Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Veterinář - co s tím?
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Azoracek
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 17:23 - Změnil/a: Azoracek
- Nahlásit

Dneska mě trochu naštvalo a hlavně hodně zamrzelo chování našeho veterináře.Dneska jsem za ním vyrazila, abych koupila nějakej obojek,protože jak jsem se dlouho rozhodovala, co v chovatelských potřebách koupím, nakonec moje volba padla na Kiltix, jenže už neměli a ostatní kvalitnější ( bolfo) měli jen malé. Takže jsem bláhově koupila ten levnej Zecken, že to zkusím.No, co jsem mohla čekat - denně tahám tak 8 lezoucích klíštat a 5 přisátých.Hruza.Takže jsem se rozhodla, že skočím k veterinářovi.Vejdu dovnitř - už ve dveřích se dočkám zkoumavého pohledu veta - jak mě prohlíží od hlavy k patě.Ujuj, nevypadá moc nadšeně...No, jak to říct?V plánu jsem měla pozeptat se co má za obojky a hlavně za jakou cenu (co jsem mohla čekat jinýho,než přemrštěný ceny).

Takže jsem začala že se ho jdu zeptat a poradit se co se týče antiparazitik.Že bych ráda nějaký obojek,tak třeba jaký doporučuje atd. Veterinář už ne zrovna v klidu mi řekl, že jako jestli já chci aby mi něco řikal, a pak to koupím stejně jinde ( nejspíš reagoval na situaci z lonska - chtěla jsem spot, tak jsem se ptala jaký má,on že doporučuje frontline, že zabírá atd.,trochu jsme o tom kecali,no já tomu moc nevěřila, měla jsem na to svuj názor,nakonec jsem odešla s tím,že se kdyžtak stavím - pokud vím,neřekla jsem,že bych určitě přišla ho koupit!- no ale už jsem nepřišla - v jiném městě u p.veterinářky,u které se mi to děsně v ordinaci líbilo, jsem koupila Exspot. Když jsme pak byli u veta pro potvrzení na tábor,ptal se,zda chci ten Frontline, a já se svou blbou pravdomluvností rovnou řekla,že jsme koupili Exspot To jen tedy pro vysvětlení.)

Vrátím se k dnešku.Pak mi teda vyndal tam Kiltix,že teda kdyžtak tenhle obojek doporučuje,ale cena šílená - 360kaček, načež jsem odpověděla, že tady mám jen 3 stovky.Takže mi opáčil, at si kdyžtak zajdu pro těch 60korun dojdu, no a ne zrovna příjemným tonem.A pokračoval tím,že on jako tady nehodlá zadarmo rozdávat nějaky informace, když jako stejně pak nic nekoupím.

Takže jsem překvapeně otevřela pusu,řekla na pul pusy děkuju a nashledanou a radši odkráčela - docela zmražená . Hodně mě to mrzelo, já vím, že on tam se mnou třeba takhle ztrácí čas, ale jako správný vet by mi snad měl poradit, ne?Nebo za to mužu já?

Ted mám strach po něm cokoliv chtít,na co se budu chtít jen zeptat - třeba to, jak divně běhá,jestli nemá něco s klouby atd.Ještě mi opáčí, že stejně nic nebudu kupovat tak at se furt neptám. Nejradši bych veta změnila, jenže bych musela dojíždět 17km, a to vždy vlakem, takhle když něco potřebuji jsem tam jen skočila i sama a i když tu je jen 3x v týdnu 2 a pul hodiny,bylo to dobré. Navíc pokud by nedej bože mu bylo něco, s čím bychom tam museli častěji např. na kontroly,je to naprd, dojíždět. A to jsem si libovala,jakej byl dneska fajn den, a ted furt jen o tomhle přemýšlím

Azoracek
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 17:26 - Změnil/a: Azoracek
- Nahlásit

Připadalo mi, jako by byl naštvanej, že si tam asi víc lidí chodí pro radu než pro kšefty a prachy z toho nelezou
A to ještě loni byl v celku fajn,byla jsem tam parkrát pro radu a vždy ochotně poradil...a ted?Co se to s ním stalo

dejavu
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 18:19
- Nahlásit

Azoracek
360 za Kiltix neni tolik, tak si to u nej kup a budes mit klid

Evulik
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 18:22
- Nahlásit

Azoracek
Možná měl jen blbý den a nebo možná má finanční problémy. Víš ono i za konzulataci by se mělo platit, třeba jako u právnika.

Tonda
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 19:04
- Nahlásit

Ja mam takovou povahu,ze ikdyby me ten Kiltix ted daval za stovku,tak mu na nej za ten jeho pristup nakaslu a uz se tam v zivote neukazu...
Mam nastesti veterinarky(tri v jedne ordinaci) ktere jsou pravy opak,dokazou o nejake veci na kterou se zeptam vykladat i pul hodiny,ikdyz maji plnou ordinaci.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 19:21
- Nahlásit

Azoracek
nebud z toho smutna,jsou veti a veti,taky jsem se kolikrat setkala s chladnym pristupem,asi nemel svuj den,ale s moji povahou bych se teda urazila,je fakt,ze nekteri veti toho zneuzivaji.

Azoracek
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 19:29
- Nahlásit

dejavu
Je pravda že by třeba se trochu "udobřil", na druhou stranu si říkám, že to snad nemám zapotřebí......
A v chov. potřebách ale měli za 280.....bohužel tam už ale nebude.

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 20:32
- Nahlásit

Leni, jasně, nemáš to zapotřebí, vykašli se na něj a jestli můžeš, choď jinam. Být na Tvém místě já, tak bych mu asi něco řekla o "hippokratově přísaze" (nevím jestli musí veterináři taky "přísahat", ale princip je stejný) Zvíře i člověk jsou živé bytosti a pokud se někdo zeptá jen na názor ohledně zvířete, vet by měl slušně odpovědět a ne se tvářit stylem "dokud něco nevysolíš neřeknu slovo" ) Asi bych se ho taky zeptala, co by dělal, kdyby k němu přišel člověk se zraněným zvířetem, ale bez peněz....zajímalo by mě, zda by nechal to zvíře raději chcípnout, než by pracoval zadarmo...
Prostě veterinář s tímto přístupem mnoho klientů nebude mít asi nikdy, takže si taky zkus najít jiného.
Já hrozně ráda chodím u nás na vet.kliniku Dr. Duchka, protože jsou tam profíci,slušní k lidem i zvířatům. Jsou sice dost drazí, ale na druhou stranu řeknou člověku i to, na co se zrovna neptal a když člověk požádá o radu, pomůžou i zadarmo. Už několikrát jsem tam byla se psem s "problémem", který se nakonec ukázal jako prkotina a když jsem se zeptala, co jsem dlužna, mávli rukou a řekli "to neřešte" Fakt mám asi štěstí, že jsem na ně narazila. Navíc jsou jen 5 minut pěšky od mého bydliště.

dejavu
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 20:32
- Nahlásit

Azoracek
u nas se u veta taky plati za konzultace...
jestli to nemas zapotrebi, tak tam nechod a jezdi vlakem k ty vzdalenejsi, to si musis rozhodnout sama, jestli jsi hrda a popojedes si vzdycky vlakem nebo akceptujes tohohle.

fromeli
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 06:29
- Nahlásit

Lenko,
stejně jdeš od podzimka do Čáslavi, tak můžeš chodit k vetce tam, rozhodně alespoň na info, no a když tam semotamo něco koupíš, tak rozhodně nebude tak neochotná, tedy doufám
Jinak zlatej náš vet, kdybych měla platit za naše rozhovory, tak se nedoplatím

kokoška
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 08:38
- Nahlásit

Azoráček
jestli můžeš jet do Čáslavi a chceš chodit k MVDr. Váňové, tak určitě doporučuju, je moc hodná na zvířata, je i šikovná - už mi 2x operovala pejsu a když budeš potřebovat poradit, určitě tě neodmítne a nebude se tvářit kysele. Když by bylo nejhůř, určitě by i přijela do Třemošnice, ale počítej, že si cestu nechá zaplatit. Jo a taky není nejlevnější - ne že by zbytečně tahala z lidí peníze, to v žádném případě, ale je fakt dobrá a to se taky platí - určo nebude levnější než Třemoš. vet.
Jestli ještě sháníš něco na klíšťata, mám navíc spot DUOWIN, šlo by to poslat poštou nebo kdybys měla cestu do čáslavi, domluvíme se.

Gája
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 09:37 - Změnil/a: Gája
- Nahlásit

dejavu
Já myslím, že platit za konzultace (či babské rady) je nehorázné a může za to malá konkurence...Řekla bych, že ani nejde o hrdost, ale o princip.

Jinak tě moc zdravím a chtěla jsem ti říct, že v tom našem útulku už hodně pejsků odešlo do svých nových domovů...jsem moc ráda a jejich fotky už taky vypadají mnohem lépe. To je tvoje práce??

daliva
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 10:08
- Nahlásit

Evik
Jojo, mít dr. Duchka 5min. od domu, tak bych si zpívala... Už jsem tu několikrát psala, jak jsme u něj vždy nadšení (bohužel ho máme dost daleko, takže tam jezdíme pouze vyloženě s ortopedickými záležitostmi). Jinak jsme ale našli skvělou alternativu na Spořilově...

Mám dotaz - jaké jsou vaše zkušenosti s veterináři na klinice AA-vet na Zahradním Městě? Máme jednu čerstvou zkušenost s pohotovostí s výsledkem víc než rozpačitým (o ceně nemluvě). Nemáte tip na nějakou jinou non-stop kliniku či pohotovost v okolí Prahy 10 a Prahy 4?

fromeli
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 10:11 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

daliva
já tam byla na pohotovosti a v klídku. Cena přiměřená neděli.
Kdo ordinoval? S čím si tam byla a cena byla jaká?

Jinak samozřejmě Kubát to není, co si budeme povídat

Můžeš zkusit www.veterinarka.cz ta snad funguje stále a dojíždí.

dejavu
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 10:14
- Nahlásit

Gája
pan Kubalik si foti sam, podarilo se mi ho ale presvedcit, ze to dela venku, jinak par psu se pres internet uz udalo, ale lepsi mu zabira reklama a inzerce v novinach.
Jinak k tem konzultacim, mne to nijak nepoburuje, kdyz je to dobry doktor a nedela to vzdycky, jde asi o miru...

Gája
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 10:30
- Nahlásit

dejavu
To je moc fajn, že se ti ho podařilo přesvědčit. Výsledkem je výrazný úbytek pejsků a to je moc fajn. Díky za ně a za jednu fenku, na kterou jsem si pořád myslela a už tam není.
Asi hodně záleží o jaký typ konzultace jde a jestli toho vet nezneužívá vůči neznalým lidem. Je to věc etiky a myslím, že je to hodně individuální. Pokud je to jen občas a za podrobnější konzultace, tak se to dá pochopit.

Hafina
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 10:43
- Nahlásit

Ona je taky konzultace a konzultace. Když půjdu konzultovat třeba nějakou operaci, nebo náročnější léčbu či problémy, tak mu za to klidně zaplatím, ale abych mu platila za to, že mi řekne, které antiparazitikum je nejlepší, tak za to mu teda platit nebudu. Stejně mi řekne to, který prodává.
Já jezdím za vetem taky přes celý Brno, i kydyž mám dva přímo u zadku. Kdykoli mu zavolám, všechno mi pěkně vysvětlí a nikdy se mi nestalo, že by byl nepříjemnej. Posledně mi psa vyšetřil na zemi, když viděl, jak je streslej. Ono je to ve městech taky o konkurenci. Bude hnusnej, půjdu jinam.
Na malým městě nebo na vesnici je to horší a na to asi pan veterinář hřeší. Já bych k němu už nešla. Na to jsem moc hrdá. On je tu pro mě a mého psa, ne já pro něj.

Aknah
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 10:47
- Nahlásit

daliva
jsem moc spokojena na veterine na Zbraslavi, to neni daleko z P4 pokud mas auto, ale neni to nonstop, maji jen do 22.00 a o vikendu do 20.00. jsou tam 4 doktori, takze si muzes vybrat i tam. my chodime k panu doktovi Bicanovi a jsem spokojena, poradi i po telefonu

daliva
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 11:17
- Nahlásit

Aknah
Díky, my hledáme spíš pohotovost pro případ nouze nejvyšší (večerní či víkendové krize), jinak máme ve standardních časech prima veterináře

fromeli
Bohužel, jméno jsem v tom stresu nezaregistrovala (i když bude někde na faktuře) - přijeli jsme těsně po osmé s malým štěnětem s těžkou žaludeční nevolností, informací jsme moc nedostali, jen pár zběžných - dvě injekce a plato ATB. Do tisícovky jsme se (vč. pohotovost. příplatku vešli). Z diagnózy jsem byla trochu rozpačitá, navíc doma po podání ATB se nevolnost zase zhoršila (celkem silné prášky pro dospělé s nežádoucími účinky - žaludeční potíže!?!). Další den na Well-vetu podstatně odlišný přístup - dieta, vysazení ATB - stav se výrazně zlepšil... Tak nevím, možná jsem jen reagovala přecitlivěle z toho stresu nad rozklepaným štěndem v náručí...

wensday
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 11:20
- Nahlásit

Hafina
chodíte k Chybovi, že ?

Jandula
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 11:25
- Nahlásit

daliva
Mám dotaz - jaké jsou vaše zkušenosti s veterináři na klinice AA-vet na Zahradním Městě? Máme jednu čerstvou zkušenost s pohotovostí s výsledkem víc než rozpačitým (o ceně nemluvě). Nemáte tip na nějakou jinou non-stop kliniku či pohotovost v okolí Prahy 10 a Prahy 4?
Naprosto upřímně: jen ty nejhorší... S naší kokřicí jsme tam jezdili, když se jí udělal nádor v hrtanu... Zvracela, pak už nebyla schopna přijímat téměř nic a oni z nás jen tahali peníze, tohle vyšetření, tohle vyšetření... Pak jsme šli na kliniku na Arbesáku, ti nám řekli, ať necháme Agátu dožít, ať se o ní staráme do kdy to i my zvládneme (představovalo to mixovat krmení a dávat jí ho po lžičkách, sama ani nepila), že operace nejde a nic jiného nám nepomůže...

Druhý případ: naši příbuzní odjeli na dovolenou, jejich pejskovou hlídala babička, psice najednou úplně apatická, nechtěla žrát plus ještě další věci (nebyla jsem u toho, takže přesně nevím), na Zahraďáku jí dva týdny vyšetřovali, na nic nepřišli, celkově je to všechno vyšlo na dvacet tisíc, a na to, co psici je přišel venkovský lékař (zánět slinivky)...

Takže já tam tedy ne...

jana33
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 11:25
- Nahlásit

daliva
paní doktorka Lubeníková z odkazu,co ti dávala Fromeli je naprosto super. Nemá ordinaci,jezdí po klientech a je stále na telefonu. K běžným záležitostem využívám normálního veta,ale k průserům,které se ze zásady stávají o víkendu a v noci volám jedině jí a můžu jí 100% doporučit.

fromeli
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 11:31
- Nahlásit

daliva
tak nás to taky vyšlo na necelej litr, tak mi to tak nevadilo.

Ale dát ATB v pilulkách, když pes blinká je divný. Michelle je od Kubáta dostávala injekčně, chodila jsem tam s ní denně asi týden, dokud nebyl příjem potravy OK, pak dostala asi na poslední 2 dny pilulky.

daliva
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 11:43
- Nahlásit

fromeli
Ty peníze mi nevadí - i když bych ocenila, kdybych věděla, co a proč jí píchají, a kdybych teď neměla doma krabičku ATB nanic... Pohotovostní příplatek taky beru - i když to bylo tak těsně po osmé, ale to je fuk, hlavně že je malá ok. Spíš mi vadil ten nedostatek informací, vůbec jsem odtamtud neodjížděla v klidu, že je krize zažehnána (a zvlášť potom, co se ještě dělo doma po podání léků). Naopak, od dr. Urbanové jsme jeli v pohodě, byť se stále ještě nemocným psem...

fromeli
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 11:45
- Nahlásit

daliva
no já nejklidnější chodím od Kubáta Nemůžu si pomoct.
Ale Urbanová vypadá taky schopně a ta třetí je ještě mladá, tak uvidíme, jak se vyvrbí.

Syska
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 12:50
- Nahlásit

wensday
Ten doktor Chyba je na Slovanským náměstí? Když o něm tak hezky píšeš...je to totiž kousek od místa, kde bydlíme, tak mě to docela zaujalo. My jsme sice s MVDR. Benešem spokojení, ale je hrozně daleko, až v Komíně...

wensday
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 13:21
- Nahlásit

Syska
ano, to je on, já ho prostě "žeru", je výbornej !!!!! A má pocit, že dokonce u Beneše kdysi dělal stáž, jestli je to ten Beneš z Komína.........Už jsme tu o MVDr. Chybovi psala víckrát, je vážně skvělej.

jana33
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 13:23
- Nahlásit

Hani to je ten vet,co byl na srazu? V tom případě je to vážně sympaťák,bejt z brna,tak mám psy furt nemocný,abych mohla zajít pokecat

Syska
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 13:31
- Nahlásit

wensday
To bude asi ten Beneš...on je taky hrozně bezvadnej, ale jak už jsem psala, je dost z ruky pro nás...no uvidíme, zatím nás nic netrápí...
Mimochodem Beneš je taky sympaťák, asi máme v Brně samé sympatické veterináře...

wensday
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 13:32
- Nahlásit

jana33
no jo, to je on .....mno, stačí mít tři psy, z toho jednoho s cukrovkou a navíc být psí hypochondr, tak se slyšíme a vidíme docela často
foto ze srazu :

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání