| Autor |
Zpráva |
Leni
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 15:27
- Nahlásit
Před pár měsící jsem sem psala o našem psovi Míšovi,kterého jsme si na podzim přivezli z útulku.
Teď moc prosím o pomoc- byl by nějaký pejsek (a páníček, který o tom rozhodne) ochotný darovat Míšovi krev? Je u něj podezření na hepatitidu či leptospirozu (doktorka ho špatně naočkovala, zjistili jsme to až teď ...), leží na klinice, bude asi potřebovat krev, ale bylo nám řečeno, že si dárce musíme sehnat sami. Dárce by měl být 2-10-letý, vážící aspoň 30 kg, zdravý, ne méně než měsíc po očkování nebo užívání antibiotik. MOC DEKUJEME ZA JAKOUKOLI POMOC! Samozřejmě se finančně odměníme. Tel. 736 751 355 kdykoli.
|
Leni
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 15:30
- Nahlásit
A zapomněla jsem napsat, že jsme z Prahy.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 16:05
- Nahlásit
Leni
tak to je skoda,ja jsem z ostravska a rada bych vam pomohla,psa mam NO,45kg,stari 6let,zdravi jak repa,pustit mu zilou by nebyl problem.rada bych vam pomohla,drzim palce,at se vam nekdo ozve,ja bych za to financni odmenu nechtela,ja to beru jako samozrejmost.dana
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 16:16
- Nahlásit
Leni
Taky moc držím palce, moji psi jsou bohužel všichni malí, i ta Aren má jen 22kg.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 17:43
- Nahlásit
Leni
Bohužel splňujeme podmínku váhy a zdraví, ale ne věku ( Brutovi je 10měsíců)...jinak bych samozřejmě pomohla bez odměny. Držím palce,ať se podaří někoho sehnat.
|
Ajis
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 18:33
- Nahlásit
Ahoj Leni,
koukni na www.zlataci.com, mají pejska zlatého retrívra, takže velikostně by odpovídal a píou tam, že byl zařazen do regitru dárců krve na vet klinice Kolmá. V případě potřeby se lidi mají obracet sem http://www.vetkolma.cz/ , to je přímo adresa na kliniku.
Držim palce, ať se z toho pesa vylíže a dej vědět, jak jste dopadli.
|
Leni
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 22:11
- Nahlásit
Moc díky všem! Tak dárce už máme, krev už daroval a Míša ji práve dostává. Snad to pomůže! Ozvu se, jak to vypadá, prosím držte nám všichni palce!
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 22:13
- Nahlásit
Leni
drzim pesti prostesti,at to dobre dopadne.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 22:40
- Nahlásit
Leni
Tak sláva. Taky držím palce, ať je Míša brzy v pořádku.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2006 19:50
- Nahlásit
taky drzime palecky, at se z toho Misa vylize
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2006 21:22
- Nahlásit
Taky držíme packy! Myslete pozitivně a představujte si Míšovu skvělou budoucnost. Haf
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2006 21:49
- Nahlásit
Taky držíme všechny palečky a i packy Míšovi !
|
jira_hera
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2006 22:40
- Nahlásit
Taky držím palce a moje malá knírka všechny tlapky. Dejte vědět.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2006 15:51
- Nahlásit
Leni
Kdybyste ještě potřebovali dodat,tak můj labrošek odpovídá požadavkům a z Prahy jsme taky.
|
Leni
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2006 04:54
- Nahlásit
Míša nám dnes v noci umřel. Měl asi myeloidní leukémii nebo autoimunitní hemolytickou anémii. Bojoval moc statečně, všěchno snášel, strašně moc se snažil.
Před 8 měsíci jsme si ho vzali z útulku, byl to ten nejhodnější, nejvděčnější pes, kterého jsme kdy poznali, prostě bezva pes. MOC TI DĚKUJEME, MÍŠO, ŽE JSME S TEBOU MOHLI 8 MĚSÍCŮ BÝT, BYLY TO NAŠE NEJKRÁSNĚJŠÍ MINUTY, HODINY, DNY A MĚSÍCE. DĚKUJEME TI MÍŠO, LUBOŠKA A RADEK!!!!!!!!!!!
Moc děkujeme taky vám všem, kteří jste nám chtěli pomoct!
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2006 06:40
- Nahlásit
Leni
to je mi strasne lito, drzela jsem vam palce, jste ale skveli, ze jste to nevzdali a pejska nevratili pri potizich a snazili se az do konce jeho zivota a pejsek nemusel umrit v utulku.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2006 10:38
- Nahlásit
Leni
tak to bych nerekla,ze to tak blbe skonci,drzela jsem vam poradne pesti pro stesti,treba si hned poridit dalsiho pejska,ja to tak udelala,clovek pak prijde na jiny myslenky,taky me to mrzi.dana
|
aren
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2006 11:09
- Nahlásit
Leni
To je mi moc líto. Jste moc hodní, že jste mu udělali hezké poslední měsíce života.
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2006 12:25
- Nahlásit
Leni
Moc s vámi soucítím. Pamatuju si živě probrečené a promodlené noci, když naše fenka byla po operaci, naříkala bolestmi a my ji nemohli pomoct. Dostali jsme ale odměnu, že po čase běhala jak ďábel. Vaše pomoc nebyla zbytečná! Láska člověka je pro psa to nejdůžetitější, takže jste Míšovi v jeho útrapách dali to nejvíc. Taky mám zkušenost, že nejlepší náplastí na smutek po pejskovi je pořízení si dalšího. Nebude samo stejný, jiný, ale taky bezva. Jenom prosím nedělejte závěr, že už raděj ne z útulku. Haf
|
Leni
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2006 12:40
- Nahlásit
fotky Mišáka na http://mujpes.cz/galerie.php?galery=3013
|
Leni
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2006 12:43
- Nahlásit
NIKDY bysme Míšu nevrátili a na útulky nezanevřeme, vůbec za to nemůžou. Miška měl prostě smůlu. Ale jiného pejska si brát nechceme, Míšovi se nikdo nevyrovná a navíc podruhé už bychom to nezvládli.
|
jira_hera
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2006 13:21
- Nahlásit
Leni je mi to moc líto, znám tu bolest, když odejde milovaný pejsek a soucítím s vámi. Ale ještě kategoricky neříkejte ne - časem možná dojdete k závěru, že můžete být šťastní i s jiným pejskem. Já byla bez psa dva roky a byla to hrůza - to prázdné místo je třeba zaplnit. Teď mám 14-ti měsíční fenku a jsem šťastná, i když na našeho dědouška nikdy nezapomeneme.
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2006 14:54
- Nahlásit
Je mi líto, že to Míša nezvládl, drželi jsme mu tlapky ...
Leni, žádný nový pejsek nebude jako ten původní. Nikdy nezískáte druhého Míšu. Každý pes je osobnost. Já taky nikdy nezapomenu na prvního psa - Reka. Museli jsme ho nechat uspat po dlouhé nemoci. Nikdy žádný nebude druhý Rek, ale když k nám přišla z útulku Ronyška, vzpomínky na Reka začaly pomalu nabývat veselých barev. Člověk přestane být smutný a ve vzpomínkách zůstane to pěkné. Čekali jsme s pořízením dalšího psa 4 měsíce, déle jsme to nevydrželi. Dneska vím, že byla chyba čekat. Po odchodu psího kamaráda je v bytě (i životě) prázdné místo. Čím dřív ho zaplní 4 tlapky, tím líp.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2006 16:40
- Nahlásit
Leni
nazdar leni,opravdu,nikdy nerikej nikdy,ja musela sveho prvniho ovcaka uspat,rok jsem hodrzela pri zivote,a vim,ze bych to uz nikdy neudelala,mel rakovinu,ja v blahove nadeji myslela,ze se z toho dostane,opak byl pravdou,pro me to byla hrozne tezka rana,doma bylo takove ticho,ze to bylo k zblazneni,jak jsem prisla z prace,tak me nikdo nevital,tyto pocity,kdo to nezazil se ani popsat nedaji,ale jak tady pise tosca,kazdy pes je osobnost a nemuzes srovnavat,to je nejhorsi,co bys udelala,ja to bez psa vydrzela tyden,je to opravdu aspon maly lek na bolest.dana
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2006 17:07
- Nahlásit
LeniLeni,taky je mi to moc líto,platí to co řekli všichni přede mnou.Jen každý je jiný,někdo si pořídí jiného psa hned a druhý musí počkat,až ta bolest přejde a čas uzraje. Já jsem ten druhý případ.Nemá smysl se do ničeho nutit.Až přijde ta správná doba,on si tě zas nějaký chlupáček najde sám ,uvidíš.
Na Míšu nikdy nezapomeneš,žádný nebude stejný,ale pejsků co potřebujou nového páníka je pořád hodně a můžeš dát lásku a domov nějakému taky potřebnému.Ahoj
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2006 19:21
- Nahlásit
A co tenhle? Většího mazla neseženete...už nikdy...nechci být vlezlá, ale jediná možnost, jak nezapomenout na Míšu a jak mu poděkovat za dobu, kterou s vámi mohl strávit, je vysvobodit dalšího.
http://pejsci.czechian.net/nabidka/peggy.htm
|
Leni
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2006 22:52
- Nahlásit
Já vím, máte asi pravdu, ale je to tak strašně těžký. Míša byl tak moc úžasný, hrozně vděčný, hodný, nenáročný, nic si nevynucoval, zkamarádil se i s našima kočkama, i když na začátku to pro něj bylo těžký, to bylo vidět. Já bych to považovala za zradu, pořídit si teď dalšího pejska. Navíc těch deset dní, co to trvalo, jsme se u něj střídali, aby neměl pocit, že ho třeba zase někdo opustil a teď jsme uplně vyčerpaní. Uvidíme, co dál.
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2006 09:00
- Nahlásit
Leni
Není zrada dát domov dalšímu pejskovi. Zrada by byla, kdybyste se starého pejska zbavili jen proto, že je starý a místo něj si pořídili štěně. Tomu říkám zrada. Ne tomu, když někdo udělá pro psíka první poslední, do posledního okamžiku mu dává domov, jistotu a lásku a po jeho odchodu nabídne domov další psí dušičce. A pokud to bude zase pejsek z útulku, věř, že Míša by to schválil všemi čtyřmi tlapkami.
Tolik ke "zradě". Rozhodování je samozřejmě na vás.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2006 09:23
- Nahlásit
Leni
Pokud bys chtela ozkouseneho pejska ke kocickam, uz od zari minuleho roku v utulku Krupka u Teplic marne ceka na panicku fenka Dita, je moc hodna a mirna. Je zdrava a jsou ji asi 4 roky
http://www.lozteplice.cz/utulek/psi-holky.html
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2006 09:23
- Nahlásit
toscaJá myslím,že Leni k tomu určitě dospěje,ale za nějaký čas.S tou zradou jí fakt chápu,mám to taky tak,i když vím,že je to nesmysl.
|