| Autor |
Zpráva |
Anu
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 10:39
- Nahlásit
Lidičky mám takový dotázek.Všimla jsem si včera,že Anubis má na pravé přední a na levé zadní tlapce-jako uvnitř mezi polštářky úplně rudou kůži. Vím už tak,že 14dní si ty dvě ťapky kouše ale zrudnutí nebylo tak drastické.Kůže tam je zarudlá,suchá a po přejetí prstem se mu dělají i krvavé stopičky.Nijak ho to nebolí,nekulhá ale mám pocit,že ho to svědí.Nemůže to být něco podobného jako mají lidé na nohách jako plíseň? Samozřejmě sním zajdu k doktoroj,jenže tentam dneska není a tak mě zajímá co to může být. V tlapce nemá nic vražené,že by to způsobil nějaký předmět a řikám,je to jedna přední a jedna zadní.Ty dvě druhé jsou porostlé chlupy a kůžička na nich růžovonká.Tydle dvě jso už od kousání bez chlupů a zarudlé až krvavé,ale nekulhá,prostě nedává najevo,že mu něco je.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 10:42
- Nahlásit
Anu
no ono by to mohla být taky alergie.
Asi bych to zkusila pořádně omýt a vyčistit nějakou desinfekcí.
Na plíseň by stačil Canesten.
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 10:55
- Nahlásit
Anu
my máme problém s jakýmisi potvůrkami
nevím jak se ti paraziti jmenují - jsou to takové oranžové potvůrky, které jsou vidět jen fakt bystrým zrakem nebo pod lupou - pejsové to chytnou v trávě - my to máme každé léto (jen to pejsinu svědí a olizuje si packy a má to i na koncích uší, jak se brouzdá trávou a má plachťáky až na zem) - na packách mívá to mezi prsty, když se rozhrne srst. Používám na to difusil, ale po nějaké době (cca 2-3x za léto) musím kúru zopakovat. V zimě se ty breberky neobjevují, takže v zimě jsme bez potíží.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 10:59 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
my máme problém s jakýmisi potvůrkami
nevím jak se ti paraziti jmenují - jsou to takové oranžové potvůrky
to budou sametky
to nás taky jednou postihlo, postříkala jsem tlapy biokillem a bylo hotovo
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 11:02
- Nahlásit
Anu to co popisuješ jsme měli loni a nakonec nám byl dán chronicin- vím,že se běžně používá na uši-ale na tlapy zabírá taky. Dal nám ho veterinář a a pár dní byl pokoj.
na ty oranžové potvory-to je cizopasník,ne plíseň........tam asi difusil ano,ale na plíseň bych difusil tedy rozhodně nedávala.
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 11:02
- Nahlásit
Nejspíš to bude plíseň, odborně možná nějaká mykóza, ale u nás se to označovalo slovem plíseň. Psina tím trpěla roky, patlaly se na to různé vodičky, rozšiřovalo se to až na břicho. Všechno pomáhalo pouze dočasně. Taky si to vykusovala, nekulhala, ale zřejmě to svědilo. Prvotní příčina byla (jak naznačuje fromeli ) v alergii, u nás potravinové, která oslabovala imunitu psa. Situace se rapidně zlepšila, když se upravila strava, už 3 roky se plíseň neobjevila. Dříve stačilo vlhko, kvetoucí tráva, teplo ... kromě třeskutých mrazů cokoliv.
Venku kvete kde co, pokud je pesa citlivka, mohl takhle zareagovat.
Jako první pomoc doporučuji slabý roztok hypermanganu.
Canesten jsem nezkoušela, nevím co udělá, pokud ho pes olíže.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 11:03
- Nahlásit
Já nevím žádné breberky jsem neviděla ačkoliv jsem měla lupu.Tlapky myjeme denně tak 3x možná 4x-neboť snáma spí v posteli a má je věčně od bahna.zase si řikám,že kdyby to byla na něco alergie tak to má na všech čtyřech a né jen tak dvou. Kůže se loupe a je fakt zarudlá. Jak že se jmenují ty dezinfekce? Chronicin? To normálně koupím nebo musím stejně k doktoroj?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 11:05
- Nahlásit
tosca
Canesten dostala švárova labíková na plíseň na pupíku, osobní zkušenost nemám.
Jinak já tlapy koupu v roztoku z měsíčkové tinktury.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 11:06
- Nahlásit
Chronicin? To normálně koupím nebo musím stejně k doktoroj?
Anu
pokud se nepletu tak to jsou antibiotika, takže nebudou volně k dispozici.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 11:07
- Nahlásit
A tydle všechny věci koupím nebo musím k veterináři.Já tam teda stejně asi půjdu,ale dneska tam prostě není,tak bych mu chtěla už dnes ulevit.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 11:16
- Nahlásit
Anu
canesten je volně v prodej, měsíčková tinktura taky volně, hypermangan, betadine taky.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 11:20
- Nahlásit
super jdu to koupit. a mohl to chytnout od nějakého psa? Nebo jen tak z trávy?
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 11:22
- Nahlásit
Anu
já nevím, já bych nic nedávala bez porady s vetem......ale to jsem já, paní pejsková opatrná....
|
ola
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 11:24
- Nahlásit
Anu
Čuba to měla taky. Zarudlo (až fialovo) mezi prstama. U nás spíš na předních tlapách. Lízala si to. Doktor mi dal taky Chronicin a já ještě dělala to, že jsem na šťourátko do uší nakapala Tea tree olejíček a tím to potřela. Čubě to nelibě smrdělo (a asi děsně chutnalo ), takže si ťapky už ani nelízala. Ten Chronicin poměrně dobře zabral.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 11:27
- Nahlásit
já samozřejmě půjdu k doktoroj,ale z své zkušenosti vím,že toho svědění je lepší se zbavit,tak bych mu chtěla dneska trochu ulevit.Zítra už se sním dohodnu,volat se mi nechce,neboť vím,že to je jeden jediný den kdy má volno.Nic by mi neřekl ,ale nehoří.....zkusím něco dohodnu se v lékarně,taky s tím snad mají zkušenosti
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 11:28
- Nahlásit
anu-náš peso to má většinou z vlhkého lesa.......je tam kyselá půda.......chronicin koupíš u vete, nevím snad i v lékárně.....ale pokud to vete neviděl,sama bych taky nic neaplikovala,když to máte prvně. Ale tím slabým roztokem hypermangánu nemůžeš tlapám ublížit.......
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 11:28
- Nahlásit
Já bych to v první řadě vydesinfikovala a pokud jdeš zítra na veterinu, tak bych se zbytkem počkala.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 11:31
- Nahlásit
žanda
jenže když to namaže slabým roztokem hypermanganu, tak už tam vet zejtra nic neuvidí......
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 11:32
- Nahlásit
fajn tak jste mě přesvědčili,počkáme do zítra.Přežil to 14dní přežije to do teď.Uvidíme co mi na to dá...kyselý les mě teda fakt nenapadl.zachvíli budu muset kupovat i boty pro psa
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 11:42
- Nahlásit
wensday- no já ze své zkušenosti- hypermangovala po celou dobu léčby- a dokud se nedobral chronicin-pořád to vidět bylo.....podle mě jen vydesinfikuje,ale nevyléčí.....ale pokud jde k vete hned,je lepší to asi nechat být.....
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 11:43
- Nahlásit
anu-kyselý les- mám chajdu přímo skoro v lese a vždy se s tím potýkal přes prázdniny,kdy bylo mokro a dusno....proto usuzuji...a že má les kyselejší složení půdy vím, jeho zem pro kytky nic moc......
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 11:48
- Nahlásit
žanda
já vím, my teď mazali hypermanganem hot spot naší labině a tak vím, že je to místo pak celý hnědý a není vidět pravá barva toho ekzému nebo co to je. A to si myslím, že by ten vet od Anu vidět měl..... Jinak věřím, že je jako desinfekce super.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 11:51
- Nahlásit
wensday-hypermangan, řepík a višňák- na ty nedám dopustit )
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 11:59
- Nahlásit
žanda
no po hypermanganu vůbec nevím, o čem mluvíš , ale to neva... já mám moc fajn veta, kterýmu můžu zavolat kdy chci a s jakýmkoli dotazem, takže my všechno řešíme přes něj. Sama bych si netroufla dát asi nic. On je hodnej, když se ho zeptám, že lidi na tohle dávaj to a to, trpělivě mě vyslechne a vysvětlí, proč on zvolil právě tu léčbu. A většinou ta vysvětlení jsou logická, vždy nám pomohl a tak mu bezmezně věřím Máme ho rádi a co je hlavní, milujou ho i naši psi......
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 12:00
- Nahlásit
tak mně postačí měsíček, heřmánek a arnika jsem skromné děvče.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 12:06
- Nahlásit
Počkám do zítra a uvidíme. Když tu omáčím v heřmánku nic se snad nestane a už to snad vydrží.Jen mě zaráží,že to má na dvou-přední a zadní. Ale moc děkuji za radu,vůbec jsem netušila,že něco takového můžou mít i psi. Zítra dám vědět.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 12:12
- Nahlásit
wensday- řepík je bylina- ze které je čaj- je to trochu jako heřmánek-jen tak rychle nezavírá rány...je mimochodem dobrej i na žlučník a žaludek pro lidi...nebo ny vyplachování rány v ustech atd......
višnák-je mast- kouoí se normálně v lékárně, smrdí asi jako magi,ale rychle hojí....je to hnědý a používají samo i na lidi třeba chirurgové.
fromeli- tvůj výčet léků asi taky super, ale já jsem alergik-tak že si musím vybírat- to co jsi psala super-ale ani jedno bohužel pro mě.......
Anu není nutné to mít na všech 4 tlapách-může i jen na jedné.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 12:15 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
žanda
no jo, koukám potížista tihle alergici
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 12:19
- Nahlásit
Višňák- super věcička, já z něj necítím Maggi, ale uherák...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 12:22
- Nahlásit
Jestli je z nějaké masti cítit uherák,tak tu radši nechci.Hrozilo by,že by si Anubis pro samou nenažranost sežral nohy
|