| Autor |
Zpráva |
Tonda
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2006 06:57
- Nahlásit
Chtel bych se zeptat,jestli dochazi po kastraci psa k jeho celkovemu zklidneni.Znami maji psa,ze ktereho se stal notoricky zdrhac,jakmile ho nechaji doma na dvore osamote.Neutika jen za fenami,ale jde se jen tak probehnout a navstivit nekolik jeho oblibenych mist.Ke mne za mim psem zdrha temer denne.Pohraje se a jde zase o dum dal.Mimo to je dost agresivni na jine psy,na ptaky a kolem jdouci vydrzi stekat hodiny.
Myslite si ze by kastrace pomohla?Mnou navrhovane dlouhe prochazky a utahani psa nezabira.A ja bych nerad toho psa nasel nekde prejeteho...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2006 09:47
- Nahlásit
Tonda
hele záleží kolik tomu pesanovi je..my máme něco obdobnýho doma...byl vykastrován ze zdravotních důvodů a zdrhat bude dál,protože je mu kolem 8 let...prostě u starších psů jsou věci spíš zvykový(zdrhání,nakrejvání atd.) který kastrace neodstraní
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2006 10:45
- Nahlásit
Tonda
pomoci to teoreticky může, v tomto případě je však pravděpodobnost, že by se nadělalo více škody než užitku.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2006 11:41
- Nahlásit
Tonda
ja mam vykastrovaneho ze zdravotnich duvodu(mel nador na prostate),mela jsem strach,ze bude z neho tunta,chodim cvicit a delam obranu,vubec nic se nezmenilo,rekla bych,ze pes je porad stejny,vet mi vysvetlil,ze pokud se vykastruje zvire do jednoho roku,bude porad chovanim jak stene,pokud se vykastruje od roku a vic,nic se na tom nespravi,pes bude porad stejny,takze kastrace pro chronickeho zdrhace nic neresi.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2006 11:53
- Nahlásit
Tonda
Vždycky je těžko říct, jak bude pes na kastraci reagovat. Nemůžu souhlasit s nemethova5, protože znám dost psů kastrovaných daleko po roce (nejstarší 9 let), které to zklidnilo a mimo jiné přestali zdrhat. Ale znám i takové, kteří se nezměnili ani v nejmenším. Takže pokud to nezkusí, těžko zjistí, co to s jejich psem udělá Asi se nedá říct nic jiného, než že se to může zkusit.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2006 12:13
- Nahlásit
shiba
no,ja nevim jak ty,ale kastrace psa je dost velky zasah do organismu!kdybych nemusela,tak sveho psa nenecham ani v nejmensim vykastrovat,protoze ted zacina mit po kastraci problemy,jako je vaha,tlak atd.,to mam psa,ktery je v kondici,neni to zadny gaucak.takove zkouseni,jako vykastrovat,nebo ne,neni to nic prijemneho.co znam kastraty,at feny,nebo psi,tak jejich povaha se vubec nezmenila,ze jich neni malo,ja byt tondou,tak se radsi poradim s vetem,aspon u dvou,nezavisle po sobe,ja myslim,ze kastrace neni mereni teploty.
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2006 12:14
- Nahlásit
Diky vsem,pes ma neco malo pres dva roky.Zkusim jim to poradit.Ja osobne moc pro takovou operaci,pokud nemusi byt ze zdravotnich duvodu,nejsu.No ale pokud by jim to pomohlo,tak budiz.Odkazu je na meho veta,ten jim ucrite taky poradi co a jak.
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2006 12:17
- Nahlásit
nemethova5
Ja znam spis kastraci u koni a tam to ke zklidneni vede.Tak me napadlo,ze by to mohlo u psa byt neco podobneho.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2006 12:17
- Nahlásit
Nesouhlas s nemethova5 v tom, že by to muselo platiti takto:" ze pokud se vykastruje zvire do jednoho roku,bude porad chovanim jak stene,pokud se vykastruje od roku a vic,nic se na tom nespravi,pes bude porad stejny,takze kastrace pro chronickeho zdrhace nic neresi.
"
A absolutni nesouhlas s shiba, že Asi se nedá říct nic jiného, než že se to může zkusit.
Zkoušejme na plyšácích a nebo se zkusme začít chovat zodpovědně. Zdrhání není důvod ke kstraci...leda majitele, který není schopen zodpovědného přístupu a tak je pravděpodobné, že bude nezodpovědný i ke svým potomkům.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2006 12:19
- Nahlásit
Tonda
Odkazu je na meho veta,ten jim ucrite taky poradi co a jak.
Hm, nejspíš jim poradí, jak mu zaplatit 2litry za pokus o zbavení se vlastní odpovědnosti.
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2006 12:22
- Nahlásit
Trotelchen
Ne vsichni jsou stejni....
A k majitelum psa,no netvrdim ze je spravne vychovany....
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2006 12:24
- Nahlásit
Trotelchen
nevim,ptala jsem se veta,taky netvrdim,ze jsem vsevedouci,nebo on,ale takhle mi to bylo vysvetleno,bohuzel,jinak mas ve vsem pravdu,zkouset se muze kastrovat jenom na plisacich,pokud majitel psa bude zodpovedny,tak se s tim bude zabyvat,pokud ne,tak ho necha vykastrovat(je to lehci pristup),to uz zalezi na vetovy,pokud je charakter,jestli ho bude kastrovat(vidina penez,nebo mu poradi nejakou etologickou poradnu.)
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2006 14:10
- Nahlásit
Tonda
ahoj tondo,chci to opravit,nasla jsem k tvemu dotazu clanek.KASTRACE-je chirurgicke odstraneni samcich zlaz,duvodem je snaha po odstraneni nezadouciho jednani(agrese,obtezovani ostatnich clenu smecky,rodiny,toulani),kastrace jako prevence nezadouciho chovani se provadi,bud pred dosazenim pohlavni dospelosti ve veku 4TYDNU AZ DO 30 MESICU(tady se omlouvam,takze do dvou a pul let,ne do jednoho roku),kdy ale dochazi k nedostatecnemu vyvinuti sekundarnich znaku a ztrate dominance,TAKOVY PES SE BUDE CHOVAT JAKO HRAVE STENE.cim pozdeji se kastrace provede,tim je vetsi riziko,ze si pes staci zaroven upevnit i radu nezadoucich vlastnosti,kterych se jiz po kastraci nezbavi(ruzne zlozvyky)kastrovani desetileteho psa pouze z duvodu nezadouciho chovani neprinese jiz ocekavany vysledek,to jen namatkou ze seminare veter.lekaru,aby jsi byl v obraze a nekrmila jsem te bludy.
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2006 14:46
- Nahlásit
nemethova5
Dekuju...
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2006 17:33
- Nahlásit
nemethova5
Co toooo?
takze do dvou a pul let,ne do jednoho roku),kdy ale dochazi k nedostatecnemu vyvinuti sekundarnich znaku a ztrate dominance,TAKOVY PES SE BUDE CHOVAT JAKO HRAVE STENE
Odkud prosím je tenhle blábol, že když vykastruji 2,5 letého psa, bude se chovat jako štěně.
Mohl bych znát autora?
To už je vážně trochu moc na můj vkus, pokud to psal nějaký člověk se vzděláním.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2006 17:35
- Nahlásit
Tonda
Ne vsichni jsou stejni....
Ti, co nejsou stejni, jiz z vetsiny neprovozuji praxi, nemeli by za co.....oni za to nemohou nutí je k takovému jednání náš systém...oni dobře vědí, že když to neudělají, udělá to vet od vedle a oni tak nanejvýš přijdou o zákazníka...pes jim peníze za odměnu nedonese:-/
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2006 19:00
- Nahlásit
Trotelchen
napis si do vyhledavace KASTRACE PSU,mas tam plno odkazu,co hrdlo raci,tak se podivej,nemam si duvod vymyslet,pisou to veti,tak si pocti.dana
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2006 19:16
- Nahlásit
Trotelchen
jo,jak budes na odkazu,tak si najdi odkaz:VETERINA-INFO.cz/CLANEK SEMINAR PRO CHOVATELE PSU,nebo KCHP-kryptochismus,je to uplne v kazdem odkazu,nevim duvod,proc by si veti meli vymyslet,kdyz mas tak dobreho veta,tak se ho na to zeptej!
|
Pet
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2006 20:09
- Nahlásit
sarax
Prosim, prosim, nemuzes mi napsat jaky zdravotni duvod pesan mel? Bohuzel, vypadame na kastraci ze zdravotniho duvodu taky Pes 5,5 let, velmi zvetsena prostata, zanety mocovych cest-moceni krve.
Ted jsme to dolecili, ale vet doporucil pri dalsim problemu (ktery se kvuli prostate driv nebo pozdeji udajne opakovat bude)kastraci Jina cesta pry neni.
Jak to zvladal tvuj pes? Zaznamenala jsi zmenu v chovani? Nedovoluji si na neho vice psi?
Zajimaji me spis negativni, na pozitivni zmeny rozhodne neverim a divim se lidem, kteri kastraci berou pomalu jako vycvikovou metodu - co jsem zanedbal za me zvladne kastrace. Uff.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2006 09:07
- Nahlásit
Trotelchen
Odkud prosím je tenhle blábol, že když vykastruji 2,5 letého psa, bude se chovat jako štěně.
Prijd se podivat na Veverku I kdyz asi to je vyjimka potvrzující pravidlo Jí v době kastrace bylo právě cca 2,5 roku a.. co vyvádí víš
Ale i tak si myslim, že je to spíš vyjímka, a krom toho, že "trošku" "ožila" se její projevy nezměnily ani v nejmenším. Ve vztahu k psům je pořád stejnej ťunťa, co se nechá okousávat...
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2006 18:17
- Nahlásit
Pet
ja mela to same,same zanety,pulroku antibiotika,v moci krev,vubec lecba nepomahala,pak se mu udelal veliky nador,mela jsem moznost to videt,vypadalo to jak kvetak,cose tyce toho,chova se stejne,psi si na neho nedovoluji,akorat tam je riziko,ze pes pribere,ac mu davam daleko min a ma dostatek pohybu,jinak pes mel 5let,jak se mu provadela kastrace.pes je chovanim uplne stejny.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2006 19:47
- Nahlásit
Pet
já jsem ze stejných důvodů kastrovala psa v šesti letech, bohužel negativa ti žádná nepovím, psovi se obrovsky ulevilo, takže zase začal pracovat s plným nasazením, v sedmi byl na zemětřesení v Turecku a jako nejstarší pes tam nejvíc vydržel, v devíti vyhrál s přehledem Mistrovství Moravy záchranářů. U nás doma se k němu žádný ze psů nechoval nijak jinak, a že náš mlaďas je dost dominantní, vždy ho bral jako staršího vůdce,a ani na jiných akcích jsem nepozorovala změnu od jiných psů. Dokonce se pravidelně pokoušel krýt naše háravé feny a s jednou se i svázal, užíval si bez následků....
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2006 19:51
- Nahlásit
Pet
nejlepší je, nebrat tu kastraci vůbec v potaz, chovat se ke psovi, jako by se nic nestalo, zaměstnávat ho stejně a nedělat rozdíly, pak se opravdu nic nezmění. Já měla kastrovanou i jednu fenu, a nikdy jsem neměla problém s chováním, nebo tloustnutím. Ale je fakt, že oba byli ze zdravotních důvodů a ve starším věku, feně byly tři roky. A prdlá byla do smrti pořád stejně.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2006 19:53
- Nahlásit
Pet
pesan měl nádor na varleti ve velikosti slepičího vejde jsme po kastraci od středy,takže ti zatím mnoho nenapíšu....snaší to velmi překvapeně,hledá kde je to co tam bylo...ale změn u ostatních psů jsem si zatím nevšimla...a je víc mazlivej...nicméně už nám venku opět zdrhnul,takže v tomto žádná změna....
|
Pet
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2006 20:33
- Nahlásit
nemethova5
Ebony
sarax
Moc děkuju za odpovědi.
Ebony
Já doufám, že fungovat budeme pořád stejně, žádné úlevy mu nechystám ) Tedy po zahojení...
sarax
Aha, takže to je čerstvá událost. Máš tedy ještě v živé paměti jak dlouho po operaci pejsek začal vstávat a kolikátý den po operaci že vám to zdrhnul? ))
|
Pet
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2006 20:35
- Nahlásit
Nemel tam být tenhle ale tenhle
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2006 20:53
- Nahlásit
Pet
no vstal hnedka jak jsme ho přivezli domů...operovali ho kolem 13 hodiny a kolem 15-16hod se už začal motat po bytě.....a zdrhnul nám někdy v pátek...a operovanej byl ve středu nebýt otho že ho táhnou ty stehy nebylo by to na něm poznat..jen měl bplesti včera a dnes..dostal injekci a je v pohodě
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 10:07
- Nahlásit
Tonda
žádný pes nemůže být zdrhač, když se pořádně zabezpečí plot! Když jsou ochotný dát peníze do kastrace, která to dle mne nevyřeší, ať investují do pořádného zabezpečení plotu. Ten pes se asi nudí, tak se snaží se zabavit a pobavit sám. Věnují se mu páníkové? A není to boxer? Jednoho takového máme u nás v parku, popisované chování na něj přesně sedí. Mají malé děti a tam šel pes jasně na druhou kolej.
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 14:21
- Nahlásit
Pet
Z toho samého důvodu jsme dávali kastrovat psa v 11 letech, 2x za sebou měl zánět prostaty. Byl to NO a bohužel dnes už není, ale je fakt, že po operaci se hodně zklidnil, váhu jsne ani moc řešit nemuseli, měl hodně pohybu hlavně v létě strašně rád plaval. Dožil se bez dvou měsíců 14 let, což si myslím, že je krásný věk na ovčáka. Po operaci večer už se také motal po bytě a dobře se mu to hojilo, takže vše bez problémů. V tomhle případě veterinář tvrdil, že nic jiného nepomůže.
|
Pet
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 15:59
- Nahlásit
sarax
Cezar
Dík. Když už to musí být, tak alespoň ráda slyším, že po operaci byli pejsci brzy na nohách, jeden dokonce (sarax) v pátek až moc
|