| Autor |
Zpráva |
žanda
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 16:02
- Nahlásit
kdysi jsem vedla diskuzi na toto téma s naší veterinářkou........ne že bych psa chtěla kastrovat,jen jsme s povídaly, podle ní dochází v průměru cca o 5-10 procent zklidnění psa a sama mi říkala, že z jakýchkoliv výchovných důvodů je to podle ní blbost. I podle mě.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 16:17
- Nahlásit
Já mám pesana kastrovaného od února. K částečnému zklidnění došlo,ale to nepřičítám kastraci,ale věku - rok a půl. Je stále hyperaktivní,ale už to není to co bývalo,zaplaťpánbůh Už nemá tendence letět ke každému pesanovi prozkoumat,zda to není háravá čuba. A hlavně - nevyje doma do tří do rána,protože v sedm večer očuchal venku značku háravé čuby! Což byl i důvod,proč jsem ho nechala kastrovat. Jinak stále rád machruje na větší psy,pak se tváří,že on nic,on muzikant, psi ho berou stále stejně,žádný na něj nenaskakuje (možná poznají,že by si to líbit nenechal) ani ho nijak víc neočichávají atd. prostě všechno zůstalo tak,jak bylo. Nelituju! Na druhou stranu je pravda,že bráchův kokr se po kastraci začal chovat jako štěně,ale to bych řekla,že je spíše vyjimka.
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 19:22 - Změnil/a: Tonda
- Nahlásit
jindriska
Ten pes zdrhne jen kdyz nejsou doma.A podle me je jde hledat,protoze obchazi mista kam chodi i oni.
žádný pes nemůže být zdrhač, když se pořádně zabezpečí plot
Znal jsem jednoho kokra,krery se dokazal podhrabat pod zaklady zdeneho plotu,rozkousat pletivo,a kdyz se mu udelal kotec z kari siti,tak je stejne prelezl.
A tato potvurka je to same,preleze i dvou metrove pletivo.
Boxer to neni,jo to cistokrevny orech.Jmenuje se BASTY,foto je zde
http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=ukaz&media_i d=4503
ta nedobrota mu kouka z oci
Jak uz jsem psal,neni to jen o tom zdrhani,ale je i agresivni na psy a kolemjdouci a ptaky na dvore dokaze honit a stekat na ne i hodiny.Jestli budou majitele ochotni dat penize a nebo svoleni ke kastraci to jeste nevim.Chtel jsem to tu prve prodiskutovat,nez jim to navrhnu.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 20:13
- Nahlásit
Tonda
nazdar tondo,tak jak jsi se nakonec rozhodl,jestli jsem dobre pochopila,tak pes neni tvuj,ale koukam,ze ti zalezi na jeho osudu,divala jsem se do galerie,krizenec je to pekny,jen ti reknu,ze to neni levna zalezitost ta kastrace,pak napis,jak jsi dopadl.dana
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 20:43
- Nahlásit
nemethova5
Mas pravdu muj neni,me ale zalezi na kazdem pejskovy.
Taky proto to rozhodnuti nebude na me.Ja osobne bych "to" svemu psovy,pokud by neslo o zdravotni duvody nikdy neudelal.Stacilo me kdyz jsem drzel pri kastraci naseho ponika Blacka,viz stejne foto.Muzu ti rict ze jsem citil s nim a mel jsem takovy divny pocit v rozkroku...
Asi je pozvu ke mne a dam jim tuhle diskuzi precist nech se sami rozhodnou.Dam vedet jak to dopadlo.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 21:47
- Nahlásit
Tonda
Asi je pozvu ke mne a dam jim tuhle diskuzi precist nech se sami rozhodnou.Dam vedet jak to dopadlo.
Myslím, že je to velmi rozumné řešení.
Muzu ti rict ze jsem citil s nim a mel jsem takovy divny pocit v rozkroku...
Tohle říkal kamarád taky, když museli nechat kastrovat psa ( ze zdravotních důvodů)....bohužel u nich už bylo pozdě a pejsek nepřežil
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 21:55
- Nahlásit
Tonda
to ti verim,ze jsi mel hnuśny pocit,ja kdybych nemusela sveho ovcouna nechat kastrovat,tak ho necham tak,jenze uz to mel dost ten nador velky,mohlo dojit k utrzeni a pes by to pak asi nerozchodil,zdechl by ve velkych bolestech,muzu ti rict,ze jak se probudil,tak nastala asi moje nejvetsi nocni mura,celych dvanact hodin zvracel a zvracel,uz to nechci zazit,uz chudak daval hlavu do kybla sam,proste to nebyla takova idyla.tak se zatim mej a pak me informuj.P.S.zvirata jsou pekny.
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 08:57
- Nahlásit
Tonda
Basty je opravdu moc krásný. Zkušenosti se psím tulákem nemám, já bych to řešila, když by selhával superzabezpečný plot, kotcem a návštěvami cvičáku. To je dle mne schůdnější varianta než jít pod kudlu.
|
Pet
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 09:54
- Nahlásit
Tonda
Mas pravdu muj neni,me ale zalezi na kazdem pejskovy.
Ja osobne bych "to" svemu psovy,pokud by neslo o zdravotni duvody nikdy neudelal
To jsou tak protichůdné věty. Proboha proč si myslíš, že dospělý pes po kastraci zůstane ležet na zápraží a čekat příchodu svého nezodpovědného majitele.
Ten pes má už naučené chování a kastrace ho nezmění rozhodně v tom smyslu, že nebude utíkat, nebude "agresivní" na jiné psy. Nevěř tomu.
Mě spíš zajímá, jestli se tomu psovi někdo věnuje. Chodí s ním majitelé pravidelně ven? Má ten pes nějakou zábavu?
Mmch. je to moc krásnej pes, z očí mu koukaj max. rarášci, ale ne nedobrota
|
aren
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 11:36 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Tonda
Já jsem se před třemi lety ujala pejska, který se toulal. Jeho majitelé se mu nevěnovali, jezdili často pryč za svými zájmy, nebo na cvičáky s čistokrevnými psy, které připravovali na výstavu. Na Píďáska celkem kašlali. Ne že by ho neměli rádi, to ne, pomazlili, pochovali, ale nikdy s ním nešli na procházku. Tak se Píďásek toulal, znala ho celá vesnice. Býval i hladový, protože kolikrát nevěděl, kdy k nim přijde soused - zástupný krmič.
Píďáska jsem si vzala tříletého, beru ho všude ssebou, spí se mnou v posteli, i v této chvíli podřimuje v košíku pod mojí židlí. Chodíme na dlouhé procházky, tak čtyři hodiny denně.
Můžu říct, že ač je stále bez vodítka a s bezvadně fungujícím neporušeným mužstvím, nehne se ode mně na krok.
Chci tím říct, že souhlasím s Pet. Že útěky psa neovlivní kastrace, ale to, jak se mu páníčci věnují.
|
Pet
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 12:07
- Nahlásit
aren
jj, přesně. Kastrace nic neřeší, je to kravina.
Tondo vem rozum do hrsti a na kastraci z "výchovných" duvodu zapomeň. Na tvém místě bych maximálně promluvila s majitelem psa a nebo se psa ujmi sám. Ale netrap ho s operačním zákrokem, který rozhodně nevyřeší to co chceš vyřešit.
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 13:43
- Nahlásit
[/i]Pet
To jsou tak protichůdné věty.
Nevim co je na tom protichudneho.Ikdyz neni muj,tak bych ho nechtel nekde potkat prejeteho a nebo bych nechtel aby mu nejaci sousede neco "hodili",protoze uz si nekolikrat stezovali na to jeho neustale stekani na ptaky,coz dela kdyz nejsou doma.
Proboha proč si myslíš, že dospělý pes po kastraci zůstane ležet na zápraží a čekat příchodu svého nezodpovědného majitele.
Nikde jsem nenapsal ze si to myslim.Procti si to znovu,psal jsem ze se na to chci zeptat.Opakuji,znam to jen od koni a tam to k celkovemu zklidneni vede.
Majitele se mu venuji,ale urcite ne ctyri hodiny denne.Jenze rano pred odchodem do zamestnani neni mozne ho utahat.A jakmile ho nechaji doma samotneho,tak ten se je vyda hledat.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 13:50
- Nahlásit
Tonda
Upřímně si myslím,že by ho buď měli nechávat doma nebo mu postavit kotec a nechávat ho po dobu nepřítomnosti tam. Mám dva pesany a vím 100%,že pokud bych bydlela v domě se zahradou,tak jeden z nich by se určitě chtěl taky vydávat na špacír v mé nepřítomnosti. To už je nátura. Druhý by zase 100% čekal u domu. Samozřejmě,že tohle kastrace nevyřeší. Ovšem vyřešila by,pokud by chodil za fenkama,to je logické. K určitému zklidnění by dojít mohlo,ale jak už jsem napsala v jednom z předešlých příspěvků,můj super hyperaktivec se zklidnil pouze na úroveň hyperaktivec
|
Pet
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 14:18
- Nahlásit
Tonda
Nezlob se, budu ted ostra, ale pokud mi bude velmi zalezet na psovi, tak nebudu premyslet o tom nejjednodusim reseni pro cloveka, a jeste neucinnem, kastraci.
Já oceňuji, že ti na něm záleží, ale pochop už, že tohle kastrace vážně nevyřeší. Vždyť si přečti lidi, kteří ti tady psali a kteří mají doma kastráta.
A chápu, útěkáři-to je nepříjmený, sousedi taky měli takového, mohli s ním chodit 2 hodiny venku, vrátili se, a pes pootevřenými vrátky vyběhl a den ho nikdo neviděl. Je to o špatném vztahu a nezvládnuté výchově. Ten pes to jednou zkusil, moc se mu to zalíbilo, tak proč by v tom nepokračoval.
Utekl by i v cizím prostředí nebo si "jen" potřebuje obejít ta svoje místa? Nevíš?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 14:21
- Nahlásit
Pet
Věř mi,že ne vše je o vzájemném vztahu a výchově. Náš kříženec naší smečku zbožňuje,ale když by měl možnost,tak by na špacír zaručeně chodil. Je to totální "nezávislá jednotka" přesvědčená o tom,že všichni lidi na světě ho neskonale milují a on je proto všechny musí oblažit svojí přítomností. Ti,že ho někdo jako štěně uprostřed zimy v noci shodil z mostu s vykloubenou nohou považuje za "nedopatření" ))
|
Pet
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 14:38
- Nahlásit
jana33
Jani jenomže právě že píšeš ale když by měl možnost, tak to snad o něčem je...minimálně o tom, že mu tu možnost nedáš. Což je základní věc, ne?
A ty ho venku tedy nemůžeš vůbec pustit z vodítka?
Mám taky samostatnou jednotku, která je přesvědčená že mu svět leží u nohou , útěkář teda není, k tomu má daleko, ten se bojí o to svoje teplý místečko v křesle. Ale pokud mu nabídnu díru v plotě a on to párkrát zkusí, asi by se mu takové dobrodrůžo taky líbilo.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 14:43
- Nahlásit
No nedám páč bydlím v bytě. Ale když jsme byli na chalupě,kde nejsou ploty,tak obíhal sousední baráky a chodil zdravit všechny sousedy. Naštěstí máme chatu na samotě,jsme takový ostrůvek tří domů v polích a u lesa.
No pustit z vodítka - když jsme mimo město,tak ho pustím, on poslouchat umí,ale není spolehlivej,takže 10x poslechne na první zavolání a po jedenáctý se rozhodne,že teď zrovna se musí podívat támhletím směrem a řvi si jak chceš. Takže na vesnici na louce je to v pohodě,on není vysloveně zdrhač,takže vím,že když najednou zmizí,za chvíli se zase objeví,ale v Praze v blízkosti silnic si to nelajsnu,protože nevím,kdy mu přeskočí v té jeho kebuli a někam vlítne. Naštěstí máme u nás velké psí hřiště,kde se může vylítat do sytosti. Jinak je na vodítku,v bezpečnějších místech se stoupovačkou.Já mám takové extrémy - labroš je totální závislák,vořech samostatná jednotka se vším všudy
|
Pet
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 14:58
- Nahlásit
jana33
á tak to tak strašná samostatná jednotka není...teda je, ale není tulák a zdrhač. Jen má svou hlavu a občas to musí ukázat paničce. To znám. Do 10 metrů funguje 100%, od 50m podle svého rozumu, míry utahání a hladu.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 15:18
- Nahlásit
Pet
No ale já jsem z něj občas na nervy. Měla jsem kokřici,vodítko jsme takřka neznali,pak labroše,vodítko neznáme,ale "tohleto" je neukočírovatelný Nejhorší na tom je,že si toho našeho vychácanka každej zamiluje,jak já tvrdím,miluje ho každej,kdo ho nemá doma Dokonce i lidi,kteří psy ažtak nemusí jsou z něj celý zblázněný. Teď jsem byla u kamarádky na vesnici a když jsme byli na louce,tak se strhla celá mela,tak jsme se utíkali schovat do lesa. A jeden pes najednou nebyl,můžeš hádat jakej. Víš,co ten zmetek udělal? Vrátil se do vsi a namířil si to přímo k baráku kamarádčinejch rodičů,kde jsme se předtím zastavovali. Když jsme se vrátili,tak už byl zabydlenej a sežral pytel piškotů. A na mě koukal stylem - tak kde jste se toulali a co mi dáte za to,když půjdu s váma,abych si nepohoršil,když tady mám rozdělaný piškotky. A pak mi řekni,jak mám tomu zmetkovi vysvětlit,že se bez naší smečky neobejde? Ale už aspoň cíleně nezdrhá,to dělal,když jsme ho našli a to bylo fakt o nervy. Je to prostě náš vychcánek vychcánkovskej.
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 16:57 - Změnil/a: Tonda
- Nahlásit
Pet
Proboha proč si myslíš....,ale pochop už,
ty ke mne pisej jako kdybych byl 100% zastance kastrace.Ale to ja nejsu,kdybych byl,tak jsem tuto diskuzi vubec nezalozil a hned bych jim to navrhl a snazil se je presvecit o kastraci jako o jedinem a nejlepsim reseni.Chapes to uz?Chtel jsem jen znat nazory ostatnich,zkusenejsich.A dekuju i tobe za tvuj.
Vim ze je to o vychove psa a taky jsem psal v jednou vyse uvedenem prispevku,ze pes neni dobre vychovany.Ja ale pro nej v tomto ohledu nemuzu,snad krome rady,nic udelat.Nemuzu si ho vzit k sobe.Za prve by me ho nedali,maji ho radi,za druhe toho mam moc a nemel bych na nej cas.A taky zabezpecit muj 6000m2 pozemek proti zdrhnuti toho raracha je nemozne.
Muj pes me nezdrha,ikdyz by to pro neho nebyl zadny problem.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 17:33 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Tonda
Majitele se mu venuji,ale urcite ne ctyri hodiny denne.Jenze rano pred odchodem do zamestnani neni mozne ho utahat.A jakmile ho nechaji doma samotneho,tak ten se je vyda hledat.
Tohle mi asi původně nedošlo. To není tulák, on hledá páníčky. To kdyby můj Píďa mohl když někam odejdu (jako že je chudák zamčený v 6.patře v paneláku), tak by mě šel hledat taky. To ale kastrace nevyřeší zcela určitě!
Jako řešení vidím pevný prostorný kotec na nezbytnou dobu nepřítomnosti páníčků.
|
Pet
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2006 09:37
- Nahlásit
Tonda
Tak jo, beru. Asi jsem se načertila, že tak vůbec někdo může uvažovat
Souhlasím s aren - i kdyz nejsem zastance kotcu, tak na dobu nepritomnosti panicku prostorny kotec s poradnou boudou, ktery zamezi vyletum pejska a jeho prip. urazu.
jana33
jo, to si umim predstavit. Jeho fotka by nebyla?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2006 09:52
- Nahlásit
Pet
Tady ne,ale když mrkneš na mujpes.cz,tak ve fotogalerii Sam a Ferda. Poznávací znamení - jedno ucho nahoru,jedno dolů a ocas jak buřt
|