Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Existuje plíseň v tlapkách?
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
žanda
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 12:24
- Nahlásit

fromeli,jo , i když už dneska mě posekanej trávník a cvičák plnej psů nepoloží- heč)))

prosím prosím,nevíš jak je to s tím programem na těch masážích????

žanda
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 12:26
- Nahlásit

anu- to se musí pak tlapka pořádně zavázat a u nás občas ještě první den i občasné houknutí,aby nechal nohy na pokoji........ale "utržený" polštářek jsme díky višnáku měli za 4 dny ve stavu víc než slušném.

Anu
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 12:32
- Nahlásit

Žanda
To jsi mě uklidnila...Já ještě přemýšlela o jedné variantě to trny. Né takové velké,ale měl tam malé kousíčky-no spíše tečičky.Vzhledem k tomu,že pes si tlapu solidně okousal včetně chlupů tak mi nebylo hned jasný,jestli to je jen zažraný bordel nebo ukousané trny-spíše tedy trníčky-tak asi jako od malé ostružiny nebo tak.Teď mi totiž dochází,že stejné "tečičky" měl i na té zádní. Vydezinfikovala jsem to a uvidim až přijdu domů. Pokud to už nebude tak rudý,tak asi chudák někam šlápl,pokud bude,tak to je plíseň

tosca
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 12:44
- Nahlásit

wensday
Ještě k tomu hypermanganu. Slabým roztokem se myslí roztok, který je růžový (pár zrníček dobře rozpustit ve vodě). Ten nebarví, takže veterinář uvidí všechno bez problémů a na desinfekci to stačí. Když ho uděláš tmavý, zůstávají hnědé fleky. Jinak taky vysušuje a při neopatrném použití může kůži poškodit. Proto jsem psala SLABÝ.

fromeli
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 13:19
- Nahlásit

žanda
zatím nevím, kamarádka to zjišťuje, hned jak budu vědět písnu. Nebo se dá napsat přímo na Artemis foru - SZ přímo Lucce.

žanda
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 13:30
- Nahlásit

fromeli,bych písla,ale nějak mě to tam nechce moc pustit, vydržím pokud ti to nevadí. děkuji moc.......

Anu
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 06:36
- Nahlásit

Byla jsem včera u veterináře.Nedalo mi to a vzala jsem psa do auta a jeli jsme k jinému doktoroj,co si ho lidi chráněj-o víkendu jsme měli jet na závody,tak jsem nechtěla nechat nic náhodě. A pan doktor řekl,že má zánět-nebyl však schopný mi říct,jaký,z čeho ho má a kde je a dal mi antibiotika jako práše co pes musí po 8hodinách brát. Na zarudlé až krkvavé tlapky mi nic nedal. Psa to samozřejmě svědí,stále si to kouše a já nevím co teď.Mám mu zavolat ať mi na to něco dá,nebo mám sama koupit ten hypermangan a pak nějakou heřmánkovou mast nebo psa mám sbalit a jít konečně dneska k našemu doktoroj?

fromeli
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 06:38
- Nahlásit

Anu
jestli se Ti nezdá jeho diagnoza, jdi ke svému, kterému důvěřuješ.

Anu
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 06:46
- Nahlásit

Já nevím,pravděpodobně už asi má zánet,to neodhadnu,ale je mi divné proč mi nedal něco na ty ťapky-něco co by mu ulevilo,aby ho to furt tak nesvědělo a kůže se dala do kupy.Kdyť přece antibiotika nemůžou zahojit popraskanou kůži bez pomoci nějaké masti,vodičky?

fromeli
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 06:49
- Nahlásit

Anu
tak si můžeš koupit tu měsíčkovou tinkturu, naředíš jí v čisté vodě a tlapky budeš oplachovat, to to zklidní.
Mastičky - heřmánkovou nebo zase měsíčkovou taky můžeš - ale kdyby to mokvalo, tak bych to moc nedávala, spíš jen opláchla.
Ale nerozpakovala bych se svému vetemu alespoń brnknout.

fromeli
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 06:59
- Nahlásit

Teď koukám do přírodní medicíny pejsků a koček a mohla by si ještě dávat béčko a céčko, céčko působí jako přirozený antihistamin a zmírňuje alergické reakce.

Anu
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 07:10
- Nahlásit

já asi něco takového koupim dneska a počkám do zítra, Neslyšela si něco o dobuvé kůře jako masti? Já ji měla taky na nohy a byla dobrá,ale nevim co pes na to. Dneska to zkusim něčím namazat a pokud to zítra bude stejné,tak jdu k našemu doktoroj.

fromeli
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 07:16 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

Neslyšela si něco o dobuvé kůře jako masti
Anu,
jj, dubová kůra se dává při hemoroidech, trhlinách, na drobné ranky, při lokálních popáleninách, omrzlinách a proti nadměrnému pocení.

Prodává se i nějaký gel, který obsahuje k dubový kůře navíc výtažek z řebříčku a ten by měl působit proti mikrobům.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání