| Autor |
Zpráva |
Bugs
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2006 10:46
- Nahlásit
Ahojky,mam dotaz. Můj 7měs. pejsek,když se napije,tak hned zvrací.Trvá to od včerejška a dneska ráno taky.Je jedno jestli má plnej žaludek nebo prázdnej.Jinak normálně běhá,není nijak smutnej a nažrat se taky jde,ale nesní se pak napít.Jinak to vyzvrací.Určitě s ním půjdu k vetovi,ale až zítra dneska nestíhám jeho pracovní dobu.Tak se chci jen ujistit,jestli někdo nevíte jestli to do zítřka zvládne.Zažil jste to někdo??
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2006 10:52 - Změnil/a: wensday
- Nahlásit
Bugs
Ahojky, prosím tě, rozhodně Tě nechci strašit, ale naše fenečka jednou taky takhle moc zvracela i vodu a měla pak prasklej vřed v žaludku, už ji nezachránili !!! Stalo se to po podání silných léků proti bolesti / chyba veta /. Prosím, běž s ním už dnes, je to nebezpečný, je dehydratovanej a vůbec, měla bych hroznej strach být tebou.
tak vetovi aspoň zavolej a poraď se !
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2006 10:54
- Nahlásit
Bugs
Určitě se můžeš poradit s vetem, ale u nás je to stejné. Feňule nepije často, ale když se napije tak pořádně a vždy to vyblinká. Někdy jen tu vodu a někdy i s potravou. Dělá to od štěněcího věku a je jí 9 měs. Zpočátku jsem byla z toho nervní, ale vidím, že jinak je zdravá až moc, tak to neřeším. Ještě dodávám, že to není úplně po každém napití, spíše, když udělá prudký pohyb (vyskočí na gauč, běží ze schodů, apod.). Raději se však poraď, nemusí to být u všech psů stejné. Já jsem spíše nervozní z toho, že pije né moc často (o to víc potom vychlemtá)
|
popoluska
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2006 10:55
- Nahlásit
No pri takomto probleme by som asi k vetovi isla, pretoze moze dost k dehydratacii organizmu. Ak nemas cas tam ist osobne, tak mu aspon zavolaj, co mas dovtedy robit. Ja som o podobnom probleme este nepocula. Potom daj vediet, co to bolo nech sa vsetci poucime.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2006 10:59 - Změnil/a: Gája
- Nahlásit
popoluska
No myslím, že k dehydrataci dojde, při nedostatku tekutin...moje feňule má denně čistou vodu (i několikrát denně). Pije jen v mé přítomnosti, ráno jí dám čerstvou vodu a když přijdu z práce, tak ani troška neubyla, až během odpoledne do večera ubyde (stylem - jednorázového pití a následného blití). Může to být i psychika..
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2006 13:01
- Nahlásit
Zkusila bych udělat slabý heřmánkový čaj, měl by uklidnit žaludek, pokud by byl příčinou a pokud ne, tak neublíží.
No a v nejbližším možném termínu bych šla na veterinu.
|
Bugs
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2006 13:15
- Nahlásit
Tak jsem volala vetovi,neříkal nic konkrétního neměl moc času,ale říkal,že do zítřka do rána to vydrží.Jedu tam hned v osm.No Bugs od mala hodně pije.Často vylemcá celou misku najednou.Ale ted když se takhle napije,tak zvrací.Nechala sem mu ráno doma jen trošku v misce a vypil to a nezvracel,tak se mu to ted trošku dolile.Chodím se na něj radši koukat,mam to z práce kousek.Zase tím že toho vypije hodně najednou to být nemůže.Vždycky toho vypil hodně.Každopádně všem děkuji za rady.Čaj zkusím hned jak příjdu z práce třeba to pomůže a aspon se trochu nají.On chudák vlastně ani nic nejedl a když jo,tak to vyzvracel.Takže děkuji
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2006 13:22
- Nahlásit
Není to tak dlouho, co jsem tu psala podobný problém s Gafem. Prostě zvracel. Za 10 minut zase. Za 10 minut zas. Napil se, ihned to vyblil, něco zkusil sežrat, hned to šlo ven. Pak zvracel krev. Pak už nechtěl ani pít ani žrát a pořád zvracel hlen a krev a žaludeční šťávy a byl úplně špatnej.
Byla to jen nějaká viróza a během 3 dnů to přešlo samo. Měl dietu, jen po trošičkách rýži vařenou v kuř. vývaru. Byli jsme u veta a on říkal, že máme počkat 3 dny a uvidí se. Neměl teplotu, ani průjem, puls měl v normě.
Ale člověk se pěkně vyděsí. Chce to vždy pro jistotu veta.
|
Bugs
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2006 13:27
- Nahlásit
No vidíš to mi připomělo,že mi jedna paní co jsem jí nedávno potkal s pejsek říkal,že pořád zvracel a mel nějakou virozu.Tak jestli tu něco neřádí.A nebo myslíte,že by to i od něj mohl Bugs chytit.Oni si spolu asi hodinku hráli
|
Bugs
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2006 09:24
- Nahlásit
Právě jsem dorazila od veta.Začínající zánět žaludku.když mi to řekl,tak už jsem pak ani nebyla schopná se ho na nic zeptat.Má být dnska v klidu pít jen čaj po troškách a večer mu dát malinko piškot a zítra přijet,prý se pak dohodnem co dál.Nevíte někdo prosím z čeho to je a jak se to léčí??Co s ním asi tak bude dělat.Říkal,že pokud je to takhle v čas,že to bude dobrý.Musím mu věřit jinak bych se asi zbláznila.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2006 09:33
- Nahlásit
Ahoj, no, hlavně, že jste to chytili včas. Se zánětem žaludku zkušenosti nemám.... ale když se někdy něcom zapomenu veta zeptat, nebo si nejsem jsitá třeba s lékama, co nám dal, zavolám mu, on už je na mý dotazy zvyklej
Tak moc držím palce !!!!!!!
|
Bugs
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2006 10:59
- Nahlásit
Wensday
Děkuji,snad to bude dobrý on je silnej určitě to zvládne.
Jinak nemáte s tím někdo zkušenosti??
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2006 11:53
- Nahlásit
Bugs
Já osobně s tím zkušenosti nemám, ale náš pan doktor je špička v oboru a má i internet. poradnu. Kdyžtak se ho zeptej.
URL
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2006 22:17 - Změnil/a: Sylva
- Nahlásit
Bugs
Taky by mě zajímalo z čeho vznikne zánět žaludku. Já jsem dnes od několika pejskařů slyšela o zvracení jejich psa v posledních dnech. To jsou ty infekce. Ale že by řádily celorepublikově? Možná souvisí s jarem.?
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2006 22:20 - Změnil/a: Sylva
- Nahlásit
Bugs
Dej prosím tě vědět až budeš vědět víc od veta a léčbě. Dík
|
moll
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 07:25
- Nahlásit
náš pes měl zánět žaludku loni v zimě - taky blil jak amina pořád a všechno včetně vody. vet ho léčil absolutním zákazem jakéhokoliv jídla kromě čisté vody po troškách a pod dozorem (nesměl ani piškoty). žádné léky nedostal a po týdnu hladovění byl sice poněkud vyhublý, ale zdravý. rozjídání probíhalo pomaloučku a dietně - rýže + kuře + mrkvička. za takové tři týdny po onemocnění byl zase úplně v pohodě. prý to měl z toho, že baštil sníh - což on moc rád. od té doby to neměl. moll
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 13:57
- Nahlásit
Přesně na ten sníh, jako příčinu zánětu žaludku jsem taky myslela, ale asi nebyli před týdnem v Alpách, nebo jo ?
I ten piškot, jako doporučená strava mě udivila. Obsahuje cukr a další složky, jež můžou dráždit. Já bych taky nekrmila vůbec, nebo rozvařenou rýží s mrkví a zředěným kuřecím vývarem. Posléze i masem. Ale stejně jsem zvědavá na diagnosu a léčení, tak napiš Bugs Haf
|
moll
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 14:00
- Nahlásit
Sylva
já právě psala, že ani piškoty nee, prostě vůbec nic kromě trochy mokra do tlamy nesměl. moll
|
Evulik
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 14:08
- Nahlásit
Bugs
Já byla taky dneska s pesanem u veterinářky. Minulý týden sežral syrovou mrkev, kterou ukradl přes plot sousedům. Od té doby má potíže se žaludkem. Nasadila nám prášky na žaludek a injekci na uklidnění žaludků, tedˇmusí papkat veterinární granule. Mám podezření, že mu nesednou i jeho štěněcí granule, co jsme otevřeli nový pytel nějak se v nich nimrá.Včera se těch granuli nažral i starší pes a binkal sliny celý večer a noc. Tak nevím.
|
Bugs
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 16:55
- Nahlásit
Ahojky,zapoměla jsem poznamenat,že včera dostal nějakou injekci a dneska taky.Bohužel nevím co to přesně bylo ale něco s Deganem.dnes mi řekl,že pokud ty piškoty co jsem mu dala nevyzvracel,tak to vypadá dobře a dneska mu je mam dát taky trochu a zas jen ten čaj.Kdyby jste ho chudáka viděli je tak hladovej já před ním ani nemůžu jíst protože mi ho je strašně líto jak na mě kouká.A to nikdy nedělal.Mam přijet v pátek a dostane další injekci.A hlavně pořád ta hladovka.Co bude dál to nevím asi spíš podle toho jestli vydrží nezvrace.Měl snad první zánět slinivky a to se mu rozlezlo a dráždí ho to.To jen co jsem pochopila doufám,že to píšu správně ..Jinak říkal,že je toho ted strašně moc nevím co se děje.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 18:57
- Nahlásit
Bugs
když měla špagetka taky nějakou virozu nebo co - zvracela, průjmovala, tak vet taky trval na hladovce, měli jsme 48 hodin, dodržela jsem to, jen sem dělalal slabounký heřmánkový a černý čaj. Pak během dne snědla asi 5 piškotků, to jsem dělala asi 2 dny a pak mohla dietku (rozvařená rýže, mrkev, kuře), taky po lžících, třeba jen dvě lžíce a další až za hodinu. Bohužel naše tohle vařený nechtěla, takže nám pak vet dal nějakou konzervu hills, co je na tyhle problémy vhodná.
Dostávala v injekcích antibiotika a pak něco na zklidnění žaludku a střev. Když byla bez zvracení, tak dostala zbytek ATB v pilulkách.
Fakt tu hladovku nebo piškot vydrž, já vím, ty pohledy jsou děsný, ale je to pro jeho dobro.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2006 20:13
- Nahlásit
Bugs,
náš starší pes měl taky před nějakým časem zánět žaludku...(on měl tedy postižený celý zažívací trakt) u něho to vyvolaly prášky Movalis proti bolesti (má artrózu a DKK), o kterých nám vet neřekl, že se mají brát nejlépe s léky na podporu žaludku...
Taky co snědl či vypil, hned vyzvracel....Chodili jsme týden na injekce každý den - 4 dny měl takřka úplnou hladovku - je to fakt potřeba vydržet. Pak dostal povolenou suchou rýži, ale tu odmítal...Takže jsme do něho cpali takovou tu vitaminovou a minerálovou pastu,aby nenastal kolaps v důsledku vyčerpání organismu......Po dalších pár dnech mohl začít i suché kuřecí vařené s rýží, to už spolu s tím, že zabraly ty injekce jakžtakž trávil, ale až teprve cca po 3 týdnech jsme mohli přejít zase na granule a to jsme ještě museli koupit Hill´s i/d - pro slabé zažívání. Jo a taky jsme ještě doléčovali tabletkami.To Hills žral cca 2 měsíce, než se nám podařilo zase bez následků vrátit k původní Purině Pro Plan.... Zánět žaludku může mít různé příčiny (pes sežere něco fuj, nesedne mu léčba, může to být i virové....) a záleží asi taky hodně na tom, jak je který pes citlivý. Ten náš je celkově chabrus na zažívání, takže i při běžném krmení si musíme dávat bacha na to co jí a je toho docela málo, co může žrát bez následků. Každý pes je jiný a jinak zdravý pes se z žaludečního zánětu vylíže rychleji než pes, který má i jinak se zažíváním problémy.
Vím co to je mít doma takového psího maroda, ale obrň se trpělivostí a on se z toho pejsa dostane, neboj. Když to dokázal i ten náš "permanentní marod", tak do Bugs dokáže taky
|
Bugs
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 09:29
- Nahlásit
Evik
Moc děkuji za podporu a další vysvětlení.Nám bohužel injekce taky ještě nezabrali.Včera ráno zase zvracel a večer mě vzbudil jak natahuje.Já se tak strašně lekla vylítla jsem z tý postele jak nikdy v živitě.Dneska dostal další injekci a jak píšeš taky mi řekl že už mu mam zkusit dát úplně rozvařenou rýži.No a v neděli na další injekci.On je tak strašně hubenej je mu vidět úplně všechno,dokonce mi venku děti řekli,že mam hezkýho chrta .Taky je velkej problém uhlídat ho aby venku nepil z louží.Prostě už má hlad žízeň a já mu nemůžu pomoct .Jak říkáš musím se holt obrnět.
|
Bugs
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 16:14
- Nahlásit
Ahojky všichni,tak se vám tu musím vyplakat.Bugsýk už byl celkem v pořáku od soboty nezvracel a já mohla přidávat stravu a vypadalo to dobře.Ale dneska ŕáno zase zvracel,tak jsem hned volala vetovi a řekl mi že to není normální a že mam teda ráno hned přijet a koukne mu sondou do žaludku.Já mam takovej strach,co mu tam tak může třeba najít???Pokud to teda nebyl ten zánět žaludku.Já fakt nevím jsem strašně bezmocná,nedovedu su představit když by se mu něco mělo stát.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 16:18
- Nahlásit
Bugs
Ahojky, vydrž, přeju Bugsíkovi, ať to vyšetření dobře dopadne a moc držím palce !!!!!!!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 16:51
- Nahlásit
Bugs
Treba to je uplne mimo - ale nemohl nekde sezrat neco, co mu zustalo lezet v zaludku? - ja nevim, kus hracky, igelitu, neco nestravitelnyho.. co ho drazdi a nemuze vyzvracet... a do strev neprojde..
Sondy se neboj, aspon se vse vyjasni!!! drzim palce a dej vedet!
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 07:03
- Nahlásit
Bugs
držíme všechno co máme
Musíš na to koukat optimisticky, určitě se nic nenajde a třeba mu jen nesedí strava, co mu dáváš
|
Evulik
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 12:02
- Nahlásit
Bugs
Taky ti budu držet palečky. Já jsem byla taky minulý týden s pesanem a tedˇjí ty veterinární granule a tabletky na žaludek a je v pohodě. Ale mám hrůzu, že když mu začnu dávat zpět ty jeho junior granule, bude blinkat znova.Co, když to ti naši pesani opravdu mají z toho svého žradýlka ?
|
Bugs
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 12:06
- Nahlásit
Ahojky,takže cizí předmět tam nemá a jinak se mu zdá že je všechno v pořádku,tak mu odebral vzorky a výsledky budu mít zítra ráno v deset,tak hned napíšu jak to dopadlo.Jinak je hezký jak i vtěchto stresových situacích umí ten lump přichystat překvapení.Večer mě vzbudil asi kolem jedný divnej zvuk tak jsem hned vilítla a chudinka moje zase zvracel,tak jsem ho šla uspat,chvilku jsem u něj seděla a hldila ho.Jen co jsem pak usnula tak mě asi za další dvě hodiny zase zbudí divnej zvuk,strachy vylítnu a ten holemek ńa gaučí a z něj je nataženej na pracovní stlul,hlavu zabořenou v misce s brambůrkama a dával si donosu
|
Bugs
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 12:09
- Nahlásit
Tak jsem ho sprdla,ale pak jsem se musela smát.Hlavně jsem se bála aby mu nebylo ještě hůř.On si dá slaný mastný brambůrky a to ještě přes přísnej zákaz doktora,cokoliv do rána jíst.Hned jsem na to doktora upozornila,aby se nelek co to má za divný předměty v žaludku .Naštěstí se jen smál
|