| Autor |
Zpráva |
wensday
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 09:13
- Nahlásit
Evik
fromeli
co teda podat psovi v případě rychlé potřeby třeba po štípnutí hmyzem nebo tak něco ? ten Claritin je vhodnější ????
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 09:15
- Nahlásit
wensday
Claritin, zodac a zyrtec nezpůsobují ospalost, takže nám bylo doporučeno spíš to.
Ten dithiaden taky neuškodí, jen po něm bude hafan spinkat.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 09:17
- Nahlásit
Na GAG (nutripets) jsem slyšela taky samou chválu.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 09:21
- Nahlásit
Pro srovnání, brala jsem dle váhy a obtíží vlastního psa (tj. NO 33 kg s DKK 4/4):
*ALAVIS, balení 60 tab. 445,- Kč, 2 tablety denně, spotřeba za 30 dní
* GAG Nutripets, balení 75 tab. 1035,- Kč, 2 tablety denně, spotřeba za 37 dní
* ChondroCan Orling, balení 150 g 330,- Kč, 6 g denně, spotřeba za 25 dní
*Chassoton, balení 400 g 515,- Kč, 14 g denně, spotřeba za 33 dní
*Canvit Chndro Biofaktory, balení 500 g 419,60 Kč, 18 tablet denně (nezistila jsem počet tablet v souvislosti s gramáží balení).
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 09:23
- Nahlásit
Garfield
No vidíš a já mám to Gelapony Chondro cca 1000,- již přes 1/2 roku.
A mám psa nad 50kg
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 09:25
- Nahlásit
Frog
Jo, ale takový "pes" klidně může užívat přípravky s dávkováním na poníky a i 50 kg balení mu bude málo, nesrovnávej canponíka se psem...
|
Puna
|
# Zasláno: 26 Kvě 2006 09:25
- Nahlásit
no, jestli můžu něco k těm antihistaminikům, tak dithiaden je dost obsolentní, to už se u lidí podává opravdu výjimečně, claritin, zyrtec, zodac, fenistil - to se používá, jsou to mnohem lepší léky, téměř bez vedlejších účinků, plus se dají koupit bez předpisu, což ten dithiaden asi ne.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 09:28
- Nahlásit
Puna
fromeli
tak díky za radu, pokud se daj navíc koupit bez předpisu, tak to je OK.......
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 09:28
- Nahlásit
Garfield
Nemyslím si,že by v tom byl velký rozdíl.Ale nejsem odborník. Dám ti kdyžtak číslo na svého veta a můžeš se s ním na tom domluvit.
Nebo mu zkus napsat do internetový poradny, jistě rád poradí
URL
|
Puna
|
# Zasláno: 26 Kvě 2006 09:30
- Nahlásit
Frog
tak Agátka používá Avon? Tak to je to tajemství...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 09:32
- Nahlásit
Puna
mno ty léky jak zminuješ bez vedlejších účinků pro psa nejsou...všechny se podeíšou na játrech...my dáváme půlku Zyrtecu denně na doporučení veta(skoro 4 měsíce-11,5kg) a jinde mi bylo řečeno že je to mnoho...že odejdou játra....při překročení dávkování...musí se opravdu dobře vědět kolik čeho pesovi dát.
Ještě jsme měli z lidských léků Prothazin na sklidnění....a ten nezabral vůbec...bylo to jako by měl pes lentilky
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 09:33
- Nahlásit
Puna
No jasně, proto je tak krááásná a bez vrásek
|
Puna
|
# Zasláno: 26 Kvě 2006 09:36
- Nahlásit
sarax
psala jsem skoro bez vedl. účinků, ale jak píšeš to dávkování, tak se mi to zdá taky dost, ve srovnání třeba s malejma dětma, ale vet snad ví, co dělá...
A ten Prothazin, to je taky jako u lidí, přesně jak píšeš, někoho to zklidní, a některý lidi to naopak zase nastartuje, že jsou aktivnější, jinak je to taky antihistaminikum
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 09:40
- Nahlásit
Puna
mno klasický antihistaminikum to není....my ho dostáváme jako noční spací či cestovní pro děti....ale na psa neúčinkoval vůbec
a s tím dávkováním,přesně tak...kluk má 37 kg a má jeden denně...takže protosem jí dala zatím půlky 4 a čekám až půjdeme na kontrolu a zeptám se znova
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 09:47
- Nahlásit
Evik
Teď jsem to našla, Sára brala po operaci taky Movalis, doktor akorát řekl, že se to nemá dávat na lačný žaludek... Ale jinak s tím problémy neměla...
|
Puna
|
# Zasláno: 26 Kvě 2006 09:49
- Nahlásit
sarax
je to antihistaminikum, ale se sedacím a zklidňujícím účinkem, jako ten dithiaden. U dětí se to právě používá v té indikaci jak píšeš, jako sedativum...ale pořád je to antihistaminikum, jsem přechytralá, se omlouvám, mi to nedalo nenapsat
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 09:51
- Nahlásit
Ale vidíte to?
Tady se starostlivě bojíme o své psy v kontextu s vedlejšími účinky jakýchkoliv léků (přinejmenším likvidace jater), pro své psy vybíráme vhodnou stravu, nesolíme, nesmažíme, nekořeníme, neuvidí od nás čokoládu, šlehačku či buchtu ani z vlaku. Striktně dodržujeme přísun všech potřebných látek a minimalizujeme škodliviny a sami povětšinou žijeme jak hovádka, cpeme se cukry, tuky, léky, smaženým, karcinogenními sviňstvy a je nám to úplně jedno.
Ráda bych, aby se jednou staral můj pes o mě a nastolil mi takový režim jako já jemu. Dožila bych se tak 103,4 let.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 09:57
- Nahlásit
Jandula
Movalis jsem měla předepsaný od neuroložky na migrénu...
|
michalm
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 10:16
- Nahlásit
muj kardiak ma Atenobene 50mg, ale prislo mi ze ma po tyhle davce prujmy, tak jsme to zmenili na pulku tabletky, prujmy v pohode a vet to schvalil... A jeste by jsme meli mit karnitin, ale nikde nemaj za rozumne penize neco co se da davkovat v 500mg na den
ted aktualne mame jeste na zanet v ocku kapky Ciplox a Hypotears Gel od Novartisu na zvhlceni rohovky - minimalne ty kapky zabraly, druhy den ocko vypadalo na prvni pohled mnohem lip...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 10:19
- Nahlásit
michalm
...na první pohled vypadalo očko mnohem líp...
...na druhý pohled tam už očko nebylo vůbec...
|
michalm
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 10:29
- Nahlásit
Garfield
co ze me delas tyrana
ze Te kousnu
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 11:36
- Nahlásit
michalm
ja davam psovy ,ktery ma nedolihavost chlopne fortekor,jinak co se tyce lidskych leku,co jsem se ptala naseho veta,tak tam se vypocitava davkovani uplne jinak,sice mi to vysvetloval,ze se to musi delit nejakym indexem,tak jsem z toho byla trosku paf,proto je nebezpecne,kdyz clovek podava psovy lidske leky a nevi kolik toho podat,pak je pruser na svete.
|
michalm
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 12:03
- Nahlásit
nemethova5
kdyz jsem ji bral z utulku, tak rekli ze ma mit Atenobene 25-50mg dle veta (nejak to moc neresili), 500mg karnitinu na den a dietu od hillsu.
dietku dostala, atenobene jsme dostali tech 50mg a po case jsme snizili... jinak u nas to je srdecni arytmie a zvetsena komora.
kazdopadne fenule lita jak zbesila a nejak ji to netrapi, mozna se trosku driv utaha (ale to uz driv odpadavam ja )
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:35
- Nahlásit
wensday
my jsme dostali od veta na bodnutí vosou či včelou lék Prednison. Jako prevence, aby třeba na to píchnutí neměl alergickou reakci a nemuseli jsme tudíž rychle jet na injekci, stačí pro westíka (7,5 kg) půlka tabletky (nanejvýš celá, ale půlka by prý měla stačit).
Zatím naštěstí pejsu nic nebodlo, takže to nemáme vyzkoušené, ale náš veterinář je úplně super, zatím vše, co nám předepsal, vždy zabralo a neměli jsme s tím žádný problém, takže si myslím, že by ten Prednison jistě stál za vyzkoušení.
Navíc se hodí mít jej v lékárničce, i když píchne vosa či včela někoho z domácích a ti naráz zjistí, že jsou na to alergiččtí. 1-2 tabletky za den by jim měli pomoct.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:54
- Nahlásit
Kamca
Kami, já to nechápu, jako prevence.... to mu jako dáš, když dete někam ven ? A zabere to i až po tom štípnutí ?????
Nám se totiž jednou stalo tohle :
a neměli jsme po ruce nic.... průšvih.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:57
- Nahlásit
michalm
ja ten fortekor postupne odbouravala,protoze mi vet rekl,ze muze mit z toho selhani ledvin,jo a byl po nem ospaly,to jsem videla na vlastni oci,jak narazel do nabytku,taky lita jak podes,taky se driv unavi,ale ted mu to zrejme nevadi,horsi by bylo,kdyby zacal vecer kaslat a dusit se,zatim je to dobre.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:58
- Nahlásit
wensday
Čéče, tohle jsem zažila s ihákem, je to zdokumentované, bohužel foto z doby, kdy neexistoval ani el. proud, natož scaner nebo dig. foťák, ale představ si koně s hlavou hrocha, tělem nosorožce, tak oteklou hlavou, že nemá oči a nemůže dýchat. To dělají mušky - my jim říkáme "pičurky", takový ty malý svině, co se drží vlhkých mít a létají nejvíce v dusném teplém předbouřkovém počasí. Jsou neviditelný, ale člověk z nich může skončit i na ARU.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 14:01
- Nahlásit
Garfield
jsou to ty mrchy,kdyz je clovek u vody?jak stipne,tak to hrozne boli!mela jsem tu cest,byla jsem fialovo flekata,jak colek,des.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 14:05
- Nahlásit
nemethova5
Jo, to jsou sluníčka "pičurky", drží se blízko lesa, u vodních zdrojů, létají nízko nad zemí, nejsou vidět, nejsou slyšet, ale jsou cítit víc, než je zdrávo.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 14:15
- Nahlásit
Garfield
no,to mam hroznou radost,pes je alergik na blesi kousnuti a ja na takove bestie,tak to aby jsme chodili kanalama.
|