Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Nekrotizace okrajů uší
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Vanda
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 07:48
- Nahlásit

Poohlížím se po někom, kdo by měl praktickou zkušenost s problémem, který včera vetka diagnostikovala mojí fence - začali se jí dělat stroupky na uších - z 99 % po jejich okrajích. Říkala, že je to tím, že se ty kraje dostatečně neprokrvují a tkáň tam v důsledku toho odumírá. Dostali jsme krém - belosalic a máme za týden zase přijít. Ptala jsem se co nejhoršího z toho může být a vetka řekla, že v nejhorším případě by jí tu nekrotizovanou tkáň (tzn. okraje uší) museli uřezat. Tak jsem se chtěla zeptat jestli jste o tom někdo neslyšel... Díky Vanda

Evik
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 08:19
- Nahlásit

nejsem si jistá, zda to, co měla fenka mé tety, bylo totéž co popisuješ, ale tetiná čubina NO mívala taky stroupky na okrajích uší - po skoro celých okrajích uší, hlavně ale na špičkách. Teta jí to mazala taky nějakou mastí od veta, ono se to nikdy moc nezlepšilo, ale ani nezhoršovalo. Ta mastička možná byla jen na to, že tím, jak to teta mazala, vlastně masírovala ty uši takže možná zlepšovala to prokrvování. Besince nic řezat nemuseli, žila s tímhle "postižením" cca od svých 5 do 12 let, kdy zemřela. Ani jí to, co vím, nijak nesvědělo, takže to nedrbala.
Držím palce, ať to není nic vážného.

fromeli
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 08:22
- Nahlásit

Vanda
naše špageta má něco podobnýho, jedním z důvodů, co nám řekl vet je to neprokrvování, ale naše krom toho má i celkem suchou kůži, takže to může být i k tomu. Ale o žádném ořezávání nemluvil.

Vanda
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 08:28
- Nahlásit

Vetka říkala, že by to ořezání byla jen krajní možnost. Jinak říkala, že léčba je na hodně dlouho. Ale já už sem zvyklá, kdykoli Báře něco je, tak je to na hodně dlouho a (většinou) i za hodně peněz....

RoSa
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 08:43
- Nahlásit

Jestli je to špatným prokrvováním kapilár, tak by mohlo pomoci podávání Ascorutinu a Ginkgo biloba (jinan dvoulaločný).

Alis
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 19:58
- Nahlásit

Já slyšela jen o vaskulitidě, projevuje se to stejně, nedostatečným prokrvením se udělají stroupky a potom může přijít i kousek ucha. Léčba agapurinem (je na předpis). Nebo taky to zmiňované ginkgo. Na stránkách [url=www.mscoursing.com][/url] jsem pak vyčelta ještě VITAMIN "C" (100-kový na den, ale mohou se po něm tvořit močové kameny, takže ne dlouhodobě) a také acylpiryn, také ne dlouhodobě, jen občas 1/2 denně.

Vanda
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 07:42
- Nahlásit

Budu se muset v pondělí na kontrole vetky pořádně vyptat - byla jsem z toho poněkud šokovaná. V té masti co teď máme jsou kortikoidy takže podle lékárnice se nedá brát dlouhodobě. Vypozorovala jsem, že tam kde se jí udělá stroupek, který odpadne, tak jí pak chybí ten okraj ucha a místo po stroupku vypadá jako puchýř. Zřejmě už to nedoroste a bude vypadat jako že jí ty uši někdo okousal. Jediné pozitivní je, že podle mě jí to rozhodně nebolí a v podstatě ani nesvědí tak moc jak by se dalo předpokládat.

moll
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 07:50
- Nahlásit

na spektru v pořadu RSPCA ukazovali, že nekrotizaci okrajů uší měla jakási světlá kočka. diagnostikovali rakovinu kůže v důsledku malého množství kožního barviva, ušiska trochu přistřihli a kočka byla v poho. dál se to nešířilo.

fromeli
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 08:31
- Nahlásit

Vanda
kortikoidy jsou pěkný svinstvo, takže rozhodně nepodávat dlouhodobě. Zkusila bych ten jinan, dá se v pohodě sehnat jako tinktura a pak se ředí trochou vody.

jajinax
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 14:00
- Nahlásit

fromeli
asi budu mít hloupej dotaz,ale zajímalo by mě jestli se mají ty uši potírat tinkturou nebo jestli mám fence podávat tinkturu nebo tablety vnitřně? mám zlatého retrívra a oschlé konce uší máme už asi 2 roky, takže za jakoukoli radu díky.

jana33
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 14:02
- Nahlásit

Vanda
A co máš za plemeno? Vím,že na to hodně trpí RR, vím,že to nedávno probírali na svém foru

Vanda
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 14:15
- Nahlásit

jana33
Parson Russel Teriéra. Myslím, že jsou na kožní nemoci dost náchylní, alespoň ta moje - tohle už je druhý vážný kožní problém, se kterým se potýkáme

fromeli
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 14:47
- Nahlásit

jajinax
normálně jí to dej vypít
Ono je jedno, co budeš dávat, jen možná ta tinktura bude levnější než ty tablety.

Linda L
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 10:19 - Změnil/a: Linda L
- Nahlásit

Ahojky Vando, já jsem si přečetla celé téma až do konce a pak jsem si teprve všimla, že píšeš Ty! To teda koukám, jaké máte trápení. Bertrám nikdy s kůží neměl nejmenší problém.
Dej vědět jak se Vám daří a pošli nějaké fotky. (my máme dost novinek na webu). A mimochodem, né že bych se chtěla chlubit, ale Berťa je český šampión.
Zatím čauky, Linda

Orry
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 10:21
- Nahlásit

Linda L
ahojky, tebe jsem tu uz dloho nevidela

Linda L
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 10:26
- Nahlásit

Noo, náhodou jsem nakoukla a oni se tu rojí Russlíci

Orry
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 10:32
- Nahlásit

Linda L
mno nase diskuse trochu zeje prazdnotou..meli bysme ji oprasit ne??

Linda L
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 10:36
- Nahlásit

Budem pokračovat tady ne? Vyhrazeno pro Russelly Jak se má mrňousek? Je pořád tak krásný a nebo je ještě krásnější?

Orry
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 10:40
- Nahlásit

Linda L
tak jak chcete..klidne tady..pokud to zakladatelce nevadi

Orry
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 10:56 - Změnil/a: Orry
- Nahlásit

Linda L
prcek se ma skvele..krasne roste
od dvou mesicu chodime do psi skolky...a mame tam kamosku parsonku abbynku

omlouvam se

Linda L
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 11:32
- Nahlásit

Jéžíííš, to je přesně Berťovo držtička Mně nikdo nevymluví že ty Russelové jsou ustálený plemeno. Fakticky jak vlastní bráchové Je nááádhernej.

Orry
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 11:41
- Nahlásit

Linda L
dekujem
jasne ze jsou brachove..akorat nam nevyrostou nozicky

uz mame tri galerie plne fotek
http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=galeria&gall ery_id=856
http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=galeria&gall ery_id=778
http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=galeria&gall ery_id=746

panicka je blazen do fotografovani mnooo

das mi odkaz na vase webovky?

Linda L
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 11:45
- Nahlásit

www.sweb.cz/parson_russell_bertram

Hned jdu okouknout galerie.

Orry
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 11:53
- Nahlásit

Linda L
krasne fotecky
boží je ta jak je Bertik v te krabici od darku...opravdu DARECEK
jinak gratulujem k uspechum!!

http://www.abbyprt.wz.cz tohle jsou stranky nasi kamaradky ze cvicaku Abbynky...taky pekne cislo

jinak ted chodim i na forum na mujpes

Linda L
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 12:33
- Nahlásit

Tu krabici jsem vyráběla speciálně a pouze pro něj, a taky ji nakonec poctivě sežral

Orry
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 12:42
- Nahlásit

Linda L

Vanda
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 13:15 - Změnil/a: Vanda
- Nahlásit

Linda L
Bertrámovi gratuluju. Bára je krom všech druhů nemocí šampion leda tak ve své nezdolnosti s jakou odmítá tvářit se jako slušně vychovaný pes. Pán, se kterým jí cvičíme říká, že takhle tvrdý ze všech, které viděl, byl leda jeden pitbul Jinak s tou kůží nc moc - ty ouška měla ráno tak hnusný, že se asi vydám na kontrolu na veterinu dnes, i když jsme měly přijít až v pondělí - už tam z nás taky mají legraci. Přemýšlím, jestli mám nějaké nové fotky. Jestli něco najdu pošlu ti je do mailu. Teď s ní občas chodím ke koním, ale bohužel fotky nemám - i když by byly dost zajímavý

Orry
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 13:30
- Nahlásit

Vanda
ahoj, ja byh taky rada videla tu tvoji russllici

drzime palce s ouskama!!!

Vanda
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 13:35
- Nahlásit

Orry
Nemám žádnou z fotek na netu, takže můžu leda poslat na mail, když mi ho tu napíšeš

Orry
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 13:36
- Nahlásit

Vanda
vorry@seznam.cz

dekuju
a jak je stara??

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání