemi) a říct Pohladím. Berťa se okamžitě změní na televizní hvězdu pořadu Chcete mě? (největší ubožáček, denně mlácený, ocásek až na břiše, sklopená hlava, plouživá chůze) a takhle se ke mně připlazí. Hlavou tak akorát na dosah ruky, ale ani o centimetr blíž. VELICE útrpně se nechá pohladit (druhou rukou s tenisákem se nesmí ani malilinko pohnout!), pak stačí jenom naznačit že už házím a v tu samou vteřinu je pes v trapu.
Jak se učíte to plížení?
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2006 14:54
- Nahlásit
Linda L
to je bozi..to musi byt pohled
me si malem rocky ukroutil hlavicku kdyz jsem mu postela melodie na mobilu
plazim se uci tak, ze das lehni v jedne ruce mas pamlsek druhou kdyztak (kdyby mel tendence se zvedat) pridrzujes zadecek a ruku s pamlskem tahnes pred pejsou a rikas povel plazit..s pamlskem nam to jde vyborne
|
Linda L
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2006 14:56
- Nahlásit
Letím pro piškoty - dnes odpoledne se budeme plazit!!!
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2006 14:59
- Nahlásit
Linda L
my zatim vse delame za pomoci pamlskuuuuu
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2006 15:01
- Nahlásit
Linda L
nejlepsi je ucit "sudy" teprv ted po 14dnech zacal chapat co asi po nem chci ale ve skolce rikali ze je to tezky
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2006 15:08
- Nahlásit
Já bych se zase vrátila k tématu
jajinax
byla jsem kouknout v bylinkářství a dá se koupit tinktura, bylinka jako taková a pak i bobule - tablety.
Já si koupila bylinku a budu z ní dělat odvar a normálně ho naleju do misky, ale mám tu zkušenost, že naše špageta bylinky může.
|
Vanda
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 07:22 - Změnil/a: Vanda
- Nahlásit
Všichni
Včera jsme byly znovu na veterině. Dostaly jsme jinou mast - kromě kortikoidů jsou v ní i antibiotika, což je fajn, protože Bára má na jednom uchu ten okraj cca 3 cm živou ránu, takže doufám, že takhle se vyhneme infekci a ještě jsme dostaly agapurin - ten prý bude brát několik měsíců. Je to prý autoimunitní onemocnění, které se bude s velkou pravděpodobností vracet - prý se to často objevuje takhle jaro/léto a přes zimu je klid.
Linda
Jdu ti poslat nějakou tu fotku, ale nemám nic moc - pokusím se to napravit teď o víkendu, kdy jedeme do parku,kde koně mají military překážky, které Bára bez problémů překonává .
Jinak její plazení jsou spíše přískoky a její aport spočívá v tom, že něco donese a doslova to na mě vyplivne
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 07:31
- Nahlásit
Vanda
tak hlavně, aby to pomohlo.
Špagetka to nemá nijak dramatický, spíš to vypadá jako lupy a ty chlupy tam moc nedrží, ale zase tam hned rostou, krom toho má ušiska celkem vysušená kompletně. Ale v laborce nic nezjistili, tak fakt nevím.
Ještě zkoušíme krmení jehněčím a pokud se celkově stav nevylepší, budeme dělat krevní testy. Ona měla i suchou kůži, ta už je teď OK, tak uvidíme, co bude dál.
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 11:11
- Nahlásit
Vanda
Možná by na to pomohlo kromě té masti homeopatika. Já komunikuji po mailu s MVDr. Müllerovou z Brna. Kontakt na ni trojsky.kun@volny.cz. Na kožní problémy zabírají homeo docela dobře.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 08:17
- Nahlásit
Tak hlásím, že jsem asi problém suchých konců uší vyřešila.
Koupila jsem Janův olej (olej z třezalky) a Michelle jsem konce uší asi 10 dní masírovala, sice měla trochu umaštěné chlupy, ale to do hodinky vždy zmizelo. Po těch 10 dnech jsem uši "vyprala" v šamponu pro suchou kůži a ty "lupy" či co to bylo už tam nejsou. Takže snad hurááááááááá
|
jajinax
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 11:23
- Nahlásit
fromeli
tak to je supeeer, můžeš mi, prosím prozradit, kde se ten olej dá koupit. Díky
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 11:44
- Nahlásit
jajinax
já ho koupila v bylinkářství, na Budějovický v Prioru.
|
Petka86
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2014 11:53
- Nahlásit
Ahoj, obnovuji tuto diskuzi a doufám, že za těch pár let už byl učiněn aspoň nějaký pokrok v léčení krvácejících konečků uší..
Naše RR s tím má momentálně taky problém a už jsem zoufalá . Dolečujeme zánět ucha a údajně tím si prý rozjela ten krvácející konec ucha (jak občas zatřepala hlavou). Takže momentálně čistíme ucho vevnitř, kapeme tam antibiotika a na krvácející ránu na uchu nám veterinářka dala koloidní stříbro. Rána se jí vždycky zacelí a pak jednou zatřepe hlavou a zase si to rozmlátí. Pokud hlavou netřepe, neteče to, ale už ji kousek ucha chybí. Kdybych dokázala zabránit občasnému zatřepání hlavou, tak už by z toho nejspíš byla venku. Mám ji zkusit ucho nějak přivázat k hlavě? Nebo oblepovat? Pokud se jí to do 14dnů nespraví, tak ji prý uspí a kousek ucha ji uřízne a pošle na testy. Předpokládám, že se jedná o biopsii jak tu někdo zmiňoval? Jinak se ta biopsie udělat nedá? Nemáte nějaké další tipy co vyzkoušet? A máte někdo zkušenosti s tím koloidním stříbrem prosím?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2014 15:42
- Nahlásit
Petka86
Koloidní stříbro je skvělá věc. Bohužel, jestli se jí to vrátí, jakmile zatřepe, nebude to nijak jednoduché. Dá se ucho "přivázat" k hlavě - udělá se obvaz kolem celé hlavy a to ucho se tam jakoby přiobváže. Ale pokud doléčujete zánět, nebude to pro to ucho dobré, hezky se tam zapaří a může to celé začít nanovo. Ještě mě napadá zkusit udělat takový jakoobvaz - něco jako se dělá, když se potřebuje štěndu postavit ucho, které nechce stát. Jinak bych dávala vyšší dávky vit. C a přidala věci s obsahem železa.
|
Petka86
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2014 08:12
- Nahlásit
corgi
Díky moc. Máš pravdu, to přivázání k hlavě by tomu zánětu moc neprospělo Vitamíny určitě vyzkouším. Může pes vit. C tablety určené pro lidi? Ona sice jí veškeré ovoce i zeleninu, ale to jí asi stačit nebude..
A máte někdo zkušenosti s tou biopsií? Jak to probíhalo? Moc se mi ji nechce zbytečně nechat uspávat
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2014 10:29
- Nahlásit
Petka86
s ušima neporadím, ale k tomu vit. c - akorát dozrávají šípky, trhej při procházkách, doma usuš a každej večer dej hrst do hrnku, zalej studenou vodou a ráno máš výluh s vit. C - nalej do misky - pokud by nechtěla pít, přidej trošku medu. A můžete se spolu podělit, bude se to hodit i Tobě Teda podělit ne z jedný misky :-D, ale z toho hrnku :-D.
|
Petka86
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2014 11:36
- Nahlásit
PetraK
Díky za fajn tip! Zrovna včera jsem koukala na takový pěkný keř s šípkama na který jsme narazili na procházce..
Jj ta jak uvidí, že to pije panička, určitě tím nepohrdne :-D
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2014 11:52
- Nahlásit
Petka86
no a máš to zadarmo . Pochopitelně vyluhovat můžeš i ty čerstvě nasušené . A mimochodem v zimě, dát si vařit vodu do hrnce, mrsknout tam hrst šípků, nějaký to jablko, skořici, hřebíček a med - hmm, mňam. :_)
Ještě mě napadá k tomu hojení - je to čistě jen a jen nápad - levandulový éterický olej
http://eshop.karelhadek.eu/levandulovy-extra-eteri cky-olej
nemám vyzkoušeno na otevřené rány jako takové, ale na opaření - vlastní mi zafungoval suprově, na hojení jakékoliv oděrky taky prima.... je to jen nápad. Pokud bys to chtěla vyzkoušet - chce to kouit kvalitní - zrovna u Hádka to kvalita je. Všechno co je tam o ní napsáno funguje. Já na ní nedám dopustit.
|