Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Napije se a zvrací
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Bugs
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 12:23
- Nahlásit

Evulik
Když mě je divný,že když by to měl ze žrádla dávam Proplan kuřecí,že by ho to chytlo až ted v sedmi měsících???Myslíte že je to možný??Ale hlavně co musím připomenout..nemá průjem a když se nažere,tak nezvrací dokud se na to nenapije vody.To znamená,že se večer nažere,vše je v pohodě.Ráno vstane jdeme ven pořád všechno OK,ale pak příjdem domů,on se napije,udělá dva kroky od misky a hned se vyzvrací.A co hlavně!!..zvrací celý ty granule co sežral večer.No je tohle normální??

fromeli
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 12:37
- Nahlásit

Bugs
no jestli zvrací ty granule celý a např. po těch brambůrkách se nepobl.. tak je nejspíš nesnáší, to se může projevit časem, může mít alergii na nějakou složku - konzervant např.
Navíc pokud to při dietě neměl.

Michelle je teď na čistě jehněčím Nutramu, protože začala mít lupy, zánět uší a občas taky blinkala, od doby, co má Nutram nikdy neblinkala a srst a uši jsou téměř dokonalé, tedy srst a lupy jsou dokonalé a uši tak 90%.

Bugs
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 13:13
- Nahlásit

Ffomeli
No při dietě zvracel taky a to ty piškoty co jsem mu měla dávat.Jinak se mi dvakrát stalo,že zvracel v noci a to byly jen štávy.Jinak to bylo všechno po napití vody a bylo to všechno jídlo co měl v žaludku.Jinak pokud to smozdřejmě bude granulema,bude hledat tak dlouho dokud nenajdu ty co mu budou sedět.Proč je člověk tak strašně bezradnej

fromeli
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 13:18
- Nahlásit

Bugs
a jakou mu dáváš vodu?

jana33
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 13:23
- Nahlásit

Bugs
no jestli ráno zvrací celý granule,co zbaštil večer,tak to vypadá na poruchu trávení,možná mu chybí nějaké enzymy nebo tak něco

Bugs
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 13:52
- Nahlásit

Ffomeli
dávám mu studenou,néé ledovou.Nebo co máš přesně na mysli?

jana33
No to je mi právě taky divný,že to za noc vůbec nestráví.No uvidíme jaký příjdou ty výsledky a podle toho by to asi měl zjistit ne??

fromeli
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 13:54
- Nahlásit

Bugs
no třeba bych mu zkusila dát převařenou a zchladlou.

A k tomu trávení? On netráví nic? Nebo jen někdy něco.

jana33
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 13:54
- Nahlásit

Bugs
a oni mu brali žaludeční šťávy nebo co?
A když byste mu dali rozvařenou rýži,tak to taky vyzvrací?

Jandula
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 13:54 - Změnil/a: Jandula
- Nahlásit

Bugs
Voda se má dávat pokojové teploty...

Mojí čubě, ještě jako štěněti se to stávalo, i když ne stejně dramaticky jako u vás... Prostě jen se nahltala, pak ještě chlemtla vodu a šlo to ven... ale to je něco jiného...

Bugs
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 14:05
- Nahlásit

Fromeli
No popravdě to přesně nevím.Když to začlo,tak podle mě netrávil nic.Pak dostal tu dietu a nemohl nic moc jíst,takže podle mě neměl nic moc co trávit a dostával ty injekce,který taky nějakým způsobem zabrali.Když zvracel ty piškoty při dietě,tak ty sežral chviličku před tím než se napil a vyzvracel je.Tak to nemůžu určit.Když jsem dávala rozvařenou rýži,tak nezvracel,ale zase nevím jestli to bylo těma injekcema a nebo tím,že je to ta rýže.Pak už jsem mohla přidávat granule a vysadili se injekce.Po dvou dnech granulí a tří dením vysaděním injekcí.Vyzvracel nestrávené granule. a večer štávy.To proto,že měl prázdnej žaludek.

jana33

No když mu tam koukal tou sondou,tak říkal,že mu odebral vzorky,tak předpokládám,že i žaludeční šťávy.Já fakt nevím co se v tomhle případě bere.Máš s tím prosím nějaké zkušenosti?

Jandula

A co jí prosímtě šlo všechno ven,to co právě snědla a nebo i to co měla včera???A včem byl teda problém?Studená voda?

fromeli
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 14:08 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

Bugs
no mě napadá, že mu třeba nesedne pšenice, pokud se nepletu, tak je jak v těch granulkách a i v piškotech, ale v rýži není.
Zkusila bych mu dávat jen rozvařenou rýži, pokud bude OK, tak kousek kuřátka (uvařit bez kůže), nebo filé. Každopádně mu tím neublížíš. A počkáš, zda se něco najde ve vzorcích, co bral vet.

Bugs
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 14:13
- Nahlásit

Fromeli
Jo taky jsem si to tak myslela,že ho nebudu zatěžovat granulema a uvařím mu zas tu rejži s kuřecím.Ale nenapadlo mě to z důvodů,že by mu vadila pšenice.Děkuji poradím se svetem..
Ani nevíte jak mi všichni pomáháte!!!!Dekuji

jana33
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 14:14
- Nahlásit

Bugs
Naštěstí nemám,my jsme měli obdobný problém,ale labroš ublinkával jen šťávy,granule trávil a upravilo se mu to po injekcích. Ale právě nám říkali,že kdyby ne,že by mu udělali rozbor šťáv. Protože to fakt u vás vypadá,že prostě netráví. A granule jsou samozřejmě na trávení namáhavější než rozvařená rýže,takže pokud tu tráví,vypadá opravdu na tajkový problém

fromeli
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 14:15
- Nahlásit

Bugs
no švárova labice je na pšenici alergická, prý je to docela častej alergen.

Bugs
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 14:19
- Nahlásit

formeli

A nevíš prosím tě jak se to projevovalo?

fromeli
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 14:21
- Nahlásit

Bugs
no u ní problémama s kůží, očima, ušima, tlapama.
Projev alergie je u každýho jinej.
No a taky nedokáže trávit rýži, která není dost rozvařená a je teplejší, pak má hnačku a někdy blinká.

Jandula
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 14:23
- Nahlásit

Bugs
Ona byla jako štěndo hodně zvracecí typ, někdy zvracela téměř hned po jídle, nestrávený granule nebo když měla třeba rýži s masem, tak i tu rýži s masem, vždycky jakoby v takovým válečku, dokonce jsme dělali i vyšetření, jestli nemá rozšířený jícen...

Doktorka říkala, že je to kvůli tomu, jak to zhltne společně se spoustou vzduchu a pak jí to v žaludku dělá problém...

Poté zvracela i několik hodin, vždycky šťávy společně s nestrávenými granulemi...

Zkoušela jsi mu ty granule namáčet?

Bugs
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 14:31
- Nahlásit

Jandula
Jako malýmu jsem mu je máčela ve vývaru a i tak asi před měsícem,protože přestal žrát.Ted si říkám jestli už mu tenkrát nezačali nějaký problémy.Fakt nevím.Počkáme na výsledky a snad budem chytřejší.Najednu stranu bych byla ráda pokud by to byla jen nevolnost ze stravy.Upravit se to dá vždycky a možností je spousta.Hlavně už teda přijít na to co to je.A aby to nebylo něco horšího.

brut
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 17:07
- Nahlásit

Bugs
Tak podobné příznaky ( ještě se srajdou) měla naše Denyna po přiotrávení....do dneška nevíme, čím byla přiotrávená, ale nemůže téměř žádné granule - nestráví je a vyzvrací třeba i po více jak 12hodinách.Taky nestráví žádnou konzervu, přílohy jí problémy nedělají.
Bojujeme s tím už víc jak 7let.....

Bugs
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:49
- Nahlásit

Brut
Taky mě už napadlo,že se někde přiotrávil.Ale nejsem si vědoma kde,kdy a jak.A zeptám se,jak se chovala jinak??Bugs na sobě nedává nic znát,je hravej venku vidí psa a může se zbláznit,není nijak unavenej ani smutnej.Prostě jako by mu nic nebylo,teda až na to zvracení.

brut
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 19:34
- Nahlásit

Bugs
Ze začátku jí bylo tak zle, že byla ráda v klidu ( teda myslím bez pejsků), ale postupně se vracela do normálu tzn. byla hravá, nadšená, neustále někde šmejdila a hrála si s pejskama. Tohle všechno bylo po prvním přiotrávení. Po tom druhém už její hravost nastupovala pomaleji, ale po pár dnech bylo zase vše při starém. Jenže má od té doby problémy s trávením. Do nedávné doby byla veselá a hravá....je jí už 13 let a tak se postupně dostavují další neduhy stáří.

jana33
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 16:12
- Nahlásit

Bugs
Tak jak to s váma vypadá?

fromeli
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 10:47
- Nahlásit

Bugs
Tak jak to s váma vypadá?

????

Bugs
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 11:43
- Nahlásit

Ahojky,takže vypadá to tak,že ze ve vzorku byla nějaká bakterie,ale musela jsem ještě počkat až to tam panoj doktoroj naroste aby přesně věděl jaká a co způsobuje.No nakonec se přišlo na to,že má nedostatek bakterií který napomáhají správnýmu chodu žaludku.Já to neumím tak vyjádřit,ale má narušenou floru.Proto on vůbec nestrávil ty granule a celý je zvracel.Takže bere nějaký léky už tam má poslední tři,ale zatím nezvrací,tak už to snad bude dobrý.Jinak co tady čtu,tak je toho strašně moc,každej třetí pejsek zvrací,nevím co se to děje.

fromeli
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 11:59
- Nahlásit

Bugs
tak to je fajn.

Bohužel fenka mojí kolegyně to nezvládla, pitvou vet zjistil, že žaludek byl téměř černý, konstatoval zánět žaludku a poč. zánět střev a příčina nějaká silně patogenní bakterie, ale bohužel už neřekl, jak se to přihodilo. Sme tu z toho vedle, šlo to strašně rychle a vlastně nevíme proč.

Bugs
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 12:56
- Nahlásit

fromeli

Tak to je mi upřímně líto,někdy si s náma osud strašně zahrává!!
Já jsem ráda,že to muj vet řešil rychle a taky hned vlastně udělal sondu a odebral ty vzorky.Asi opravdu nemá cenu na nic čekat a s každou blbostí s pejskem letět.Když ten můj je taky takový tele!!Musím se přiznat,že ted jsem ho opravdu zbila a to jsem udělala jen jednou,ale tedka fakt dostal.Já vím že mě tady ted ukamenujete,že si to nepamatuje já to i vím,ale já se fakt neudržela.Vykousal mi do novýho lina díru jak po kráteru.Nevím jak se mu to podařilo je to uprostřed místnosti.Já měla takovej vztek asi se to ve mě nahromadilo.On mi tam totiž přichystá každej den nějaký překvapení.Tak s ním pak jen nemluvím a jsem naštvaná.Ale tohle mi fakt nak zamrzelo a naštvalo,že opravdu dostal vařečkou.A hlavně jsem z tý díry nenašla ani kousek,tak mi je jasný,že to sežral,tak doufám,že mu bude blbě,to je fakt takovej trouba.

fromeli
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 13:04
- Nahlásit

Bugs
no musela sem se smát tý vařečce

Jinak kolegyně šla taky rychle, v neděli večer to začalo, v pondělí šla na veterinu, vet udělal rozbor krve, moči a nic se nenašlo a v úterý v laborce zjistili dvojnásobné množství než je maximum bílých krvinek (doufám, že sem to nepopletla), celkovou sepsi, dostala ATB, kapačku a vypadalo to líp a v noci umřela.

Bugs
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 13:33
- Nahlásit

fromeli
To z ní strašně já mam úplně husinu.nedovedu si představit,že bz se s Bugsem mělo něco stát.Na to se ani nedá nic napsat,tak jen že přeji víc štěstíčka do života.

fromeli
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 15:09
- Nahlásit

Bugs
naštěstí maj ještě jednoho psa, kterého se v zimě ujali, tak to není tak k nepřežití.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání